Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Croatush

  tag

  válasz FixY67 #6 üzenetére

  Ha optikai kábelekkel hálóznak be egy területet, az azt is jelenti, hogy elérhetővé válik pl iskolák és egyéb intézmények számára is, akik meg jó sok munkaállomás között oszthatják el, illetve egyéb szép dolgokat is csinálhatnak vele (webszerverek stb...).
  Ennek a lépésnek - ahogy azt írják is - a legfontosabb célja a fejlődés, és a fejlődés mindig kifizetődő. A gúgli ezt most elkezdi, s már előttem is írták, hogy ez ösztönzi a többi szolgáltatót arra, hogy befektessen az optikai hálózatok kiépítésébe. Mert ha ezt a google megcsinálja, nem lesz konkurenciája, ezt pedig nem hagyhatják a többiek. Valahogy eltűnt a betárcsázós net is és lám mennyi mindenre használható az internet amire betárcsázóssal még álmokat sem szőttek... ugyanígy lesz az ADSLel is, ha majd optikai kábelek hálózzák be a világot akkor jön egy rakás olyan technológia amire addig nem gondoltak (vagy gondoltak). Aki kreatív találjon ki példát, én fáradt vagyok :) És a hardware is fejlődik folyamatosan, 4-5 éven belül már a sávszél 50-60%át garantálni tudják (talán).

 • Croatush

  tag

  válasz floatr #4 üzenetére

  Akkor szólnak hozzá, ha a google kitalálja, hogy szolgáltatóként akar tovább működni (holott megmondták, hogy nem ez a terv). Bár lehet, hogy a lépés kicsinál pár kisebb szolgáltatót, mert amíg a nagyobbak tartják az ütemet a gúglival, a kisebbek kiesnek, és a helyüket átveszi - az internet nélkül maradt emberek felkarolása és jótékony támogatása érdekében természetesen - a google (mert a nagyobb szolgáltatók egyenlőre minden lehetséges tőkét a jelenlegi hálózataik fenntartására áldoznak). Akkor meg már késő beleszólni :) Obamát pedig szerintem nem érdekelné, hogy nem 10 hanem 4 szolgáltató osztja a netet, ha az a 4 megvalósítja a kampányprogramját.
  Bár ez utóbbi mondatomon elgondolkozva valószínűleg a kormány támogatná ezen hálózatok kiépítését, ha már egyszer a kampányba benne volt. Meglátjuk. Engem úgyis az érdekel, hogy nekem mikor jön majd optikai kábelen a netem :)

  Szerk.: na jó az "internet nélkül maradt emberek" kicsit erős, de mindenesetre csak egy másik - még életben lévő - szolgáltató ADSLjét használhatnák, az meg utóbbi szolgáltató erőforrásait emésztené amit az optikai hálózatok megszilárdítására fordíthatnának. A lényeg persze ugyanaz lenne: a google menne oda a saját (birtokolt pénztengeréből simán létrehozható) optikai hálózatával, és a helyiek 30-40%-a váltana is. Persze ha Obama nem ad pénzt mindenkinek.

  Mind1, úgysem látjuk előre mi indul el.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák