Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Tigerclaw #19 üzenetére
tök ingyen lehetne letölteni a szerverről.
a lóvé abban lenne amit környezetvédelem címén keresne a cég, és amit a gyártóktól behúz, hogy oda bekerüljenek, és ne kelljen a manualokkal foglalkozniuk... se legyártatni, se csomagolni, súlyban is nyernének a szállításkor, csak pdf-ben feltölthetnék a szerverre, és az tölti le aki akarja.
ha csak az IT-t nézem, súlyos pénzeket lehetne leakasztani ezzel, és mindenki jól járna.
aztán ott vannak a tv-sek, telefonosok, stb.
én ebben látok fantáziát.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt nem tudom, hogy a penzes manual-os oldalak mennyire mozognak a legalis zonaban, illetve a gyartoknak mi okuk van levenni a support oldalukrol a regebbi termekeik manualjat, ha az amugy se foglal sok helyet. Talan a ket dolog osszefugg.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
válasz Tigerclaw #17 üzenetére
nagyon durván megterhelné ám a gyártók nettó bevételét, ha évi egy-kétezer dollárt bedobnának a közösbe, egy olyan projektbe, ami az összes gyártó manual-ját tartalmazza aki támogatja a projektet.
szerintem egy öt-terás vinyón elférne az összes manual amit eddig kiadtak a bolygón, csak sávszél kell hozzá, hogy a júzer letőccse'.
szerintem papír/csomagolás/szállítás@súly oldalán az ezerszeresét nyernék vissza.
lehet, hogy találtam egy piaci rést...
hmm
COPYRIGHT!A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sok mindent fel lehet roni az Amazonnak...ezt is, de ez kb minden webaruhaz mukodesehez hozza tartozik, vagy ugy is mondhatjuk hogy a csomagolastechnika, szallitmanyozas okozta problema, a legvegen meg ott van maga a fogyaszto, vasarlo mint fo problemaforras.
Probaljak megtalalni, hogy milyen esetben van felesleges muanyagcsomagolas, illetve ahol nem felesleges, probaljak helyettesiteni valamivel. Esetleg a kartondobozok is kivalthatoak valamilyen tartosabb ideiglenes tarolodobozzal... talan epp muanyaggal, de ha tobbezerszer ujrahasznalhato, akkor joval kisebb problemat jelent.
A csomagolastechnika onmagaban rengeteg problemat okoz. Egyszerubb szinezetlen kartondobozokat kellene hasznalni muanyag vagy muanyag/papir dobozok helyett. Az informacios anyagok is eltulzottak, feleslegesen tartalmaznak akar tobb tucatnyi nyelvre leforditott tajekoztatokat, garanciafuzeteket, figyelmezteteseket. Ezt a problemat azert is nehez megoldani, mert par ev utan gyakran meg a hivatalos oldalrol is eltunnek a user manualok.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
-
törölt tag
válasz Busterftw #11 üzenetére
Ez azért komplexebb probléma annál, hogy egy tiltással hirtelen megoldják. Van róla sok fejtegetés neten, hogy amíg jónak és zöldnek hangzik, hogy szövetből készült szatyrot használj a műanyag helyett, de ugye annál meg az előállítás szennyezőbb és drágább, így több (tíz)ezer alkalommal kellene használni ahhoz, hogy egálra jöjjön ki a szennyezés CO2-re fordított lábnyoma egy eldobható zacsival. Persze nem egyenlő teljesen, mert az egyik a levegőt szennyezi, a másik meg az óceánt például, de azért mégis ki fog vajon 10-20 évig ugyanazzal az egy szatyorral járni vásárolni...?
Aztán ott van az is, hogy az újrahasznosíható dolgok mekkora részét hasznosítják tényleg újra, vagy mi lesz velük.Ettől még engem is fel szokott húzni, amikor a házban kitett szelektív kukákban teljesen vegyesen ahogy jön úgy puffan dobálják be a szemetet Mert ő leszarja, vagy ott volt hely éppen. Azt kellene az emberekben tudatosítani, hogy attól, hogy ő kidobta/kivitte a szemetet, még az nem tűnt el mint probléma és nem varázsütésre megszűnik létezni.
-
Polllen
nagyúr
válasz Busterftw #11 üzenetére
Sajnos tudom, hogy igazad van. Csak emellett én el tudnám viselni, ha szigorítanák a személyekre vonatkozó szabályokat is. És szerintem kellene is.
Pl. Mo szerintem nem jár élen a környezetvédelemben, de a közvetlen környezetemben látom, hogyan próbálnak tenni pl. az illegális szemétlerakó ellen. (kikerül kamera, van külön applikáció, amin be lehet jelenteni hol látsz ilyen szemetet és begyűjtik, stb-stb.)
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Busterftw
nagyúr
Sajnos ez csak igy fog menni, amig a tudomany elo nem rukkol valamivel.
Nagy, erdemleges valtozast (ami szamit) csak igy lehet elerni.
Sarkitott pelda, hiaba vitt 2 millio ember Franciaorszagban ruha taskakat vasarolni, a vegleges megoldas az, hogy betiltottak a muanyag zacskokat.7-8 milliard embert nem fogsz ravenni, hogy gyujtson szelektiven. Idovel le kell cserelni azokat az anyagokat, amik gondot okoznak.
-
Polllen
nagyúr
Érdekes dolog ez. Az emberek szemetelnek, nem tudják a megfelelő helyre dobni a hulladékot, de azért követelik a nagy cégektől, hogy tegyenek ellene.
Az amazont meg az összes nagyot rá lehet törvényekkel - előbb vagy utóbb - kényszeríteni arra, hogy "zöldítsék" a csomagolást, de a problémát nem feltétlenül ők okozzák. Inkább az, aki nem tudja/akarja megfelelően kezelni a hulladékot.
Lecserélhetik bármi másra a csomagolást, akkor majd az végzi a természetben. És értem én, hogy a zöld csomagolás majd lebomlik, de ettől még ugyanúgy nem az óceánban kellene végeznie.
Ennek csak egy intézkedésnek kellene lennie a sok közül, amivel óvjuk a környezetünk.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
btprg
senior tag
válasz drotsztyuart #4 üzenetére
Hát igen, jól látod a lényeget, ami a politikusokat illeti.
Én még sose láttam olyan dolgot amazon, amit érdemes lett volna megvenni onnan, de alapvetően nekem se túl szimpatikus cég.
Viszont azt kicsit képmutatásnak érzem, hogy megy a nagy zöld duma, meg hogy milyen csomagolóanyagokat használjanak, közben meg az emberek 90%-a úgy zabál minden nap egy új garnitúra eldobható műanyagból, hogy meg se fordul a fejében hogy ez mennyire alja dolog, és hány tonna szemét termelődik csak emiatt az amúgy szükségtelen pazarlás miatt.
Amíg az eldobható műanyag kajatárolókat meg evőeszközöket se tiltják be, és a nagyítóval is alig látszó mennyiségű visszaváltható akármit is csak szüntetik meg, amíg az áruházban már lassan minden szem szőlő külön műanyagba lesz csomagolva, addig hogy várjuk hogy komolyabb téren bármi értelmes változás legyen?
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
aujjobba
addikt
Legtobb ember aki nemzetkozi vagy USA-specifikus befektetesi alapot tart reszvenyes az Amazonban, az en megtakaritasom 2.1%-a Amazon reszveny.
Siman lehet a magannyugdijpenztari portfoliodban is ott vannak.Kasya: Rendeltunk valamelyik itthoni webshoprol par cuccot, iroszerek nagyreszt, plusz nehany uveg lekvar. A kis lekvaros uvegek mindegyike - nem viccelek - 1cm vastagon volt korbetekerve foliaval. Egyenkent percekig tartott leszedni roluk, a vegen maradt egy zacskonyi folia amit dobhattam a kukaba.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nyilvan kiszallitott termektol is fugg, de nekem a 8ev Amazon hasznalat alatt kb az osszes csomagom kartondobozban erkezett, a belsejuk osszegyurt barna papirral volt kitomve.
-
Kasya
nagyúr
Ezt most "belső" informálódás céljával kérik, vagy nyilvános adattájékoztatásra akarják kényszeríteni a céget?
Én arra is kivancsi lennék, hogy az ali/ebay/etc... boltok mennyi hulladékkal árasztják el a világot a csomagolásokkal.
-
drotsztyuart
tag
Mert annyi penze lesz, hogy onnatol kezdve nem vonatkozik ra semmi.
Itt is a "tisztelt" szarhazi politikusok a felolosok.
Neked mosolyog, hogy szavazz ra, kozben meg ok fizetik a kampanyat ezert minden a legnagyobb rendben van es garantalt a minden alol mentesules.
En az amazonrol nem vagyok hajlando semmit venni.
Ennek a fereg bezosnak nem novelem a bankszamlajat.
Egy okadek az egesz faszi.
Egy darab szar.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát igen, nem ártana ha végre a részvényesek is nem csak az osztalékban úszkálnának, hanem ránéznének a cégekre, amiben tulajdonuk van. Például az ilyenek miatt is [link].
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- E-roller topik
- Vicces képek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia