Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lacuss20

  senior tag

  Az én véleményem, mint aki dolgozott is FWA technológiával elég modernnel. Az pedig az, hogy sok helyütt a ***** bürokrácia és az emberi sötétség szab gátat a fejlődésnek. Konkrétat mondok. Van egy ország ahol a domborzati adotsságokból fakadólag az FWA az egyetlen gazdaságos és jó út. Mobiltornyok már vannak rengeteg nem kell hozzá sok minden feldoblni az egységeket szórjuk az áldást. Viszont. Ami nincs az a sávszélesség. Felzablátatják pillanatok alatt az egységeket 100-200 felhasználóval. És az addigi "álom" sebesség pl 100 felhasználóval 100-150 megák ugye átlag embernek még ennyi is sok... eltűnnik mint a füst. Fél év alatt úgy teli telepíttetett a cég egy tornyot, hogy estére sokaknak 1-5Mb maradt. A megoldás az lenne, lehetne máshol is nem csak itt hogy az 5G-t addig használnák amíg közelre elég. Így a felszabaduló 4G pedig juthatna azoknak szinténcsak korrekt 50-100Mb sebességgel akiknek nincs 5G hozzáférésük. Teszem hozzá ebben a bizonyos országban a már 2 éve települő egységek 5G ready-k. Tehát tudnák azt a sebességet ami nem fogyna el 200 felhasználó alatt sem, de a nyomorult kormányzat nem adta ki az engedélyt az 5G aktiválására. Nos valahol érthető, hogy a cég aki pedig az indulását egy szintán másik államtól hitelezte meg a technológiáva együtt, sz***rik az emberekre a haszon az első nem érdekli őket, hogy elfogy a sebesség, mivel valójában "nem az ő hibájuk". Persze jogos mielőttegy ilyen volumenű országos hálózatot behúzok, hitelt stb előtte tisztázom, hogy a technika miként fog felépülni mit fed le stb. Ellenben a kormány ehhez egy fityinggel sem járult hozzá, míg a "fiber-optic", amibe beletolt eg yvalag pénzt tizede annyi felhasználót nem szolgál ki és azt is úgy ahogy sokan panaszkodnak, hogy hulladék a sebesség, hogy a szembeszomszédnak 2-3 éve van nekik lehet sose lesz. Nos ez a gond itt is és még sokminden egyéb :) Megfelelő helyeken, megfelelő döntéshozatallal, jó szakmai kivitelezéssel minden tudna kicsi híján szó szerint pillanatok alatt épülni és működni. :R :R :R

  Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

 • Lacuss20

  senior tag

  válasz Syl #10 üzenetére

  Hol marketing? Kishazánkban is több helyen elég durván jó, de külföldön már nagyvárosokban (megye székyhelyek) odarúgja a 600megát az utcán sétálva a mobilra :) No igaz telefont én sem vennék csak emiatt 5G-t. Sokkal inkább ajd eérhető árú 5G simes routerre várnék :)

  Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

 • Lacuss20

  senior tag

  válasz Syl #15 üzenetére

  Ez ténylegesen jó kérdés, hogy miért nem fordítanak a vidékre, hiszen üzletileg teljesen indokolt lenne az amit a t****nor meglépett, hogy beharangozta megindítja a korlátlan lakossági mobilinternet szolgáltatását, 4G routerekkel. Nem tudom mire vártak ennyit. Miközben már sok tőlük bérlő szolgáltató adja az ő internetjüket korlátlan mobilnetként. Én is ilyet használok, nem kínlódok a szánalmas szintű mikrohullámú szolgáltatásokkal ami a könyéken van 10.5M magas árbócról nem tudnak megfelelő sebességű kapcsolatot adni. Esetleg amelyik adna az olyan áron, hogy az kész vicc. Így maradt a 6000ft mobil internet (routerbe 4g sim), azonos vagy jobb sebesség mint a mikrosok beígértek.

  Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

 • Lacuss20

  senior tag

  válasz Syl #18 üzenetére

  Jogos, de it tkint mucsaröcsögén 6-7km-re településtől tanyánfelénk a tele és a voda is elég jól tolja. :U

  Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

 • Lacuss20

  senior tag

  válasz lionhearted #20 üzenetére

  Nos igen. Itt igaz perpill 18/9 20-as inggel állt meg a téma, de nekem ez bőven megteszi végképp, hogy így a délutánba haladva már terhelődik a rendszer. Ha pl telenor hypernet és tényleg korrekt végig gondolás van a hálózatok felhasználása 4G,5G stb között illetve még az is, hogy hívások 2-3G re visszamennek vagy inkább már tovább 5G-rem videohivás nem nyilván akkor sok helyen sok minden felszabadul és lehet irányítottan használni. :R Majd kiderül mi sül ki a cégek magatartásából, reméljük minél több jó :)

  Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

Hozzászólok Aktív témák