Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • moonman

  titán

  válasz remington2 #43 üzenetére

  ez a szerencse teória nagyon nem állja meg a helyét. nyilván jókor voltak jó helyen a Windows-zal, de azért akkoriban is volt pár potenciális befutó és nem csak a szerencsének köszönhetik, hogy ők lettek a nyerők: kőkeményen nyomták, marketingelték már akkor is a dolgot, jusson eszünkbe, hogy a Windows is a harmadik verzióra kezdett csak elterjedni, nem rögtön.

  és ugyanígy voltak egy csomó más piaccal is. amikor beléptek a szerverek közé, mindenki röhögött rajtuk, hogy Windows-t szerverre? aztán a 2000-rel robbantottak, azóta pedig meghatározó szereplők a vállalati környezetben is, a 2003 az XP-hez hasonló hosszútávú sikert hozott, a 2008/R2 pedig szintén csúcstechnológia. egyes statisztikák szerint mára jóval több Windows Server üzemel, mint más, de ha 50-50, akkor is csodaszámba megy.

  ott a játékipar. az első Xbox-nak esélye sem volt, annyira egyeduralkodó volt a PS, azán egyszercsak minden lakásban ott figyelt egy 360... és most a Kinect is eszméletlenül nyomul.

  a mobilos történettel gondolom szintén mindenki tisztában van, ott volt a Palm mint kvázi egyeduralkodó, aztán jött a Microsoft a Pocket PC 2000-rel és a rengeteg hardvergyártó partnerével 2-3 év alatt leigázta az egész piacot. a 6-os verzió megjelenésééig lényegében egyeduralkodók voltak a PDA-kon.

  aztán ott a Hotmail, ami a Yahoo! után a világ második legtöbb aktív felhasználójával rendelkező levelezője, az MSN/Live Messenger, ami a világ legnépszerűbb IM szolgáltatása, stb. és ha már itt tartunk: felhő. a Windows Azure bizony elég nagy sikernek tűnik, noha a híradások valamiért hallgatnak róla.

  és ugye itt a Windows Phone 7, ahol ugyanez a folyamat figyelhető meg. itt az első kiadás, ami viszonylag buta, sorjás, nem is fogy milliószámra, de pontosan beleilleszkedik a Microsoft stratégiájába, szépen lassan alulról felszívják majd magukat újra.

  ha ez mind a szerencse a műve, akkor rettentő mákosak. :D de nekem ilyenkor inkább ez a Ballmer-interjú jut eszembe, ahol nagyon hatásosan adja elő, amiről beszéltem.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés