Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukacfej
tag
válasz
kosa01077 #566 üzenetére
Megörültem amikor a yettelnel elérhető lett, de aztán közölték hogy csak az általuk forgalmazott készüléken érhető el. Hát köszönjük.
Mondjuk pár hónapra rá a közelünkben kicserélték az antennákat és azóta nem is kell mert mindenhol van vétel.
Pedig én is minden beállítást és ötletet végig vittem amit találtam fórumokon. -
kosa01077
tag
Sziasztok. Valakinek működik a vowifi, avagy a wifi hívás? A sírba tesz..
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Elegem lett a téglákból. 100k megér még a 16 GB-os változat karcos kijelzővel?
-
Pikkolo^^
addikt
Microsoft Launchert használok és a duplakoppos lezáráshoz engedélyt kért amit meg is adtam neki. Amikor így zárom le akkor a telefont azt írja a zárképernyőn, hogy "A rendszergazda zárolta az eszközt" és pin kóddal tudom csak feloldani, ujjlenyomattal nem. A beállításoknál nem találtam rendszergazdát, hogyan lehet ezt az engedélyt visszavonni?
-
Kront
tag
válasz
RetepNyaraB #560 üzenetére
a telefon zseniális, nekem hibátlan 2 éve folyamatos használat mellett, ugyanakkor a kameráját felejts el a pixelhez képest. van pixel 7 is, nekem nagy csalódás volt több téren is, de a kamerája nem említhető egy napon az zenfone-éval.
szerintem a zenfone mindenre _is_ jó kivéve, ha fotózni akarsz. arra biztosan nem ajánlanám. -
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, nejem pixel 4a betört kijelzője miatt keresek kis méretű, jó kamerás telót.
A zenfone-okkal mindig szemeztem, de messze kereten felül vannak. Tudnék most használtan lőni egyet, de így is kb 100k-val drágább, mint egy hasonló használt pixel 7a. A pixel nagyobb, ez majdnem akkora, mint a régi volt. A méret (minél kisebb) és kamerás képességek nagyon fontosak, asszony ügyes fotós.
Na most olvastam hideget-meleget erről a telóról. Hol az igazság?
A pixel 4a napközben még mindig príma képeket lő. Azt a szintet mindenképp meg kell ugrani, csak jobb lehet.
Micsináljak? -
m_makai
tag
Megjött a 14-es android, és a honor band 6 find my phone funkciója csak akkor működik ha frissen volt letéve a telefon, ha több idő telik el, akkor nem csöng. Akinek van rá megoldása azt szívesen veszem.
-
blackmoto
senior tag
válasz
Bennyboy #556 üzenetére
Itt találod a beaállítást, de nekem ez a telefon első bekapcsolása óta bekapcsolt állapotban van. A közelségérzékelő a beszédhangszóró mellett a bal oldalon van. Ha az a rész nincs a fülednek nyomva, akkor előfordulhat, hogy nem zárja le a kijelzőt. Úgy már én is jártam.
[link] -
Bennyboy
őstag
Sziasztok, hol tudom beállítani, h beszélgetés közben zárja le a telefon a képernyőt mert össze vissza nyomkodja magát? Nem is értem ez miért nem így van alapból. köszi
-
blackmoto
senior tag
válasz
Vencel88 #553 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmi negatív változást ebben az egy napban. A gesztus vezérlés esetén megjelent színes pötty a nyíl körül nekem kifejezetten nem tetszik, és még az érintés felett is jelenik meg. Eddig ott volt a diszkrét nyilacska, ahol az érintés történt a szélről. Na mindegy. Majd megszokom. Az hogy végre a billentyűzet és maga a rendszer is változatosabb színeket vehet fel a háttérkép alapján mint eddig, az viszont örömteli.
A zárképernyőn annyi a változás, hogy az óra színe választható. Eddig az is a témát követte. Ez a lehetőség megmaradt, de sajnos a stock 14-ben új testreszabható zárképernyő nem jött nekünk.Szerk:
Ja és lett még 3 új betűtípus. -
Vencel88
csendes tag
Sziasztok!
Gyorsabb nem lett a telefon az Android 14 től, inkább picit döcögősebb lett. Abból látom, ha megnyitok valamit, gyors (képernyő szélétől) vissza húzásnál lassabban reagál. Mindenféleképpen indokolt lesz egy teljes visszaállítás. -
-
Bennyboy
őstag
Nekem még mindig csinál néha furcsaságokat a telefon. Nem lehetett az óra ikonra nyomni csak ha újraindítom. Néha nincs mobilnet restartig stb. Következőleg lehet átmegyek almára akármennyire is túlárazott divatterméknek érzem. Azt sajnálom, h kinyírták a huaweit. Legjobb volt a P30, P30pro széria
-
surgyi
senior tag
Sziasztok!
kosa01077 felhasználón kívül másnak is érkezett már meg az Android 14? Nálam még semmi híre. -
kosa01077
tag
Sziasztok. Kijött az android 14, de van egy problémám ami nem megoldott. Mégpedig ha videózok bent pl a szobába akkor villódzik a kép, próbáltam 50Hz-n 60Hz-n és automatikusan is. Valakinek van hasonló problémája? Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
B4lworld #540 üzenetére
" ... lemerült és azóta nem tudom feltölteni ... "
Ez így eléggé sakk-matt.
Nem ismerek független szervizt - hál' Istennek nem volt még rá szükségem -, de én a helyedben szétnéznék ott, ahol laksz. Biztos, hogy akad "GSM szerviz" a környéken. Adatmentést nem hiszem, hogy vállalnak (ill. én azért nem is fizetnék), de ha az akkumulátorba "egy ciklusnyi" szuflát bele tudnának tolni, akkor le tudnál mindent menteni róla. -
B4lworld
újonc
Sziasztok!
Sajnos elég szerencsétlen körülmények között sikerült összetörnöm a Zenfone 9 készülékem. Garanciás volt még, ezért elküldtem a gyári szervízbe, de ott csak igen borsos áron és minden adatom elvesztésével javítanák a készüléket (alaplap csere kell mert az oda befutó csatlakozók is sérültek minimálisan)
A leejtés után szotfveresen működött még a készülék, csak a töltő csatlakozó (ezzel együtt adatátvitel), illetve a SIM-kártya nem működött. Tudtok esetleg olyan magyarországi szervízt, ahol a telefonon lévő adatokat valahogy le tudják menteni/megpróbálhatnák? Interneten nem igen találtam.
Köszönöm előre is!
-
Vencel88
csendes tag
válasz
blackmoto #532 üzenetére
Nagyon érdekes, de az egyik napról a másikra eltűnt. Mondjuk a Mi Music zenelejátszót letöröltem, mert arra gyanakodtam, de nem volt ott eddig az a médiaválasztó app és nem is használta az akkumulátort. Még a xiaomiból szerettem meg ezt a zenelejátszót, lehet az miatt volt. Na majd keresek másikat, mert gyári ugye nincs
Köszönöm.
-
blackmoto
senior tag
válasz
Bennyboy #533 üzenetére
Nekem felajánlotta, hogy csatlakozzak a béta programhoz, de mivel ez az egyetlen telefonom, így nem vállaltam a kockázatot, hátha számomra súlyos hiba van benne.
A tegnap jött janár 5-i biztonsági frissítés előtt az októberi volt ugye, elég bosszantó, hogy ilyen ritka a security patch, de az is igaz, hogy a rendszer nálam minden hiba nélkül működik, szóval nem hiányzik a frissítés. A 14 úgy sem lesz eget rengető különbség. Már olvastam valahol, csak nem emlékszem hol, hogy kb az is egy biztonsági frissítés szintjén van. Panaszkodott a külföldi csávó, hogy a zárképernyős újítást pl. nem kapta meg a Zenfone 10. Innentől meg más nagyon nincs is, ami változna...
Szerintem februárban fog érkezni. De csak tipp.
Én egyetlen dolgot szeretnék. A fő fényképező shutter lagjét bőven lenne hova javítani.
Biztonsági frissítések terén leszek kíváncsi, hogy vajon jövőre 2025-ben kapunk-e még rá. -
Bennyboy
őstag
Pont akartam kérdezni mi mikor várhatjuk az android 14-et. Asszem ez lesz az utolsó amit megkapunk.
-
blackmoto
senior tag
válasz
Vencel88 #531 üzenetére
Ha hagyod optimalizált beállításon akkor is merül? Hátha állandóan "újraindul". De szerintem valamilyen app lesz amit te telepítettél, ami talán "meghívja" ezt a Médiaválasztót valamilyen funkciójához. Azért gondolom, mert én még sose láttam a statisztikában, és már 13. hónapja használom a telefont.
Ott van, de mindene 0-át mutat. Netet sem használ pl. Alapértelmezetten (nem állítottam semmit rajta) az optimalizált akkuhasználat van beállítva.
Ez az összes a telefonomon, ezeken kívül nézelődj.
-
Vencel88
csendes tag
-
Vencel88
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet az a médiaválasztó? Az új 260.218 as frissítés óta találkoztam vele, ez egy rendszer alkalmazás ami folyamatosan fut.
Azóta már korlátoztam. Csak azt vettem észre, hogy nagyon merül a telefon. -
m_makai
tag
Mivel nem használok dual simet, névjegy csoportokat, és a kontaktjaim 90% elérhetőek az elsődleges számon, ezeket az igények nálam nem jelentek meg.
Most true callert használok, mert:
-annak hasonlóan "okos" a keresője, hogy mindegy hogy számoz vagy a billentyűn lévő betűket írom be számként, a teljes névjegy tartalomban keres (cégnév stb), ékezetektől függetlenül.
-egy oldalon szerepel a teljes hívás lista (fogadott/nem fogadott/kinyomott/kimenő) telefonszám szerint összevonva, tehát ha valaki egy nap hívok de nem veszi, majd visszahív de én nem veszem, majd harmadjára beszélünk akkor 1 sorban jelenik meg.
-az előző még tudta a swipe hívás/sms funkciót ez már sajnos nem.
-sms-t is kezel ami azért idegesítő mert az android messeges webes összekötése így kiesik.
szóval nekem nagyon bejött a "Samsungééééééééééé" ha könnyedén lehetséges lenne, erre is ezt pakolnám fel, vagy olyat ami ezt tudja. -
AtHoS
nagyúr
Samsungééééééééééé
ejh...lemaradtam valamiről?
- tud már számonként "csoportosítva" megjeleníteni hívásokat?
- működik több telefonszámmal rendelkező névjegyeknél az oldalra húzással indított SMS vagy hívásindítás kiválasztható számra?
- névjegy csoportokat egyszerűen el lehet érni?
- DUAL SIM kezelést rendbe rakták?Lehet ismét rá kell néznem, mert ezek hiányában TruePhone lemossa nálam
-
m_makai
tag
válasz
DanielLong #510 üzenetére
Üdv! Milyen tárcsázót használsz, nekem nagyon bejött a samsungé azóta se találtam olyan jót...
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Másod telefonnak van a készülék, ezért tegnap este vettem észre, hogy érkezett egy kisebb frissítés rá. Nem is ez a lényeg,hanem eddig nem ajánlotta fel ezt követően, hogy legyek béta tesztelő.
Lehet érkezik hamarosan az új Android rendszer??
Illetve miért nem jelzi ki újabban az akku használati adatoknál a képernyő időt?
Szép napot Nektek! -
Vencel88
csendes tag
Sziasztok!
16gb/256gb os modell. Már egy ideje észrevettem ezt a "kis" foltot a kijelzőn, az idő múlásával ez egyre jobban kirajzolódott és már lassan zavaró. Semmilyen külső behatás nem érte a telefont. Zentalk-on is olvastam ugyanilyen kijelzőhibáról. Ezt garanciával megcsinálják gondolom.
-
Timeola
aktív tag
Hali! Lehet hülye kérdés, de letölthető kézikönyv /magyar/ nem létezik a telóhoz vagy csak én vagyok béna, hogy nem találom? (csak ezt: link de ezt nem engedi menteni nekem).
-
Kront
tag
válasz
blackmoto #520 üzenetére
van körbe 2 mm keret, amit nem takar le. mivel én Rhinoshield tokban tartom, ami felszedné a fóliát, ha "széltől szélig" érne, ezért pont jó. a gesztusmozdulatok hibátlanul működnek, nem zavar bele. ez a fólia vékony, nem olyan, mint a vastag üveg, így szinte nem is érzed rajta, nem akad el az ujjad. megnéztem, pont a világító részt fedi le jobb és baloldalon. alul felül túlnyúlik a világító részen, így alul és felül is 2-2 milliméter marad a szélétől.
-
blackmoto
senior tag
Ez mennyire takarja a kijelzőt? Csak a megjelenítő részt, vagy a fekete keretet is takarja a sík részen? Nekem ami üveg volt rajta, az a vastagsága miatt és amiatt, hogy csak a megjelenítő (világító) részt takarta nagyon zavart a szélső gesztus mozdulatoknál.
Szerk:
Közben látom alul írja, hogy az íves képernyőszél miatt kisebb. -
blackmoto
senior tag
válasz
kosa01077 #517 üzenetére
Szia!
Üveget nem találtam megfelelőt, de fóliát igen, amin a kamera ki van vágva, és gyönyörűen felfeküdt a kijelzőre, ás takarja is egészen az íves szélekig. Nem zavaró a széle sem. Mintha ott sem lenne. Nyilván nem védi úgy a valamilyen tárgyra ejtéstől, mint egy edzett üveg, de nekem ez volt a legjobb vásár. Csak könnyen zsírosodik, de egye fene. Az előtte rajta levő kétszer olyan drága üveg is mindig tiszta maszat volt.
Íme:
[link] -
kosa01077
tag
Sziasztok. Valami normális minőségű üvegfóliát tudnátok ajánlani? Már vettem kettőt de mindegyik lepattogzik oldalt, hullanak szélen belőle a darabok. Link is jó, köszönöm!
-
Wilks
tag
válasz
DanielLong #514 üzenetére
Pontosan,hol cafolta?
Valami link?
Erdekelne....... -
-
laci laci
addikt
Ne neked zenfone [link]
-
Lusta voltam ezért újra kicserélni a SIM-et, de az tény, hogy a több "csík" ellenére sajnos nem lett sokkal erősebb a mobilnetem, most is problémás a kapcsolat ott, ahol korábban is az volt. Mindenesetre az akku idő sokkal jobb lett, majdnem kétszer annyit bír nálam a ZenFone és még igazán csak 1-2 napja használom. Pár idegesítő hibát találtam a rendszerben, pl a bekapcs gomb dupla koppintás nálam nem működik (lehet, hogy hibás a készülék), illetve a töltési mód és idő kijelzése teljesen hibás sokszor. Egyenletes 9W töltési mód esetén kiírja, hogy gyorstöltés, illetve laptoprol fél amperrel se töltve kiírja, hogy 2 óra múlva fel lesz töltve, miközben az igazság olyan 8 óra lett volna.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DanielLong #510 üzenetére
Akkor írok neked valamit...illetve linkelek, mert már korábban írtam a csíkokkal kapcsolatban saját tapasztalatot két különböző telefon esetében [link]
TLDR: a pálcikák kvára nem mérvadóak, nézd meg a hozzájuk tartozó értékeket is, mert azt lehet 1:1 összehasonlítani
-
Na ma érkezett meg hozzám a Zenfone 9-em, egy S10e-t fog váltani, ha minden simán megy. Ami elsőre feltűnő, hogy ahol a Samun 1 vagy 2 csík térerő van, ott ezen 3 vagy 4. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy új munkahelyemen délután 3-ra 30%-ra merül az S10e és így napjában kétszer kellene töltenem. A térerőt sokszor elveszíti az irodában, annyira gyengén fogja. Most majd kíváncsi vagyok, mit produkál az Asus. Egyébként bugot még nem tapasztaltam és nekem a belakás során nem is melegedett túlzottan a teló, úgyhogy elégedett vagyok eddig.
-
Bennyboy
őstag
válasz
DanielLong #508 üzenetére
Azt hiszem a 2g-t kellett bekapcsolni. Digis vagyok.
-
-
Bennyboy
őstag
Az mitől lehet, h konkrétan nem tudok telefonálni? Nem csöng ki és ha engem hívnak azt sem jelzi. Nincs repülőgép módba rakva és most lett visszaállítva gyárira minden. Digis vagyok és mobilnet, térerő van.
-
Kront
tag
Nekem 9-es van és 13-as is. Mindkettő szinte hibátlan, mindkettővel el tudnám képzelni az életem 7 éven át, ahogy az előző készülékemmel (S7) is elvoltam ennyi ideig. A 13-as valamivel jobb fényképeket csinál, ha ez szempont, 9-es töltését jobban be tudod állítgatni. Más (számomra) érdemi különbséget nem látok. S7 után azért nem S22/S23 lett, mert a Samsungból azért melós volt kitakarítani a bloatware programokat és időszakonként újra meg kellett tenni. 9-esben nincs, 13-asban egy tutorial alapján fél perc volt kikapcsolgatni. (vagy 8 helyen kellett)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bennyboy #497 üzenetére
Én úgy védtem ki, hogy semmi APPot sem szinkronizáltam, mindent kézzel telepítettem/emeltem át APPonként mentést, ahol volt rá lehetőség.
Csak GG fiók biztonsági mentése ami átdobta a rendszerszintű beállításokat (wifi hálózatok, névjegyek, stb...)...igaz S23-ra költöztem, de azt hiszem ez ebből a szempontból lényegtelen
-
kukacfej
tag
Sziasztok!
Nekem ma 1 óra óta már egyik email fiókot sem szinkronizálja ami nem gmail. De van ami már 2 napja nem megy a teló, üzenet küldeni tudok és ennyi.
Van ötlete valakinek hogy mi lehet a gond.Köszönöm
-
ttt1
őstag
Tudom melyik topicban vagyok, de telefon vásárlás elött lennék. 3 befutó van egyik ugye a 9-es , a másik az s23 illetve xiaomi 13. Össz tudásban melyikkel járok jobban? 9-es már jellemzően használtan venném, mert árban kb. úgy veszi fel a versenyt a másik kettővel.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Maradt a kompakt méret és a komplett csomag idén is sok csatlakozót, sokoldalú szoftvert, erős hardvert kínál. A melegedés visszafogottabb, a kamera viszont továbbra is középszerű.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Lexus, Toyota topik
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia mediamarkt
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titánszürke sok extrával
- ÚJ, BONTATLAN Honor 200 Lite 256GB - GYÁRI GARANCIA 2026 novemberig
- Samsung Galaxy Z Flip 3 5G. 8/256GB
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest