Hirdetés

Keresés
 • Joci10

  senior tag

  Itthon 5ezer forintos a vásárlási limit (bankkártyával), de nem lehet állítani (amit lehet állítani, az a maximumos limitek, nem a 'biztonsági' limitek). Sőt, szeptember közepe után sem lehet majd; azt is a bank állítja majd be valamire, ami neki tetszik.
  Online vásárlásoknál meg jelenleg semmi nincs. Ha közvetlenül vásárolok, akkor megadom a kártyaadataimat, és vonják azonnal minden kérdés nélkül.
  Az időrabló meg pont ehhez képest időrabló. Mert eddig semmit nem kértek. Ez után meg mindig fognak, még egy 1000 forintos tételnél is. És ha ezt rendszeresen vásárlod (akár napi szinten), akkor majd megérzed, miért is időrabló ez a metódus a semmihez képest.

 • Joci10

  senior tag

  Mint említettem: ezek csak maximumok. Vagyis beállíthatod a maximális internetes limitet, a napi vásárlás maximális összegét, egy tranzakció maximális értékét, meg a kp-s felvehető maximális mennyiséget. De ezek nem biztonsági limitek, hanem maximális limitek. Ezek átlépésénél nem biztonsági kérdést fogsz kapni (hogy tényleg Te vagy-e), hanem tranzakció-tiltást (ezért különböznek egymástól, nem is kicsit). Vagyis az 5 ezer forintos PIN-kéréses limitet Te nem állíthatod. Ugyanígy nem fogod tudni változtatni szeptember közepe után azt, hogy az 5 ezer forint alatti vásárlások esetén mikor kérjen PIN kódot (adott tranzakciószám; vagy adott összérték), és mikor nem - mert azt is majd csak a bank fogja.