Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Hibázott a BBC időjárás-alkalmazása: nem volt 30 000 km/h-s szél
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- Rendszergazda topic
- Bajban van Európa nagy akkumulátorgyártója
- Windows 11
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
GALARDO
addikt
Már nagyon kíváncsi vagyok, biztos nem lesz gagyi.
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
TazLeacher
nagyúr
Hoppá! Indul a másolás...
-
pakriksz
őstag
már megint csak másol az apple...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
erdoke
titán
A következő a Siri alapú kereső? Szerintem nem a jogi huzavona, hanem ezek lesznek a Jobstól elhíresült "going thermonuclear against Android" kijelentés valódi gyakorlati megnyilvánulásai.
A legjobb aláírás a héten
-
törölt tag
Csak nyugodtan!
-
gafz
csendes tag
Aztán jöhet a per, hogy a Google jogosulatlanul használja az AppleMaps-ban rejlő szellemi tulajdonát...
-
Protezis
őstag
Régóta foglalkoztatott a kérdés, hogy vajon lesz-e iMap és ha igen, milyen néven fog futni (IMAP)
-
Integra
titán
ha nem írtátok volna bele, hogy nagyobb felhasználói élmény lesz, én bizisten el nem hittem volna, de még ki sem találtam volna!!!!!!!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
De a térképi adatbázisban igen. Még a Google által összevásárolt/licencelt térképek is erősen hiányosak, elavultak, hibásak.
Attól tartok, az Apple cucca is elsősorban az USÁra fog koncentrálni - ilyen csillvill 3D-s cuccot nem fogunk látni Budapestről (sem).
A tej élet, erő, egészség.
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Black Dragon
addikt
Egyre jobban várom már a Június közepét.
-
pakriksz
őstag
mint ahogy más területeken sem, még is újnak állítanak be sok mindent ami régi
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Dany007
veterán
Akkor meg mi értelme van? Csak azért, hogy elmondhassák ez az övék?
A sebességével szerintem semmi gond sincs. Próbáltam i4-en i3g-n is.
Ahogy mondtad a térkép az térkép. 3D-s fotós dolgokat bele lehet vinni csak nincs sok értelme. A térkép funkcióját tekintve teljesen kielégítő úgy, ahogy a Google megoldásában szerepel. -
Tigerclaw
nagyúr
Egy térképszoftverrel kapcsolatban mit jelenthet vajon a "felhasználói élmény?"
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kruppmityu
csendes tag
Talán sikerül megoldaniuk azt is, amit a guglinak vagy a telógyártóknak (nem tudom melyik hibája) eddig nem sikerült: hiába nagyítunk bele egy térképbe, az utca nevek betűmérete mindig visszaáll bolhányira.
[ Szerkesztve ]
The Future Is Faster Than You Think
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Black Dragon #21 üzenetére
Gondolom ilyen minőségű megjelenítés csak a fontosabb poi-k esetén lesz elérhető. Ez gyanúsan nem az űrből készült, hanem komolyabb légifelvételből, de azért helikopterrel, vagy kisrepülővel nem hiszem, hogy bejárták az egész földet, vagy akár az észak amerikai kontinenst. Egyébként hasonlóan 3D-s megjelenítést a google earth-ben is láttam már.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
GeryFlash
veterán
Anyway,milyen kreténül kellene kiejteni a google szót, hogy aztán 'nak' képezővel legyen ellátva?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Maxentius
addikt
Már a tavalyi C3-demón is bitang jónak tűnt a megoldás, hát még ha "tökélyre" fejlesztik az Apple-nél.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
törölt tag
Hogy kit vagy mit másol? Lehet, senkit, semmit. Egyszerűen csak lenyúlja az OpenStreetMap adatait. Mert megteheti. Kérdés, hogy csurgat-e majd vissza is valamit.
(#25) GeryFlash
ˈɡuːɡəl, és mivel a 'ə' hangsúlytalan, szinte nem is hallatszik, így "-nak" teljesen jó.[ Szerkesztve ]
-
Karee11
tag
iCartography
-
törölt tag
válasz hodostamas #35 üzenetére
Meglehet, de azért az tiszta, ugye, hogy úgy kapod, hogy semmit nem adtál érte, mások dolgoztak vele. Ha te és mindenki más is, aki használja, belerakja az adatokat, akkor gyorsabban bővül. Ez egy ilyen forma.
(#36) gybazsi
Mondjuk azt, hogy tudod-e használni, és mennyire felel meg az igényeidnek?[ Szerkesztve ]
-
válasz #40553216 #29 üzenetére
Hát, az OpenStreetMap licencelése változott mostanában; talán nem véletlenül.
Azt sem árt tudni, hogy eddig a Microsoft tömött bele pénzt és adatokat, tehát nem feltétlenül fogja hagyni, hogy csak úgy ingyen vetélytársat kapjon belőle a Bing Maps.A tej élet, erő, egészség.
-
dabadab
titán
"az OpenStreetMap licencelése változott mostanában"
Annyira nem mostanában, öt éve merült fel, hogy változtatni kellene és két éve kezdték el az átállást az új licencre.
"talán nem véletlenül"
Ez teljesen biztos, egy ekkora munkával járó átállás soha nem csak úgy véletlenül történik meg, mint ahogy azt is biztosra veheted, hogy a kínai Nagy Falat sem véletlenül építették Az összes indok, amit láttam, az az, hogy a CC-by-SA eleve egy elrontott választás volt, ami valószínűleg egyáltalán nem úgy működne a gyakorlatban, ahogy azt elvárnák tőle (mivel az hagyományosan szerzői jogok által védett dolgokra van kitalálva - a térképészeti adatok meg nem ilyenek) ezért kell átállni valami másra - olyan felvetést (pláne komolyan vehetőt), hogy ez valamiféle Microsoft ármány lenne, még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
válasz #40553216 #39 üzenetére
Attól, hogy valami ingyenes, még nem feltétlenül használható fel üzleti célokra is ingyen. De nem kell félni attól, hogy az Apple kizárólag az OSM-et fogja használni, pl. mert ahhoz túlságosan hiányos. Ha Magyarországon hiányzik Szarvas, Orosháza stb. úthálózata, de még Nyíregyháza és Békéscsaba településhatára is, akkor az kevés lesz.
dabadab: A CC SA-ról most állnak át végleg ODbL-re.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Legal_FAQ
(A RI/OS valamiért nem engedi linkbe tenni.) Igen, két éve kezdték meg az átállást, de mostanra ért be a dolog.[ nekem engedte - eleirtad a http://-t? - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
A tej élet, erő, egészség.
-
dabadab
titán
"Attól, hogy valami ingyenes, még nem feltétlenül használható fel üzleti célokra is ingyen."
Ez igaz, viszont a OSM adatai nem csupan ingyenesek, hanem teljesen nyiltak is es az uj licenccel is azok maradnak: ODBL moricka verzioban.
DRM is theft
-
chosa91
aktív tag
másol, és?
Nem vagyok elfogult semmilyen irányban használok linuxot, windows-t mobilom androidos, mégis szívesen beszereznék iPhone-t is.
Manapság ami jó, abból igyekeznek mégjobbat kihozni, vagy más területét erősítve "újként titulálva" előrukkolni vele. Szerintem jó lesz ez."Find something boring, and make it funny!"
-
-
freemanone
addikt
Az apple szolgáltatásai nem rosszak, úgyhogy kíváncsian várom ezt is. Egy biztos, fel kell kötniük a gatyát ha le akarják nyomni a Gmaps-et. Amióta bevezették a MapsGL-t röccenés mentesen megy minden, ha a netkapcsolat is lehetővé teszi...
-
törölt tag
"De nem kell félni attól, hogy az Apple kizárólag az OSM-et fogja használni, pl. mert ahhoz túlságosan hiányos.">Alig hiszem, hogy a magyar igények akár csak egy légyfingnyit is változtat az Apple üzletpolitikáján. Siri mikor lesz magyarul? Pedig egy ideje már kint van, persze béta. És? Soha nem lesz magyarul.
-
freemanone
addikt
válasz #40553216 #46 üzenetére
azért a siri és az osm összevetése erős nem gondolod?
sirit az nem használ aki nem beszél angolul, vagy nem akarja használni. (nemtudom hány nyelvre elérhető még, mondjuk nem is izgat, de gyanítom nem sokra)
viszont térképet csak a vak nem használ. azért ott nem mindegy, hogy milyen megbízható. -
törölt tag
1. szó nem volt arról, hogy egy az egyben az osm lesz az a térkép a féreglyukakhoz az almában.
2. hogy nektek nem tetszik, attól még tény marad, hogy az apple használja,.
3. miért ne vethetném össze az osm-et a siri-vel, mikor nem a képességeit hasonlítom össze, hanem az adott (pl. Magyar)országbeli használhatóságát. mivel az apple elsősorban az usa-ra koncentrál, tök mindegy, mit tud a siri ott, ha itt használhatatlan. akárcsak az lte, ez is tökéletesen mutatja a hangsúlyokat.(#48) freemanone
Magyarországon veszek egy kütyüt, azt magyar nyelven akarom használni. Miért kellene nekem akármelyik amerikai kiejtéssel megtanulni a magyar neveket, hogy a Sirit itt használhassam? És egyáltalán. Kicsit megfordult veled a világ: ő akarja nekem eladni a szutykát, nem én rugdosom a háza kapuját, hogy meg akarom venni.
"Geographic limitationsAs of May 2012, Siri's functionality is limited in most countries, with maps and local search with Yelp only being available within the United States. For example, asking Siri in the United Kingdom to list local businesses, to navigate somewhere, or to give traffic information, elicits the reply "I can only look for businesses, maps and traffic in the United States, and when you're using U.S. English. Sorry about that." Using Siri within the United States with the English voice (Daniel) elicits a similar response — despite the user's geographic location."
Hogy is mondta James May, miután a producerek közölték vele, hogy csak egy VW-t kell vezetnie, és meglátta, melyik autó is az? "Very funny...""nemtudom hány nyelvre elérhető még, mondjuk nem is izgat, de gyanítom nem sokra">Egész pontosan 3,1-re, mert láthatóan az angol nyelvet beszélők kb. 1/10-e használhatja csak.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz #40553216 #49 üzenetére
Már ne is haragudj, de neked meg abból kéne végre kinőni, hogy MO nem a világ közepe és az a10 millio ember senkit nem érdekel amikor van másik közel 7 milliárd szerte a bolygón. Nameg csak NY-ban kétszer ennyi ember van. A multban sem a csirke árus verte az ajtódat, hogy: "Vedd már meg!!! Házhoz hozom!!!" Te vagy az aki elmentél a farmra és vettél 2 csirkét, mert szükséged volt rá.
Ha már a kiforgatott dolgoknál járunk. Senki nem kényszerít, hogy használd a sirit. A vásárlásnál van egy végfelhasználói szerződés, amit a vásárlással elfogadsz. Abban feketén fehéren le van írva, hogy milyen funkció, hogy/hol használható. Ha nem tetszik, nem veszed meg, mint ahogy a gebe csirkét is otthagynád.Az összehasonlítással a gond pedig: USA-ban a siri működik. Az a térkép viszont ott is hiányos.
Más kérdés, hogy más országban mindkettő hiányos. A hazájában a már létező funkció működik, míg az új aggodalmakat kelt, ugyanis erősen hiányos/inkorrekt a világ minden táján.
Siri alapvetően egy luxus villogás, ami szerintem igazából baromi felesleges, de ez magánvélemény. Droidon is van hangvezérlés, sőt a nokia már a 3330-ban is implementált hanghívás funkciót és azok is pont annyit értek. Viszont egy térkép ha hiányos az baromi gáz. Mindegy melyik országot nézed, mert mindenhol hiányos.no offense anyway!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok