Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ezekiell

  addikt

  válasz Samott #4 üzenetére

  10 pontos keresetet adott be az Epic - 9 pontban veszített, csak 1-ben nyert. Szóval a cím helytálló :)

  "Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

 • strogov

  aktív tag

  válasz Samott #4 üzenetére

  Az epic célja a saját store volt. Az, hogy lehet saját fizetési rendszere az nem jelenti azt, hogy az apple nem tudja annyira megnehezíteni a dolgát, hogy ne érje meg. Ráadásul ez egyébként is így működött az előfizetéses szolgáltatóknál.

  A bírósági ítélet alapján nem akadályozhatja meg az apple a saját fizetési rendszert, de ez nem jelnti azt, hogy nem kötelezheti az apple fizetési rendszerének implementálására (ahogy előfizetésnél eddig is megtette) ... meg egy rakás járulékos fejlesztésre ami után elmegy a kedve mindenkinek a saját rendszer üzemeltetésétől.

  Ezen kívül arra sem kötelezte az apple-t, hogy engedje vissza az epic-et a store-ba. Most jön a fellebbezés mindkét fél részéről. Pár évig még eljátszanak ezzel. Addig szépen körbe lesz bástyázva a store. Lásd az előfizetéseknél már gyakorlatilag teljesítették amit kell. A kicsiknek levitték 15%-ra a jutalékot amivel már teljesen értelmetlen saját rendszer üzemeltetése. Nagyon drága dolog a bankkártya adatok kezelése. Úgyhogy hacsak nem a "csakazértis csinálok sajátot" a cél akkor nincs értelme.
  Nyilván epic-nek van már saját, de ugye az egészet egy szabadságharcos ügynek akarták beállítani ami így erősen kétséges lett.

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz Samott #4 üzenetére

  "az Epic azt akarta hogy fizethessenek neki az apple store-on kivul is"

  Nem, az Epic azt akarta, hogy lehessen saját store-ja iOS-en. Eleve ezért rugatták ki magukat az AppStore-ból.
  Az iOS-es Fortnite-on rendesen kaszáltak és gyakorlatilag semmilyen hátrány nem érte őket abból, hogy iOS-en többet kellett kérniük a vbuck-ért. Ráadásul akkor is lehetett vbuckot olcsóbban venni direktben az Epictől, csak nem az iOS appon keresztül és nem rakhattak be erre utaló linket sem. (Xboxon pl. csak az xbox-os vbuckot engedték, mégsem a Microsoftot perelték.)
  Tehát az Epic-nek pont azt nem sikerült elérnie, amiért az egész akciót indította.

  Mondjuk már az elejétől lehetett tudni, hogy ez lesz a vége, sőt az Epic számára az egész "szabadságharc" nem volt több egy PR akciónál, amit a PC-s store excluzívjait követő negatív kritikák kompenzálására indítottak.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • xZer0kidx

  senior tag

  válasz Samott #4 üzenetére

  #12 kpbendeguz Hopp, megelőztél :)

  Azért dobták ki őket mert áruházat működtettek az appstore-on belül. Ezért nincs Stadia, Xbox GP. stb. szóval nem ért el semmit (kivéve talán dél-korea). A reader alkalmazások (spotify, netflix, stb.) járnak ezzel elsősorban jól, mert elhelyezhetnek az appon belül egy linket ami külsős fizetésre irányíthat át.
  Az ítélet több pontját is félreértelmezik a felek, ezért várhatóan ezek tisztázására további tárgyalások lesznek majd.

  [ Szerkesztve ]

  "Ha még egy holddal megdobsz, be fogok pipulni!" - T.S.

Hozzászólok Aktív témák