Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  hiába erőlködsz, az ügyfelek egy része semmit nem olvas el. még a számla végösszegét se.
  teljesen mindegy, mennyire akarja őket megvédeni bárki is, nem érdekli őket.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Arcanus #2 üzenetére

  például: van ászf. az ászf-et az ügyfélszolgálaton ki kell függeszteni, letölthetővé kell tenni és oda kell adni az ügyfélnek, ha kéri, nyomtatva vagy adathordozón. ami önmagában is vicces, mert ha előfizet internetre, miért kell neked adathordozón is odaadni?

  de ebből az ászf-ből korábban kivonatosan ki kellett rakni a hibakezelési és a panaszkezelési eljárásokat. tehát nem elég, hogy kiraktad az ászf-et, rakj ki még két doksit is, amit ebből kivonatoltál. hogy a hibakezelés meg a panaszkezelés egy-egy konkrét fejezet szokott lenni az ászf-ben, így kivonatnak az ászf-et kinyomtatják mégegyszer x oldaltól y oldalig, az már nem izgat senkit. és külön le kell írnod, hogy hol érhető el a panasz és a hibakezelés az ászf-ben.

  ezek után van egy szép hosszú lista, hogy a blanketta szerződésben minek kell benne lennie. értelemszerűen a személyes adatoknak, ezzel nincs gond. meg egy halom utalásnak, hogy ezt meg azt hol találod meg az ászf-ben. gyakorlatilag az ászf tartalomjegyzékét ki kell nyomtatnod a blanketta szerződés mellé. plusz egy halom nyilatkozatot, amit alá kell iratni az ügyféllel.

  anno mikor először programoztam ilyet, a blanketta szerződés ráfért egy oldalra. kicsit később már kétoldalasan, de még mindig rátoltam egy lapra. most már 8-10 oldal a blanketta szerződés, ami önmagában rotfl, plusz két kivonat az ászf-ből plusz az ászf is felhízott 40-50 oldalról 150-re.

  és csak most fog életbe lépni a 2/2015. (3.30) nmhh rendelet az előfizetői szerződések részletes szabályairól, amiben 19, megismétlem: tizenkilenc oldalon keresztül azt részletezik, hogy hogyan kell átalakítani a szerződéseket, hogy jobban védjék a fogyasztók érdekeit. ez két részletben fog életbelépni. tehát két ászf módosítás várható emiatt az idén, amit lehet, összevonnak más módosításokkal, így nem lesz több.

  csak annyit kérdeznék, mint besenyő pista bácsi, hogy Nóóóóórmááááális? mindez azért van, mert az ügyfelek egy részét semmivel nem tudod rávenni, hogy elolvassa, amit aláír.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Pinky Demon #6 üzenetére

  "A szamla vegosszege nem erdekel, mivel ugy gondolom nem szamlaznak tul": pedig kellene, hogy érdekeljen, mert mi van, ha áremelés van? már úgy értem, flatrate szolgáltatásnál... egy csomó ügyfélt ismerek, aki tojik rá, hogy áremelés volt, továbbra is az alacsonyabb összeget utalja, pedig kap számlát. sőt, olyan ügyfelet is ismerek, aki teljesen véletlenszerű összegeket utalgat teljesen véletlenszerű időpontokban. vagy csak a számla felét fizeti ki...

  "Ha a google vagy a paypal meg tudja tenni, hogy ilyenkor kuld egy levelet": ahol én dolgozom, ott szoktunk emailt is, meg fontosabb esetekben papiros levelet is küldeni, de sok ügyfél nem adja meg az email címét (a szolgáltatói email meg hálistennek úgy megy ki a divatból, mint a huzat), a papiros levél meg mocskos drága.

  "kivonatolva ott vannak a modosult bekezdesek is es meg zanzasitott magyarazat": jelenleg érvényes jogszabályok szerint köteles vagy közzétenni a változásokat tartalmazó kivonatot.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz dajkopali #8 üzenetére

  ezt a hsz-t elteszem a hogyan vágjunk ki és idézzünk más hozzászólásokat, amiktől megfordul a jelentése könyvjelző folderbe...

  itt van pl. a digi webje:

  ezen világosan látszik, hogy az általatok emlegetett változáskivonatolás ott van. ott is kell lennie, mivel jogszabály kötelezi erre a szolgáltatót.

  tehát ha most azt mondom, hogy ez a két hsz, amit írtatok, hangulatkeltés volt, akkor megint én leszek a hibás?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Szmeby #10 üzenetére

  "Nem lehet, hogy pont azért nem olvassák el, mert 150 (!!) oldal?": de, én is ezt pofázom.
  meg azt, hogy ökörség ezen a helyzeten úgy javítani, hogy a javítás eredményeképpen 200 oldal lesz.

  "Eddig kivétel nélkül mindegyik ügyintéző szóvá tette, hogy miért akarom aláírás előtt elolvasni az általuk oly gondosan összeállított 426 oldalas szerződést, ászf-et, akármit.": ha legközelebb távközlési szerződést írsz alá, és ilyet mond az ügyintéző, kérdezd meg tőle, hogy át lehet-e iratni a szerződést a szerződő fél halála esetén. ha azt mondja, hogy igen, akkor válaszold azt, hogy hát ezért.

  "Összefoglalni a hasonló szolgáltatások közös részeit egy részletes, egységes, módosíthatatlan gyűjteménybe. Készüljön egy telkós, egy banki, stb.": jaja, pontosan ezt a marhaságot erőlteti a hivatal is meg az iparági szövetség is, ettől hízik a szerződés az egekbe. nem lehet ugyanolyan szerződést kötni egy olyan szolgáltatóval, akinek egy országos telefonos ügyfélszolgálata van és tapipaddal meg gps-sel távvezénylik a technikusokat, meg olyan szolgáltatóval, amelyiknél a főnök jár házról házra karákószörcsögön. ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy nekem az internet szolgáltatás ászf-be bele kell írni a telefonszámhordozás feltételei fejezetet.

  "Valaki elhatározta, hogy minden szerződési feltételt elolvas, amit elé tesznek": én meg ismerek egy embert, aki átírta. és keresztülverte :)

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz LordX #11 üzenetére

  [link] 6/2011. (X. 6.) NMHH rendelet az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól: "15. § (1) Az általános szerződési feltételek módosítása esetén, a módosítás Hatósághoz történő bejelentésekor a bejelentéshez csatolni kell elektronikus dokumentumban a változásokat kivonatolt formában, valamint az általános szerződési feltételek változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövegét is."

  tehát de, kötelezi. azt viszont nem találtam meg, hogy kötelező-e a webjükön közzétenni. de miért ne tenné, ha egyébként meg kell csinálnia?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Szmeby #13 üzenetére

  névátírást. tehát pl. meghalt férj szerződését át lehet-e iratni a feleség nevére.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz arnyekxxx #21 üzenetére

  látom, még mindig nem értitek. a szolgáltató nem jókedvéből csinál 200 oldalas ászf-et, nekik a hátukra se kell az egész. a hatóság kötelezi őket erre!
  most eltekintettem attól, hogy egyébként a felvetésed túlzó és valótlan, hiszen a webről most is letöltheted akár naponta az ászf-et.

  (#24) joghurt: "ha nem, akkor legfeljebb kapnak valami nevetséges bírságot, az illetékes személyi felelőst pedig évszázadonként egyszer, ha megbüntetik": legutóbb a telenor negyedmilliárdos bírságot kapott, a telenor főnöke pedig személyesen 500k-t. azért ez nem annyira aprópénz még ott sem.

  "Az lenne a korrekt jogi szabályozás, ha az összes árváltozást hasonlóan kellene kommunikálni.": tudtad, hogy az összes árváltozást hasonlóan kell kommunikálni már legalább 10 éve?

  úgy látom, az összes hozzászólónak, aki itt keményen "bírálta" a szolgáltatókat, valójában halvány lila gőze sincs arról, mit fikáz és mekkora tévedésben van. rotfl, na ettől ilyen bonyolult a szabályozás, hogy még azok is, akik elvileg tájékozottabbak lennének az it iparhoz, valójában sötétek az egészhez, mint a föld. az nmhh ezeket is próbálja megvédeni a saját (nem)józan eszük ellen. spártában ezeket behajigálták a szakadékba, oszt jónapot.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés