Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Synthwave

  HÁZIGAZDA

  Az árral kapcsolatban; nyilván jelentősen drágább volt, hiszen közel sem volt annyira elterjedt tucattermék, mint manapság, pláne nem Kelet-Európában.
  Azt se felejtsd el, hogy még anyagból voltak, össze voltak rakva és hacsak nem bográcsoztál rajta rendszeresen, majd' 30 év távlatából is, a 2 m-es porréteggel együtt feldobod (szó szerint) az asztalra és pöccre indul. Mert arra tervezték, hogy működjön és normálisan össze is rakták és a billentyűzetnek is olyan súlya volt, hogy embert lehet vele ölni. <3

  A DX40-em cáfolja az *.mp3-as órajel-igényt. Nagyobb felbontású *.jpeg is betöltődik annyi idő alatt.
  Összességében ezeket nyilván még nem "igazi" multitasking-ra tervezték - legalábbis nem olyan jellegűre, ami manapság az elfogadott. 80486-ból készül space-grade CPU is. Szívós jószágok.

  Akkoriban még kellett érteni a géphez, a programok és operációs rendszerek nem néztek mentálisan visszamaradott csimpánznak.
  5.25" Floppy <33. Igazi feeling (a 8"-ból kimaradtam). A 3.5" már kicsit veszített a bájából, de még mindig <3.

  Meg mekkora szó volt, amikor bejöttek az első MPEG kártyák. Az ember lehidalt a 2x CD-ROM meghajtójával (amiből egy Sony modell vitte, igaz kicsit akadozva, a 3 darabra TÖRT diszket) egyetemben olyan képminőségtől, amitől manapság a 6 éves Pistike is kiborulna a YouTube-on. NE MONDD, HOGY NEM VOLTAK SZÉP IDŐK.

  Mindemellett a számítástechnikának és a gépeknek igazi lelkük volt a mai sterilitással és tucat-trenddel ellentétben (ami a software-ekre -ezen belül a játékokra is- igaz). Még egy PC-nek is, nemhogy egy Amigának vagy C64-nek - a többi gépet nem is mondom.
  A hardware design is jobban bejön, mint a mostaniak.

  És a user group-ok? Scene? És...?

  Hiányzik? Nekem igen.

  [ Szerkesztve ]

  SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés