Hirdetés

Keresés
 • Penge_4

  PH! kedvence

  Tegye fel a kezét, aki emlékszik évekkel ezelőtt az Opera 10.2 (amiből 10.5 lett) által bevezetett külön processzben, offline is futtatható Widgetekre, amikből egész komoly alkalmazások is születtek.

  (#18) Narxis: Csodálom, hogy ezzel a mentalitással miért forgószékek vannak még az irodákban ilyenek helyett.

 • Penge_4

  PH! kedvence

  "csak nem tudom miért fogadják ilyen kitörő örömmel mindig a sajtósok."

  Egyrészt mert felszentelték a W3C bizottság által, másrészt pedig azért, mert nyílt. A trójai módszer még napjainkban is működik. Ha valami nyílt forráskódú, akkor az csak érdek nélkül, nemes szándékból keletkezhetett.

 • Penge_4

  PH! kedvence

  "Élő példa a HTML5 Youtube."

  Az éppen nem, mert Chrome-ban is egy rakás szar hardvergyorsítás nélkül. Akadozik, laggol, tearing van a gyors mozgásoknál, fos az egész. De legalább már az eltűnő kis preview képeket javították. Az már nem tűnik el.

  A PPAPI-s Flash-sel szemben pedig az egyetlen előnye az, hogy működik a Ctrl+T meg a többi billentyűparancs akkor is, ha a videó van fókuszban.

 • Penge_4

  PH! kedvence

  "Amúgy nem teljesen mindegy, melyik szabványos? Nem az a lényeg, hogy melyik múkodik jobban?"

  Egy olyan alternatív világban, amit a hozzád hasonló gondolkodású emberek irányítanak percenként siklanának ki a vonatok és a villamosok és minden harmadik felüljáró cabrio-t csinálna az autókból, valamint fej nélküli motorosok és biciklisek száguldoznának.

  Elvégre ott is tök mindegy, hogy mennyi a nyomtáv, meg az is, hogy hány centire van, a lényeg, hogy a vonat gyors legyen, a felüljárók és hidak pedig elbírják a legnagyobb súlyt is. ;]

 • Penge_4

  PH! kedvence

  "A szabványoknak csak akkor van értelmük, ha azok megkönnyítik vagy biztonságosabbá teszik az emberek életét. A szabványok vannak az emberért, és nem az ember van a szabványokért."

  Pontosan ezért nem nézem jó szemmel, hogy a Google minden W3C-s közreműködése, minden ideologizálásuk ellenére azt a célt szolgálja, hogy a végén ők legyenek az egyetlen egyeduralkodó az egész digitális világban. És nagyon jól csinálják. Sokkal jobban, mint az elődeik.

  Az Opera dolgozott azon, hogy a szabványok az emberért legyenek, biztonságossá, kényelmessé és praktikussá tegyék az internethasználatot mégis csak akkor valósult meg bármelyik is, amikor a nagyok rábólintottak, mert képesek voltak felhasználni piachódítás céljából.

  Itt van például a NEX is. Ha már úgyis a gagyi, HTML+JS+CSS kombós kiegészítők, widgetek és alkalmazások vannak terjedőben most beterjesztettek egy javaslatot, hogy mi lenne, ha egységesítenék és szabványosítanák ezeket, így egyrészt egyszerűbbé tennék a fejlesztők életét, mert elég lenne egyszer megírni a kiegészítőt és telepíthető lenne Chrome, Firefox, IE, Safari és Opera alá is, valamint akár standalone app-ként is ki lehetne terjeszteni mobil OS-ekre, de ebből sem lesz majd semmi, mert a végén még átjárhatóság lenne, ez pedig ennyire már senkinek nem érdeke, mert könnyebb lenne a váltás.

  Ebből is látszik, hogy a Google milyen szép hazug ideológiákat gyárt, hogy "de jó lesz neked, ha bárhonnan eléred az interneten a tartalmakat és az alkalmazásaidat." Igen, van egy ilyen mellékhatása is a dolognak, de a cél az, hogy a Google saját házi megoldásait használd és előbb-utóbb eljön az idő, amikor már Windows sem kell, elég egy ChromeOS a rajta futó Chrome-mal és mindened a felhőben lesz.