Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A szakértők tippjei szerint olyan rendszert raknak össze, ami követi a vásárlásokat, majd közvetlenül a fejlesztők bevételeiből vonja le a jutalékot.": azért ekkora ganéjsághoz már igazán komoly pofa kell.
követi a vásárlásokat? begyűjt olyan adatokat, amikhez semmi köze?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
joey04
titán
hibátlan
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Ha rajtam múlna azért ki vetnék 30% adót az Apple-re, mert a neve egy gyümölcs-el egyezik meg :D
Ebből is látszik hogy az piaci szabályzás hiánya ezt okozza.
-
-
janeszgol
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
Az nem alma. Az bírságalma.
(Birsalmából vettem.)
-
Busterftw
addikt
Ez varhato volt.
A kulso fizetesi rendszer hasznalata nem jelenti azt, hogy ezek a fejlesztok ingyen erhetik el a jol fizeti iOS user bazist. -
CrAzY88
aktív tag
Miért tartod ganéjságnak?
Úgy gondolod hogy az Apple mindenféle költség nélkül csak úgy megkapta ezt a felhasználó bázist, illetve az Apple Store költségek és erőforrások nélkül eléldegél az idők végezetéig?
Nyílván nem... Ezek mind olyan költségek, amilyeneket semelyik cég sem fog jófejségből lenyelni. Így vagy úgy, de ezeket valaki mindig kifizeti.
Szóval amit összekanalazott felhasználói bázist az Apple, nem fogja senkinek sem kitartani, hogy halló, itt hülyére tudod magad keresni, mi meg tök ingyen odaadjuk.iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
bambano
titán
egyrészt tudomásom szerint az almánál a fejlesztői rendszer és az appstore-ba való bekerülés pénzes történet, tehát nem ingyen adja.
másrészt nekem nem ez a bajom, hanem az, hogyha almás rendszeren kívül vásárolok valamit, akkor ahhoz az almának semmi köze. tehát olyan rendszert kialakítani, hogy ezekhez az adatokhoz, amihez semmi köze, hozzáférjen, az illegális.
idézem a mondatot a cikkből, ami kiverte a biztosítékot nálam:
"A szakértők tippjei szerint olyan rendszert raknak össze, ami követi a vásárlásokat, majd közvetlenül a fejlesztők bevételeiből vonja le a jutalékot."Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Busterftw
addikt
Az app attol meg az AppStore-ban van es iOS user vagy.
Az iOS-t pedig licenszeled az Apple-tol, ahogy az app fejlesztoje is xy feltetelekkel keruleht be az AppStore-ba.Tehat itt arrol van szo, hogy a kulso fizetesi rendszer ellenere ugyanugy az AppStore-ban vagy.
Ahhoz, hogy az AppStore-n keresztul elerd az iOS userbazist, fizetnie kell mindenkinek. (fizetos app eseten)[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
nagyúr
De nem ingyen erik el. Fejlesztoi fioknak dija van peldaul. Eppen nemreg beszelgettem valakivel, hogy ha iOS alatt fizetsz elo a Youtube Premiumra, akkor 30%-al dragabb, mint bongeszobol.
Es akkor Bambano altal idezett finomsagot nezzuk. Elofizetsz bongeszon keresztul. Ezt lekoveti a rendszer, majd levonja a 30%-ot a Google-tol?
-
CrAzY88
aktív tag
Ha jól értem, a fejlesztők aláírtak egy jutalékos szerződést, ugye?
Mert ha így van, akkor a szerződés az irányadó. Normális esetben először elfogadja fejlesztő a kritériumokat, és nem ugat utána mint pl Fortnite (ami megint csak egy érdekes, de másik sztori), hanem azonosul az elfogadott szerződéssel. Innentől fogva lényegében értelmét veszti a külsős fizetési lehetőség, amit aztán nem is lenne értelme követni, mert nincs. Mint ahogy eddig sem volt..
De mivel nem akarnak sarcot fizetni, így kénytelen engedni a külső fizetési lehetőségnek, amit ugyan úgy meg fog fölözni, amit jól is fog tenni a szerződésben foglaltak alapján.
Értem én hogy semmi köze mit vásárolsz a Store-on kívül, ebben igazad van. Kivéve, ha ahhoz az alkalmazáshoz vásárolsz, ami az ő áruházában van, és az ő rendszerén futtatod.
És gondolom nem is személyesen téged fog követni, hanem hogy az adott alkalmazáshoz vettek valamit külső fizetési lehetőséggel X összegért Apple account-tal, hopp jön a fölözés.iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
bambano
titán
legyen világos: az apple a bírósági ítélet következményei alól akar így kibújni.
tehát bármit beleírhattak a szerződésbe, azt a bíróságok semmissé tették. Ennek a pénzügyi következményét nem hajlandó az apple eltűrni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Busterftw
addikt
válasz
janeszgol #11 üzenetére
Kevered a kettot.
Az eves 99 dollar az a fejlesztoi programba valo belepes, tagsagi dij, amiert kapsz kulonbozo fejlesztoi dolgokat.
BetaOS eleres, code support, fejlesztoi eszkozok stb.
Az is fizet akinek csak ingyenes appjai vannak.bambano
A birosagi kovetkezmeny ebben az esetben az, hogy a kulos fizetesi rendszert kell engedelyezni a dating appoknal.
Arrol semmilyen dontes nem szuletett, hogy ebben az esetben az Apple nem szedheti be a fee-t.Sot, az Apple-Epic perben a birono is mondta, hogy ettol meg az Apple beszedheti a fee-t, mert joga van hozza, a kulso fizetesi platform hasznalata ellenere is.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
Busterftw #16 üzenetére
az appstore-ba kerülésért és az app megvásárlásért leszedi az apple a sápot.
az alternatív fizetési rendszerben történő fizetéshez az apple semmit nem tesz hozzá, tehát azért miért járna díj?szerk: de mindegy, a pénzügyi részén nem akarok vitázni, az a vita lezajlott már itt ezerszer, soha senki nem győzte meg a másikat.
az adatbiztonsági problémát feszegettem, hogy az apple bele akar nyúlni olyan tranzakciókba, amikhez semmi köze.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Busterftw
addikt
Mert a platformnak vannak folyamatos koltsegei.
Vagy szerinted kifejlesztettek 13 eve az AppStore-t, a fejlesztoi eszkozoket, kifizettek a savszelt es a tarhelyet, aztan azota ott rohad az egesz?A Google sem annyit csinal, hogy kiberli a tarhelyet aztan nesze itt van 1TB, fizess.
Megcsinaltak az auto-syncet desktoprol, telorol, ehhez megcsinaltak elobb az Androidot, a Google cuccokat esatobbi esatobbi.Te mit szolnal az olyan app fejlesztohoz, aki feldobja az appjat a platformra es utana 6 evig hozza sem nyul?
Nem javit bugokat, nem hallgat meg user visszajelzeseket, nincs support, nincsenek uj feature-k, ekozben kijott 5 iOS verzio amiken vagy mukodik vagy nem.Ugyanez az iOS es az AppStore esete.
De mar az a rengeteg love amit elkoltenek marketingra es termekekre evente, hogy megmaradjon a jol fizeto user bazis sincs ingyen.[ Szerkesztve ]
-
-
CrAzY88
aktív tag
De pont ez az, hogy van köze. Csak nem igazán szeretnéd megérteni...
És amúgy a kolléga is pont azt fejtegeti hogy ezeknek a dolgoknak fenntartási és egyéb költségei vannak, amit nem fog senkinek sem odaadni ingyenes használatra.
Mondjuk ezt sem akarod nagyon megérteni...
Elég erős anyagi összefüggések vannak a sztoriban, szerintem annyira azért nem komplikáltiPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
Ja hogy az Apple úgy szeretné megcsinálni, hogy neki legyen hozzá köze, majd arra hivatkozva szedjen be pénzt.
Zseniális megoldás, csak én azt nem értem, hogy miért nem egyszerűsítik le a dolgot, mondják azt hogy nem akarják be tartani a törvényt.
Mert nekem nagyon úgy tűnik hogy itt inkább az a játék zajlik hogy, hogyan lehetne kibújni a dolgok alól, vagy ha nem sikerül, akkor abból hogyan lehet valami le húzós okosságot ki hozni.A fenntartási költség és a lehúzás közt van különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
addikt
válasz
aprokaroka87 #22 üzenetére
A "torveny" vagy a birosagi dontes sehol nem emliti azt, hogy nem szedhetnik ugyanugy a fee-t. (megegyszer, errol mar az Apple-Epic perben is volt szo, meghozza a bironotol)
Itt csak arra vannak kotelezve, hogy a dating appoknal legyen kulso fizetesi lehetoseg. Ezt teljesitik. Ettol meg fee-t beszedhetik, mert ugyanigy az AppStore-ban vannak.
Ha nem szednek be, akkor pont mindenki masnal lenne "lehuzas".
Igy mindenkire ugyanazok a szabalyok vonatkoznak.Applenal a fee policy nem valtozott, nem tudom milyen "uj" lehuzasrol beszelsz. Ha az appod az AppStore-ban van, akkor az iAP bevetelek utan fizeted a 30%-ot. Ez nem valtozott.
[ Szerkesztve ]
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #22 üzenetére
Engedni fogják, most akkor mit nem tartanak be?
Meg mi a lehúzás?
jaa, hogy nem engedik az infrastruktúrát ingyen használni? A kis k*csögök, ezt hogy képzelikiPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
-
Az a helyzet hogy lehet azért is pénzt " kér " az Apple amit ő ingyenesnek mond, bele építi a hardver árába.
Azért is lehet " pénzt kérni " amit egy user nem biztos hogy megtesz, pl megveszi az iPhone, de mi van ha utánna nem vesz majd alkalmazásokat, ez nekik is bukó dolog lehet..
Lehet hogy a vételár 5%-a pont egy ilyen tétel.
Az ilyen cégeknél szerintem minden okos dologra gondolnak. -
Busterftw
addikt
válasz
aprokaroka87 #25 üzenetére
Ahhoz semmi.
Viszont az app bevetelhez mar van, mert ezzel (tobbek kozott) a feltetellel van az appod az AppStore-ban.
Ettol meg kulso fizetesi rendszert hasznalhatsz, de a fejleszto bevetele az AppStoreban talalhato appbol szamazik, iOS usertol. -
Syl
nagyúr
Nekem van YT Premium előfizetésem, amit desktop gépről rendeltem meg és fizetem bankkártyával. Ezen logika mentén, amiért én havonta 1-2 alkalommal ipad-en megnyitom a YT appot és filmet nézek, az Apple tartani akarja a markát a Googlenél?
A következő mi lesz? Az MVM-nél is bekopognak, mert telefonról fizettem ki a villanyszámlát?
The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #29 üzenetére
Nem kell leragadni a google-nél. Van hbo go előfizetésem. Akkor ha letöltöm az ios appot és nézem rajta a "külső fizetési rendszerben" előfizetett műsort, akkor az apple szerint nekik jár a sáp?
The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.
-
emelhu
aktív tag
"ha így van, akkor a szerződés az irányadó"
Piaci erőfölénnyel diktált szerződés megtámadható és érvényteleníthető.
Sőt, jogszabály ellenes kitétel bármely szerződésben érvénytelen, nem létező.Már a magyar törvénykönyv szerint is, és gondolom a "fejlett angolszász törvénykezés" ennél még konzekvensebb.
Erősen sántít ez az Almás dolog, nem is értem akik védik.
Ha meg erővel kényszeríti (pl. a boltból kidobással), aki nem tejel a törvény megkerülésére kitalált módon, akkor az igencsak erőfölénnyel visszaélés és a monopol vádak bizonyítása: én az Almacég feldarabolását, az egyes tevékenységeinek külön-külön cégbe vitelét tartanám igazságosnak.
Van sw fejlesztő cég
Hw tervező és gyártató cég
és külön cég a bolt, semmi köze az oprendszerhez vagy hardverhez. Persze semmi előjoga sem lehet, hiszen az már piacellenes lépés lenne.
Na ez így már akár korrekten is működhetne. -
-
CrAzY88
aktív tag
Mivel hozzáférhet az App Store által nem kevés fizetőképes felhasználóhoz egyről a kettőre (ami Android vonalon nem kicsit nehezebb, mivel nagyjából mindenhez hozzáférnek .APK segítségével).
Lehetnek saját döntéseik, például jogukban áll nem szerepelni az App Store-on, ilyen egyszerű.
A piaci erőfölényük mint olyan... Van másik alkalmazás bolt is, lehet ott is szerepelni, nem kötelező az IOS vonalon jelen lenni. IOS-en nagyobb a FIZETŐ bázis, ha arra van szükségük, el kell fogadni a játékszabályokat. Vagy nem játszani.
Tulajdonképpen adjuk ingyen a hozzáférést mert már nagyok vagyunk, és erősek, ingyenpénzt mindenkinek
Nettó hülyeség amit leírtál, mivel ezek feltétlenül szükségesek a működtetésükhöz, pl: áram, ÜZEManyag. A Fortnite jellegű extra szirszarok nem tartoznak ide.
Ráadásul ez a piaci viselkedés előbb volt náluk, mint hogy ez a sok bolond kitalálta volna hogy szerepeljen rajta, aztán károgjon hogy ezért még fizetni is kell.
Ameddig nem ismertük ennyire ezeket a picike piaci szereplőket, valahogy jó volt nekik ez a modell, ma már nem az, már nem jó mert felnőttek, még több pénzt akarnak nem adni, mert már szabad szemmel is szabadon látható számokról beszélünk...
Én itt be is fejeztem, ha valaki nem akar valamit megérteni, nem is fogja.iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
Az a probléma, hogy ezek a szabályok lényegében olyanok amiket jelenleg senki nem tud előzetes módon ellenőrizni.
Arra ír szabályt amire akar, abban igazad van hogy átlehet menni egy másik platform-ra, csak ha az ilyen egyszerű lenne akkor nem lenne gond, ha minden rendben lenne az Apple körül, akkor nem lennének vizsgálódások sem.
Másfelől senki nem azt kéri hogy ingyen adjon valamit az Apple, de gondolom azzal tisztában vagy hogy jelenleg a fejlesztők és az Apple egymástól fügenek bizonyos dolgokban.
Nyilván mind a két fél nyerni szeretne a dolgon, ez is természetes, csak szerintem a dolgok jelenlegi állása szerint az Apple nyeri rajta a legtöbbet, úgy van ki találva a rendszer. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #35 üzenetére
Így van, senki sem tudja előzetesen ellenőrizni hogy mi lesz x év múlva. Ez a kockázat minden iparágban jelen van.
Az hogy jelenleg ők nyerik rajta a legtöbbet... Ők is fektették a legtöbb pénzt a dologba, szerintem ez így rendben is van, mi lenne ha fordítva lenne? Nem sok befektető lenne semelyik iparágban sem. Amúgy elvileg a piac úgyis eldönti akarva-akaratlanul hogy milyen piaci modell életképes.
Én nem azt mondom hogy teljesen rendben vannak a százalékok, inkább azt szerettem volna nyomatékosítani, hogy ezek a szerződésre elfogadásra kerültek a fejlesztők részéről is. Utólag károgni..iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K
-
Busterftw
addikt
Sajnos nem ez latszik.
Az Epic Store-ban 12% a fee, a jatekok koppra ugyanannyiert mennek mint Steamen vagy barhol mashol. Pedig ugye ment a duma, hogy milyen jo lesz az usereknek.Az usernek aztan teljesen mindegy, hogy 12% vagy 30% a fee, ha a jatek ugyanannyi neki. Csak ezt a kulonbozetet mas teszi zsebre.
Persze a jatekok dragulnak (kulonbozo 80-100 euros pakkok), de ha azt veszed mar legalabb 20 eve 60 euro az AAA ar, elegge jol megusztuk, mert azota nem valtoztak az arak (inflacio stb).
Plusz ugye kb minden heten van valami sale mar[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
Azért szerintem az Applenek egy ponton meg kellene lépnie, hogy “kivonul” pár országból, ahol ennyire monopolnak tartják, aztán megnézni, hogy a szabályokat diktáló kormányok meddig maradnak hatalmon, ha az egyszeri Mancikának a határ túl oldaláról kell szereznie iPhonet, ami ha érzékeli, hogy “monopolellenesország” SIM kártyája került bele, akkor téglává alakul, nehogy vki véletlenül ilyen rendszert használjon törvénytelenül, ami monopólium.
Az lenne a csudijó szabad világ, a monopolmentes! -
-
Norb79
őstag
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Látszólag. Látszólag egy állam betilthatja pl az alkohol fogyasztást, aztán láttuk abból is mi lett.
De igen, semmi se kötelezi őket, vicces lenne látni mi lenne, ha egyszercsak élnének a nem jelen levés jogával úgy komolyabban és felszabadítanának egy országot a monopólium igája alól. Ahogy azt a hidegháború során csinálták a cocom listával. -
emelhu
aktív tag
válasz
Busterftw #41 üzenetére
"Az Epic Store-ban 12% a fee, a jatekok koppra ugyanannyiert mennek mint Steamen vagy barhol mashol."
Ugye szétterítik a költségeket, mert ciki lenne ha egyértelműen mutatnák a költségeltéréseket.
Van ilyen a világon sok. Nem csak itt.
De akkor is, a cégnek van bevétele, ebből fedezi a költségeit. Ha több a költsége, akkor nem a profitot vágja meg, hanem a vevőre terheli a többletköltséget.Ha meg a piaci versenyhelyzet megengedi, akkor a 12 és 30 közötti pénzt extraprofitként zsebreteszi, de ehhez meg kvázimonopol, erősen versenyellenes piaci környezet kell... amiből most jó sok van. De ez is a vevők zsebére megy.
Ez ALAP!
-
Busterftw
addikt
Persze, hogy a vevo fizeti. Viszont nem fizet 30%-al tobbet, mint mashol.
Mert ez ugy hangzott, mintha a Calculator Pro az AppStore-ban 30%-al dragabb lenne, mint barhol mashol.Az Epic Store-ban a 12%-ot is a vevo fizeti, a 18%-ot amit a fejlesztok raknak el szinten a vevo fizeti. Persze jobban hangzik a 12% PR duma mint a Steam 30%, csak ekozben a jatek ugyanugy 60-60 euro mindket helyen.
A vevonek aztan tokmindegy. Majd ha 18%-al olcsobb lesz az osszes jatek vs Steam, akkor lehet villogni ezzel a " 30%-ot a vevo fizeti pluszban, csunya Apple" ervvel.Szoval jah, tapsikolj a penzugyi kulturanak, mert koze nincs hozza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Apple közölte: megtalálja a módját annak, hogy az alternatív fizetési rendszerek mellett is beszedje a jutalékot.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kutya topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Horgász topik
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Fotók, videók mobillal
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest