Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen jó lenne, és mivel az RTL-nek is és a TV2-nek is van HD adása úgy meg pláne. Bár az RTL-ével kapcsolatban ez a helyzet: Telekom topic idevonatkozó hozzászólása.
Reklám szempontjából pedig ezen a platformon keresztül is jöhetne. Csak hát ugye a kábelszolgáltatóktól is kérhetnek pénzt a kereskedelmi adók: Fizetni kell az RTL Klubért - Hír24.hu
-
doc
nagyúr
válasz
#41133696 #54 üzenetére
kar
erdekes hogy otthon baromira nem erdekel a TV (nincs is TV adas nalunk miota 'atalltunk' digitalisra, majd valamikor veszek egy TV-t...), de kulfoldon mindig elkap hogy beraknam a gep melle hogy szoljon, a MindigTV meg ugyan jo, de tenyleg keresgelni kell a nezheto musorokat (jo, a ket kereskedelmin is, de ugy megiscsak nagyobb a valasztek)
-
tepizoli
tag
Sziasztok!
Nem találtam forumot hogy hova írhatnám pontosan a kérdésemet ughogy megprobálom itt! A kérdés az lenne hogy a páromnak van egy Overmax Solution 7+ típusu tabletje és most rendeltem neki egy ilyen billentyüzetet hozzá :http://www.amegashop.hu/prod/wpower_7_billentyuzetes_hot_pink_tablet_tok-49681
Szerintetek müködni fog vele? Mert miután megrendeltem azután a kisördög motoszkált bennem és mivel a telefonomhoz van OTG kábelem bedugtam a tabletbe de se a billentyüzetet se az egeret amit a telom lát azt a tablet nem. Köszi a válaszokat! -
doc
nagyúr
a TV2 app ertekeleseit erdemes megnezni
ugye jol latom hogy jelenleg nincs lehetoseg az RTL Klub es a TV2 online nezesere?
Marmint 'realtime' elo adasra gondolok, nem az RTL Most-fele kesobb megnezosre -
-
ben11
őstag
válasz
Fitzgerald #45 üzenetére
Nekem fura mód a TC nem akarja kitömöríteni a rar fájlokat, csak zipet..
-
törölt tag
Windows 7 és ES File Explorer "összehozása" helyi hálózaton
(#34) floatr: Köszönettel fogadunk minden építőjellegű javaslatot
Szerk: (#37) k1csi: Eddig még egyetlenegy böngésző sem, mert még nem volt az a téma.
Szerk2: (#39) zseko: Érdekesnek tűnik, megnézem ma majd, köszi a tippért Neked is
-
disy68
aktív tag
Windows alatt kell megosztani, amit szeretnél látni - jobbklikk -> Megosztás ezzel -> adott személyek -> itt megadod kinek mit engedélyezel (vagy tulajdonságok->megosztás fül). Es-ben pedig a lan fülön nyomsz egy scan-t, ez meg fogja találni az adott hálón a megosztást, és tudsz böngészni benne.
(#41) ben11
Amennyiben kezeli a tabod a windows féle ad-hoc kapcsolatot, afelé is próbálkozhatsz - persze ehhez kell wifi az adott windowst futtató géphez. -
Jó az MXplayer de BSplayer nálam köröket ver rá. Egyrészt a feliratkeresés funkciója miatt, másrészt úgy vettem észre, hogy HW módban jobban kíméli az akkut mint más lejátszók.
A feliratkeresést az értékeli igazán aki nézett már végig 1 évadot egy sorozatból, pl. én Futuramat néztem tableten és tök jó volt, hogy töltötte be a feliratokat és mobilnetnél spórolósabb is mint böngészőt nyitni és úgy letölteni. opensubtitles-en és getsubtitles-en keres meg asszem van saját adatbázisa is.
-
-
dzsidzsas
tag
Nekem volt olyan videó, amit csak és kizárólag az Archos Video Player játszott le. Mx Player meg csak pislogott. Nincs mindentudó legjobb, az a lényeg, hogy 2-3 lejátszóval már bármit le tudsz játszani. Feliratos filmekhez MP-t, a többihez AV használok. Fájlkezelőnek TC-t, de mivel nem rootolt a készülékem így a pendriveot nem látja arra kell File Explorer.
-
ben11
őstag
Engem az erdekelne, hogy van-e lehetőség fájlok mozgatására wifin keresztül ha nem áll rendelkezésre router?
Pl laptopom es tabletem között, mert a router jele nem ér oda ahol kellene..
Van erre megoldás?Előre is köszönöm!
-
Simba86
senior tag
ha van MX player, a többi totálisan felesleges véleményem szerint... amióta ráleltem, azóta más nem is kell videók lejátszására, szóval a bs player és a vlc is felejtős cucc...
-
zseko
veterán
Szerintem meg az X-Plore a legjobb. A TC-t favorizáltam mindig is, de ez sokkal jobb attól. LAN megosztás pofonegyszerű elérése a wifin keresztül (nem mint a TC-nél, hogy külön plugin és még állítgassál be mindent amiről egyszerű felhasználó azt se tudja mi), itt csak Scan és dobja is ki az elérhető megosztásokat.
Kétablakos mint a TC, de a faszerkezet miatt jobban átlátható éppen hol vagyok.
Webtárhelyek is beállíthatóak, nálam van box, Dropbox, SkyDrive, Ubuntu, GoogleDrive, de ezen kívül is beállítható még több mint ugyanennyi, ugyanolyan könnyen elérhető, másolható minden mint a lan megosztásnál vagy a saját belső tárnál.
TC-ben is van pár ötletes megoldás, de nálam az X-Plore mindent visz az egyszerűsége miatt.(#25) Necc Igazad van, én is próbáltam régebben taskkiller progikat, de azt tapasztaltam hogy csak rosszabb volt. Bár a rendszer ramkezelése sem tökéletes, de a 4.3-ban már elég jól működik. Amíg 4.2.2 alatt 150 óra uptime után már telítette a ram ~75%-át és semmivel sem lehetett alacsony szintre visszavinni, addig most 4.3 óta még 400 óra felett is rendesen kezeli és alacsony szinten tartja. Ez számokban azt jelenti, hogy 4.2.2-nél 1.3GB/1.78GB 150 óra felett, de 4.3-nál 800-900MB/1.78GB még 400 óra után is.
De ez a régi készülékek tulajait nem vigasztalja. -
flexxx2
őstag
Zenére: rocket player. van ingyenes, és tuti jó, equalizer is van 5 sávos, tud mappákat kezelni.
-
k1csi
senior tag
Legjobb progik meg sem lettek említve.
X-plore File Manager (Solid, TC után váltottam, de rengeteget próbáltam)
Archos Video Player (kb. az összes felsorolt után váltottam), fizetős, néha akciózzák, de a codec csomagot ami kell hozzá szinte sosem.
Dolphin Browser (túl gyakran nem mindig előnyére változtatnak, de még így is a legjobb, persze nekem sem az egyetlen)
Dropboxhoz csak a Dropsync Pro ami tolerálja a gigás szinkronokat is. -
dlaj
őstag
Sziasztok!
Az ES File Explorer-t hogyan tudom wifin keresztüli fájlátvitelre bírnom? -
copass
veterán
~25k körül már kapsz egy ezen az áron elfogadható minőségű 7" 1024x600-as 2magos prestigio multipad 7 hd-t 8gb-val. egy tonna könyvet hozzá, legálisan, sok app-ot,stbstb. gyereknek játékok dögivel, apának meg könyvek,net sőt még munkára is befogom néha egyeztetésekre jól tud jönni, nem kell húzgálnom egy A0-ás rajzot, elég egy A3-as is, ha vmit nem látunk rajta belenagyítok a tableten és megnézem, jegyzetelek,stbstb.
az a jó az android-ban, hogy nagyon-nagyon sok mindent ki tudsz próbálni.mindenre van megoldás, ingyen.
mennyi is a legolcsóbb ipad? 80k? cserébe kapsz egy minőségi cuccott de úgy ennyi is. -
floatr
veterán
A cikksorozatot jó ötletnek tartom, és egész jól összeszeded a témákban a dolgokat. Nagyon hasznos szerintem, hogy tisztába tegye az érdeklődőket pár dologgal.
Ha esetleg elfogadsz témajavaslatot, szerintem sokak számára nagy lökést jelentene, ha kisebb gyerekek számára készült különféle oktató jellegű alkalmazásokról -- angol v magyar nyelvűt egyaránt -- is írnál egy részben.
-
Imifej
senior tag
Van egy Navon Platinum 10 tabletem amin Android 4.1.1 van. Hogy lehet, hogy még sem fut rajta a Mindig TV app? Próbáltam .apk ból is telepíteni, akkor sem.
-
ViZion
félisten
Számomra eddeig android téren az jött le, h mindenre van ingyenes, reklámos és/vagy használhatatlan, illetve vannak a fizetős progik. Mindegy, gyerekek eljátszogatnak rajta, én még nem találtam meg mire tudnám használni
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van olyan progi mint a Titanium backup, de root nélkül is tud pl játékállásokat menteni? Vagy az root nélkül lehetetlen?
-
Necc
addikt
válasz
#41133696 #21 üzenetére
Szakportalrol leven szo az itteni tabor legjava mar celtudatosan az 1GB RAM-ot lovi be minimumnak, vagy ha megse akkor is valamennyire tisztaba van vele, hogy 512MB RAM-mal multitaskingozni nem nagyon fog tudni.
Egy dolog biztos, az alkalmazasok RAM igenyen igy is ugy is, de teljesen felesleges lovagolni, nap mint nap azt latom hogy az emberek paranoias modon kergetik, kuporgatjak ossze a megabajtokat, task killerekkel pacsmagolnak, szivnak, ahelyett hogy egyszeruen hasznalnak a keszuleket, es rabiznak a RAM kezelest a rendszerre.
Persze szoftveres optimalizacioval lehet valamit javitani a helyzeten (induljunk ki joindulatuan abbol hogy az alkalmazast eleve hatekonyan irtak meg), de az Android borzasztoan pocsekolja a memoriat, es jelen pillanatban ezzel nem lehet juzer szinten mit kezdeni.
-
MrPetya19
addikt
Ajánlanám nég a cloud cube-ot, elég sok felhőszolgáltatást tud kezelni.
-
törölt tag
Talán még két érdekesség:
Solid Explorer
Fizetős, de sokat tudó alkalmazás. Kétablakos, mint a TC, de az FTP -n és SMB -n kívül kezeli a felhőtárakat is (G-Drive, Dropbox, stb). Emellett ez az általam ismert fájlkezelők közül az egyetlen, amivel lehet symlinkelni. Pl. egy játék nagy helyet foglaló mappáit átlinkelni a felhasználói tárra.
A másik a Clipper, ami egy kiterjesztett tudású vágólapkezelő. Linkeléshez ideális és a hosszúnyomásra is megjelenik (pl. Youtube linkekhez).
Ha már YT, akkor a Tube Mate is említést érdemel. Ez nem található a Play -en, mert letölteni is lehet vele, amit Apu nem szeret. -
MrPetya19
addikt
Jó cikk.
Én még beraktam volna az Archos Video playert, a TC a kedvenc fájlkezelőm.
Ja meg még az Appgratist, minden nap egy free app és egy ultra akciós. -
törölt tag
Nexus 7 dokkolón használom amikor itthon vagyok
1 GB RAM-om van, de sokan használnak 512 MB-os telót is pl elég népszerű a Huawei Ascend Y300.
de fél gigás tabletekből sincs hiány:
Iconia B az Acer oldalán és ez még újabb is mint a Nexus 7
-
Necc
addikt
válasz
#41133696 #13 üzenetére
Komolyan nem ertem miert kell ennyire lovagolni a RAM teman, hacsak nem 512MB RAM-od van, az eletbe nem fognak az ilyen dolgok problemat jelenteni, komolyan.
A poweramp milliardszor fejlettebb, szebb (szubjektiv de a masik lejatszo kifejezetten ronda, tulzsufolt), es mindennek meg is van az oka es az ara: a poweramp hatterszolgaltatast is nyujt amennyiben dokkolod, vagy headsetet dugsz be, automatikusan elinditja a zenelejatszot, ertesitosavba beepul, lockscreenbe beepul, magat a "fo alkalmazast" akar ki is swypeolhatod a legutobb megnyitott alkalmazasok listajarol (ekkor a RAM hasznalat is csokken), van multiwindow tamogatasa (bar ez csak bizonyos Samsung telefonoknal hasznalhato ki), es termeszetesen minden feature kikapcsolhato, ha nem hasznalna valaki.
Mindezt gondolom boven tulkompenzalja azt a 28MB RAM-ot amit a lejatszo elker (csak a lockscreenbe valo beepulest kapcsoltam ki) cserebe az extra tudasert amit kinal.
szerk.: URL javitva.
-
daninet
veterán
válasz
#41133696 #13 üzenetére
PowerAmp rakásra kapja az 1 csillagokat, ha nincs net nem megy az új verzió
csabám: nekem PlantsvsZombie csinálta ugyanezt. Ha nem volt net nem játszhattam.. 1 napig ment kb de 24 óra múlva kérte a hitelesítést. Itthon ez nem gond de nyaraláson az volt.
Simán el tudom képzelni, hogy ez a helyzet -
G.Peter
aktív tag
válasz
#41133696 #13 üzenetére
A Poweramp nekem megvan, annak idején 55 Ft-ért megvettem akcióban. Elsősorban az érdekelt, hogy hangzásban milyen az n7. Ha valóban ugyanolyan jó, annak örülök.
A telefonomban csak 512 MB RAM van, ott nem mindegy, hogy mennyit használ a zenelejátszó. Azt hiszem kap egy esélyt, egy sör árát megéri.
Köszönöm a segítséget -
turbulencia8
őstag
Univerzális billentyűzet (USB-OTG vagy Bluetooth) támogatásához, konfigurálásához az External Keyboard Helper eléggé alap progi (még akkor is, ha 5-600 Ft).
-
törölt tag
(#7) G.Peter: Mind a kettő ajánlott.
A PowerAmp így néz ki, magyarul is tud
Viszont ugyanazon album hallgatása közben több mint négyszer annyi memóriát eszik.
Az n7player beéri 15 MB memóriával...
A PowerAmp 64 MB-ot kér, ugyanúgy szól, ugyanazt játssza le...
Tegnapig egyébként az ára is. Ma leakciózták a PowerAmp-ot is 800 Ft-ról 225 Ft-ra: Poweramp Full Version Unlocker - Google Playen keresztüli vásárlás. Nem lehet tudni meddig akciós, én is bezsákoltam
Viszont nálam elég sok egyéb minden is fut, így az 1 GB RAM mellett is számít, hogy mennyit fogyaszt. Vannak olyanok is akik más típusú androidos tablettel és fele ennyi RAM-al kénytelenek használni, náluk pláne sok a 64 MB memóriaigény amikor van olyan megoldás is ami lényegesen kevesebbel is beéri.
Aztán a másik dolog az, hogy az n7playerből ha kilépek nem fut tovább, a PowerAmp viszont akkor is 6-7 MB-ot szolgáltatásnak lefoglal és fut akkor is, ha nincs elindítva hetekig...
-
tornas
őstag
"Ha a felhasználó nem „keményvonalas” módszerekhez folyamodik, és nem az ES File Explorer File Manager alkalmazással hozza össze a kapcsolatot, akkor esélyes, hogy némi pénzt be kell áldoznia erre, akár a kényelmesebb WiFi-s megoldást, akár az OTG kábelest választja."
Nálam a "keményvonalas" megoldás a következő:
Mivel az okostelefont használom leginkább, ezért minden amit letöltök a telefonra a Google Play-ről, azt ezzel az ingyenes szoftverrel (App Backup Reinstall) lementem az SD kártyára, mint .apk fájl. És ezzel az .apk fájlal azt csinálok, amit akarok - PC-re felmásolom majd onnan mehet a pendrive és onnan a tabletra. Vagy pendrive nem is kell és egyből mehet a tablet a PC-re. Csak a telepítés előtt engedélyezni kell a külső forrásból történő telepítés lehetőségét a tableten. És ez a folyamat nem kerül semmibe sem. -
G.Peter
aktív tag
Az n7playernek milyen előnye, illetve hátránya van a poweramppal szemben?
-
MindigTV generál adatforgalmat, vagy kell hozzá 3g? :tudatlan:
-
banhammer
veterán
Wireless File Transfer ingyenes.
MinDig TV ...és végül, de nem utolsó sorban stabil is... EPIC LOL!
Total Commander, ennél többet szerintem nem kell írni róla, csak annyit, hogy ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
it Múlt héten elkezdett sorozatunk mostani részében a videó- és zenelejátszókkal foglalkozunk, melyek közül nem egy fizetős, de szerencsére megéri az árát.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest