Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • joghurt

  addikt

  Röviden: Szarjon sünt az összes telekom/bank/biztosító!
  Majd ha én is kommunikálhatok úgy velük, hogy a folyosóra kiakasztok egy 600 oldalas ÁSZF-et, amit végigbogarászhatnak az én módosításaimat keresgélve, akkor beszélhetünk arról, hogy nem élnek vissza az erőfölényükkel.
  Vagy ha a saját alkalmazottaik legalább 50%-a megérti a saját ÁSZF-üket.
  Na jó, kifejezetten lágyszívű leszek: Ha az alkalmazottaik fele képes megérteni a pároldalas ügyfélszerződésüket.

  Nyilván minden jogszabályt betartanak (ha nem, akkor legfeljebb kapnak valami nevetséges bírságot, az illetékes személyi felelőst pedig évszázadonként egyszer, ha megbüntetik), már csak azért is, mert nekik telik rá a jogalkotóknál "lobbizni", az ügyfeleknek pedig nem. Ők lehetnek a kormány "stratégiai partnerei", akik kicsit egyenlőbbek.

  Az lenne a korrekt jogi szabályozás, ha az összes árváltozást hasonlóan kellene kommunikálni. És mondjuk azt sem lehetne megtenni, hogy egy csomagot az 1-2 hónapnyi akciós árával reklámoznak, aztán apró betűvel ott van, hogy két éven át igazából mennyit kell majd csengetni érte a hűségidő alatt.

  A tej élet, erő, egészség.

 • joghurt

  addikt

  válasz bambano #25 üzenetére

  Igen, tudok a Telenor esetéről (az ügyvezetőnknek kellett is tanúskodnia az ügyükben ;) ), de az volt a kb. évszázadonkénti egyetlen eset.

  Szerintem a "hasonló" kommunikálás alatt nem ugyanazt értjük. Megértem, hogy nem csinálnak olyan országos reklámkampányt az emelésnek, mint a csökkentős akcióknak. De azért valami rendes értesítést várnék, ahol tényszerűen közlik az emelést, és a jogszabályoknak megfelelő helyzetet. És nem azzal zsarol az ügyfélszolgálatos, hogy ugyan nem kötelező elfogadni az emelést, de akkor felmondottnak minősül a szerződés.

  (Az ÁSZF-ek bonyolultságához annyit, hogy én a jogszabályokat is odaadnám Józsi bácsinak, és ha ő nem érti, akkor a jogalkotásban résztvevő minisztériumi aktakukac kapna 50 botot a hátsójára. Elég hamar megtanulnának fogalmazni.)

  A tej élet, erő, egészség.

 • joghurt

  addikt

  válasz Eastman #29 üzenetére

  Régen a Szabad Földet használták a kert végében a pottyantósban, a Magyar Közlöny legalább ennyire alkalmas a krumplipucoláshoz.

  A tej élet, erő, egészség.

Hozzászólok Aktív témák