Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Az a generáció amelyik folyton azt hallotta, hogy digitalizálni kell és már öreg és most ők a döntéshozók, hibába látja, hogy amit felépít egy sz@r nem tud elképzelni más megoldást. Hiába törik fel milliószor, hiába kevésbe hatékony, hiába halálos. Olyan emberek kellenek akik felfogják, ha valami nem megy akkor ne eröltessék.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) Juhaszatti válasza gabor7th (#1) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

Olyan generáció nincs akik folyton azt hallották hogy digitalizálni kell és már öreg. Nagyon maximum a harmincas éveik közepén járnak. Lehet még ezzel is fölélőttem.

(#3) #82729984 válasza gabor7th (#1) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Nem unod még ezt a sületlenséget?

Szerinted egy öreg (60+ éves) milyen digitalizációról hallott folyton, amikor fiatal volt még szinte digitális _számológép_ sem volt elérhető nem hogy számítógép b.meg.

Az a generáció amelyik folyton a digitalizációról hallott az per pillanat 30 év alatti, szóval felteheted a kérdést magadnak hogy szerinted 20 évesek vannak-e döntéshozó helyzetben avagy a 20 évesek már öregek és inkább 5 évesekre kéne bizni a döntéseket...
Avagy hülyeséget beszélsz...

[ Szerkesztve ]

(#4) gabor7th válasza #82729984 (#3) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Azt hogy ilyen jövőt kell kiépíteni már sokkal korábban elkezdték propagálni. Én speciel 1970-es években készült művekben olvastam ilyet. Meg pl. már az 1960-as években teli volt a film ipar olyan dolgokkal, hogy robotok veszik majd körül az embert. Szóval az agyi programozás erre sok évtizedes. Beprogramozták, hogy ez a jövő.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) Slack válasza gabor7th (#1) üzenetére


Slack
(kvázi-tag)

Ezt a marhaságot minden cikk alá leírod. Had segítsek kicsit.
1) Nem most digitalizálnak. Már 10 éve digitalizálva vannak az állampolgárok adatai még itt MO -on is.
2) Nem a digitalizáció a fő ellenség, hanem a tróger munka. Rendesen kellene megcsinálni, és akkor nem lenne gond.

(#6) #82729984 válasza gabor7th (#4) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Én az 1970-es években készült művekben arról is olvastam hogy 2017-ben mars bázis lesz charter járatokkal, meg repülő autó.

'Oszt még se lett, a k. anyját ennek a beprogramozott jövőnek.
De persze ez az öregek hibája, mert biztos nem vettek részt az agyi programozás előadásokon, hát nem csoda hogy amikor döntéshozó helyzetbe kerültek nem tudták mit kéne csinálni.

Bezzeg a lyukkártyások, azon rendesen résztvettek az agyi programozáson, be is digitalizálták a jövőt. Állítólag a hiba az volt hogy a lyukkártyások részt vettek azon a híres nagy woodstocki agyi programozáson, a nasa-sok meg kihagyták :D

(#7) Tapsi válasza gabor7th (#4) üzenetére


Tapsi
(őstag)

...még így is jobb ez a megoldás, mint a papíralapú, ahol szintén be lehet írni hibás adatokat a rossz helyre...

A digitalizációnak nincs alternatívája, ezt végre fogadd el! Más kérdés, hogy itt nettó dilettantizmusról van szó nagy valószinűséggel. Az más kérdés, hogy egy ilyen rendszer kifejlesztése nem triviális feladat.

[ Szerkesztve ]

(#8) alevan


alevan
(PH! addikt)

A probléma, hogy nem hozzáértő emberek hozzák a döntéseket. A hozzáértő emberek meg túl drágára tervezik (összevethetetlen ebből a szempontból a magán és állami szféra).

A jövőben (várhatóan 10-20 év múlva) lesz annyira kiforrott az emberek digitalizációja, hogy pl. ezen hírt visszaolvasva csak röhögni fogunk, de jelenleg még nem tartunk ott.

Viszont jó példa arra, hogy a "nyugati" világban is vannak orbitális baklövések, nem csak MOn állami szoftverfejlesztési projektekben.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#9) alevan válasza gabor7th (#4) üzenetére


alevan
(PH! addikt)

És a XVII. századtól a fejünkbe programozzák, hogy a föld gömb (pontosabban geoid) alakú és a nap körül kering, miközben a valóság, hogy lapos és a világegyetem központja...

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#10) efs válasza gabor7th (#1) üzenetére


efs
(fanatikus tag)

"Olyan emberek kellenek akik felfogják, ha valami nem megy akkor ne eröltessék."

Neked is hányan írták már, hogy nem tudsz írni, mégis folyamatosan kommentelsz mindent, sőt, még blogot is "írsz". Te írtad, ha valami nem megy, akkor ne erőltessék. (Csak ebben a mondatodban 3 helyesírási hiba van...)

(#11) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

Én ismerek egy alkalmas céget, perfekt referenciákkal.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#12) Hiftu válasza alevan (#9) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

A gömb alakot már régóta reklámozzák (lásd ókori tudósok). A felvilágosodás korában akarták magukat felemelni úgy, hogy a korábbi generációkat (hamisan) lehülyézték. (Pl: Ezek olyan hülyék voltak, hogy az hitték a Föld lapos.)
Ezek szerint mégis nekik volt igazuk. ;) ;)

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#13) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

A témához: komoly jogi következményei lehetnek egy ilyen szoftvernek. Ha eddig az orvos/ápoló hibázott, akkor őt keresték meg elszámolásra. Mostantól a fejlesztő cég aktuális igazgatója vagy az egészségügyi miniszter megy esetleg börtönbe? Nem túl valószínű, ugye?

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#14) gabor7th válasza #82729984 (#6) üzenetére


gabor7th
(őstag)

A programozás arról szól, hogy van egy környezet ami folyton arra nevel, hogy fogadj el minden technikai újítást. Ha egy politikus nem fogadja el akkor maradi. Ezért elfogadja azt is ami veszélyes. A döntéshozók olyan korúak mint nálunk Orbán tehát nem húsz éves. Nem, nem arra gondoltam, hogy valalmi agykontrollt használnak, te már annyi összeesküvés elmélettel fogalkozol, hogy nem tudsz másra gondolni, pedig nagyon egyszerű volt kitalálni, hogy nem arra gondolok. Egyébként se kéne nagyon fölényeskedni, mert akik ilyenekkel jönnek azoknak úgyanúgy megvan a paranoiájuk csak képtelenek észrevenni. Pl. nekik lehet Orbán, Putyin.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#15) Snoop-y válasza efs (#10) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

+1000

:C :R

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.