Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • strogov

  aktív tag

  válasz this is life #1 üzenetére

  Az NSO egy megfigyelő eszközökre szakosodott cég ahogy a Blackwater egy rendfentartásra szakosodott cég. Mindennek megvan a legális szabályrendszere. Ezt legfeljebb ellenségek között vitatják. Izrael és az USA meg szövetségesek.
  Amikor megszegik a szabályokat akkor annak vannak következményei. A blackwater civileket lőtt halomra, az NSO meg nem megfelelő szervezeteknek árult olyan motyót amivel olyan személyeket sodort veszélybe (valószínű ki is végeztek miattuk sokakat) aki az USA és Izrael érdekeit védte veszélyzónában, de legalábbis velük szimpatizált.
  Ha megvesz egy fegyverkereskedlmi engedéllyel rendelkező cég az usa-tól egy f16-ost, majd eladja kínának, akkor ott is nagyon morcosak lennének, de ott az egybites user is érti miért. Ez ugyanaz a szitu, csak más technológia.

  Az USA ugyanúgy bevonhatja az engedélyeit ahogy a huawei-ét tette. Ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tenné, hogy értelmesen üzleteljen a cég. Az NSO nem az moszad. Nekik tök más cuccaik vannak.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  aktív tag

  válasz this is life #13 üzenetére

  "nem mernék arra fogadni , hogy az NSO mögött nem e a moszad áll"

  A blackwater mögött sem áll az amerikai hadsereg. Nyilván együttműködtek sok műveletben, de független cégként léteznek.
  Mivel titkosszolgálat, így nyilvánosan semmit sem lehet tudni, legfeljebb sejteni. Nem elképzelhetetlen, hogy együttműködtek, mert van amikor a titkosszolgálatnak kellemetlen ha kiderül ki az eladó/vevő, van amikor az ügyfélnek. Egy arab országnak nem életbiztosítás a moszad-dal kapcsolatba lépni. Egy izraeli céget viszont gond nélkül feltárcsáznak.
  Ettől még az NSO egy független, legális cég, legfeljebb az átlag ember számára "fura" az amivel foglalkoznak.

Hozzászólok Aktív témák