Új hozzászólás Aktív témák
-
J.J. András
őstag
-
J.J. András
őstag
1060-as azért nem ajánlott, mert drágább ? De az kevesebb villanyt fizet...
24/7-ben megy a "bányagéped" ?
( házunkban lakik egy csávó, aki 1 éve rám akart 100.000,- HUF-ért sózni 5 vagy 6 csomag bitcoin pakettet, de nem vettem
)
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
haxiboy
veterán
Bitcoin.hu - n lehet olvasni. Az alap koncepció mindenhol ugyanaz. A bányászat csak ösztönzés, gyakorlatilag a hálózat fenntartása a cél amihez áramot kell fogyasztani, teljesítményt bérbe adni. Cserébe egy új blocknál a blockreward a bányászt illeti mint kompenzáció. Pooloknál befektetett munka arányosan elosztják ezt a bányászok között.
Röviden annyi. Csinálsz egy x coin hoz egy címet. Keresel egy poolt ahol ezt az X coint lehet bányászni. Keresel a coin algojához egy bányász progit, beállítod hogy melyik poolon melyik címre bányászon. Elindítod és vársz.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Robert_F
tag
Udv a senioroknak! (Jómagam 43... : )) Na akkor lássuk hol maradtunk le végleg:
- tisztázatlan eredet: az eredet valóban érdekes ahogy' homályba vész, vagyis abszolút nem érdekes, mivel a muködési mechanizmus ismert, a kód szabadon elérhetö, változtatásához a közösség többségi jóváhagyása szükséges. Ezt kipipálhatjuk.
- számítási kapacitást nem ad kölcsön senki, hanem próbálhat bányászni, ami ugye verseny jelleggel annak fizet, aki elsönek végez a visszafejtési feladattal.
- valódi fedezet... Istenem... A gold standard eltörlése óta minden nemzeti bank kedvére fossa a pénzt a piacra, aminek ugye semmi de semmi fedezete az ég-világon... Hajrá infláció... Ehhez képest a kriptopénzek szabályozott kibocsátása nem más mint a monetáris mennyország.
- hogy ki az a barom aki ezért 'pénzt' ad? A fentiek és az árfolyam tükrében a válasz kézenfekvö: mindenki aki anonim, valódi peer to peer digital cash-re vágyik... Amire semmilyen tetvész harmadik fél nem telepszik rá kellemes díjakat számitva mindenre vagy csak egyszerüen nem hagyva jóvá egy tranzakciót ha neki nem tetszik... Vagy tovább megyek: ha nagyon nem tetszik nekik valami szépen zárolják vagy megszüntetik a Te számládat a Te pénzeddel... Sok sikert nekik erre a kriptopénzzel... Ahol ugye Te birtoklod a kulcsokat, gyakorolsz abszolút hatalmat a pénzed felett. Na ezekért...[ Szerkesztve ]
... minden reggel jusson eszedbe: ... ma van hátralévö életed elsö napja ... anonymous
-
haxiboy
veterán
Kell egy gép, valami csutka procival, meg sok GPU. PCI x1 slotokban is mennek az X16 kártyák csak kell egy x1 to x16 powered riser.
Összelövöd az OS-t hogy indításkor a bányász progi is induljon.
Meg persze beállítod a bányász progikat hol és milyen címre bányásszanak.Ennyi. Még 0-24 sem lényeg mert van aki hobbiból csinálja és csak akkor bányászik ha üresjárat van.
-
haxiboy
veterán
válasz
t72killer #17 üzenetére
A mostani algoritmusok memória és memória sávszél éhesek, ha gyorsabbat tudnának csinálni akkor jobban megérné eladniuk az iparnak hogy azt a technológiát használják a gpukban minthogy célgépet építsenek.
Ezért van az hogy pl etherum bányászatnál az Rx470 vs rx480 moddolt biossal azonos teljesítményt nyújtanak.
HBM-ről mondjuk nem láttam tesztet, de talán 2 kártya létezik, hbm2 meg most jön, kiderül milyen lesz sebességben.A bányász közösség reménykedik a Vega sikerében.
Asic és Script gépek meg azért olyan drágák, mert nincs alternatíva, csak számolniuk kell, minél gyorsabb a feldolgozó egység annál többet szednek.
Ha jön egy gyorsabb variáns a régieket alig lehet eladni.
GPU téren nincs ekkora gond, mert azokból pörög a használt piac. 1 év alatt egy 480 árammal együtt a saját árának 3-4x-esét termeli meg, még garisan eladható mondjuk a vételár 80%-án, majd az éppen aktuális hasonló árú de nagyobb teljesítményű kártyára cserélhető.
Ha ingyen áram van valakinek (me vitassuk hogyan, tételezzük fel hogy napelem, vagy mini atom rektora van) a profit is nagyobb, meg a megtérülés is gyorsabb.Litecoinra nagyon hamar jött a célgép.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nem tudom, anno a Litecoin idején mire megérkezett a hardver, már nem volt megtérülős, adhattam el a vasakat bukóban - mert azoknak is megindult gyorsan lefelé az áruk. Az ilyen "ingyen ebéd" dolgok nagyon rövid ideig tartanak...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
haxiboy
veterán
Nekem volt több mint 100 btc-m induláskor.
Örültem hogy 5$-ért el tudtam adni alig kellett valakinek.
Rá pár hétre már 50$ volt darabja, most meg... Sok pénzem lenne.
Kerestem a régi tárcákat hátha találok valamit, de összesen pártízezer satoshi-t találtam, nem nagy összeg.Most egy kisebb beruházás előtt állok. Zcash illetve etherum bányagépet építek. Lehető legnagyobb hashrate a legkisebb pénzből. Aztán ha nagy leszek asicot veszek vagy valami izmos scrypt gépet.
Ha lesz saját lakásom legalább fűtésre nem kell fizetnem.Tulajdonosok nem tudnak maguknak x milliókat jóvá írni. Ez nem úgy működik. Maximum developer fee van, ami minden új blokk után jóvá íródik náluk is. Mivel az összes coin nyílt forrású bárki forkolhat olyat amiben ez nincs benne. (zcash esetében pl a zclassic).
Az ebből befolyó pénzből a hálózatot fejlesztik, nyomon követhető hogy mikor hova küldik. Jó devek nélkül a community kihátrál és meghal a coin.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
J.J. András #11 üzenetére
Rx470 - 480
Hd7970-től felfelé igazából bármivel lehet, 390-390x
Gtx 1060-tól felfelé.Ezekkel érdemes neki állni, villany számlát bőven kitermeli. Ebből a szempontból a 470 illetve 1070 a menő.
470 ráadásul gyorsan meg is térül.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
A tranzakciók biztonságosak. Az algoritmusok is sokkal jobbak, adaptívabbak.
Asiccal az a baj hogy aki szeretné az erőforrásait a rendszernek adni, de nincs pénze asicra, ő mínuszba fog kijönni és fizet a semmiért.
Új algoknál ahol nincs asic / scrypt célgép bárki beállhat egy jobb videókártyával, és még hasznot is termel amellett hogy részt vesz a hálózat működtetésében,ha nem is feltétlen a haszonért.[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Vagyis, akkor inkább kitaláltak új = rosszabb algoritmusokat, amik nem végeztethetők célgéppel? Pedig az ASIC a hatékonyabb. Ez olyan, mint a nyúl viszi a vadászpuskát, nem a bányászás maga lenne a cél, hanem a tranzakciók biztonságának garantálása.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
devast
addikt
-
haxiboy
veterán
Azért mert ezek más algoritmusok, más lehetőségek.
Az első altcoinok az asic minerek miatt készültek amik drágák és haladónak nem telik rá, viszont sokkal sokkal gyorsabb mint CPU vagy akár gpu bányászat.
Ideális esetben csak Cpu-val lehet bányászni egy coint, és nincs mögötte akkora érdek hogy megérje $milliókat beleölni a fejlesztésbe.
-
t72killer
titán
Ilyen volatilitás mellett sose lesz belőle komolyan vehető deviza. Persze jól hangzanak a "vettem anno 10$-os árfolyamon 1000db-ot, ma milliomos vagyok" c sztorik, csak az ember azt felejti el, hogy manapság egy devizaügyleten kb 3x akkora esélye van bukni, mint nyerni.
#4: azt meg végképp nem értem, miért van szükség többféle kriptopénzre?? A sokféle devizára az országok független jegybanki politikája miatt van szükség + nem árt, ha földrajzilag különböző + politikai környezetükben is diverzifikált helyeken van a világ pénzeit "működtető" infrastruktúra. A BTC-nél semmi ilyen nincs, nem kell neki központi szerver, ami kinyiffanna földrengéskor, nincs jegybankelnök aki gyengítő v erősítő politikát folytatna, ill a BTC tetszőlegesen darabolható. Utóbbi mondjuk az aranypénzrendszerben nem volt meg, ezért is vertek a különböző országok/dinasztiák különböző súlyú érméket.
Végtelen mennyiségre meg nincs szükség, az emberiség száma + a javak mennyisége véges, ergo a BTC simán aranyként funkcionál.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
haxiboy
veterán
Ami nagyot fog emelkedni ha felkerül Poloniexre az a Zclassic. Jelenleg is a napi bevétel néha a zcash néha a zclassic hoz többet (ha azonnal eladod). Mindenesetre 10 zcl be van készítve.
Illetve az etherum / etherum classic is a bitcoin után fog menni hogy értékpapírként lehet kereskedni vele. Így az is tud venni aki nem akar a tárcákkal, bányászattal foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
És mikor megjelent totál idióta rendszernek gondoltam ... noha még mindig annak gondolom, csak az emberek úgy néz ki még idiótábbak
Még a legelején érte volna meg ebbe igazán beszállni (mint az internetbe Vágásival), de ami miatt nem foglalkoztam vele:
- azonosítatlan eredet
- kölcsönadod a géped kapacitását azonosíthatatlan célra (bot network?)
- egy "fizetési" eszköz cserébe minden reális fedezet nélkül
- "ki az a barom" aki egy nem létező fedezettel rendelkező fizetőeszközt elfogad (aminek megbízhatósága eleinte kérdéses volt.. bár szerintem most se tisztázott...)
+1 és még mindig ott a lehetőség, hogy tulajdonosi körök hirtelen X milliókat írogatnak maguknak jóvá ... bár szerintem már rég megtették ezt.. de akkor is, bármikor kimenekíthetik valami "valódibb" dologba a pénzüket, és kedvük szerint bedönthetik a "piac" maradékát, ha az érdekük azt kívánja. És a bitcoint minél inkább beleivódik az általánosabb értékrendszerek közé, annál nagyobb kárt okozna az esetleges bedőlése/bedöntése..végeredmény.. továbbra sem bízom benne.. ... de egyeseknek jelenleg jó üzlet lehet.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Fred23
nagyúr
Melyik lesz vajon a következő felemelkedő kriptopénz? Ezt szerintem sokan szeretnék tudni.
-
Es tenyleg menekul a penz Kinabol
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
it Történelmi csúcson a digitális valuták legismertebb képviselője. Két éve kétszáz dolláron állt, nem sokan bíztak benne, hogy feltámad.
- AKCIÓ!! Ryzen 5 5500 / 32 gb DDR4 / RTX 3060 12 GB
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!