Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • strogov

  aktív tag

  válasz Samott #4 üzenetére

  Az epic célja a saját store volt. Az, hogy lehet saját fizetési rendszere az nem jelenti azt, hogy az apple nem tudja annyira megnehezíteni a dolgát, hogy ne érje meg. Ráadásul ez egyébként is így működött az előfizetéses szolgáltatóknál.

  A bírósági ítélet alapján nem akadályozhatja meg az apple a saját fizetési rendszert, de ez nem jelnti azt, hogy nem kötelezheti az apple fizetési rendszerének implementálására (ahogy előfizetésnél eddig is megtette) ... meg egy rakás járulékos fejlesztésre ami után elmegy a kedve mindenkinek a saját rendszer üzemeltetésétől.

  Ezen kívül arra sem kötelezte az apple-t, hogy engedje vissza az epic-et a store-ba. Most jön a fellebbezés mindkét fél részéről. Pár évig még eljátszanak ezzel. Addig szépen körbe lesz bástyázva a store. Lásd az előfizetéseknél már gyakorlatilag teljesítették amit kell. A kicsiknek levitték 15%-ra a jutalékot amivel már teljesen értelmetlen saját rendszer üzemeltetése. Nagyon drága dolog a bankkártya adatok kezelése. Úgyhogy hacsak nem a "csakazértis csinálok sajátot" a cél akkor nincs értelme.
  Nyilván epic-nek van már saját, de ugye az egészet egy szabadságharcos ügynek akarták beállítani ami így erősen kétséges lett.

 • strogov

  aktív tag

  válasz Ezekiell #17 üzenetére

  "A 3rd partyt ne úgy képeljük már el, hogy lesz egy Józsika által otthon összegányolt form"

  És szerinted a paypal majd a szeretet erejével fogja üzemeltetni ezt a rendszert? Véletlenül sem fog pénzt kérni minden tranzakció után? Sőt majd ők fizetnek, hogy elárasszák a rendszerüket az 1 USD tranzakciók. Az API-t meg majd a kismanók összerakják ... nyilván ingyen.
  Android-on is tömeges a paypal mikrotranzakció ... vagy mégsem? Ott még saját store-t is csinálhatsz, azok is hatalmas népszerűségnek örvendenek.

  Azoknak akiknek már van kiépített fizetési rendszerük talán jobb lehet. De Google sem véletlenül állt be 15-30% jutalékra. kb. ez az a szint amikor józan ésszel egy egyszerű fejlesztő stúdiónak nem éri meg más utat keresni. Ha megérné akkor már otthagyták volna a google fizetési rendszerét.

Hozzászólok Aktív témák