Hirdetés

Keresés
 • Penge_4

  PH! kedvence

  "A szabványoknak csak akkor van értelmük, ha azok megkönnyítik vagy biztonságosabbá teszik az emberek életét. A szabványok vannak az emberért, és nem az ember van a szabványokért."

  Pontosan ezért nem nézem jó szemmel, hogy a Google minden W3C-s közreműködése, minden ideologizálásuk ellenére azt a célt szolgálja, hogy a végén ők legyenek az egyetlen egyeduralkodó az egész digitális világban. És nagyon jól csinálják. Sokkal jobban, mint az elődeik.

  Az Opera dolgozott azon, hogy a szabványok az emberért legyenek, biztonságossá, kényelmessé és praktikussá tegyék az internethasználatot mégis csak akkor valósult meg bármelyik is, amikor a nagyok rábólintottak, mert képesek voltak felhasználni piachódítás céljából.

  Itt van például a NEX is. Ha már úgyis a gagyi, HTML+JS+CSS kombós kiegészítők, widgetek és alkalmazások vannak terjedőben most beterjesztettek egy javaslatot, hogy mi lenne, ha egységesítenék és szabványosítanák ezeket, így egyrészt egyszerűbbé tennék a fejlesztők életét, mert elég lenne egyszer megírni a kiegészítőt és telepíthető lenne Chrome, Firefox, IE, Safari és Opera alá is, valamint akár standalone app-ként is ki lehetne terjeszteni mobil OS-ekre, de ebből sem lesz majd semmi, mert a végén még átjárhatóság lenne, ez pedig ennyire már senkinek nem érdeke, mert könnyebb lenne a váltás.

  Ebből is látszik, hogy a Google milyen szép hazug ideológiákat gyárt, hogy "de jó lesz neked, ha bárhonnan eléred az interneten a tartalmakat és az alkalmazásaidat." Igen, van egy ilyen mellékhatása is a dolognak, de a cél az, hogy a Google saját házi megoldásait használd és előbb-utóbb eljön az idő, amikor már Windows sem kell, elég egy ChromeOS a rajta futó Chrome-mal és mindened a felhőben lesz.