Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
A nagy home office ellenforradalom
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz Donki Hóte #1 üzenetére
Végülis várható volt, szerintem logikus is.
Persze itt is személyenként és munkakörönként jó lenne, ha eltérő lenne (nem vagyok érintett).
Valahol a két véglet között lenne a jó, de legjobb az lenne, ha nem holmi vírusok mentén kellene döntést hozni ezekről a kérdésekről.B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF
-
t72killer
titán
Éljen a klímavédelem .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Samott
addikt
Megis mi a f.sznak? Ket ev alatt kiderult hogy elotte tok feleslegesen jartunk be.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ShadowX
őstag
Az említett két cég is azzal indokolja a visszatérést, hogy így nagyobb a kollaboráció és a kreativitás, meg egymás inspirációja és blabla?
Amióta home office-ban vagyok több olyan nagy léptékű projektet vertünk át, amit személyesen nem tudtunk.
Egy dologra jó ez, mégpedig arra, hogy mostmár minden más cég jogosnak érzi majd a dolgozók visszaterelését az irodákba, merthogy a gúgl és epöl is megtették.
-
bolvar
senior tag
A személyes tapasztalatom hogy ott roh***on meg a home office.
Csakis negatív hozadéka volt, lassabb lett a kommunikáció, az információ átadás, az ötletelés, minden szinte. A gyenge emberek így 100x könnyebben csinálták a semmit, face-re ment a kutyátsétáltatok vakargatom magam képek napközben, persze telefeonon nem lehetett elérni őket szinte soha... És akkor az új kollégák beépítését nem is mondom hogy gyakorlatilag kóboroltak emberek köztünk és azt se tudtuk kik ők.
Van ahol jó, nem kétlem, de az maximum a backoffice hr pénzügybe merül ki kb.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
strogov
senior tag
"így 100x könnyebben csinálták a semmit"
Bizonyos szektorokban az emberek nagyrésze semmit sem csinál. Ezek az emberek akkor sem csinálnak semmit ha bent vannak az irodában. Ott is csak imitálják a munkát. A HO pontosan megmutatta, hogy ki az akire szükség van, és ki az akire nincs.
"persze telefeonon nem lehetett elérni őket szinte soha"
Ez mondjuk a cég hibája. Nálunk is volt az elején pár "éjjel 2-kor dolgoztam ..." ember. Aztán ez le lett csapva. Törzsidő van. Aki nem elérhető az irgum-burgum, aztán meg mordizom-adta. DM is előre lett hozva, mert sokan arra keltek fel, és addig elérhetetlenek voltak. Volt akitől mágvált a cég az elmúlt 2 évben.
"az új kollégák beépítését nem is mondom hogy gyakorlatilag kóboroltak emberek köztünk és azt se tudtuk kik ők"
Ez meg vérciki a cégnek. Nálunk duplájára nőtt a csapat, és project-en kívül is tudjuk ki-kicsoda, és nem 2 emberről van szó. Még külsősök is vannak.
Az alapján amit leírtál nálatok a management kibaszott szar. Mivel szarok, és nem lehet bevallani, hogy fejétől bűzlik a hal, másra kell fogni. Ez viszont nem a HO hibája. Nálunk egyelőre fel se merült, hogy kötelezően visszamenjünk az irodába. Van olyan cég ahol heti 2-3 napot kérnek mostmár. Ez szerintem egyébként belefér. Nekem is volt olyan feladatom amikor járványügy ide, pandemia oda beültünk, és megbeszétük egy whiteboard mellett, mert rendbe kellett rakni. Aztán azóta megy minden tovább HO-ban.
A google meg az apple elég komoly célpontja az ipari kémkedésnek. Az alkalmazottak munkáját elég nehéz védeni ha össze-vissza kolbászolnak. Nálunk is ki lett hírdetve, hogy tilos HO címén nyilvános helyen dolgozni, pedig kis hal vagyunk.
Annak viszont semmi értelme, hogy hozomra bejárjön a csapat, csak mert egy manager képtelen a munkáját végezni, és hibáztatni kell emiatt valakit.
-
Rickazoid
addikt
Hülyeség, amelyik cég nem tudja megoldani, hogy az adatai elégséges biztonságban legyenek a dolgozóitól, annak tök mindegy azok bejárnak-e egy irodába vagy otthon vannak. Nálunk kétféle dolgozó van, egyiknek virtuális gépe van amit interneten ér el, tök mindegy honnan dolgozik, másiknak laptopja van és VPN-re csatlakozik, megint tök mindegy honnan dolgozik. Ráadásul egyre több ember dolgozik vegyes csapatokban, sokszor egy ember nincs ugyanabban az országban. Én is ilyenbe kerültem át, tök sok értelme van bemennem az irodába csak azért, hogy továbbra is online beszéljek mindenkivel most már csapaton belül is.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
fatpingvin
őstag
ezaz. párom ugyanebben a helyzetben van. az irodában mit csinálnak? bejelentkeznek egy távoli szerverre és azon molyolnak. egyedül hetente pár nyomtatás van amihez fizikailag jelen kell lenni. de neeeeeeeeeem, kell az a k***a iroda meg az időnek az elb*szása a közlekedéssel.
oké ahol folyamatosan komoly információáramlásnak kell lennie a kollégák között ott nem feltétlenül a legjobb (bár teszem hozzá több projektmunkát lehoztam a szaktársaimmal full online, állítom nagyobb sikerrel mintha élőben ment volna) viszont ahol konkrétan még az irodában is egy megosztott dokumentumba meg a munkacsoport groupban vezetik hogy ki mit csinál, ott tényleg az agyhalál netovábbja elvárni hogy élőben legyenek jelen.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
engem az a rész érdekelne, hogy ahol felmerült, hogy pár dolgozó csak alibizik meló helyett, ott milyen teljesítményértékelési rendszer van? és a menedzserek hogyan használják az abból kieső eredményeket, hogy valaki alibizhet és nem bukik le évekig?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
strogov
senior tag
Ja és a kutyasétáltatás. Nálunk akkor is sétáltathatsz kutyát ha bejársz, mert beviheted a kutyát az irodába. Van kolléga aki bejár, mert kicsi a lakás. Viszi a kutyát is, hogy ne legyen egyedül otthon. Ebédidőben sétálnak egyet, és kb. ennyi.
-
Samott
addikt
Szarul csinaljatok. Nekunk nem oszt nem szoroz, a csapat egyik fele a vilag masik vegen, a kliens szinten masik irodaban. Tejesen mindegy honnet valaszolok a levelekre meg bonyolitom a teams meetingeket. A munka el legyen vegezve, ket ev alatt ugyanugy megoldottunk mindent mint elotte. Nem kell ahhoz a kollegaknak egymas nyakaba lihegni. Felnott emberek vagyunk.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Rickazoid #11 üzenetére
"sokszor egy ember nincs ugyanabban az országban"
Jó példa vagyok erre. 3 fős csapatban toljuk jelenleg, 3 ember 3 országban ül. De vissza kell majd menni irodába. Akikkel egy irodában ülök azokkal heti kb. 1-2 óra kommunikálnivaló van. Tehát az egész arra lesz jó, hogy ők hallgatják ahogy beszélgetek a külföldi kollégákkal akár órákon keresztül Ja plusz poén, az operatív főnököm se Magyarországon van, úgyhogy még a "micromanagment"-et se lehet elsütni.#13 bambano
Ráadásul irodában legalább annyira lehet alibizni meló helyett, mint home office-ban. Sőt, még jobban is, mert hát kollégákkal értekezett, azért nem tudott haladni -
maputo
tag
A heti egy nap azért szerintem normális. Fontos, hogy azért valamennyire személyesen is ismerd, hogy kikkel dolgozol együtt. Programozóknál különösen gyakori, hogy saját magán kívül mindenki hülye. Aztán amikor találkozol vele, rájössz, hogy azért mégsem.
-
fatpingvin
őstag
MSc-t úgy kezdtem hogy a szaktársaimmal egy évig nem találkoztunk élőben. semmilyen hátrány nem származott belőle. ez üres duma, nem ez akadályozza meg hogy személyes ismertségek alakuljanak ki.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bolvar
senior tag
Az a baj mi pont a vidkonf és társaiban utazunk és olyan szintű a leterheltség hogy ha ho van mindenki a kutya se ismeri meg a másikat csak egyszer a projekten ott terem egy ember és persze az inteanetes bemutatót leszámítva semmit se tudok róla :D
A csapat összehozása a managment dolga, de ők ugye a covid végett nem akarták rizikózni hogy összehoznak részlegeket és véletlen kiesnek ezek az emberek(ezt egy pontos meglehet érteni)
A nagy covid előtt mi jobban működtünk szerintem, lehet a mi kémiánk így adja ki.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
sutszi
veterán
Azért vannak jólnevelt ápolt kutyák is... Hozzánk 2 kutya jött be eddig...Az egyiket észre sem veszed...a másik kicsit rosszabb nevelés...de nem halt bele senki... Ha zavaró lesz akkor nyilván jelezni kell a gazidnak...
Kommunikációval sok gordiuszi csomó átvághatóMondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
Egy darabig nálunk is eltűrték a kutyákat a melóhelyen, de aztán ki lettek tiltva.
Sokan csak azért hozták be a kutyát, hogy óránként egy félórára elmehessenek kutyát sétáltatni. Ettől függetlenül a kutya az iroda közepén végezte a dolgát, ha a gazdája egy 10 perces megbeszélésre beült egy tárgyalóba
Ha zavaró lesz akkor nyilván jelezni kell a gazidnak...
Ja, persze, odamegyek a jogi főigazgatóhoz és mondom neki, hogy
baszdmeg a kutyád megint a szoba közepére szartigazgató úr, a kutyust nem tudta levinni Gizike sétálni és egy kis baleset történt.Szerencsére a vezérigazgató érezte, hogy neki kell lépni és lépett.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Abszolút egyetértek veled!
Teljesen leromlott a munkahatékonyság, mert az otthoni munkavégzés során mindenkinek sokkal fontosabb lett szinte minden egyéb elfoglaltság. Csevegés a szintén távmunkára váltó szomszéddal, játék a gyerekkel/háziállattal, "sürgős ügy" intézése a rokonnál/gyereknél/szülőnél, sportesemény követése, napközbeni "maunikasók" követése, kert ápolása, hogy csak pár problémát említsek. Ezek miatt pedig önkényesen osztották be a napjukat, vagyis az állítólagos 8 órás munkaidejüket össze-vissza töltötték le a 24 órán belül.
Szinte minden projekt megcsúszott, mert csak a határidő előtt derült ki, hogy valahol elakadtak. Ez korábban a benti munka során hamar kiderült, mert feltűnt, ha valaki kétségbeesetten nézte a monitort, vagy túrta a dokumentációkat. -
fatpingvin
őstag
válasz Alogonomus #23 üzenetére
ezért érdemes felnőtt embereket alkalmazni... egy munkavállalótól szerintem elvárható hogy munkaidőben ttökmindegy fizikailag hol van alapvetően a munkájával foglalkozzon.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
válasz fatpingvin #24 üzenetére
Az ember gyarló. Ha bent vagy a munkahelyen és el kell menned valahová, akkor szólni kell a főnöknek, hogy el szeretnél menni.
Homeoffice alatt meg kb. 5 % esélyed van arra, hogy észrevegyék a távozásodat, szóval statisztikai alapon húszszor olyan gyakran lépnek le a kollégák maszek ügyeket intézni, mintha bent lennének az irodában
-
Corleone33
aktív tag
válasz Donki Hóte #25 üzenetére
Hát nem tudom, nálunk munkahelyen ez nincsen túlbonyolítva jórészt, ha elvégzed a tennivalódat
Ez megint nem gyarlóság hanem hozzáállás kérdése. Értsd: ha valaki sz@rik bele a munkájába, az minden alkalmat meg fog ragadni hogy ne kelljen munkával foglalkoznia, ha nem az asztalánál akkor a kávégép előtt, ha nem a kávégép előtt akkor a mosdón, sorolhatnám.
Maradjunk szerintem annyiban hogy ott nagy bajok vannak ha valaki csak akkor végez érdemi munkát ha körmére néznek és ez nem a home office hibája.
[ Szerkesztve ]
"Az ember választ, a rabszolga engedelmeskedik" (Andrew Ryan, Bioshock)
-
törölt tag
"Az említett két cég is azzal indokolja a visszatérést, hogy így nagyobb a kollaboráció és a kreativitás, meg egymás inspirációja és blabla? "
Nyilván tevékenységtől is függ, de ezt a gyakorlat általában visszaigazolja. Hatékonyabban megy a munka, ha a kollégák rendesen bejárnak, szóval a legtöbb helyen nem azért terelik vissza a jónépet az irodába, mert a vezetők a hülyék (mondom ezt vezetőként). Nem mellesleg sokan nagyon leépültek a HO alatt a személyes kapcsolataikat tekintve, nekik kifejezetten jót tesz, hogy ismét közösségben dolgozhatnak.
Bizonyos feszültségeket pedig nyilvánvalóan az szül, hogy sokan hozzászoktak már a HO-hoz és most egyszerűen nincs kedvük ismét visszamenni, mert megízlelték a szabadságot és a kényelmet. A munkaerőpiac hatalmas, ha ez egy fontos szempont, érdemes lehet máshol próbálkozni.
-
Corleone33
aktív tag
válasz #31733248 #27 üzenetére
sok szektorban meglehetősen felsültek a " ha nem tetszik lehet menni máshova" értékrenddel.
És félre ne érts, tiszteletben tartom a véleményedet, de abban remélem egyetértünk hogy egy jó munkaerő nem csak akkor jó munkaerő ha főnök felügyelete alatt van
"Az ember választ, a rabszolga engedelmeskedik" (Andrew Ryan, Bioshock)
-
törölt tag
válasz Corleone33 #28 üzenetére
Nem negatív éllel mondtam, hogy "érdemes lehet máshol próbálkozni", hanem tényszerűen, a munkavállaló oldaláról nézve. Természetes, hogy ha valaki belekóstolt a HO jelentette szabadságba és megszerette azt, akkor igyekszik a jövőben is olyan munkahelyet találni, ahol ez a lehetőség adott.
"abban remélem egyetértünk hogy egy jó munkaerő nem csak akkor jó munkaerő ha főnök felügyelete alatt van "
Egyetértünk, csak az a kérdés, hogy a munkáltató oldaláról nézve vajon mekkora a "jó munkaerő" aránya és mekkora azoké, akik csak külső teljesítménykényszer hatására hozzák az elvárt szintet.
-
Samott
addikt
válasz #31733248 #29 üzenetére
Es akkor mindenkit buntetsz a logosok miatt?
Mondjuk vegul mindig kiderul, hogy a balf.sz menedzsment miatt nem mukodik ez a home office dolog. Pedig nagyon egyszeru: amig a munka el van vegezve addig nem tok mindengy hol csinalod?
-
törölt tag
Lentebb indokoltam már: "Hatékonyabban megy a munka, ha a kollégák rendesen bejárnak". Ez a jellemző tapasztalat. Az meg eleve egy rossz megközelítés, hogy a főnök a hülye. Nálatok speciális helyzet van: "a csapat egyik fele a vilag masik vegen, a kliens szinten masik irodaban", a munkahelyek többsége azonban nem ilyen.
Azt meg elképzelni sem tudod, hányan vágyódtak vissza a munkahelyükre, azért, hogy végre ismét közösségben dolgozhassanak...
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Nálatok nem a home office-al van a gond, hanem magukkal a munkavállalókkal. Le kell őket cserélni olyanokra, akik valóban dolgozni szeretnének és akkor nemcsak a home office, hanem a cég is működni fog.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Samott
addikt
válasz #31733248 #31 üzenetére
Azt meg elképzelni sem tudod, hányan vágyódtak vissza a munkahelyükre, azért, hogy végre ismét közösségben dolgozhassanak...
Hat azt tenyleg elkepzelni se tudom, bar nem latom ertelmet annak hogy nehany ilyen perverz kedveert mindenki mast is visszakenyszeritsunk az irodaba.Az meg eleve egy rossz megközelítés, hogy a főnök a hülye.
Mas magyarazatot nem talalok arra, hogy ha egy jo fonok meg tudja oldani ezeket home officebol is. Ha nem tudja az elvart teljesitmenyt a csapata, akkor o csinal valamit rosszul.2022 van, az elmult ket ev alatt mindenki szamara nyilvanvalova valt hogy semmi ertelme orakat elb.szni kozlekedessel, meg minden egyeb kenyelmetlenseggel amivel az irodai munka jar. Reggel kilenckor felnyitom a laptopot este hatkor lecsukom. A koztes idoben elvegzem a ram bizott feladatokat. nem olyan bonyolult ez. Egy teams callba sokkal egyszerubb belepni mint egy meetingszoba kulcsat felvenni meg megvarni mire mindenki sziveskedik bevonszolni a segget.
-
veterán
Na, ez jó ötlet, de pont homeoffice idején eléggé nehéz az új dolgozókat betanítani.
Nálunk első körben mindenkit próbaidőre vesznek fel, próbaidő alatt pedig nincs homeoffice. Csakhogy szerencsétlen új kolléga hiába ül bent az irodában, ha mindenki más otthon van.
Korábban egy új kolléga helyzetbe hozása, betanítás 2-3 hét alatt megtörtént. Most viszont két hónap is kell hozzá, szóval ebből a szempontból az otthoni munkavégzés biztos, hogy kevésbé hatékony, mint az irodai munkavégzés.
-
Alogonomus
őstag
Es akkor mindenkit buntetsz a logosok miatt?
A legegyszerűbb nyilván az lenne, ha mindenkinek a gépén futna kismillió felügyeleti szoftver, és munkaidőben menne is a jelzés a vezetőségnek, hogy az illető géphasználata nem aktív munkavégzésre hasonlító mintát mutat. Szintén megoldás lehetne, hogy aki akármilyen okból elmarad a céges átlagos hatékonysági mutatóktól, annak megvonják a home office engedélyét.
A fentiek hatására viszont azonnal elkezdenének a lógósok ombudsmanozni, meg strasburgi bíróságozni, meg megfigyelésezni, meg emberi jogozni. -
kurta9999
tag
Én személy szerint ezzel nem értek egyet, és sok cég se, ahogy elnéztem eddig.
Jelenleg sikerült full HO állást kifognom, amire nem is számítotottam, hogy sikerülni fog. Részemről nem igazán vannak hátrányai, szerintem még az össz produktivitás amit egy nap a munkába beleteszek nagyobb, mint bent az irodában. Nagyobb a nyugalom, nem kell a sok emberhez alkalmazkodni, utazás nem fáraszt le, nincsenek dugók, stb.
Csapatom fele 200km-re van egymástól, de van, hogy akikkel együtt dolgozok Japánban, Indiában vagy Egyiptomban vannak. Na most nem mindegy, hogy otthonról hívok velük meet-en vagy irodából?
Programozóként dolgozom, minden reggel van meeting, hogy ki mit csinált az előző nap, milyen eredménnyel és mit fog a következőn. Itt elég nehéz elsunnyogni a dolgokat, mert egyből kiderül, aki sza..k bele. Ami pedig a munkaidőt illeti, elérhetőnek kell lenni munkaidő alatt. Az, hogy most átteszem a munkámat estére/délutánra, amivel nem várakoztatok senkit, mert 3 nap "határidő" van rá, az szerintem teljesen rendben van. A lényeg, hogy ha valamit oldani kell, akkor munkaidő alatt kötelezően elérhetőnek kell lenni.
-
veterán
válasz kurta9999 #36 üzenetére
Érdekes lenne, ha a cég megkövetelné, hogy a Japánban, Indiában és Európában élő alkalmazottai mind az irodájukban lennének egy megbeszélés idején
Természetes, hogy ilyen körülmények között nem követelhető meg az irodai jelenlét.
Viszont azt azért te is érzed, hogy Magyarországon ezer emberből egynek van ilyen munkája, mint a tied.
(Azt mondjuk vitatom, hogy otthon nyugodtabbak a munkakörülmények, egy irodában bármikor kizavarhatok mindenkit az irodából, de ha a gyereked elesik és elkezd sírni, akkor kénytelen vagy abbahagyni a munkát )
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
válasz Alogonomus #23 üzenetére
"Ez korábban a benti munka során hamar kiderült, mert feltűnt, ha valaki kétségbeesetten nézte a monitort, vagy túrta a dokumentációkat."
Egy project-ben millió indikátor van ami alapján lehetne nézni a haladást, a kollégák arca pont nem ilyen. Ez tipikus balfasz project vezetés olyanoktól akik az "élet iskolájában tanultak". Azért hiszik emberek, hogy ez a normális, mert még nem láttak olyan project-et amit képzett emberek visznek.
"betanítás 2-3 hét alatt megtörtént. Most viszont két hónap is kell hozzá"
Nálunk 1-3 nap egy senior, de egy hétnél több a junioroknak se kellett. Mondjuk próbálnak értelmes embereket felvenni, akik dolgozni szeretnének.
Van egy olyan mondás, hogy "ha egy programot hülyéknek készítenek, akkor hülyék fogják használni". Ha egy vezető óvodásként kezeli az embereit akkor óvodásként fognak viselkedni. -
Ringman
nagyúr
válasz Alogonomus #35 üzenetére
olyan munkakörnyezetet kell teremteni, ahol ezt megteszik.
+ nem titkosszolgálati megfigyelőrendszerek kellenek, hanem értelmes menedzsment és motivált dolgozók (persze a produktivitást figyelni kell)olvasd el dan price (ceo - gravity payments) pár nyilatkozatát.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Cathfaern
nagyúr
"Egy project-ben millió indikátor van ami alapján lehetne nézni a haladást, a kollégák arca pont nem ilyen. Ez tipikus balfasz project vezetés olyanoktól akik az "élet iskolájában tanultak". Azért hiszik emberek, hogy ez a normális, mert még nem láttak olyan project-et amit képzett emberek visznek."
Itt a pont. Ahol "nem működik a home office" az tökéletes indikáció arra, hogy a projekt vezetés / követés nem működik normálisan. Ilyen szempontból jó szűrő munkahely választáskor, hogy engedik-e a home office-t, és ha nem, miért nem: ha azért nem mert problémák voltak a hatékonysággal meg a határidőkkel, akkor jobb kerülni a céget, mert komolyabb bajok is vannak ott. -
Samott
addikt
De miert? Nem egyszerubb kiadni a feladatot es ellenorizni hogy idoben kesz van-e? Ha elvegzed a rad bizott munkat akkor tok mindegy hogy hol, mikor csinalod meg. Amig tartod a hataridoket minek ilyen szinten ellenorizni? Kezeljuk mar felnottkent egymast.
-
Samott
addikt
válasz Donki Hóte #37 üzenetére
Mert ha az irodabol dolgozol akkor a gyereket otthon van egyedul? Amugy ha neked kenyelmesebb beutazni az irodaba meg vallalni ennek minden kenyelmetlenseget akkor persze legyen erre lehetoseged. De ne szivassunk mar ezzel mindenkit.
-
Busterftw
veterán
Nalunk is ugyanez, most annyit modositottak, hogy lesz "nomad" rendszer, ha ezt valasztod akkor heti 1x kell csak bemenni.
Konkretan eg es fold a kulonbseg, mert amikor heti 1x benn vagyok, akkor tudok a legkevesebbet dolgozni.
Mert kimesz csinalsz egy kavet, akkor ut kozben megallit valaki hogy mi a helyzet, elmegy meletted (mar helyeden ulve) a masik, jaj ezereve hogysmint. Ja te Ibizara mesz a nyaron ja mi is.A fel nap small-talkbol all.
-
veterán
Nálunk 1-3 nap egy senior, de egy hétnél több a junioroknak se kellett.
Betanított munkás
Nálunk azért kicsit bonyolultabbak a munkafolyamatok, itt egy-egy dolgozó 8-10 fő cégen belüli és 6-10 fő különböző külső cégnél dolgozó kollégával van rendszeres kapcsolatban, kb. 600 oldalnyi szerződés főbb előírásaival kell tisztában lenni, háromféle (teljesen speciális) szoftver használatát kell elsajátítani, ezek mellett nagyon komoly szervezési feladatokat is kell csinálni
-
hunluki
senior tag
Érdekes kommentek... Nálunk 2 éve full HO van zéró irodával, a csapat kétszeresére nőtt, jött be új ügyfél, a kommunikáció felgyorsult, a munkamorál kilőtt az egekbe, mindenki jobban teljesít mint előtte az irodában.
El tudom képzelni hogy máshol nem megy, függ a meló típusától és az emberektől is, de nálunk ez a tapasztalat. Mivel a managementnek van agya és ezt látja ezért bedobta hogy innentől mindenki úgy dolgozik ahogy akar, ott van az iroda ha társadalmi életet akarunk élni, de ha valaki végig otthonról akarja akkor tolhatja onnan. Az a mondás hogy a meló legyen elvégezve és az ügyfél legyen elégedett, a hogyan ránk van bízva.
-
veterán
-
Ringman
nagyúr
Mivel a managementnek van agya és ezt látja ezért bedobta hogy innentől mindenki úgy dolgozik ahogy akar, ott van az iroda ha társadalmi életet akarunk élni, de ha valaki végig otthonról akarja akkor tolhatja onnan.
így van, ez a jó megoldás
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Alogonomus
őstag
Ha elvegzed a rad bizott munkat akkor tok mindegy hogy hol, mikor csinalod meg.
Erre is utaltam azzal, hogy "elmarad a céges átlagos hatékonysági mutatóktól". Amíg ugyanolyan hatékonyan teljesíti a munkáját otthonról, addig semmi gond nincs az otthonról dolgozással. Persze ezt a munkatársak felé is közölni kell, hogy megértsék az indítékot egy olyan kérés mögött, hogy: Segítsetek be egy kicsit, mert megcsúsztam a munkámmal.
-
janeszgol
félisten
Én nálad egy másodpercet nem dolgoznék.jav. #48 alapján
Az irodában is meg lehet csúszni a melóval. Még mindig nem világos az akaratod.
Itt bizalmi hiányosságok vannak, illetve te, mint munkáltató ki vagy szolgáltatva a munkavállalói kínálatnak. (Igaz a munkavállaló is a munkáltatói kínálatnak, de ez most mellékes.)
Le kell cserélni azokat az embereket, akik nem hasznosak, vagy a bérük egy részét kell mozgóbérré alakítani.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Donki Hóte #46 üzenetére
Én is ezt gondoltam amíg nem találkoztam egy olyan projekt vezetővel aki tényleg jól végezte a munkáját Nagyban megkönnyíti az ember dolgát és hatékonyabbá teszi. Rossz projekt vezetés persze többet árt, mint használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HTPC (házimozi PC) topik
- Trollok komolyan
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Ford topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...