Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
Nem meglepő, mivel általában a férfiak sokkal nagyobb valószínűséggel "kockák", mint a nők, így ők tudnak ilyen jellegű ismereteket átadni.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Patice
nagyúr
Gyakorló apaként (3 és 5 éves fiúk) alátámaszthatom, hogy már ilyen korban is tanítani, nevelni kell őket ilyen téren is. És nagyon nem szabad lemaradni, ha kontroll alatt akarjuk tartani a gyerkőcöt, mert akkor tényleg oda juthatunk, hogy a gyerek többet tud, mint mi.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
gabor7th
addikt
Az a gond, hogy egy bizonyos ponton túl nincs biztonság bármennyire is figyel az ember, vagy rak föl biztonsági programokat, mert egyszerűen a technika sebezhető. Ezért az új nemzedéknek ezt kéne tudomásul venni és ennek megfelelően átgondolni mi mehet pl. netre. Mert az, ahogy ma elképzelik a vállalatok, hogy minden, az nem lehet, mert pl. ha digitális lenne az egész állam, gazdaság akkor annak az országnak az ellensége amikor csak akarja tönrketeheti majd azt az államot, mert a titkosszolgálatánál, hadseregénél mindig lesz elég sebezhetőségejet támadó eszköze, a sebezhetőségek sohase tünnek el a szoftverekből, sohase lesz pl. olyan, hogy a Windows összes hibáját megtalálják.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Van egy felesleges karakter az ajánló címében:
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
wetomi
aktív tag
"Ezért az új nemzedéknek ezt kéne tudomásul venni és ennek megfelelően átgondolni mi mehet pl. netre..."
Ez így teljesen oké, de ha nincs aki megtanítsa nekik mik a veszélyforrások és mi az ahol egyáltalán átgondolni kellene a tetteiket, akkor a kisujjukból nem tudják kiszopni. És itt nem csak a vírusokról, szoftveres hibákról van szó.Éppen ez lenne a lényeg, hogy tudatos internet / okoseszköz használatra neveljük őket, de a probléma, hogy a legtöbb felnőtt sem tudja, nem érti, nem gondolkozik el rajta, hogy miből lehet ténylegesen baj, minek milyen következményei lehetnek.
Szóval nem csak a fiatalokon bukik itt a dolog, hanem az elvileg felelősségteljes felnőtteken is, mert megfelelő ismeret nélkül már eleve nem tudnak példát mutatni és megmutatni a gyereknek mivel hol vigyázzon. És ez az amit nem lehet csak az iskolában sem megtanítani.
Tisztelet a remélhetőleg egyre gyarapodó kivételnek, akik lassan talán nem kivételek lesznek hanem a többség.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Igazából szerintem az IT biztonság általános iskolai tananyag kellene hogy legyen.
Ahol akár konkrét gyakorlatban is bemutatnak bizonyos dolgokat
-
"Éppen ez lenne a lényeg, hogy tudatos internet / okoseszköz használatra neveljük őket, de a probléma, hogy a legtöbb felnőtt sem tudja, nem érti, nem gondolkozik el rajta, hogy miből lehet ténylegesen baj, minek milyen következményei lehetnek."
Nincs tv-nk így nem tudom ott megy-e, de a tv2 weboldalán ahol 1-2 műsort vissza szoktunk nézni, átugorhatatlan videókban celebek magyarázzák el szájbarágósan, hogy ne kockulj sokat mert belegebedsz, meg hogy ne add ki az adataidat neten ismeretleneknek, meg a való életben se adsz meztelen fotókat magadról vadidegeneknek stb. Simán kötelezővé tenném minden reklámblokkba beletenni."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
vilmose33
őstag
válasz aprokaroka87 #7 üzenetére
Teljesen igazad van , csak az a probléma, hogy nincs elég szakember, kapacitása az iskolának esetleg óvodának aki tanítsa sajnos. Ezért a szülőknek, rokonoknak stb.. marad a feladat,hogy felelősségteljes, biztonságos internet-számítógép-okos eszköz használatra tanítsa a gyerekeket. Akinek van a családban, rokonságban gyerek és van rá ereje-ideje ,foglalkozzon a gyerekkel szerintem az iskolában nem nagyon van erre kapacitás,tisztelet a kivételnek. Szerintem a teljes tiltás sem megoldás, tudok olyanról is a rokonságban példát,ez az életünk része lett ,halad a kor meg kell érteni, csak figyeljünk oda a gyerekekre!
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
-
noPublicFG
senior tag
Nekem is édesapám mutatta meg a CS 1.0 -t
(#4) gabor7th
Az felesleges paranoia.[ Szerkesztve ]
plus ça change, plus c'est la même chose
-
TeeBee73
veterán
Jók ezek a statisztikák. 66+49=100.
MOD: Úgy már érthető, ha halmazokban számolnak, és 13℅ transzi.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
leslieke
Jómunkásember
Már az 1 éves fiam is érdeklődik a kütyük iránt, de szerencsére még én tudok többet.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple watch SE2 44mm 2022 2024.12.19. Apple jótállás
- 2011 PC / E5 2680v2 / RX Vega 64 8GB / 64GB RAM / SSD+HDD
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 ULTRA okostelefonok GYÁRTÓI garanciával
- Dell Latitude 7480 / I5 7300U / 8GB Ram / 250GB Nvme / Vil.EU bill. / 14"FullHD
- Christmas Gift Alienware Aurora R13 Gamer Pc - 12700Kf - 3060 12Gb - 16 Gb DDR5 - 512 NVMe Gen4 SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest