Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sweet Lou 6

  addikt

  válasz sheratan #50 üzenetére

  értem, viszont a facebook pl. szerintem pont rossz példa. Nézd meg Operával smooth scrollal a görgetést, idegölő... Azzal persze egyetértek, hogy a web azért jó, mert platformfüggetlen, erre jó példa a Google.

  sweetlou6.wordpress.com

 • sheratan

  titán

  válasz Sweet Lou 6 #51 üzenetére

  én eleve nem szeretem a smooth scroll-t, idegölő az mindenhol :D
  de mondjuk ez a kérdés szempontjából lényegtelen, csak azt kell nézni, hogy mennyire népszerű a szolgáltatás, és arra a válasz az, hogy nagyon. lényegében aki fentvan facebookon, az általában használja is: kommentál, írogat, "lájkol" (:U), blogol, képeket tölt fel, videókat oszt meg, játszik, szavazásokat csinál, ajándékokat küld, stb. persze nem mindenki használja mindegyik szolgáltatást, de gyanítom, hogy sokkal inkább tisztában van egy fb felhasználó a lehetőségeivel, és jobban kihasználja az oldal (szolgáltatás) lehetőségeit, mint mondjuk egy live felhasználó, vagy akár egy google felhasználó, akik tényleg sokszor csak töredékszolgáltatásokat használnak (mert talán nem is tudják, hogy milyen lehetőségek vannak még).

 • Sanyix

  őstag

  válasz remington2 #43 üzenetére

  Szerencse kellett hozzá az elején. Aztán mikor már volt pénzük, el lehetett kezdeni a marketinget, és a zsebpénzt csúsztatós "használd a miénket és jól jársz pénzügyileg programot". Elterjesztették a semmivel sem kompatibilis officet amivel a vállatoknak gátolták meg hogy válogassanak, a directx-et (holott mindig is erősen elmaradott volt az opengl-hez képest, sőt még most is az), amivel pedig a játékokat szögezték a winhez. Aztán jött a döbb néhány embernél hogy ez így nem jó, de addigra már úgy hozzákötötött az m$ egy csomó mindent a winhez ügyeskedéssel, hogy kínszenvedés leváltani, mert folyamatosan kompatibilitási problémákba ütközünk, pedig sajnos még ma is eléggé elmaradott a win mindenben, de mivel anno ügyesen hozzáláncoltak mindent, és a legtöbb dolgot arra fejlesztik ezért.

  xboxnál is hatalmas problémák voltak, nagyon gagyi volt az első néhány széria, de ott is kilóra megvettek pár exkluzív címet, és úgy tolták előre a dolgot.
  Windows phone-nál is perelgetik azokat a gyártókat aki nem akar wp-s telefont kiadni.
  Hát igen régen az m$ sikerességének titka a szerencse volt, ma meg a sok kenőpénz és az ügyvédeik, soha sem a termékeik minősége.

  szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

 • sztikac

  senior tag

  válasz Sanyix #53 üzenetére

  sajnos még ma is eléggé elmaradott a win mindenben
  ...
  Windows phone-nál is perelgetik azokat a gyártókat aki nem akar wp-s telefont kiadni.

  ...
  Hát igen régen az m$ sikerességének titka a szerencse volt, ma meg a sok kenőpénz és az ügyvédeik, soha sem a termékeik minősége

  Esetleg valami konkrét dolog, hogy ne csak trollkodásnak tűnjön ez a hsz-ed (is)? :U

 • ddekany

  veterán

  válasz moonman #44 üzenetére

  A legtöbb dolog amit felsoroltál már a gigászira növés után történt... ami azért igencsak növeli az új területekre való betörés esélyeit is. De egyébként nem a vakszerencséről szólt amit mondtam, hanem a lavina effektusról (káosz elmélet). Azaz, hogy nem annyival jobb egy cég (pl. MS) mint a többi, mint amennyivel sikeresebb lett. Ráadásul ez az egyeduralkodóvá válás minden olyan piacon elé valószínű, ahol nem igazán lehet a gyártók közt ugrálni. Tehát pl. azért mert egyszer Samsung TV-m volt, vehetek következőnek LG-t, de pl. ha egyszer Win-em volt, elég nagy kavar átállni OS/2-re, aztán vmi Linux-ra, stb (kompatbilitás).

 • remington2

  senior tag

  válasz ddekany #55 üzenetére

  Nem a winphonera kell koncentrálni, hanem a korai windowsos évekre. Az akkori windows verziók hiányosságait kipótoló kemény marketingmeló - és kisebb részben fejlesztési munka, valamint a fejlesztőkkel történő kapcsolattartás alapozta meg a későbbi windowsok sikerét. Akkoriban még nagyon nem voltak "gigászok". És, akkoriban még nagyon nem voltak egyeduralkodók sem. Persze, törekedtek az utóbbira. Szerény véleményem szerint valamikor 1995-től kezdve csökkent nagyon gyorsan a könnyű "piacszerzés" lehetősége (értsd: konkurencia sikere), amelynek azonban - majdnem teljesen - az xp "késői sikere" tett be. Az azóta fennálló fejlesztések az erőltetett fikázástól eltekintve nem sok esélyt adnak a jó alapokon nyugvó egyeduralomnak. Szóval, az utóbbi sikereit talán részben tényleg a súlya miatt érte el, de mint egy felhőkarcolónál, itt sem a legyek hordták össze nekik az "alapot".

  [ Szerkesztve ]

  They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

 • Cassi

  senior tag

  Már egy ideje lehetett sejteni, hogy készül az ARM-os verzió, de szerintem ez csak egy újabb perspektívátlan pótcselekvés. A Microsoftnak lett volna ideje még a Vista kiadása előtt, hogy komolyan újragondolja a Windows architektúráját, és egy sokkal könnyebb, a régi szeméttől megtisztított alapokra helyezze az egészet. Nem tette meg, és most már nagyon késő. Jellemző, hogy 2-3 év fejlesztés után most bejelentik a dolgot, de még minimum 2 év van hátra a kiadásig, és utána is kell némi idő, hogy használható legyen a rendszer például egy vállalat számára.

  Csak addig lehetett 4-5 évig molyolni egy platformon, amíg nem volt más, gyorsabban mozgó versenytárs, a mobil eszközök piacán azonban ez nem igaz. Egy példa: június elején az Android részesedése 2,71% volt Magyarországon, most december végén már 30% fölött van.
  És eközben két új Android-verzió is megjelent.

  A Windowshoz való kötődés hosszabb távon megfojtja a céget. A mostani bejelentés alapján kb. 2 évig lényegében nem lesz eladható termékük az ARM-os tabletekre. Árulhatják a Windows 7-et a nehéz x86-os tableteken - teljes csőd.

 • chepavel

  aktív tag

  Most már úgy néz ki, hogy biztos, most jött RSS-ben:
  ARM chipeken is fog menni a Windows 8.

  Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés