• Vole

  tag

  Nagyon helyes, fejlodjon csak ez az iparag is.
  Ahoz sajnos kicsi a dronok jelenlegi hatotavja, hogy jelentos tavolsagra vigye a csomagot a kozponttol, ezert en egy UPS fele koncepcioban latom a jovot, ahol egy adott korzetig elviszi a csomagokat egy szokvanyos furgon, majd onnan a dronok automatikusan kiviszik a csomagokat a cimzettekhez. Mondjuk 6-10 droon / furgon es akkor poroghet a kiszallitas. A sofor meg addig vagy pihen, vagy intezi a papirmunkat, vagy kiszallitja a nehezebb csomagokat amiket a dronok nem birnak el.

  Az Amazon masik dronja ( a szarnyas ) talan megfelelo lehet arra, hogy a raktarak kozeleben surgos kiszallitasokat vegezzen. Nem lenne rossz mondjuk ha ejjel 2 -kor hirtelen szukseg van valami gyogyszerre, es a dron lerakja a rendelestol szamitott 30 percen belul.

 • gabor7th

  őstag

  Szerintem ki fog majd derülni, hogy ez nem egy életképes dolog. Legalábbis most még... Időjárás miatt is lehet nem szállhat fel. Csak kicsi csomagot vihet. Az aksija nem bírja sokáig. És... lehet, hogy a milliomosok környezetében működik, de problémásabb helyeken szerintem vadászni fognak majd rájuk. Ha pedig hackerek is tudják majd irányítani, akkor ez lesz az új hobbija sokaknak.

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Vole

  tag

  "Szerintem ki fog majd derülni, hogy ez nem egy életképes dolog."

  Szerintem meg pont az ellenkezoje.

  "Időjárás miatt is lehet nem szállhat fel."

  Nyilvan van olyan szelsoseges idojaras, amiben nem tudnak majd a dronok felszallni, de ez ugyanugy igaz a kiszallito furgonra is. Majd kimegy amint elvonult a tornado. :)

  "Csak kicsi csomagot vihet."

  Az Amazon -on arult termekek nagyobb tobbsege ilyen. Es attol, hogy nem alkalmas MINDEN csomag kezbesitesere, attol meg a tobbseget vihetik ilyenek. Ezzel is nagyon sokat sporolnanak.

  "Az aksija nem bírja sokáig."

  Az akksi mint olyan ujratoltheto es a jovoben valoszinuleg nagyobb energiasurusegu akksik jelennek meg. Nyilvan megvannak a korlatai egy ilyen dronnak, ahogy minden masnak is. Ezert lenne jo megoldas a UPS elkepzelese, ahol a futar nem hazhoz viszi a csomagot, csak a celterulethez kozelebb, onnan pedig a dron, egyszerre akar tobb is, tobb celponthoz.

  "És... lehet, hogy a milliomosok környezetében működik, de problémásabb helyeken szerintem vadászni fognak majd rájuk."

  Es mihez kezdenek majd veluk, azon felul, hogy ez lopas lenne ami ugye buncselekmenynek szamit, ergo buntetheto? Annyira nem draga egy ilyen dron, hogy az alkatreszek miatt megerje ezekre vadaszni. A vilag jobbik felen azert nem a kabellopas a jellemzo, de ettol meg nem "milliomos kornyek". :)

 • gabor7th

  őstag

  " Annyira nem draga egy ilyen dron, hogy az alkatreszek miatt megerje ezekre vadaszni." Nem is a drón miatt hanem amit szállít.
  Amúgy meg városban egy csomó mindenbe bele is ütközhet ami nincs jelölve térképen. Az időjárás meg az akkuidőre is nagyon hathat, egy kicsivel erősebb szél és sokkal hamarabb merül.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Vole

  tag

  "Nem is a drón miatt hanem amit szállít."

  Jellemzoen par dollaros cuccokat szallitanak ki. Amugy nem csak suly, meret, de ertekkorlat is kapcsolhato a dronos kiszallitashoz, vagyis a rendszer automatikusan kiszuri azokat a csomagokat, amiket tovabbra is futarral szallitanak ki. Ez nem bonyolult.

  "Amúgy meg városban egy csomó mindenbe bele is ütközhet ami nincs jelölve térképen."

  Szenzorokrol hallottal mar? :) A Mavic Pro is eleg intelligens ahoz, hogy magatol kikeruljon targyakat, ugyhogy ez nem problema.

  "Az időjárás meg az akkuidőre is nagyon hathat, egy kicsivel erősebb szél és sokkal hamarabb merül."

  Gondolom szembeszelre gondolsz. Az visszafele hatszel ;)
  Amugy az idojarasi korlatokat azthittem mar kiveseztuk.

 • KFORboy

  senior tag

  Jobbára egy kicsit szelesebb idő is elég ahhoz, hogy a drón instabillá váljon és kritikus hibát vétsen.
  Szemerkélő eső is kizárja a stabil működést...
  Midezekkel szemben az emberi futárnak ez semmi...

  Jelen formában ez egy rossz vicc... Az is marad míg ki nem találnak egy Tony Stark féle Arc reactort, mert több energiával több és jobb nyomatékkal és stabilizáló erővel bíró motort/hajtóművet tudnak beépíteni...

  Lehet itt kalimpálni, de ebből jelen formályában semmi nem lesz és amúgy is csak úrihuncutkodás az cég részéről, hogy reklámozza neki mekkora a fallosza.

  A drónokban lévő eszközök értéke meg nagyon is indokolja majd a vadászatuk :")

  Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

 • Narxis

  PH! nagyúr

  Téged az ilyen újdonságokat jelentő híreknél csak károgni látlak, olyan vagy mint egy nyugdíjas(bezzeg az én időmben). :D