- Videó stream letöltése
- Linux haladóknak
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Windows Insider Program
- Milyen NAS-t vegyek?
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
Új hozzászólás Aktív témák
-
e=mc²
őstag
Ez gepfuggo is azert. Egy NCR-nel (mint, amirol a cikk is szol) tipusfuggo, hogy hogyan lehet kinyitni, es milyen zar van rajta. De ugyanezeket el lehet mondani a Dieboldrol, a Bull-rol, a Siab-rol, az Olivettirol is.
Altalanossagban nem konnyu hozzaferni, bootlemezt betenni, vezerelni, hogy akkor mit is csinaljon a boot utan, kivenni (mar ha fontos, hogy ne maradjon benne), mindezt kameraval rogzitett helyen, nappal vagy legalabbis jol megvilagitott helyen, mert azokat pedig kotelezo figyelni.
Ugy, hogy meg senkinek se tunjon fel a legalabb 10 perc kieses. Ha nem tudnak az ugyfelek kivenni az automatabol, akkor kb. 5 perc es hivjak az illetekeseket, hogy mi van. Tudom, tapasztalat...
-
sztanozs
veterán
mogotte a szef van, rendes zarszerkezettel - és mint ahogy írtam ezekben az ATM-ekben (az XP verzió óta) a gép már nem a széfben van; valószínűleg azért mivel rendes hűtés kell neki és azt nem tudták megoldani.
De ezek szerint te még nem láttál ilyen ATM-et kinyitva - vagy nem ahhoz fűződik érdeked, hogy ez kiderüljön. -
hemaka
nagyúr
Egy ilyen hackelt automata nekem is jol jonne.
Bar furcsa, hogy ezt igy meg tudtak csinalni, de sanszos, hogy volt egy kis belso segitseg is a hatterben. -
e=mc²
őstag
Csak amit nem latsz az az, hogy az a kulcslyuk az elulso kinyithato muanyag boritast zarja, mogotte a szef van, rendes zarszerkezettel.
Ne gondolja senki, hogy konnyu hozzaferni a PC-hez, foleg nem egy falba epitett verzional. Amik allnak magukban, pl. nagyobb aruhazak bejaratanal, ott meg nem fognak nekiallni szetkapni a keszuleket, mert nem egyszeru es elegge feltuno is.
A bekotott riasztorol nem is beszelve.
(#6) ngabor2
Ahova le van teve a gep, ott altalaban szerzodest kot az elhelyezo a hely tulajdonosaval, es ha mas nem, akkor az ott dolgozok fogjak elkerni a belepesi engedelyt a mar elore megadott adatokkal. Legalabbis normalis helyen.
Szervizes pedig elore egyeztetett idopontoban a bank kepviselojevel megy ki a helyszinre. -
dajkopali
addikt
a közlemény magáról a technológiáról szólt, természetesen nem a Kaspersky feladata kideríteni, hogy vajon miképp kerülhetett a malware az ATM-ekre - erről egyrészt nyilván azért hallgatnak, mert folyik a nyomozás, másrészt meg azért, hogy ne adjanak tippeket
így csak találgatni lehet egyelőre -
-
dajkopali
addikt
ok, én csak arra akartam utalni, hogy - mivel nem tudjuk, hogy a telepítő CD-k vajon hogy a fenébe kerültek be az ATM-ekbe (lehet a gyártásnál, lehet megkenni a karbantartókat, de lehet tényleg egyszerűen szétszedni a gépet) -, simán elképzelhető a nyilvános buherálás is, ahogy fentebb írták, mivel az emberek nem fogják megkérdezni az ügyködő munkaruhásaktól, hogy "te mi a túrót csinálsz itt?"
-
dajkopali
addikt
válasz
juliabrilke #8 üzenetére
nagyon régi a történet, talán még a rendszerváltás előttről való - most nem guglizok utána -, amikor egy banda úgy lopott mindenfélét, építési anyagokat stb., hogy teherautóval odaálltak pl. a felújítás alatt álló utcára a lepakolt anyagok mellé, felrakták, elvitték
soha senki egy szót nem szólt -
juliabrilke
veterán
Nem hiszem. De engedéllyel lehetne egyszer egy tesztet csinálni, hogy egyáltalán érdekel-e valakit.
Bár legtöbben a "nem az én pénzem, nem érdekel" elvet vallanák.Amit én láttam, hogy szerelgetést nem az utcán csinálják, hanem a gépet elviszik. Továbbra is azt mondom, hogy kell belsős ember egy ekkora balhéra.
-
haxiboy
veterán
És az a poén hogy nagyon sok helyen kamera sincs. Nálunk a faluban olyan jól ki van találva hogy van 1 vagy 2db kamera valahol, senki nem tudja hogy hol. Nem olyan rég ellopták a biciklimet a takarékszövetkezet mellől és a rendőr annyit mondott hogy a kamera nem oda néz. 2 Automata is van a környéken , a beépített "igazán minőségi" kameráikon kívül semmire nem tudnak támaszkodni ha kifosztják, márpedig kifosztják, az említett takarékszövetkezetet 2x vagy 3x rabolták ki emlékeim szerint és még mindig nem voltak képesek felszerelni néhány térfigyelő kamerát...
Az ilyen automatákat amúgy is előszeretettel, akár automatástól szerették kirabolni (Autóval kirántós esetre gondolom mindenki emlékszik) -
ngabor2
nagyúr
válasz
juliabrilke #4 üzenetére
Tegyük fel, forgalmas helyen áll egy automata. Odalép hozzá 2 emberke, akiknek a ruháján a bank logója, vagy egy valódi, vagy kamu cég neve szerepel. Te odamennél hozzájuk, hogy mit csinálnak? Vagy szólnál a rendőrségnek?
-
sztanozs
veterán
válasz
juliabrilke #4 üzenetére
Teszt automatához simán hozzá lehet jutni - meg is leghet venni... Persze ez már kvázi "belsős" érintettséget jelent, de mibe kerül egy nagyobb kvalitású bűnözői csoportnak alapítani egy kis kamu pénzintézetet vagy kártyakibocsátót egy rossz szabályozással rendelkező országban (és utána esetleg csődbe menni)?
Itt egy free-standing típus. Tisztán látszik az elején a kulcslyuk. Ez egy "egyszerűbb" biztonsági zárszerkezet.
-
juliabrilke
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz
juliabrilke #2 üzenetére
Az összes szabadon álló ATM-nél megoldható, mivel a gép nem a széfben van hanem "csak" az ATM belsejében - és kívülről is nyitható. Láttam egy jelentést erről (ami az érintett ATM forgalmazó számára lett elküldve) 2010 környékén. Akkor még nem volt két lépcsős a történet és még nem boot CD-ről ment a buli, hanem az USB autorun hiba kihasználásával.
-
alevan
őstag
boot CD-ről történik, és újraindítást igényel.
Akkor gyerekjáték az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Kaspersky biztonsági cég egy olyan malware-t fedezett fel, mely lehetővé teszi, hogy a bűnözők kirámolják a pénzkiadó automatákat.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest