- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Kriptovaluták és az adózás
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz watercooling #42 üzenetére
Lehet megtalál valamilyen Protián csillagrombolót....
-
watercooling
tag
A Curiosity leszált
-
félisten
válasz VaniliásRönk #36 üzenetére
aki nem keres, nem is talál
legalább keresik, valahol el kell kezdeninyilván érdekesebb lenne a helyzet, ha fénykorában láthatjnánk a marsot..
-
Gergosz2
veterán
válasz Plazmacucci #35 üzenetére
ezt jobb ha le se ítad volna
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz FoxiestFox #6 üzenetére
Az a bolygó olyan régen kihalt puszta, hogy ha nyomokban jelen is van még valamilyen élet (már ha létezett valaha), egy ilyen "kis kacattal" még azt is nehéz lesz megtalálni, nem még olyasmit, amit évmilliók óta erodál és temet el a Marsi környezet.
#8 Psychopeti: Ha a wikipedia nem téved, akkor az RTG-je 14 évig fogja bírni, szóval azon nem múlik. (mintha kicsit túllőttek volna a célon)
#9 dying_star: A Marsra inkább küldenének már embert, ha komolyan gondolják a dolgot, szondát meg a Titánra és az Európára kéne küldeni, de olyat ami nem pusztul meg közvetlenül landolás után.
#20 dabadab: Akkor erre még aludni kell párat... Az európaiak viszont megint beválasztottak, szép hogy a Ganümédesznek van olvadt (valószínűleg) vasmagja, vastag légköre, kőzet, meg van rajta víz, de úgy fagyott ahogy van. Nem túl esélyes.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
félisten
-
mrhitoshi
veterán
Atommagmeghajtású ? Ezt mit takar ?
Amúgy jó nagy pénz nyelők ezek a kutatások.PS4
-
raper
senior tag
Én örülnék ha találna életre utaló nyomokat, vagy esetleg élő szervezeteket, mert szerintem nem csak a mi földünkön létezik élet.
-
icons
addikt
válasz Silentfrog #23 üzenetére
1..2.....10...
huh..olvass vissza 3kommentet.
-
Angel1981
veterán
válasz Silentfrog #25 üzenetére
Igen, így van!
Érthető is! -
Angel1981
veterán
válasz FoxiestFox #9 üzenetére
Pl. az Europára! (vagy Europé, ahogy tetszik).
Mondjuk a technikai kihívások nagyobbak, így a költségek is, úgyhogy meghatározatlan időre jegelve van a project...[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Nem tudja valaki,hogy az Europa holdra indul e valamikor ilyen vagy hasonló szonda?
Szó volt róla,hogy akarnak inditani,aki átfurja a jeget és bekukucskál,hogy mi lehet a felszini jég alatt.
Mivel folyékony viz lehet a kis holdon ezért érdekes lehet amit ott találnak. -
rt06
veterán
aztan majd ez is igy fog jarni
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
dabadab
titán
válasz Psychopeti #19 üzenetére
Kb arrol szol, hogy terv szerint a NASA kuld egy szondat az Europara, az ESA meg a Ganumedeszre 2020-ban (ha addig osszejon a penz, ami a NASA-s projektnel olyan 2,5-3 milliard USD), hat ev alatt odaernek a Jupiterhez, ott 2,5 evig koricalnak a holdaknal, aztan a vegen celbaveszik az Europat illetve a Ganumedeszt, vagyis tulajdonkeppen 2029-re ernek celba. Ha minden rendben megy es meglesz a penz.
DRM is theft
-
Psychopeti
senior tag
válasz FoxiestFox #9 üzenetére
Az Europára kéne küldeni Hiszen az egy fagyott vizbolygó. Már én is láttam valamelyik tv műsorban hogy terveznek egyet küldeni de azt nem tudom mikor... Közbe körülnéztem egy kicsit ézt ezt találtam...
Itt van egy cikk hogy talán 2020 húszba terveznek egy indítást..
Aki tud angolul az lefordíthatná ez a google translate egy rakás ****
Itt van tessék.[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
félisten
-
Johnny194
aktív tag
utánanéztem a számoknak, a szonda 668 napig fog működni, és az összköltség jelenleg 2,2 milliárd USD
akit érdekel[ Szerkesztve ]
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
ng0ofy
KORREKTOR
Remélem jön még több hír az űrkutatás világáról és nem kell a jövőben az sg-n re járni ilyesmit olvasni, forumozni a témában. Köszönjük a cikket!
Na, még egy jármű, amit a marslakók körülugrálhatnak a transzparensekkel
-
félisten
-
dabadab
titán
válasz Plazmacucci #3 üzenetére
Ketmilliard az
Egyebkent a marsjaro mindenestul 900 kg, annyibol nem jon ki egyetlen ember Marsra juttatasa sem.
A letunt civilizaciok utani kereses meg a konkretumok szintjen azt jelenti, hogy szenvegyuleteket keres, amiben csak az a problemas, hogy sikerult a furofejet bevonni teflonnal, ami szinten szenvegyulet es teljesen biztosan be fogja szennyezni a mintakat.
Mondjuk a NASA-nal mar hozza vannak szokva ahhoz, hogy szazmillio kilometerekre levo cuccokon oldjanak meg problemakat, most is azt mondtak, hogy majd kitalalnak valamit mire landolDRM is theft
-
Gergosz2
veterán
nekem is kevésnek tűnik.
inkább a 2 milliárd a reális.Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
stargazerhu
aktív tag
Biztos, hogy nem annyi... Szerintem egy csavart többért tesztelnek le, ami az űrbe "megy" Valamint a közös pénzekből ott is szeretnek nagy kanállal enni, még ha nem is lenne szükséges
-
rainmen
aktív tag
Vagy ezt is tönkreteszik az Álcák.
-
félisten
válasz Psychopeti #8 üzenetére
hátha ez is túlteljesíti majd magát
a jupiter néhány holdjára is lehetne küldeni valamit lassan
-
Psychopeti
senior tag
válasz FoxiestFox #4 üzenetére
Atommeghajtás + napelemek Ha minden jól megy és sikeres lesz a leszállás akkor minimum 2 év vagy több?! gondolom én
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Angel1981
veterán
Már régóta figyelem a rover fejlesztését, és számolom a napokat!
Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog találni! -
félisten
válasz VaniliásRönk #5 üzenetére
miért? benne lehet a pakliban bármi
-
VaniliásRönk
nagyúr
"valamint letűnt civilizációk nyomait kutatva"
Valaki itt vagy túl sok Bradburyt olvasott vagy túl sokat szívott...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
félisten
kinek mi a jó film
én megvagyok cgi nélkül iscikkhez:
izgi, várjuk a képeket és az eredményeket majd
meddig fog működni a gép előreláthatólag? az előző jó sokáig bírta. -
félisten
Biztos az a 2 millió dollár? Kevésnek tűnik. Annyiból egy jó filmet sem lehet leforgatni
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
nbg
senior tag
hmm... a videon nem lattam propellereket. Vagy csak vak vagyok...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Új hozzászólás Aktív témák
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook