Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz dajkopali #14 üzenetére

  Belenéztem és túl wikipédiás. A cél jó, de nagyon szájbarágós, monoton wall of text rendszerű. Ha nem is egy TLDR verzió kellene, de sokkal szemléletesebb, fiatalok számára vonzóbb, vizuálisabb megközelítés, nem ilyen enciklopédia szócikkekre hasaló dolog.

  Amúgy attól hogy nem lett jó ez a verzió, még nem szabad abba hagyni a próbálkozást. Illetve állami támogatás kellene mögé, nem pedig azt várni, hogy sok ember az összes szabad idejét erre áldozza. Kiírhatnának versenyt az egyetemi diákok számára, hogy készítsenek egy-egy fejezetet egy szemléletes, egyszerű, interaktív digitális tankönyvből. Gyakran egyig diák könnyebben el tudja magyarázni a másiknak az anyagot, mint egy kiégett, unott professzor.

  Más műfaj, de pl. a Discovery Channeles "Hogyan készül" sorozatoknak az egyszerűségét kellene becsempészni az egészbe. Azért nem "Science for Dummies" jelleggel, de hasonló céllal. Átadni a tudást a következő generációnak minél gyorsabban, hogy legyen idejük nekik is minél többet hozzá tenni. Emellett vonzóbbá tegye karrier szempontból az egészet.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés