Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Morden24

  nagyúr

  Tényleg olyanok ezek, mint a KKK a South Parkban...

  Sectumsempra - For Enemies

 • sh4d0w

  nagyúr

  A Sony megérdemli, amit kap.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • rt06

  veterán

  szoval szerinted ez a megoldas? ha valaki olyat tesz, ami neked nem tetszik, megtamadod? mit szolnal, ha aki trollnak gondol teged (sony), osszeallnanak (anonumous) es egyszercsak megjelennenek az ajtod elott, hogy beverik a keped (ddos)? de legabbis megerdemelned?

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • dchard

  veterán

  Pontosan. Aki látta a töréssel kapcsolatos video kommentárt, az tudja, hogy a Sonynak inkább a programozóira kellene több pénzt költeni, nem biztonsági cégekre, azon kívül meg befognia a száját amikor kiderült, hogy számos triviális hibát követtek el, aminek következtében az úriember által írt törés egyáltalán létrejöhetett. Ha ehhez még hozzáveszem az elmúlt tíz év disznóságait, amit a saját fogyasztóikkal szemben elkövettek, már nem is vagyok benne biztos, hogy a Microsoft az a cég, akit igazán utálni kéne... A Sony szemlátomást mindent megtesz azért hogy a közutálatot kivívja maga ellen. Inkább felvennie kellett volna delikvenst, hogy erősítse a saját táborát.

  Dchard

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Morden24

  nagyúr

  Hogy a Sony nem kezelte szimpatikusan az egész GeoHot ügyet, az tuti, csak az a gond, hogy ezzel a csőcselékkel meg a rendkívül színvonalas bosszúálló-marhaságukkal kb. annyira lehet azonosulni, mint egy metrót szétverő focihuligán csapattal.
  Ezért hoztam példának a KKK-t. Inkább ne akarjanak "segíteni".

  Sectumsempra - For Enemies

 • rt06

  veterán

  nem nezek south parkot, ezert nem igazan vagom a referenciat, de igen, nagyjabol erre gondolok en is

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • sh4d0w

  nagyúr

  Nyilván nem ez a megoldás, ezek az akciók csak felhívják a figyelmet a visszásságokra, amelyeket megtapasztalhatsz a szerzői jog, az emberi jogok, valamint a sima polgári szerződések kapcsán.

  A szerzői jogok védelme mára nem a szerzők érdekeit védik, hanem a kiadók pénzszivattyúi (párhuzamot lehet vonni a szoftverszabadalmakkal - á la patent trollok). Az emberi jogokat páros lábbal tiporják a HBGary és a hasonszőrű cégek (és nyilván bizonyos állami szervezetek is). A polgári szerződések kapcsán annyit tudok mondani: a Sony eladta a PS3-at az Other OS futtatási lehetőséggel, majd a szerződés megkötése (vásárlás) után azt eltávolította, gyakorlatilag felrúgva a szerződést. Geohot semmi mást nem csinált, mint visszaállította a szerződéskötéskori állapotot. Erre beperlik, hozzáférést engednek a személyes adataihoz, a bankszámlájához, mindenhez. (Nem mellesleg nem elfelejteni, hogy a Sony rootkiteket telepített a vásárlói számítógépeire, a különböző kiadói jogvédő szervezetek meg felbéreltek egy indiai céget a TPB DDoS-olására. Ezek elfogadhatók?)

  Jogi eszközökkel esélytelen vagy az ilyen mammutokkal szemben, ha fel akarod hívni ezekre a figyelmed, kevés lehetőséged van - az Anonymous cselekedetei az egyik. Noha törvénytelen eszköz, a gondolkodásmódjukkal, a céljaikkal egyet tudok érteni.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • Morden24

  nagyúr

  Jogi eszközökkel esélytelen vagy az ilyen mammutokkal szemben, ha fel akarod hívni ezekre a figyelmed, kevés lehetőséged van - az Anonymous cselekedetei az egyik. Noha törvénytelen eszköz, a gondolkodásmódjukkal, a céljaikkal egyet tudok érteni.

  A céljaikkal igen (köhömm: ebben az esetben), a gondolkodásmódjukkal nem, főleg mivel hibás.
  A figyelemfelhívás ezen módja semmit nem ér, mivel a nyíltplénumnak még akkor is ők jönnek le rosszfiúként (ami egyébként az arrogáns stílusukkal és önbíráskodásukkal egyáltalán nem meglepő - senki nem szereti az arctalan, sunyin rejtőzködő, felelősségre nem vonható entitásokat... jé, mintha pont ezekkel a tulajdonságokkal lennének jellemezve cégek, gazdasági és politikai szereplők, akiket hivatalból rühellni kell), ha teszem azt a jó ügyért harcolnak, és ezzel pont Geohot megítélésének is ártanak - ld. még a Wikileaks ügyet.

  És egyébként mit érnek el, milyen figyelmet irányítanak a dologra? De őszintén: a Sony PR-szempontból seppukut követett el az egész PS3 mizériával, aminek csak egy (kétségkívül szignifikáns) része a Geohot-per. Erre mit csinálnak ezek az agyatlanok? Betámadják őket, hogy a sajtónak adjanak a Sony mellé egy másik entitást, akin csámcsogni lehet, ezzel megosztva az addig véleményező embereket. Nem ártana gondolkodni is egy kicsit, mielőtt vagizunk a Low Orbit Ion Cannonnel, mint valami jóllakott óvódás a játékpisztollyal.

  szerk.: A Sony-seppukut értsd úgy, hogy témába vágó sajtó esetén, mert lássuk be, relatíve kevés ember követi ezeket a dolgokat, és még kevesebbet érdekel, főleg aktívan.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • sh4d0w

  nagyúr

  A gondolkodásmódjukkal simán egyet lehet érteni, legfeljebb az alkamazott eszközökkel nem.

  A figyelemfelketés meglehetősen negatív reklám a Sony-nak és nem is elsősorban Neked, vagy nekem szól, hanem a tudatlan tömegeknek. Nyilván lesznek olyan oldalak, amelyek a támadás tényét lehozzák hírbe, amely aztán okozhatja azt, hogy egyesek figyelme a Sony vitatható tevékenységére irányul.

  Igenis ideje, hogy rácsesszenek a mammutok és ne higgyék azt, hogy nekik mindent lehet.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • Morden24

  nagyúr

  nem is elsősorban Neked, vagy nekem szól, hanem a tudatlan tömegeknek

  Magáról a Sony-mizériáról is relatíve kevés "tudatlan tömeg" tud, még kevesebbeket érdekel a bevezett OtherOS korlátozás, vagy Geohot sorsa. További kisebb halmaz kerül kapcsolatba az Anonymoussal, és csak egy részük fogja pozitívan értékelni. Főleg, mivel a legtöbb hírportál a támadás tényét fogja lehozni, az önbíráskodók meg max. az anarchistáknak jönnek be.
  Tehát nem ráterelik a figyelmet a Sonyra/Geohotra, hanem nyitnak egy új szálat. Ráadásul a "tudatlan tömeg" lazán összemoshatja a két szereplőt (Geohot, Anonymous), és akkor egy jóindulatú geekből fél pillanat alatt kerekedhet antipatikus hekker anarchista, ami viszont nem túl piacképes imázs.

  Igenis ideje, hogy rácsesszenek a mammutok és ne higgyék azt, hogy nekik mindent lehet.

  Ja, nagyon rácsesznek. Mióta az Anonymous tevékenykedik, totál megváltozott a mammutok hozzáállása.

  Az egész LOIC-balhézás az a kategória, mint amikor valaki bedobja egy gyár ablakát egy téglával. A gyár ugyanúgy sanyargatni fogja a munkásokat és szennyezni a környezetet, a huligánt meg majd elítéli a közvélemény, mert vandál és mi van, ha valakit fejen talál. De legalább ki kell cserélni egy ablakot. Húha. I see the world turning upside down.

  Sectumsempra - For Enemies

 • rt06

  veterán

  "Nyilván nem ez a megoldás, ezek az akciók csak felhívják a figyelmet a visszásságokra, amelyeket megtapasztalhatsz a szerzői jog, az emberi jogok, valamint a sima polgári szerződések kapcsán."

  kerdes, hogy a megfelelo figyelmet kapja-e a problema - szerintem nem, ugyanis sokkal inkabb kerul eloterbe az anonymous tamadasa, mint az ugy, amiert kiallnak

  "(Nem mellesleg nem elfelejteni, hogy a Sony rootkiteket telepített a vásárlói számítógépeire, a különböző kiadói jogvédő szervezetek meg felbéreltek egy indiai céget a TPB DDoS-olására. Ezek elfogadhatók?)"
  nem, es ha jol tudom, elobbiert fizetett is a sony, viszont remelem, ezt nem "de ok kezdtek" jellegu ervkebnt hoztad fel

  "Jogi eszközökkel esélytelen vagy az ilyen mammutokkal szemben, ha fel akarod hívni ezekre a figyelmed, kevés lehetőséged van - az Anonymous cselekedetei az egyik. Noha törvénytelen eszköz, a gondolkodásmódjukkal, a céljaikkal egyet tudok érteni."

  nem mondanam eselytelennek - ha jol emlekszem, a css-t feltoro ellen inditott per pl elbukott, az illetot felmentettek
  tovabba ha lenne eleg erdeklodo, szerintem (aki nem ert a joghoz), egy eleg szep class action pert ossze lehetne hozni

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • osztraksajt

  őstag

  Valahol viszont el kell kezdeni. Az sem állapot hogy lassan a törvénykezésre és a bírósági eljárásokra nagyobb hatással vannak mint kellene. Fel lehet tenni a kezünket, hogy túl kicsik vagyunk mi ehhez, de ha pár lelkes aktivista nem szaval a Nemzeti Múzeum lépcsőjén akkor semmi sem történt volna 1848-ban. Vagy éppen tatárok/törökök/németek lennénk már, mert egyszerűen adjuk meg az erősebbnek magunkat. Mindenki úgy küzd ahogy tud.

  Félreértés ne essék nem helyeslem a támadást, de azt sem helyeslem ahogy a törvény a Sony oldalára állt, és minden emberi alapjogot semmibe véve a bíróság asszisztált nekik.

 • Morden24

  nagyúr

  Valahol viszont el kell kezdeni.

  Csoportos per, civil szervezkedés, ne adj' ég kompetens emberek, jogászok, szakmabeliek, komolyan vehető, arccal rendelkező emberek. Na ott el lehet kezdeni, és lehet valamire vinni.
  Amit az Anon csinál, az elérni semmit nem fog, mert ezen a szinten meg van rekedve, amin most. Nincsen fejlődési lehetőségük. A cégek meg nem hülyék, a közvélemény nevetségesen könnyen ellenük fordítható, mert erre ráadásul megadnak minden lehetőséget maguk is. Innentől fogva maga az ügy, amiért ionágyúznak, válik megkérdőjelezhetővé, változik a megítélés, vagy a bilivihar miatt gyorsan érdektelenségbe süllyed.

  Sectumsempra - For Enemies

 • maláj

  őstag

  tehát szerinted a bíróságon van esélye bárkinek is az ekkora cégek ellen (sunyi, mikrofos, stb.) :F :U

  azt hiszem nincs is több kérdésem ...

 • Morden24

  nagyúr

  Nem az a kérdés, hogy van-e esélye ellenük, hanem az, hogy ha lepisálom a székházuk falát, az a saját magam nevetségessé tételén kívül elér-e bármit is.

  Őszintén, valaki tényleg azt hiszi, hogy az Anon "üzenete" elér a felvilágosulatlan tömegekhez, akik így majd aktívan érdeklődni kezdenek és tesznek valamit? Mert ha igen, akkor nekem sincsen több kérdésem...

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • TESCO-Zsömle

  félisten

  Valakit, aki megszegi a szabályokat, csak a szabályok megszegésével lehet elkapni.

  Ebből következik a tény, hogy az összes modern-kori Robin Hood éppúgy bűnöző, akár a klasszikus.

 • Morden24

  nagyúr

  Az már más kérdés, hogy én nem látok egyetlen romantikus hőst sem manapság, csak olyanokat, akik szeretnének azok lenni, vagy ha mások annak hinnék őket.

  Sectumsempra - For Enemies

 • rt06

  veterán

  "Valakit, aki megszegi a szabályokat, csak a szabályok megszegésével lehet elkapni."

  WTF?

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • #51736960

  törölt tag

  nem muszáj, hogy a "tömegek" bármi látványosat tegyenek, elég, ha kiábrándulnak a sony-ból (mint ahogy én is), és ne vegyenek többé semmilyen sony cuccot.

  az én véleményem az, hogy a sony-nak kemény konkurenciája van minden téren, ezért nem szívózni kéne a vásárlóikkal, hanem inkább a kegyeiket kellene keresni :U
  és ha majd újra normálisan állnak az emberekhez, akkor ezek a támadások is meg fognak szűnni...

 • Morden24

  nagyúr

  Öhh, kiábrándulni azért fogok, mert nekem nem jön be a cég/termékpolitika, nem azért, mert az Anon azt mondja.
  És ezt mondom úgy, mint érdeklődő. Gondolod, hogy az átlag vásárló egyáltalán olvas ilyen híreket? Az extrém mód tájékozott fajtája talán hallott arról, hogy van valami hekkergyerek, aki feltörte a rendszert. Az Anonról meg esetleg annyit, hogy van valami hekkerizé, ami betámadta a céget. Hurrá.

  A Sony-val kapcsolatos véleményeddel egyetértek, csak az a baj, hogy ehhez nekem nem kell egy csomó script kiddie, aki azt hiszi, hogy hatalmas töke lesz attól, hogy van valamije, amit ionágyúnak hívnak.

  Tehát a kérdésem: az Anon mit tett hozzá a te Sony-antipátiádhoz? Mennyivel veszel kevesebb Sony-terméket az Anon miatt? Na ez az. Kb. ennyi értelme van az egész Anonnak.

  Sectumsempra - For Enemies

 • TESCO-Zsömle

  félisten

  Ez így van. A rendőr se tudná megfogni a bűnözőt, ha ugyanazokat a szabályokat kéne betartania munka közben, mint bármely köznapi embernek.

  Modern: A romantika lekopott a vázról. A harc az "elnyomás" ellen viszont maradt változatlan...

 • sh4d0w

  nagyúr

  Eszemben nem volt "ők kezdték" jelleget adni a felvetésnek, egyszerűen csak az általuk elkövetett törvénysértésekre hívtam fel a figyelmet. Igen, a Sony fizetett, de ha Te csinálod ugyanezt, leültetnek. A fő probléma azonban az, hogy a Sony és a hasonló méretű cégek egyáltalán meg merik kockáztatni a törvénytelenségeket. Ha a rootkit telepítésért, a magánszféra túrásáért, satöbbiért nem ültetik le a szóban forgó cégek vezeőit, akkor mindig meg merik majd csinálni a hasonló akciókat.

  [ Szerkesztve ]

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • remington2

  senior tag

  "Hekker terroristák támadták meg a japán Sony nagyvállalatot. Brüsszeli tudósítónk jelentette, hogy a multinacionális cég elleni kibermerényletért egy anarchista csoport vállalta a felelősséget. A Sony szóvivője sajtótájékoztatót tartott az ügyben amelyben rávilágított az eset súlyosságára, amely azonnal tőzsdei pánikot okozott, a cég részvényeinek értéke mintegy 10%-ot esett, és 10000 alkalmazott elbocsátását vonhatja maga után.

  Kele Elemér riportját hallották, Nagyantenna TV, Budapest".

  A dologból kb. ennyi lesz a hírekben, a Pista meg majd esetleg megijed, hogy ezek a számítógépes izék milyen károkat tudnak okozni, és akár ő is repülhet, ha valami terrorista a gonosz célok fertőjében fetrengve az ő cégét nézi ki. Mellesleg, jogilag énszerintem a Sony saját maga mellett állt ki, és amit tettek, a cég érdekét szem előtt tartva tették. Övék a Playstation, a jogok, stb, szvsz az az ügy - a legtöbb szempontból nézve - a Sony igazát hordozza, akármennyire is köpködnek a szabadszoftver-hívők (majdnem terroristát írtam, ki tudja, lehet hogy a MS-t is megtámadják majd, mert ők olyan nagy hippik).

  [ Szerkesztve ]

  They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

 • rt06

  veterán

  szerintem ilyen meretu cegeknel pedig pont a birsag lehetne a megfelelo megfelelo megoldas, de olyan mertekben, amit tenylegesen meg is ereznek

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • #51736960

  törölt tag

  kicsit késve, de azért válaszolok az utolsó kérdésedre: az Anon akció csak egy újabb csepp a pohárban, egy újabb cikk, amit elolvastam, egy újabb megerősítés, ami felhívja a figyelmem arra, hogy a sony hozzáállása nem korrekt.

  (egyébként én középiskolásként éltem-haltam a sony-ért, mindenem sony volt, kb egy évig gyűjtöttem csak az erősítőmre, ami mellesleg így 20 évesen is úgy működik mintha új lenne. na, én ezt a minőséget sírom vissza, és pölö nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy sony ps3-on beszaggasson egy játék)

 • sh4d0w

  nagyúr

  Viccelsz, ugye?

  "Néhány nappal azután, hogy Kaliforniával és Texasszal megegyezett, a Sony BMG 39 további szövetségi állammal is megállapodott a tavaly nagy botrányt kavart rootkites másolásvédelem kapcsán indított eljárások lezárásáról. A japán Sony Corp. és a német Bertelsmann AG vegyesvállalata összesen 4,25 millió dollárt fizet az államoknak, illetve legfeljebb 175 dollár kártalanítást azoknak a felhasználóknak, akik számítógépeiben az alkalmazott védelem kárt okozott." forrás: itcafe.hu

  (Még annyit hozzátennék, hogy a Sony, mint a kiadómaffia tevékeny tagja, nem 175 dollárt kér a szerzői jogi perekben albumonként, hanem dalonként 2250-et. Kicsit hibásak az arányok...)

  [ Szerkesztve ]

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • rt06

  veterán

  nem, nem viccelek
  erre irtam, hogy olyan mertekben, amit megereznek

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • sh4d0w

  nagyúr

  Asszem kicsit tévedtem a kiadómaffia összegeiben. Jammie Thomas-Rasset 24 dalért fizet másfél milliót, dalonként 62500 USD-t. Ehhez képest a Sony 4.25 milliója smafu.

  Ez viszont ismét bizonyíték arra, hogy a bíróságok előtt igen kevés sanszod van felvenni a harcot. Akkor lesz esélyed, ha a rootkit-ügyekhez - és a korábban említett - hasonlónkban nem milliókat, hanem milliárdokat fizettetnek ki a törvényszegő cégekkel. Olyan összegeket, amelyek a cég létét ls veszélyeztetik, máskülönben semmi nem veszi rá őket a törvénysértésektől távol maradásra.

  [ Szerkesztve ]

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • hemaka

  nagyúr

  gyerekes és értelmetlen

  "Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

 • mrlujoak

  veterán

  "A Sony időközben módosította rendszerét, hogy Hotz megoldása ne működhessék, de a vizsgálat még most is folyik, s ez bosszantotta fel az Anonymous szimpatizánsait."

  Tehát van egy termékem. Azt valaki illegálisan, nekem kárt okozva megbütyköli(Hotz) - feljelentem.
  Majd, hogy a bütykölt, és nekem további károkat okozó terméket módosítsam, újabb pénzt kell beletennem, hogy egy friss, már nem bütykölt termékem legyen a piacon...

  ...és persze mivel az eredeti megbütykölést már megoldottam, fogjam magam, és vonjam vissza a feljelentést mi?

  mese.

  Egyszerű, a Sony-t ( ha a linux tiltása miatt károd keletkezett) a felhasználó, akár kollektíven perelje be.
  DE! Ez a Sony által hozott döntés - ami a saját terméke ugyebár - senkit ne jogosítson fel arra, hogy kalózkodni kezdjen.

  Ha a bankod hitelkamatot emel, te nem mehetsz be a bankfiókba lövöldözni, mert piszkos bank, emelt...

 • TESCO-Zsömle

  félisten

  Nem. Van egy terméked, amit szerződés szerint eladsz. Eztán te -megszegve a szerződés(eke)t- önkényesen letiltasz bizonyos funkciókat (kárt okozva ezzel minden felhasználónak, még ha csak kis részük is szembesül a ténnyel). Erre reagálva valaki feltöri, és újra engedélyezi azokat.

 • #95590400

  törölt tag

  "(ami egyébként az arrogáns stílusukkal és önbíráskodásukkal egyáltalán nem meglepő - senki nem szereti az arctalan, sunyin rejtőzködő, felelősségre nem vonható entitásokat..."

  Akiket üldözöl, azoktól függ az életed. Mi főzünk rád. Mi visszük el a szemeted. Kapcsoljuk a hívásod. Mi viszünk kórházba. Mi őrizzük az álmodat. Ne szarozz velünk.

  majd kicsit később.

  - Eltalálták Bobot.
  - Fejen lőtték.
  - Kurva disznók!
  A szentségit!
  - A szarháziak!
  Ti gyengeelméjűek. Símaszkban rohangáltok és robbantgattok? Mit vártatok?!

 • Morden24

  nagyúr

  Láttam a Harcosok Klubját, de bevallom, nem hat meg ilyen téren ez a duma. Tulajdonképpen nem érdekel, hogy ki ionágyúzik otthon, csak ettől még nem fogom hősnek tartani, sőt valójában hiába értek egyet adott esetben a véleménnyel, a módszer és a stílus miatt elítélem őket.

  Sectumsempra - For Enemies

 • rt06

  veterán

  ebbol inkabb az kiemelendo, hogy ha simaszkban rohangalsz es robbantgatsz, akkor pofanlonek

  Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

 • Morden24

  nagyúr

  Azt értem, de azzal már korábban másnál egyetértettem :)

  Sectumsempra - For Enemies

 • bigz

  tag

  mert felnottel
  valodi romantikus hosok talan soha nem is voltak, egy-ket alap bekekolibrit leszamitva, az osszes tobbinek voltak romantikus elkepzeleseik es hatalmas hibaik, mint ahogy mindenki masnak. a kulonbseg csak a nagysagrendekben rejlik.

  I <3 Razer Mantis Control.

 • #95590400

  törölt tag

  igazából csak arra akartam célozni, h elég lehet akár a szomszéd lakásig menni, ha egy csoporttagra kíváncsi az ember. nem igazán hiszem, h az amit csinálnak, valami iszonyúan veszélyes lenne a társadalomra. egyelőre még nem inkubátorokat állogatnak le. leáll néhány weblap, nagy ügy, néhány rendszergazda őszülni kezd, ésaztán.
  azt sem gondolom, h én, mivel nem csinálom, erkölcsileg magasabbrendű lennék, vagy éppenséggel söpredéknek kellene tartanom a csoport tagjait. bár nem látogatom 4chan oldalt sem, és nem telepítek ddos progit sem.
  az ilyen egyetértek, de ezt meg azt elítélem dolog, meg tipikusan az, amikor valaki kurva is akar lenni, meg szűz is maradna. szerintem a sony egy rusnya csúf multi, bőven kijár nekik egy ilyen kis fricska, a polgári tiltakozás, ne adj isten engedetlenség keretei közé eddig nekem bőven belefért, amit a csoport csinál. a példabeszéd 2. feladata az lett volna, h különböztessük már meg a petárdadurrogatást a bombáktól. jelen esetben a fejbelövés talán nem járna ki nekik. de amúgy benne van a pakliban, h eldurvul valami, tömegek lesznek állás nélkül, közmű nélkül, fedél nélkkül, mert beüt az ano cunami.
  alapvetően eddig leszartam azokat az oldalakat, amiket nyuvaszottak, nyilván ha a gmail fiókom állna le, lehet nem lennék ennyire megértő (bár van másik, de mostanában mindent arról bonyolítok). de ez is attól függ, mit akarnak és kitől. adott esetben még lehet meg is szüntetném a fiókot.

  [ Szerkesztve ]

 • Morden24

  nagyúr

  az ilyen egyetértek, de ezt meg azt elítélem dolog, meg tipikusan az, amikor valaki kurva is akar lenni, meg szűz is maradna

  Ha lenne valódi kapcsolat a két dolog között, akkor azt mondanám, hogy igazad van. Viszont a Sony-Geohot ügybe az Anon egy külső résztvevőként, hívatlan vendégként szól bele, tehát az, hogy én mondjuk azt mondom, a Sony antipatikus módon intézi az ügyeit, nem jelenti azt, hogy egyet kell értenem minden ellene szóló cselekménnyel, vagy ellene advokáló egyénnel/csoporttal.

  nem igazán hiszem, h az amit csinálnak, valami iszonyúan veszélyes lenne a társadalomra

  Én ezt nem is mondtam, bár azt továbbra is állítom, hogy nem feltétlenül előnyös azok számára, akiken segíteni akarnak. Sőt, én abban sem vagyok biztos, hogy segíteni akarnak, öncélúnak tartom a megközelítésüket, afféle önjelölt rögtönítélő bíróságnak tűnnek, csak látható távlati célok nélkül. Nem látom a rációt benne a Sony ügy kapcsán. Ezért mondtam, hogy kb. olyan, mintha én lehugyoznám a Sony székház falát. A véleményemet kifejtettem, még esetleg vicces is és páran tapsolnak hozzá, de alapvetően nem történt semmi.

  jelen esetben a fejbelövés talán nem járna ki nekik.

  Nono, én nem írtam ilyet, de a topikban egyelőre más sem.

  de ez is attól függ, mit akarnak és kitől

  Én úgy vettem észre, hogy ők csak reagálnak, mint akár én vagy te, csak nem kommenten, hanem ionágyún, meg számomra antipatikus, nagyzolási vágytól és képzelt hatalmasságtól enyhén szagló bejelentéseken keresztül. Magyarán a tevékenységük (számomra legalábbis) nem véleményformáló.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • #95590400

  törölt tag

  Sony-Geohot ügybe az Anon egy külső résztvevőként, hívatlan vendégként szól bele
  szinte mindenbe így szólnak bele. az elhatárolódást hagyjuk meg annak, akinek épp el kell határolódnia tőlük.
  egyelőre még sehol nem olvastam ilyenről, bár igazából semennyire nem is követem a témát, legfeljebb így.
  de alapvetően nem történt semmi.
  szerintem meg már az, h a médiákokok felkapták, eddig is, eztán is, plusz elérhetetlen weblapok. ez magában több, mint egy vizes folt egy falon, bár persze te lehet lyukat tudsz csövelni a falba.
  "antipatikus, nagyzolási vágytól és képzelt hatalmasságtól enyhén szagló bejelentéseken keresztül. Magyarán a tevékenységük (számomra legalábbis) nem véleményformáló."
  már magában az véleményformáló, h véleményed van róla. meg sok más embernek is. pro és kontra-
  Nono, én nem írtam ilyet, de a topikban egyelőre más sem.
  akkor ezek az echte demagóg baromságok, amikkel párhuzamot vontatok, mik lennének?
  "ha valaki olyat tesz, ami neked nem tetszik, megtamadod? mit szolnal, ha aki trollnak gondol teged (sony), osszeallnanak (anonumous) es egyszercsak megjelennenek az ajtod elott, hogy beverik a keped"

  "hogy ezzel a csőcselékkel meg a rendkívül színvonalas bosszúálló-marhaságukkal kb. annyira lehet azonosulni, mint egy metrót szétverő focihuligán csapattal."

  [ Szerkesztve ]

 • Morden24

  nagyúr

  Más nevében nem beszélek, de a saját kommentemben a párhuzam abban leledzik, hogy ugyanúgy értelmetlennek és koncepciótlannak, "csak mert megtehetem" alapúnak gondolom az Anon tevékenységét, ami nem ér el semmit, és talán nem is akar.

  Sectumsempra - For Enemies

 • #95590400

  törölt tag

  eztet én nem tudhatom. az én opportunizmusom sajnos nem ér fel az erkölcsi váteszség ama magas őfároszi világítótoronyságába, ahonnan ez a mozgalom echte tüchtig megítélhető.
  halkan jegyzem csak meg, de néhai irodalmi tanulmányaim során elég sok paradgimaváltás kezdetén az új irányzatokat ugyanezekkel a szavakkal illették. aztán valahogy mégiscsak bekerültek a kánonba. utóbb. a korszakváltás végén kullogó esztétákat meg jobbára már csak azért veszik elő, h legyen kin röhögni.
  ezt csak a megítélés visszássága végett hoztam fel, percepcionálisssan.

  [ Szerkesztve ]

 • mrlujoak

  veterán

  Erre írtam, hogy Te, mint felhasználó indíts pert azért, mert a szerződést a Sony egyoldalúan módosította!!!!

  Ez még mindig nem jogosít fel senkit a kalózkodásra.
  Egyébként meg a linux futtatás tiltása csak egy ürügy, a PS2 is törésre kerül... A PS3-nál ebbe lehetett kapaszkodni, és lám, vezet is mindenkit ez a birkatudat.

  Egyébként ha a bankod egyoldalúan szerződést módosít - poén, mert a szerződésedben benne is van, hogy módosíthat (megjegyzem, a PS3-nál is lehetőség volt és nem funkció a linux használhatósága... :U ) - akkor fogod magad, és betörsz a bankba, majd, ha elkap a rendőrség tovább puffogsz?

  Ha ennyire nem tetszik annak a júzer rétegnek hogy jáj, ez a csúnya szoni elvette a linuxom, akkor fogod magad, pert indítasz és lecseréled a konzolod...

  DE NEM KAPSZ JOGOSÍTVÁNYT A RENDSZER FELTÖRÉSÉRE!

  Ha szerinted a Sony szerződést szegett, akkor akár egyénként, akár kollektíven pert kell ellene indítani, nem pedig illegális alapokon támadásokat indítani!

 • sh4d0w

  nagyúr

  Mint már korábban írtam, hiába indítasz a mammutok ellen pereket, mert lófütty összegeket szabnak ki rájuk büntetésként. A PS3-nál pedig nem lehetőség, hanem funkció volt az Other OS képesség. Eltávolításával a Sony szerződést szegett. Pont.

  Morden24: ha nem lenne az Anonymous csoport, honnan tudnál pl. a Team Themis viselt dolgairól? Honnan tudnál arról, hogy a Wikileakset DDoS-olták?
  Látható aránytalanság van a fejőstehénként kezelt előfizetők/felhasználók jogai (írott/íratlan) és a különböző cégek jogai (ld. fent) között. Az Anon semmi mást nem csinál, mint csökkenti ezt az aránytalanságot. Ha ezzel elérik, hogy állami szinten csökkentik ezeket a különbségeket adminisztratív eszközökkel, akkor igenis van létjogosultsága a tevékenységüknek.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • #95590400

  törölt tag

  Egyébként ha a bankod egyoldalúan szerződést módosít
  a szívem szakad meg nap mint nap a bankokért.
  DE NEM KAPSZ JOGOSÍTVÁNYT A RENDSZER FELTÖRÉSÉRE!
  alapvetően sokan gondolják azt, h a rendszer ahogy van bekaphassa. kéretik tanulmányozni az anarchista vagy épp a munkásmozgalmakat.
  a komenizmus idején meg egyébként csomó mindent államosítottak, aztán meg privatizáltak. bankokat is. az ember sose tudhassa ezeknél a méheknél.
  jogosítványt meg szokott osztogatni fegyveres tömeg, fáklyás tömeg, tank, szkád rakéta, sivatagi vihar, müezzin.
  minden csak viszonyítás kérdése. kinek a kőbe vésett szavak a viszonyítási pont, kinek pedig csipkebokor vessző.

  [ Szerkesztve ]

 • mrlujoak

  veterán

  Mint már írtam, de, pert kell indítani akár kollektív módon is, ha úgy érzed, jogsérelem ért téged!
  Elsődleges cél, hogy Téged, mint felhasználót kártalanítson, azaz kapd vissza a vételárat, meg némi fájdalomdíjat, és menj, vegyél Xbox-ot... Pont.

  avman: Éljen az anarchia... :( :(

 • sh4d0w

  nagyúr

  Nem, pont ez a tévedés. Ne a kártalanítás legyen a cél, hanem az ilyen és hasonló módszerektől való elrisztás.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • #95590400

  törölt tag

  nem tudom eldönteni nevetségesnek vagy szánalmasnak tartsam azt, amikor te is, meg a szokásos felsorakozott erkölcsi nehéztüzérség úgy csináltok, mintha ez a hecckampánynál többnek alig nevezhető megmozdulás, ami az emberek szerintem jó részénél tényleg belefér a polgári tiltakozásba, egyenlő lenne azzal, amikor köztörvényes bűnözők fizikai tettlegességet engednek meg maguknak, vagy mittomén szélsőzöldi/jobbi/bali elemek mekdonalc meg kávézó kirakatokat, vagy tv székházakat zúznak be. ez utóbbi egyébként relevánsabb.
  oké, értem én, h jogkövetés, ma még csak ddos a sonynak, holnap már nekem, holnapután meg már a világuralom, meg a pindúrpandúrok legyőzése, de szerintem túlspilázzátok ezt a száj bertér erkölcsi szószólói dolgot.

  [ Szerkesztve ]

 • mrlujoak

  veterán

  Nyugodtan tartsd nevetségesnek de ez van.

  Elvből nem szoftverezek például mobiltelefonokat - pedig megtehetném
  Eleve nem chipelt PlayStation-t használok - pedig megtehetném
  Windows 7 és XP eredeti verzióját használom, ergo amiben lehet megpróbálok a jogkövető magatartást tanúsítani.
  Ezzel persze nem azt mondom, hogy erkölcsi szűz vagyok, de ilyenekben nem viccelek.

  Egyébként csinálják csak, omlasszák össze a komplett Sony (PS) rendszert, majd tanul belőle a nagy óriás...

  Aztán ossza ingyé a játékokat a Sony, meg paskolja meg a fejét az összes kalóznak.
  Ja, és tegye vissza a linux (...) futtatásának lehetőségét is.

  Meg adja már ingyé a konzolokat is nem? Mert hát polgári engedetlenség van nemde?

  ...ja, szóljatok Anonymous-éknak, hogy a bankok, a mobilszolgáltatók ellen is illene hasonlót tervezni, mert még mindig zsarnokoskodnak, és egyoldalúan szerződést módosítgatnak...

 • sh4d0w

  nagyúr

  Mondanivalód második felét értelmetlen volt ideírni...

  Senki nem kíván ingyen konzolokat, meg játékokat, mindössze annyit, hogy a Sony tartsa be a szerződésben foglaltakat.
  Az Anon pedig már támadta a MasterCardot és a PayPalt, amikor bírósági határozat nélkül megtagadták a támogatások utalását a Wikileaks számára.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

Hozzászólok Aktív témák