Hozzászólok Aktív témák

 • mbalint987

  aktív tag

  LOGOUT blog

  "Az egyik az, hogy a jelek szerint az egészségügyi intézményeknek nincs tartalék elektromos rendszere (vagy nem kielégítően van konfigurálva), épp az ilyen esetekre számítva."
  Megfelelően lehet konfigurálva ha van, mert egy beázott villamoshálózatnál annyira hiányzik egy tartalék elektromos rendszer bekapcsolása mint üveges tótnak a hanyatt esés. Ha konkrétan az IT infrastruktúráról beszélünk, úgy már jobban érthető, a kérdés hogy voltak-e UPS-ek, és ha igen, működtek-e megfelelően (bár anélkül hogy ismerném az infrát, simán lehet hogy működtek azok, csak nem voltak ilyen hosszú áramkimaradásra felkészülve, tekintve hogy a csőtörés lehetett éjfél környékén is).

  "A másik pedig az, hogy az egységes informatikai rendszer kiépítése is hagyhat maga után kívánni valót, amennyiben egy adott intézményben történő szükségleállás a város más pontjain lévő tagintézményekben is zavart okoz."
  Ezt nem teljesen értem, ha ez volt a "HQ", és a többi intézményt is ez szolgálta ki, akkor evidens, hogy ha itt megáll az infra, akkor mindenhol meg fog állni. Nem lehet minden tagintézményben egy készenlétben álló szerverpark (és felesleges is, a szervereket ki kell pakolni egy szerverparkba, ott majd nem áznak be, és valószínűleg az áramellátás SLA-ja is jóval magasabb lesz).

  [ Szerkesztve ]

  „Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

 • Lacika112

  aktív tag

  Az odáig oké hogy csőtörés volt és átmenetileg akadozott a betegellátás.
  A valóság az hogy Pécsen egy ultrahangra is fél évet vártam.....
  Gondolom nem fél évig felváltva van csőtörés, gázrobbanás stb.
  Elsőre doki kéne a rendelőkbe meg nővérkenénikék.......
  Az áramkimaradás miatti 5 évenként 12 óra leállás a 12734512748. probléma az EÜ kapcsán......

  ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

 • Narxis

  nagyúr

  Pontosan, ez a csőtörés a legkisebb gond miközben az egyik kórházban 7-ből 6 sebész egyszerre mond fel, de ugyanebben a kórházban nővérhiány miatt osztályokat akartak megszüntetni csak ez is mint a többi hír kiszivárgott ezért meggondolták magukat de azért arra még volt erő, hogy összehívják a dolgozókat és befenyítsék őket, hogy ne szivárogtassanak híreket. :D A legkisebb gond itt az informatikai rendszer, alapvető dolgokkal van k. nagy baj.

 • atike

  nagyúr

  "Az egyik az, hogy a jelek szerint az egészségügyi intézményeknek nincs tartalék elektromos rendszere (vagy nem kielégítően van konfigurálva), épp az ilyen esetekre számítva"

  ...és az elázott épületre vissza kellene kapcsolni az áramot...? :F Ha a rendelőben is állt a víz akkor elég "vicces" lett volna ha a tartalék rendszer visszaadja az áramot...

 • janeszgol

  veterán

  Vissza lehet, mivel az áram a vezetékben megy, egy többszörösen védett közegben. Ma már alapvető elvárás az, hogy fontosabb intézményekben (ilyen a kórház is) minimum 2 külön ágú szolgáltatás legyen áramból.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár 2.0 | Aki a Lumiát szereti az rossz ember nem lehet!

 • zol2

  tag

  Minden területen ez van. Nincs tanár, de a minisztérium azt kommunikálja, hogy nincsen létszámprobléma. Buszjáratok maradnak ki, mert nincs aki vezesse a buszt, de már itt sem szabad a valódi okot feltárni, maszatolni kell és más tényezőre fogni. Mint az átkosban a vicc, hogy papíron ellett a disznó 15-öt, a valóságban 10-et, na akkor exportálunk 10-et, a többit pedig megesszük... Lehet, hogy nagy vezírünk mesevilágban él, és nincs is tisztában a valós helyzettel...

 • janeszgol

  veterán

  Most legutóbb a felmondott orvosoka kapcsán nyilatkoztak. Már vártam azt a mondatot, hogy igaz hogy felmondott 10 sebész, de minden rendben van, buli az élet. Hozzászoktam már ehhez kormányoldalról. (Mondjuk a másik oldal se semmi, de ez most mindegy.)

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár 2.0 | Aki a Lumiát szereti az rossz ember nem lehet!

 • atike

  nagyúr

  Ha ázik az elosztó a földön amibe be vannak dugva a fogyasztók...? :U

 • alteran95

  senior tag

  "Nem lehet minden tagintézményben egy készenlétben álló szerverpark (és felesleges is, a szervereket ki kell pakolni egy szerverparkba, ott majd nem áznak be, és valószínűleg az áramellátás SLA-ja is jóval magasabb lesz)."

  Nem kell minden tagintézménybe egy szerverpark, a "magyar" állami rendszereknek összesítve elég lenne egy normálisabb szerver is, ugyanis a szar szoftveres tervezés mögé hiába teszel szerverparkot, az akkor is szar teljesítményű marad, de visszatérve arra, amit mondani akartam, ha normálisan lennének fejlesztve ezek a rendszerek, akkor mindenhol lehetne egy kisebb helyi "szerver", ami pont az ilyen offline esetekben biztosít részben hozzáférést a rendszerekhez, majd a helyben felvitt offline adatokat feltöltené a fő szerverre, amint a kapcsolat helyre állt, kliens oldalon általában úgy sincs akkora adattömegre szükség, amit mondjuk nem lehetne helyben letárolni és néha lefrissíteni, hogy offline is működjön a dolog, vagyis ami alapján majd a helyi szerver szinkronizál a fő szerverrel, vagy éppen szerverekkel, ha megpróbáljuk komolynak beállítani a "magyar" állami rendszereket, amik egyébként ezen az országon kívül máshol ilyen téren nem állnák meg a helyüket, se szakmai, se jogi megfelelőség szerint sem.
  A szerverparkba való kiszervezés pedig sajnos nettó hülyeség, ugyanis nem vetted figyelembe, hogy ez Magyarország, nem pedig Németország, vagy valami normálisabb ország, ahol mondjuk a távközlési hálózatokat is normálisan/normálisabban megtervezik, karbantartják, illetve üzemeltetik, illetve odafigyelnek ezeknek a sértetlenségére, nem úgy mint itt, ahol megkapják a terveket a földmunkások és ennek ellenére elvágnak egy optikai gerincet, aminek a teljes összehegesztése eltarthat akár egy napig is és akár egy megye internetellátása is függhet tőle, vagy legalább is a megyében lévő érintett szolgáltatók előfizetői, de ugyan így egy koax hálózat esetén kimehet egy erősítő, elvághatnak egy helyi kábelt és ilyenkor oly mindegy, hogy egy szerverparkban van a szerver, vagy helyben és egy beázás miatt nem elérhető, vagy éppen a távközlési hálózat üzemképtelensége miatt nem elérhető.
  A legfőbb probléma az, hogy Magyarország ezzel a hozzáállással, illetve technikai szinttel kurvára nincs felkészülve az ilyen rendszerek üzemeltetésére, de ez szerintem sokak számára nyilvánvaló (vagy legalább is azok számára, akinek van tapasztalata az állami rendszerekkel egészségügyi, önkormányzati, illetve egyéb szinten), ahogy egyébként semmire sincs felkészülve, főleg nem az idióta vezetése, akik miatt nem éppen a gyenge kiszolgálói infrastruktúra kell aggódni, mert pl. hiába van egy "működő" rendszer, ha nincs már orvos, aki használja, illetve ellása a beteget, mert sorra mondanak fel az idióta politikai elit okozta mostoha körülmények miatt.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák