Hozzászólok Aktív témák

 • Croatush

  tag

  válasz floatr #4 üzenetére

  Akkor szólnak hozzá, ha a google kitalálja, hogy szolgáltatóként akar tovább működni (holott megmondták, hogy nem ez a terv). Bár lehet, hogy a lépés kicsinál pár kisebb szolgáltatót, mert amíg a nagyobbak tartják az ütemet a gúglival, a kisebbek kiesnek, és a helyüket átveszi - az internet nélkül maradt emberek felkarolása és jótékony támogatása érdekében természetesen - a google (mert a nagyobb szolgáltatók egyenlőre minden lehetséges tőkét a jelenlegi hálózataik fenntartására áldoznak). Akkor meg már késő beleszólni :) Obamát pedig szerintem nem érdekelné, hogy nem 10 hanem 4 szolgáltató osztja a netet, ha az a 4 megvalósítja a kampányprogramját.
  Bár ez utóbbi mondatomon elgondolkozva valószínűleg a kormány támogatná ezen hálózatok kiépítését, ha már egyszer a kampányba benne volt. Meglátjuk. Engem úgyis az érdekel, hogy nekem mikor jön majd optikai kábelen a netem :)

  Szerk.: na jó az "internet nélkül maradt emberek" kicsit erős, de mindenesetre csak egy másik - még életben lévő - szolgáltató ADSLjét használhatnák, az meg utóbbi szolgáltató erőforrásait emésztené amit az optikai hálózatok megszilárdítására fordíthatnának. A lényeg persze ugyanaz lenne: a google menne oda a saját (birtokolt pénztengeréből simán létrehozható) optikai hálózatával, és a helyiek 30-40%-a váltana is. Persze ha Obama nem ad pénzt mindenkinek.

  Mind1, úgysem látjuk előre mi indul el.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák