Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
Ez oké, de ugye Te is érzed, hogy nem akármilyen domainről van szó, hanem bizonyosakrol, es az erteket mar befolyasolja, hogy milyen jelentessel bir, mennyire erdekes, no meg kihez tartozik ill. kinek a szamara mennyit er.
Biztos lehetsz benne, hogy a google nem 2600ft-ot fizetett erte (még ha nem is tudták, hogy ők veszik meg)Pl. Ha lenne egy .omega cím, biztos lehetsz benne, hogy az alpha.omega cím nagysagrendekkel többe kerülne, mint a kiskutyafule.omega.
-
Kékes525
félisten
Nem igazán értem, hogy mi a haszna ebből.
-
MtHq
tag
Érdekes döntés. A .wtf domaint szerintem pedig valaki vicces kedvében csinálta, kizárt, hogy a m$.
-
zsoking2
csendes tag
Biztos, hogy nem a Microsoft csinálta, a cikkben linkelt DomainTools-on az a város, ahonnan regisztráltatták Johnsonville, nem Redmont. Egy pillanatra el is hittem, hogy a Microsoft trollkodik
-
zsoking2
csendes tag
Bocs, itt hülyeséget írtam, csak ugye a hsz-t nem tudom törölni.
-
Rickazoid
addikt
"bele sem merek gondolni, hogy ez az abc.xyz domain mennyi pénzbe kerülhetett"
Még a mi mértékeinkkel sem lehetett olyan magas.
Ha például nem volt használatban, akkor pont annyiba került, mint bármely másik .xyz került volna. Ha viszont használatban volt, 100%, hogy nem közölték a tulajdonossal a szándékukat és hogy kik is pontosan, szóval valószínűleg nem kértek csillagászati összeget érte. Ha magánemberé volt (már ha lehet magánemberé ilyen), aki csak fenntartotta, hátha valaki megveszi, lehet már $500-ért is eladta. De egy ilyen domain nevek lefoglalása köré épülő vállalkozás se hinném, hogy pont erről a címről gondolná, hogy egy Google kaliberű cég fogja keresni. -
Miért fogyott el az összes 3 betűs .com domain? Igen, kevés is van belőle, de azért nem minden kombináció értelmes...
Miért került vagon pénzbe a .xxx gTLD?
Mitől lesz könnyű megjegyezni egy domaint, miért vannak erre specializált keresők, emberek? Pl egy goo.gl, youtu.be, egy digi.tv.. stb. mind olyan egyszerűsített domain név, amit nagyon könnyű memorizálni (és a céggel, branddel azonosítani), így az ügyfél odatalál, ahova kell.
Egy abc.xyz sem épp bonyolult.Ha pedig valaki domaineket árul, és megteheti, hogy egyedi árajánlatot tegyen, akkor igen is fel kell ismernie az ebben rejlő potenciált, és aszerint beárazni. Ja, és a Google kérte, én sem 10$/yr-ben állapítanám meg.
-
big-J
őstag
válasz
lionhearted #9 üzenetére
Miért kerülne nagy pénzbe egy semmit mondó, senki által nem keresett domain?
-
kakuk.tamas
addikt
A pontoshirek.wtf domaint megveszem (11dodo/év), és a MA!-ra irányítom.
Amúgy a google.io a Google-ra mutat.
-
BiP
nagyúr
válasz
lionhearted #9 üzenetére
-
-
Bembee12
aktív tag
Ügyes húzás, de szerintem ezt nem a Microsoft csinálta, hanem valaki "vicces" unatkozó ember xD
-
hemaka
nagyúr
menő ez a wtf domain, kell.
-
BiP
nagyúr
Mondom magamnak, mi ez, áprilisi tréfa? Vagy netán ez csak egy alternatív alias?
Nehezen hihető, kiszámíthatatlan lépés volt, értelmét sem nagyon látom, de ők tudják.
-
S.J.M.
senior tag
Nem kell a "www", így működik: http://abc.wtf/
-
jFox
addikt
Nekem ezt írja rá:
"A(z) "www.abc.wtf" DNS-névhez tartozó IP-cím nem oldható fel."
Új hozzászólás Aktív témák
it Meg fog lepődni.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest