Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
idegen lény #43 üzenetére
"A szabványoknak csak akkor van értelmük, ha azok megkönnyítik vagy biztonságosabbá teszik az emberek életét. A szabványok vannak az emberért, és nem az ember van a szabványokért."
Pontosan ezért nem nézem jó szemmel, hogy a Google minden W3C-s közreműködése, minden ideologizálásuk ellenére azt a célt szolgálja, hogy a végén ők legyenek az egyetlen egyeduralkodó az egész digitális világban. És nagyon jól csinálják. Sokkal jobban, mint az elődeik.
Az Opera dolgozott azon, hogy a szabványok az emberért legyenek, biztonságossá, kényelmessé és praktikussá tegyék az internethasználatot mégis csak akkor valósult meg bármelyik is, amikor a nagyok rábólintottak, mert képesek voltak felhasználni piachódítás céljából.
Itt van például a NEX is. Ha már úgyis a gagyi, HTML+JS+CSS kombós kiegészítők, widgetek és alkalmazások vannak terjedőben most beterjesztettek egy javaslatot, hogy mi lenne, ha egységesítenék és szabványosítanák ezeket, így egyrészt egyszerűbbé tennék a fejlesztők életét, mert elég lenne egyszer megírni a kiegészítőt és telepíthető lenne Chrome, Firefox, IE, Safari és Opera alá is, valamint akár standalone app-ként is ki lehetne terjeszteni mobil OS-ekre, de ebből sem lesz majd semmi, mert a végén még átjárhatóság lenne, ez pedig ennyire már senkinek nem érdeke, mert könnyebb lenne a váltás.
Ebből is látszik, hogy a Google milyen szép hazug ideológiákat gyárt, hogy "de jó lesz neked, ha bárhonnan eléred az interneten a tartalmakat és az alkalmazásaidat." Igen, van egy ilyen mellékhatása is a dolognak, de a cél az, hogy a Google saját házi megoldásait használd és előbb-utóbb eljön az idő, amikor már Windows sem kell, elég egy ChromeOS a rajta futó Chrome-mal és mindened a felhőben lesz.
-
idegen lény
addikt
Karikírozol, de amiket felsoroltál, azok közül egy sem működne jól. A Chrome pedig kifejezetten jól működik, szerintem jobban, mint akárhányadik IE. Nyilván nem véletlen, hogy a Chrome-ot használják a legtöbben. Kik határozzák meg a szabványokat? A MS. Övék a legjobb, legnépszerűbb, legmegbízhatóbb böngésző? Nem. Akkor meg miről beszélünk? A szabványoknak csak akkor van értelmük, ha azok megkönnyítik vagy biztonságosabbá teszik az emberek életét. A szabványok vannak az emberért, és nem az ember van a szabványokért. Ezt Jézustól loptam, de igaz.
-
Penge_4
veterán
válasz
idegen lény #41 üzenetére
"Amúgy nem teljesen mindegy, melyik szabványos? Nem az a lényeg, hogy melyik múkodik jobban?"
Egy olyan alternatív világban, amit a hozzád hasonló gondolkodású emberek irányítanak percenként siklanának ki a vonatok és a villamosok és minden harmadik felüljáró cabrio-t csinálna az autókból, valamint fej nélküli motorosok és biciklisek száguldoznának.
Elvégre ott is tök mindegy, hogy mennyi a nyomtáv, meg az is, hogy hány centire van, a lényeg, hogy a vonat gyors legyen, a felüljárók és hidak pedig elbírják a legnagyobb súlyt is.
-
idegen lény
addikt
válasz
dragon1993 #40 üzenetére
Mi az a JS? JavaScript? Amúgy nem teljesen mindegy, melyik szabványos? Nem az a lényeg, hogy melyik múkodik jobban?
-
dragon1993
őstag
Én meg nem , elkezdtem JS-t tanulni.
Lehet én vagyok hülye és én nem tudom JS-t használni nem állítom.
De fura ,hogy Chrome , Opera , Firefox , Opera Mobil , Opera Mini (igen ami 10 ms után lövi ki a JS-t), Android alap böngésző mind hiba nélkül viszi kivéve az IE 10 ott semmi sem megy. -
Penge_4
veterán
"Élő példa a HTML5 Youtube."
Az éppen nem, mert Chrome-ban is egy rakás szar hardvergyorsítás nélkül. Akadozik, laggol, tearing van a gyors mozgásoknál, fos az egész. De legalább már az eltűnő kis preview képeket javították. Az már nem tűnik el.
A PPAPI-s Flash-sel szemben pedig az egyetlen előnye az, hogy működik a Ctrl+T meg a többi billentyűparancs akkor is, ha a videó van fókuszban.
-
alevan
őstag
válasz
dragon1993 #15 üzenetére
Jelen pillanatban én inkább tekíntem az IE10-et szabványosnak, mint a Google Chrome-ot.
Hogy miért? Nézd meg azokat a technológiákat, amivel fel vannak építve a google site-jai. Nézd meg abból mennyi szabványos. Ha a saját weboldalaikon saját ( (még) nem szabványos) technológiákat erőltetnek, melyeket tökéletesen csak a Google Chrome tud alkalmazni, és mindenki ugyanezen technológiákat használja, mert a google is ezeket használja, ez lényegében a szabvány szó szembeköpése.
Élő példa a HTML5 Youtube.
-
Penge_4
veterán
válasz
attila9988 #36 üzenetére
"csak nem tudom miért fogadják ilyen kitörő örömmel mindig a sajtósok."
Egyrészt mert felszentelték a W3C bizottság által, másrészt pedig azért, mert nyílt. A trójai módszer még napjainkban is működik. Ha valami nyílt forráskódú, akkor az csak érdek nélkül, nemes szándékból keletkezhetett.
-
attila9988
őstag
válasz
dragon1993 #15 üzenetére
Inkább ez mint az IE, ez legalább autón frissül a legfrissebbre és követi a szabványokat.
Ie is szabványkövető volt, hiszen ő maga volt a szabvány.... és pontosan ez a veszély fenyeget megint. Az activex szutyokság is sok dologra volt használható, csak ezzel együtt rengeteg probléma forrása is volt. Most a google hasonló dolgokkal akar a net felől bepartizánkodni a kémszarjaival minden gépre, csak nem tudom miért fogadják ilyen kitörő örömmel mindig a sajtósok.
-
attila9988
őstag
válasz
dragon1993 #33 üzenetére
Ha jól tudom a Chrome-al keresztplatformossá lehet tenni a C bináris-t
Hát azért nem egészen.... de amúgy a chrome az orrodat is tisztítsa...
-
Penge_4
veterán
Tegye fel a kezét, aki emlékszik évekkel ezelőtt az Opera 10.2 (amiből 10.5 lett) által bevezetett külön processzben, offline is futtatható Widgetekre, amikből egész komoly alkalmazások is születtek.
(#18) Narxis: Csodálom, hogy ezzel a mentalitással miért forgószékek vannak még az irodákban ilyenek helyett.
-
julius666
addikt
Az offline móka egyáltalán nem Chrome-only fícsör, hanem a HTML5 része.
Ha jól sejtem (habár nem merültem bele a dologba), itt most nem erről van szó. Ezek inkább ilyen böngésző beépülő szerűségek. Ezeknek nem az kell, ami a HTML5-ben van, hogyha megnyitsz egy oldalt akkor az vezérelheti hogy mi az, amit a böngésző mindenképp cacheljen és tegyen elérhetővé offline is, hanem ezek letöltött alkalmazás-csomagok, amik a Chrome bővítmény-API felett futnak.
Ezek így ebben a formában tényleg nem elérhetőek más böngészőkre, szvsz nincs semmi rosszindulat a cikkben.
-
dragon1993
őstag
válasz
idegen lény #28 üzenetére
Azzal is megy.
-
idegen lény
addikt
Csak nekem 29-es verziójú még? Így nem is működnek?
-
spammer
veterán
Nem kell semmit összeállítani, most a próba kedvéért direkt lekaptam innen, elindítottam, 1 verzióval előrébb is jár, mint a Chrome (béta).
Ha nem tetszik, az más dolog, bár úgy, hogy még nem is próbáltad... Persze a felület az ízlés kérdése. Én is Firefoxos voltam hosszú évekig, de a Chrome-hoz képest lomha dög lett, lassan haladt a fejlesztés, ezért váltottam Chrome-ra. Néha még mindig elindítom a Firefoxot (fejlesztéshez/teszteléshez is kell), de olyan lassan nyílik meg üresen, mint a Chrome tele bővítményekkel, előzményekkel stb... Ezt leszámítva nincs bajom a rókával, még mindig jobb, mint az IE meg a Safari nevű borzalom, amit már nem is fejleszt az epül Windowsra.
-
ceia
őstag
Sajnos nem tudom forrásból összeállítani a futtathatót. De a képek alapján nem is tetszik. Próbáltam Explorert és Operát, meg Safarit. Chromeot nem, de nem is fogom - főleg az auto update miatt. A Firefox még mindig a legjobb
Semmilyen szoftver nem tehet semmit az én megkérdezésem és beleegyezésem nélkül. Illetve egy kivétel van, az Avira, amiben nem lehet a frissítést kikapcsolni. Csak be lehet állítani a frissítések közötti maximális időtartamot. Ki tudja miért, ez pontosan 22 nap, 18 óra, 7 perc lehet.. Aztán egyszer jön a meglepetés, hogy netezek és belassul, majd utólag kiírja az Avirácska drága, hogy ő éppen most frissített.
-
spammer
veterán
Beállítások /
Használati statisztikák és hibajelentések automatikus küldése a Google-nakVan lehetőség alapból ki- bekapcsolni, nem kell ehhez frissítés a guglinak. Amúgy is lehet használni a nyílt Chromiumot, ha valaki ennyire fél a guglitól
---
IE10 meg tényleg jobb, ha a régebbi IE-khez viszonyítjuk, csak éppen még mindig egy rakás szar, ha a Chrome-hoz vagy Firefoxhoz hasonlítjuk, akár bővíthetőségi, akár szabványkövetési vagy webes technológiák szempontjából nézzük. És persze MS termék, ők is küldik az adatokat az NSA-nek, meg logolnak rólad mindent, úgyhogy nyugodtan használjátok csak a Chrome helyett
-
DS39
nagyúr
válasz
dragon1993 #15 üzenetére
az IE10 szerintem egészen jól sikerült böngésző az MS-től, a Chrome-ra nem cserélném le, de a Firefox szintjét még nem érte el. (nálam)
-
törölt tag
válasz
dragon1993 #15 üzenetére
autón frissül, UAC és egyebek kikerülésével, tisztára mint egy malware.
-
L Balázs
tag
Az offline móka egyáltalán nem Chrome-only fícsör, hanem a HTML5 része. Sokan gondolják viszont újabban (és a cikk is ezt sugallja, tévesen), hogy internet = Chrome. Lassan megint ott tartunk, mint az IE fénykorában, hogy "egy böngésző mind fölött", és ha a többivel is megy az oldal, az már csak szerencse.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #12 üzenetére
a Cyberfox már egy ideje teszi a dolgát.
-
törölt tag
válasz
dragon1993 #9 üzenetére
és ezt miért nem lehet böngészőn belül is? illetve ez az opció akkor működik, ha az adott parancsikonról nyitom meg. ha mondjuk egy lementett html-lel nyitom a Chrome-ot és onnan kezdek böngészni, akkor tojik erre.
-
.mf
veterán
válasz
dragon1993 #6 üzenetére
Nem többesszám, egyetlen nyitott lap (céges web-vpn sharepointhoz), semmi más tab nincs és nem is volt nyitva, és mindig 6-700MB-ot eszik. IE-vel fele-harmada sincs, csak néha kell két különböző session, hogy a két cég két web-vpn-je és sharepointja ne akadjon össze.
A memória-méret meg nálam igenis számít, mert sajnos RAM-korlátos a munkagép -
törölt tag
válasz
dragon1993 #6 üzenetére
én nem átrakni akarom, hanem korlátozni a méretét, rendesen, ahogy azt minden más böngésző támogatja.
-
-
alevan
őstag
+, és olvassák néha el alaposabban a javaslatokat, amiket kapnak.
-
.mf
veterán
A Chrome 5. születésnapja alkalmából lenne még egy ötletem: mi lenne, ha végre tennének valamit a memória-zabálásával? Egyetlen nyamvadt lappal is képes 700 MB-ot megenni.
Új hozzászólás Aktív témák
it Ötéves lett a Chrome, a Google pedig valami különlegessel készült az évfordulóra: asztali, online kapcsolat nélkül is futtatható Chrome alkalmazásokkal.
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- Formula-1
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest