Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Ettől félt mindenki, jó pár évnek el kell telnie mire a Sony visszaszerzi az emberek bizalmát.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
anulu
félisten
tudom, hogy csak 1, de az enyémet örökre elvesztették
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
vhunor
őstag
Hát, angol címmel regeltem, PSN-en sose vettem semmit, ezt a kódot máshol nem használtam. Az élet megy tovább
.
-
Egon
nagyúr
Eddig kellett volna (jobban) odafigyelni.
Mivel a számítógépes rendszerek elektronikus oldalról egyre jobban védve vannak, a hackerek (crackerek) egyre inkább a legkisebb ellenállás irányába mozdulnak (lásd social engineeering). Már egy közepesen erős védelmi rendszer feltörése is nagyon kemény dió: egyrészt idő-, másrészt erőforrás-igényes. A legrosszabb esetben is, valakinek fel kellett volna hogy tűnjön, hogy valami nincs rendben (ilyenkor azonnal lezárják a külső kapcsolatot, és felderítik a történteket).
Ennek fényében érthetetlen (valamint szerintem megbocsáthatatlan), hogy miképp tudták felnyomni egy ekkora cég, ilyen sok adatot tartalmazó rendszerét. Lehet csak az elkövetőkre haragudni, de ha valaki lehúzva hagyja a (méregdrága) kocsija ablakát egy közepesen veszélyes területen, az magát is hibáztathatja, ha ellopják az autóját..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
_Volkovy_
nagyúr
Ez egyre csúnyább. Mérhetetlenül ideges lennék, ha az én adataimról is szó lenne.
-
FireKeeper
nagyúr
szép új világ
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace
-
dabadab
titán
Hat, nemtom. Az adatbiztonsag nem olyan, hogy az ember bemegy a boltba, aztan megveszi, az - a szakertelmen tul - hozzaallas, vallalati kultura meg ilyenek kerdese - marpedig ott, ahol egy hete meg plaintextben tartoltak a jelszavakat, ott jovo heten meg nem lesz meg ez, az tuti. Eleg megnezni a MS-t: tenyleg rengeteget koltottek a temara, de igy is hosszu-hosszu ideig tartott, amig valamennyire osszeszedtek magukat ezen a teren.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Egon
nagyúr
"Az adatbiztonsag (...) a szakertelmen tul - hozzaallas, vallalati kultura meg ilyenek kerdese"
Kihagytad a pénzt...
Amúgy igazad van. A folytatásban pláne. Tipikusan olyan dolgok ezek, ahol általában csak apró lépésekkel (esetenként nem kis nehézségek árán) lehet előre haladni.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
hito
nagyúr
Visszaszerezheti a bizalmat (egy részét) a Sony, ha a legtöbbet kínálja az elkótyavetyélt adatokért ezeknek a kutyaütőknek.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
ArchElf
addikt
Egy bankkártya-adatbázis tipikusan nem egy olyan dolog, amit csak egyszer lehet eladni
Amúgy miért venné meg a SONY, megvan neki az összes adatbázis-mentésén is
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Fogalmam sincs, hogy megy az underground kártyainfó biznisz, de nem tartom lehetetlennek, hogy valaki csak pénzt akar csinálni.
01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101
-
Egon
nagyúr
válasz
adalbert1 #11 üzenetére
Pont erről van szó.
A komment, amire reagáltam, általánosságban tett megállapítást az informatikai biztonság megteremtésének feltételeiről, nem a konkrét esethez kapcsolódóan. Általánosságban pedig igaz, hogy a biztonsághoz pénz (is) kell.
A Sony-nak nyilván volt erre keret, de valszeg alábecsülték némileg a fenyegetettség/sérülékenység mértékét.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
4sal3
tag
ez így elég durva..
remélem, hogy a microsofttal nem fog ilyen megtörténni
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
-
llaszlo
veterán
A Raifaizen-t (tököm tudja hogy kell írni) is feltörték mégis a sok birka ott maradt és a mai napig vannak új ügyfeleik.
Minden rendszer törhető nincs kivétel. Lehet, hogy a Te bankod, email fiókod stb lesz a következő. -
anulu
félisten
akikre egyszer rábíztam az adataim, és elhagyják / ellopják tőlük / whatever, azokra utána egy elégetett gyufaszálat se. nekem ez a hozzáállásom
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
rainmen
aktív tag
Kezdhetnek reménykedni (rettegni) az emberek, hogy igaz-e a hír és hogy az ő adataik benne vannak-e a szórásban...
-
DeFranco
nagyúr
Gyere, csináljunk történelmet, és kínájuk fel eladásra a Live tagok bankkártya adatait is valami szürke fórumon.
Hátha arra is ráharapnak a biztonsági szakértők, validálják hogy igen, mi is krékerek vagyunk (ezt mégis hogy? akinek csúnya az avatarja, vagy van "X" a nevében, az haxxxor?) és kész az újabb botrány.
Ha shortoljuk az MS részvényeit, és veszünk pár AMD-Nvidia részvényt, meg is gazdagszunk. Mit szólsz?
szerk: mondjuk az ITcafé pont szürke, az jó is lesz...
[ Szerkesztve ]
-
-
llaszlo
veterán
Itt van egy hasonló cikk, de én nem erről beszéltem. Most nem találtam csak épp rákerestem.
Minden esetre ha a TV-ben is szó volt róla akkor nyilván nem kispályás tett volt. Csak annyi rémlik, hogy a biztonság kedvéért minden ügyfél számláját leterhelte a bank valami nagyobb összeggel (1 millió vagy milliárd Ft) így megakadályozták, hogy levegyék róluk a pénzt. A pontos összeget nem tudom. Ami tudi, hogy a rafi bank volt és a TV-ben láttam pár éve. -
echterion
nagyúr
Lehet, hogy belső segítségük is volt, azt meg megelőzni nagyon nehéz. Mindenesetre ezért biztos nem fogják tömegesen eladni a PS3 gépüket a mostani tulajok (szerintem). Pláne, ha konkrét anyagi veszteséget nem is fognak elszenvedni. Ha eddig nem volt ilyen, ekkorra már letiltattak mindent, és az élet megy tovább. Arról nem beszélve, hogy ha egy kicsit is óvatos az ember, akkor ilyen internetes célra egy külön kártyát használ, amire csak annyi pénz tol fel, ami az adott szolgáltatás igénybevételéhez kell.
***** Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej *****
-
szki
őstag
A Sony-t nagy presztízs, és anyagi veszteség érte/éri. Nem csoda, hogy próbáltak ködösíteni kezdetben. Nagyon sok nagy céghez törnek be sikeresen, de nagyon kevés eset kerül a nagy nyilvánosság elé. A Sony megszívta, mert nem tudta titokban tartani
A hackerek mindig egy lépéssel előrébb járnak a biztonsági szakemberek előtt. Hisz egy informatikai biztonsági rendszert arra lehet felkészíteni, amire számítanak.Mindig megvan a veszély, hogy fontos adataink illetéktelenek kezébe kerülnek. Én PayPal-t használok fizetésre, és van Virtuális Visa kártyám is, melyre minden vásárlás előtt külön a telebankon engedélyeztetek X ezer Ft keretet pár órára.
-
Yeffy
veterán
Hmm.. ez így van.
Sajnálom az ügyet és az ügyfeleket, azért ez elég kemény dolog. Nem tudom, hogy a SONY mikor tudja ezt a csorbát kiköszörülni...Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
Hát ez nagyon kellemetlen história,ha az elsö precedens pert elveszti a Sony akkor a többit is.Márpedig ez lehet akár milliárdos kártérítés is.Gyanítom ezt majd mi fizetjük meg felhasználók,mert beépítik az árakba ezeket a veszteségeket.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
it A bűnözői fórumokon a biztonsági szakértők már felfedeztek olyan beszélgetéseket, melyek azt bizonyítják, hogy már kereskednek az információkkal.
- Ukrajnai háború
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Törölte a Thunder Bay projektet az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- Hobbista ARM "laptop" 2 éves akkuidővel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom