Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gabber01

  addikt

  válasz Arcanus #2 üzenetére

  "hadja" ??
  dafuq? :D

  [ Szerkesztve ]

  Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Arcanus #2 üzenetére

  például: van ászf. az ászf-et az ügyfélszolgálaton ki kell függeszteni, letölthetővé kell tenni és oda kell adni az ügyfélnek, ha kéri, nyomtatva vagy adathordozón. ami önmagában is vicces, mert ha előfizet internetre, miért kell neked adathordozón is odaadni?

  de ebből az ászf-ből korábban kivonatosan ki kellett rakni a hibakezelési és a panaszkezelési eljárásokat. tehát nem elég, hogy kiraktad az ászf-et, rakj ki még két doksit is, amit ebből kivonatoltál. hogy a hibakezelés meg a panaszkezelés egy-egy konkrét fejezet szokott lenni az ászf-ben, így kivonatnak az ászf-et kinyomtatják mégegyszer x oldaltól y oldalig, az már nem izgat senkit. és külön le kell írnod, hogy hol érhető el a panasz és a hibakezelés az ászf-ben.

  ezek után van egy szép hosszú lista, hogy a blanketta szerződésben minek kell benne lennie. értelemszerűen a személyes adatoknak, ezzel nincs gond. meg egy halom utalásnak, hogy ezt meg azt hol találod meg az ászf-ben. gyakorlatilag az ászf tartalomjegyzékét ki kell nyomtatnod a blanketta szerződés mellé. plusz egy halom nyilatkozatot, amit alá kell iratni az ügyféllel.

  anno mikor először programoztam ilyet, a blanketta szerződés ráfért egy oldalra. kicsit később már kétoldalasan, de még mindig rátoltam egy lapra. most már 8-10 oldal a blanketta szerződés, ami önmagában rotfl, plusz két kivonat az ászf-ből plusz az ászf is felhízott 40-50 oldalról 150-re.

  és csak most fog életbe lépni a 2/2015. (3.30) nmhh rendelet az előfizetői szerződések részletes szabályairól, amiben 19, megismétlem: tizenkilenc oldalon keresztül azt részletezik, hogy hogyan kell átalakítani a szerződéseket, hogy jobban védjék a fogyasztók érdekeit. ez két részletben fog életbelépni. tehát két ászf módosítás várható emiatt az idén, amit lehet, összevonnak más módosításokkal, így nem lesz több.

  csak annyit kérdeznék, mint besenyő pista bácsi, hogy Nóóóóórmááááális? mindez azért van, mert az ügyfelek egy részét semmivel nem tudod rávenni, hogy elolvassa, amit aláír.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés