• Zirowe

  PH! nagyúr

  Sőt, legyen egyből életfogyt, esetleg halálbüntetés, ahol még van, de mindenképpen kössék össze kényszermunkával....

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • Eclips21

  őstag

  letöltöd 10év, megölsz valakit azért hogy el vedd tőle 2év :DDD :C

 • stutga

  tag

  6, de csak akkor ha furdoszoba ajtón keresztul lovod agyon, és van valami fogyatékosságod.

 • KamuMazsola

  őstag

  Jó, de akkor ennél súlyosabb bűncselekmények elkövetőinek mit javasolnak? Pl erőszak, vagy ugyanez kiskorú sérelmére elkövetve?
  Szerintem ez úgy hülyeség ahogy van!

  Üdv.: KamuMazsola

 • Ennél súlyosabb? A jogvédők szemében? Max ha agyonversz valakit egy másold Adele maxival. Más nem nagyon szerintem.

  Azért ez egy kicsit már a ló túloldala, bár a jogvédő szervezetnek kb ez a szerepe a játékban. Ez általában így megy, benyögnek valami nagy blődséget, aztán abból lehet alkudni lefele igény szerint.

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • Lathronos

  őstag

  Már megint a szerzői jogok védelmével foglalkoznak, hisz az a legfontosabb a világon. Nem mondom, hogy nem fontos, mert az, de állíthatnának fel fontossági sorrendet. Justin Bieber, meg a többi világsztár celeb majom(tisztelet a kivételnek, mert vannak igényes és méltán nagyra becsült művészek is) attól még megkapják évente a pár százmillió dollárjukat amit mindenféle felesleges hülyeségekre meg drogokra és prostikra, méregdrága kocsikra szórhatnak el. A sok gyermekerőszakoló pedofil, drog dealer, és egyéb súlyosabbnál súlyosabb bűncselekményt elkövetők felkutatására persze negyed ennyi időt, pénzt és energiát sem fordítanak. A robbantós terroristákról már nem is beszélve.

  [ Szerkesztve ]

  ArchLabs, Ubuntu 16.04 OpenBox, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

 • wesder

  PH! nagyúr

  LOGOUT blog

  1 Gigabites nettel mennyi idő alatt tölthetem le a 10 évet? ;]

  "Open windows, closing doors God can't help us anymore" /5FDP - Fire In The Hole/

 • BoB

  PH! kedvence

  LOGOUT blog

  Legalább annyi pozitívum van a brexit-ben hogy nem fogják az EU többi részét ebbe az irányba húzni...

  Lekenyerezik ezek a "jogvédők" a megfelelő beosztású embereket hogy emellett a hülyeség mellett döntsenek :(

  You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

 • Akkor lesz majd poén, ha az IPO szervezet valamelyik családtagját kapnák el pont hasonló vádakért. Rengeteg együttes fájlmegosztókon keresztül lettek híresek, szóval most itt pont azokról van szó, akiknek rengeteg léjük van (nem vagyok irígy, megérdemlik biztos), s a 20. porsche mellett még kell másra is.
  Egy jó kis SouthPark rész jut eszembe XD
  http://subvito.eu/9-evad/wing-a-kinai-pacsirta/
  Token első lesz egy énekversenyen, ezért fellépési lehetőséget és 200 dollárt nyer. A főszereplő fiúk megpróbálnak a menedzserévé válni, de sikertelenül járnak. Ezután Winggel, egy kínai nővel kötnek szerződést, azonban a kínai maffia is feltűnik a színen…

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • Tigerclaw

  PH! nagyúr

  Közben a valódi kalózkodásért meg lehet hogy a felét sem adják...nem beszélve az olyan gazdasági bűncselekményeket, ahol milliárdokat sikkasztanak, lopnak el. Pl. a minapi adócsalás Messiéknél, ahol kevesebb mint 2 évet kapott felfüggesztve. Hány filmet és zenét kellene letölteni ahhoz, hogy euromilliós kárt okozzak...és azt is csak "virtuálisan".

  Amúgy nem védem a kalózkodást, csak abból van elegem, hogy nálunk nyugodtan szétlophatják az országot és még csak nyomozni se akar a rendőrség, vagy az ügyészség, de még a főügyész sem...és ha milliárdos tételekről van szó akkor is max. pár évet kap. Egyszerűen nem jók az arányok.

  Vagy ott van pl. Breivik esete. Ahelyett hogy bedobnák egy állatkertben a tigrisek közé eledelnek, vagy élve felgyújtanák, mert azt érdemli, vagy még rosszabbat is...luxuslakásban éli az életét és még szabadon is engedhetik, hogy még öljön meg pár száz embert.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • djculture

  PH! félisten

  Persze a 100 megás netek majd arra valók hogy e-mail-t írjon valaki, mint valamelyik nagy szaki itthon a tv-ben ezt előadta pár éve.

 • azbest

  PH! félisten

  A hír valószínűleg a fizikai hordozó másolásra gondolt a valódi kalózkodás alatt. Ezek szerint ott sikerült valami beteg szabályt áttolniuk anno.
  De magamban arra asszociáltam, hogy lehet a szomáliai kalózok is megússzák kevesebbel, ha a Justin Bieber lemezekkel teli konténereket szállító hajót térítik el.

  (#8) bob.zxr
  nehogy azt hidd... a jogvédők keze messzire elér. Különben hogy lehetséges, hogy FBI kommandó üssön rajta egy harmadik országban a bepanaszolt kalózra, aki a helyi törvények szerint elvileg nem is sértett törvényt :U
  Most talán sarkítottam egy kicsit, de volt már hasonló történetre valós példa. A lobbi ereje képes a törvények felett átnyúlni.

  Nem védem a kalózkodást, de a jogvédők is legalább akkora maffiát jelentenek, mint a kalózok.

  [ Szerkesztve ]

 • Zola007

  PH! kedvence

  Letöltésért letöltendőt adnak, akkor feltöltésért feltöltendőt?

  Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

 • Zola007

  PH! kedvence

  az ultegra sor olyan anyagból van, hogy valószínűleg a lánc húzza a rövidebbet :)

  Szerintem már alivio szinten is érdemes 2 lánccal operálni, mert hosszú távon megtérül. Másrészt takarításnál se utolsó, hogy le a koszos - fel a tiszta, aztán majd megpucolja az ember ha van ideje rá.
  Egy túrán is jól jöhet a tartalék lánc.

  Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

 • Stauffenberg

  PH! nagyúr

  "Hány filmet és zenét kellene letölteni ahhoz, hogy euromilliós kárt okozzak...és azt is csak "virtuálisan"."

  Korábban volt ilyen urban legend, hogy a BSA egyetlen DVD film lemásolását akár csillió százezer forintos károkozásként akarta beállítani. Az adott DVD lemez kiskereskedelmi árát megfejelték a kereskedő, a mozi, mozigépész, mozis WC pucoló, minden egyes kameraman, rendező, producer meg a forgalmazó ügyvezető igazgatójának kieső bevételével, meg még az idegességükre vásárolt savlekötő árával is. Ezt pedig a veled egy háztartásban élő személyek számával hatványra emelték.

  Szóval Messi sikkasztását simán megugrod két másolt filmmel.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Béééla

  őstag

  Én azért örülök, amikor egy windows update vagy fejlesztőkörnyezet-frissítés nem három óráig jön le (Xilinx FPGA IDE: 4-5 giga, és másfél óra volt mire lejött) vagy ha játszani akarok végre, ne fél napig töltse a Steam a frissítéseket.
  Esetleg netflix, mert én megelégszem vele egy darabig, és ott az HBO GO és még sorolhatnám, de még az olyan apróságok hogy mindigTV vagy videotár. Vagy nem szeretnék megőszülni, mire egy videót feltöltök a YouTubera, és nem aktuális picsogás hanem rendes tartalom. Vagy a streamerek, esetleg otthonról dolgozó táncoslányok ;]
  Ma már tényleg nem ott tartunk, hogy a kalózoknak kell a nagy net. Főleg ha minden családtag egyszerre youtubeozik vagy játszik.

  Kalózkodáshoz: tényleg nem szép dolog kalózkodni, de még mindig nem látják, miért kalózkodnak: minőségkontroll (megnézi mielőtt megveszi), kényelem (a bluray lemezt feldughatom ha útközben vagy tableten akarom megnézni) vagy hogy egyáltalán nem érhető el adott régióban (ezt maguknak főzték, lásd régiózáras DVD). Szoftvert végképp, főleg hogy ma már szinte elképzelhetetlen olyan crack, amiben ne lenne BTC bányász vagy egyéb jóság.

  Bélabá

 • Stauffenberg

  PH! nagyúr

  "de még mindig nem látják, miért kalózkodnak: minőségkontroll (megnézi mielőtt megveszi)"

  Egy kicsit álságos mentalitás ez akkor, ha a "megnézem, hogy tetszik-e" próbakörrel gyakorlatilag okafogyottá vált megvenni a terméket (pl: film). A kalózkodás egyetlen oka, hogy az emberek mindent ingyen akarnak, nem olyan nagy dolog ezt belátni. Főleg amikor a Steam, iTunes, Google Play is ad már próbalehetőséget teljes pénzvisszatérítéssel, de sok esetben (mint a már említett mozifilmeknél) a műfaj jellegéből adódik, hogy nem lehet odaadni két órányi próbaidőt.

  Mellesleg a kijelentésedet nehéz komolyan venni, rendes felmérések, statisztikák hiányában. Ahogy azt is nehéz bizonyítanom, hogy a kalózkodók többségének esze ágában sincs később fizetni a termékért.

  Ha mégis vannak ilyen vásárlói felmérések, akkor szeretném látni.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • nemlehet

  őstag

  A játékkalózok jelentős része nyugaton tényleg ezért tölt le. Nem olyan régóta van steam-en visszatérítés és elég sok balhé volt a trehány portok miatt az utóbbi pár évben.

  Filmek esetén meg amúgy a kényelem ami sokat számít. Egyes virágboltok olyan kínálattal rendelkeznek amiket még több legális forrásból sem lehetne összeszedni.

  Szerintem meg az a baromi álságos amúgy, hogy amíg ilyen idióta szerzői jogi dszungel van mint most és pl itthon drágábban kapod a netflix kínálat 1/10-ét elvárni, hogy bárki is örömmel fizessen. Legyen minden elérhető legálisan mindenhol, onnantól pedig lehet szigorítani ahogy akarnak.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • Tigerclaw

  PH! nagyúr

  Én az okot inkább abban látom, hogy egyszerűen túl drágán adják a filmeket, zenéket. Az ember azt látja, hogy a filmek hozzák a csilliárdos bevételeket a stúdióknak (még akkor is, ha kreatívan könyvelve bármilyen 10 oscar díjas szuperprodukcióról kihozzák, hogy veszteséges volt) , a színészek, zenészek egy része komplett szigeteket vesz, mert már 8 villájuk és 3 magánrepülőjük van...szóval nem épp úgy néznek ki, mint akik kenyéren és vízen élnek. Ha neki annyit kellene fizetni a filmekért és zenékért, amennyit elvárnak, akkor csak a filmek és zenék 1%-át nézné, hallgatná meg az átlagember. Adják ésszerű áron és sokkal nagyobb lesz a bevételük. Persze nekik ez nem felel meg, mert azt hiszik, hogy bevételkiesésük van a kalózkodás miatt, miközben alig lenne több, ha holnap megszüntetnének minden kerülőutat. A többség egyszerűen nem venne filmet, zenét, és nem menne moziba, mert nincs ezekre annyi pénze.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • proci985

  MODERÁTOR

  megvaltozott a vilag.

  steam villamgyorsan es automatikusan patchel (250es netem van, par percnel nagyobb patchet meg nem lattam es az is a Just Cause 3 sokgigas DLCje volt).

  Regiozarazas gyakorlatilag eltunt, mar boven nincs az, amikor az ember japan belpiacos kiadasokra vadaszott mert azoknak volt a legjobb a minosege. van par dolog ami nagyon nehezen beszerezheto marad (pl par korai Monolith cim vagy a Battle for Middle Earth 2), de figyelembe veve hogy az embernek egy feneke van...

  kenyelem is alakul, Spotify pl olyan szinten gyonyoruen integralodik az itthoni eszkozokkel ami kb 10-15 eve elkepzelhetetlen volt. premiumnak pedig mar kb oke a minosege (rendes hifi rendszerrel nezve is).

  filmeknel tenyleg javulhatna a helyzet, egy szolgaltatas meg nem fog le mindent en meg egyelore egynel maximalizalom (amennyire keves idom van nezni).

  Tigerclaw: meg egyszer, 2016 van es nem 1999 amikor 5000 forint volt egy musoros CD (masfel-ketszerese a nemet araknak). ott a Spotify, ott a Netflix, ott a tobbi hasonlo tartalomszolgaltato, musoros BRt erre kapni atszamolva 650HUFert (nagyobb cimeket is), musoros CDt szinten.

  djculture: egyik helyi szolgaltatonak a legkisebb net 50es es azt internetre ajanljak (komolyan, en is majdnem leestem a szekrol a rohogestol, viszont tenyleg kb havi 20 euro). nekem azert lett 250esem mert az volt akkor epp a legolcsobb. egyebkent tokjo, nem kell mindent letoltve tartani steamrol, ha barmit tolni akarok max 20 perc alatt lent van (es akkor valami 50gigas monstre jatekrol beszelunk).

  [ Szerkesztve ]

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • BonFire

  PH! kedvence

  „Justin Bieber, meg a többi világsztár celeb majom(tisztelet a kivételnek, mert vannak igényes és méltán nagyra becsült művészek is) attól még megkapják évente a pár százmillió dollárjukat amit mindenféle felesleges hülyeségekre meg drogokra és prostikra, méregdrága kocsikra szórhatnak el.”

  Te ugye nem tudod, mi az a demagógia?

  A szerzői jog mindenkit érint, téged is megillet, ha kiadsz a kezedből bármi kreatív dolgot. Akár egy fényképet is, amit nem jelentethetnek meg az engedélyed nélkül, még akkor sem, ha te magad osztottad meg valahol, mert a szerzői jogi törvény szerint minden esetben a szerző illetékes eldönteni, hogy a művel hol jelenhet meg és hol nem.

  Ahogyan az sem releváns, hogy XY (vagy a név behelyettesíthető bármely névvel) mennyire ellenszenves számodra, ahogy az sem, hogy a pénzét mire költi, miután leadózta. Mintha neked azt mondaná a munkáltató, hogy nem ad neked fizetést, mert úgyis csak cigire költöd, ami az ő megítélése szerint helytelen. Aztán jön a csúszós lejtő, ami a végén kicsúcsosodik a pedofíliában meg a terrorizmusban. OMFG! Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

  A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

 • nemlehet

  őstag

  De azt meg ugye te tudod, hogy a tényleg világsztárok kivételével az egész szerzői jog haszonélvezői a nagy kiadók? Pl nézd meg itthon is az artisjus mennyit szed be és ebből mennyi jut az előadóknak.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • gézu

  PH! addikt

  Internetkapcsolat fajták befolyása az online kalózkodásért maximálisan kiszabható 10 év börtön letölthetőségére:
  optikai: 1 év - kábelnet: 10 év - ADSL: 50 év - 56k modem: életfogytiglan.

  [ Szerkesztve ]

  Tévedni emberi dolog, de ha igazán el akarsz rontani valamit, számítógépre van szükséged.

 • noPublicFG

  senior tag

  Egyetértek. Fele ennyiért is drágák a filmek.

  [ Szerkesztve ]

  plus ça change, plus c'est la même chose

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  Azt tudod azért demagógia ide, vagy oda, hogy a szerző kapja a legkevesebbet a jogdíjból... :U

 • Tigerclaw

  PH! nagyúr

  "musoros BRt erre kapni atszamolva 650HUFert (nagyobb cimeket is)..."

  Nem tudom, hogy merre van az az "erre", de nálunk ennek többszöröséért, nem ritkán tízszereséért adják a Blu-ray filmeket és most jönnek még csak a 4k HDR kiadványok ami tippem szerint még ennek is a duplája lesz.

  A Netflix kínálata egy nagy nulla, ha nem az USA-ban élsz...és ez középtávon nem is fog javulni. A nyelvi problémákról nem is beszélve.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • snecy20

  PH! kedvence

  Minek találják akkor ki a szolgáltatók a Gigabit-es netcsomagokat? Hogy villámgyorsan fusson a citromail meg a gmail?? :U

  A globális illumináció az, amikor úgy bebaszol, hogy forog veled a világ.

 • proci985

  MODERÁTOR

  az uj cimek kb 20 euroert vannak neha az igaz, de ha tudsz varni par honapot ez jellemzoen eleg gyorsan leesik.

  4K HDR persze jon, csak mondjuk ahhoz kell egy megfelelo lejatszo, meg egy akkora tv amin latszik is a kulonbseg (50"+), az meg mar nyugatabbra se az a tomegtermek kategoria.

  Netflix erezhetoen javul, nyelvi problemaim meg nincsenek. belegondolva igy Magyarországon a kalozkodas mellett fel lehet hozni azt, hogy nincs az a kiado, aki rarakna egy VHSrip formajaban fellelt mono, amde "klasszikus" szinkront egy BR lemezre, mert egyebkent nem veszik meg (ld warner kerulj szinkronba szeriaja, mint a realitas 10 eve a magyar piacon).

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • pomorski

  őstag

  10?! Azigen! De ennek ellenére nem hinném, hogy ennek van "visszatartó ereje".

 • ricsi99

  őstag

  Ha lennének legálisan letölthetö demo-k a játékokhoz akkor sokan nem töltenék le a kaloz verziokat sem---
  bevétel kiesés lenne a kiadoknak mert páran megveszik vaktában aztán ki tudja épp hogy megy a gépeden ,vagy meg kell várni a 20. patch et és vagy hw upgrade kell.
  Ha a filmek elözetesei nem 5 másodpeces klippek lennének hanem kicsit hosszabb részletek------
  ]
  bevétel kiesés lenne a kiadoknak mert páran megveszik vaktában aztán kiderül hogy nem is tetszik ,vagy annyira hulladék ,hogy moziban is 20 perc után kisétálsz mert kár pazarolni rá az idöt..

  igy az ö szemszögukböl igazuk van ,vedd meg oszt csok.... bezzeg pl sok helyen (nem magyarhonban) van ha megveszel valamit és nem tetszik pár napon belul visszaviheted hogy nem kellés meg sem kérdik hogy miért ... kivétel a "szerzöi jogdij" alatt álló digitalis vackok
  lol

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • proci985

  MODERÁTOR

  Steamrol van refund ha nem megy / nem tetszik. tok folosleges letolteni a kalozverziot.

  digitalis kiadoknal is jellemzoen kezd megjelenni a probaidoszak.

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • djculture

  PH! félisten

  Van refund igen, csak éppen egy esetszám fölött finoman megírjak hogy máskor inkább nézzél videókat és nézzél előtte jobban utána mert az adott időszakban sok terméknél kértél visszatérítést...

  [ Szerkesztve ]

 • Lathronos

  őstag

  Látom egy szót se értettél abból amit írtam, olvasd el újra. De belinkelem a lényeget:

  "Már megint a szerzői jogok védelmével foglalkoznak, hisz az a legfontosabb a világon. Nem mondom, hogy nem fontos, mert az, de állíthatnának fel fontossági sorrendet."

  Egyáltalán nem írtam ilyet, hogy a szerzők jogai nem fontosak.

  Az általad kiragadott részt is olvasd el újra. Nem állítottam, hogy nem érdemlik meg a vagyonukat, csupán felvázoltam, hogy egyes előadók, színészek mire költik a vagyonukat. Persze mindenkinek a magánügye mit és mire költ, és hogyan éli a mindennapjait. Ebbe nem is kívánok beleszólni.

  Ami pedig a többi részt illeti, ha szerinted hülyeség, elfogadom. De van olyan fogalom is, amit úgy neveznek
  libertas dicendi, vagyis szólás szabadság. Légy oly kedves, ha a személyemmel kapcsolatban valami problémád van, írj pm-et és abban fejtsd ki a véleményedet. Vagy szólj, hogy téged zavar, hogy hozzászólok olykor néhány témához, és akkor a továbbiakban nem teszem. De ne támadj és ne személyeskedj velem légy oly szíves.

  [ Szerkesztve ]

  ArchLabs, Ubuntu 16.04 OpenBox, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

 • t72killer

  Jómunkásember

  LOGOUT blog (1)

  +1 (másoknak is), ez abszolút nevetséges. Amúgy igen, rákerestem: fegyveres rablásért kevesebb jár arrafelé, gyilkosságért mondjuk 15év az "alap", amit aztán mindenféle mondvacsinált okokkal csökkentenek. Ergo simán ülhet többet egy fájlcserélő, mint egy gyilkos:Y:Y

  A tisztelt törvényalkotók elküldhetnék már a búsba a kiadómaffiát az "elképzelt profitról" szóló álmodozásaikkal, követelődzésükkel együtt...

  #22: "musoros BRt erre kapni atszamolva 650HUFert " - megnézném mit és hol adnak 650Ft (=2EUR)-ért:Y. Én ebayen vadászgatok használt gyűjteményekre (pl star trek összes és hasonló), de még ott se nagyon lehet ennyibő kihozni a lemezenkénti árat. Hozzáadod, hogy ezért egy másolásvédett, spéci olvasót igénylő sz@rt kapsz, máris érthetővé válik, miért töltögetik sokan az emkávékat még nyugaton is.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Béééla

  őstag

  Egy kicsit álságos mentalitás ez akkor, ha a "megnézem, hogy tetszik-e" próbakörrel gyakorlatilag okafogyottá vált megvenni a terméket (pl: film).

  És végtelenül gusztustalan, amikor egy filmet megnéznél, de a trélerében három felvillanás van, hogy mindenki döbbent arcot vág, majd egy logó: "A mozikban!", vagy hogy (ahogy a játékiparban is) a cikkek róla vagy spoilereznek, vagy fizetett reklám. Elmész, megnézed, és anyázva jössz ki. Ami egyértelműen állatihúdejó, azt persze megnéztük párommal moziban, na akkor nem is csalódtunk, de egy átlag filmnél köszi, nem.

  A Kedves Jogvédők nem látják be, hogy aki született kalóz, az egy forintot se fog adni egy filmért, ellenben egy albumért ~ 1000 HUF környékén már elkezd az itthoniak pénztárcája is kinyílni. Mellesleg felteszem a kérdést: mit kezdünk itthon a a 7.5 ezerrel drágábban váltott, ráadásul Font alapú Steam gift carddal, a röpke kétezer Ft-tal drágább de legalább ojróalapúval,
  nem látom az áruházakban az iTunes és Play (Microsoft Store kártyáról nem is álmodom) kuponokat a pénztárnál (mert nem léteznek), akkor miről beszélünk? Én is csak a számat húzva mertem ide-oda kapcsolni a bankkártyámat, de a gyereknek születésnapra-karácsonyra tuti csak egy feltöltőkártyát adnék (majd eldönti, hogy zenét vagy sapkát vesz belőle) mert a bankkártyához soha a büdös életbe nem fogom kötni.

  Játékot kalózkodni meg a multi miatt nem érdemes ma már, plusz ugye az esetleges fertőzésveszély. De inkább örülnék, ha letölthetnék egy demót és nem az ügyfélszolgálatot kéne zaklatni ha szar. Te se úgy veszel kabátot hogy "negyvenhatosat kérek, hátha jó", kifizeted, majd a bolton kívül felveszed és szaladsz becseréltetni mert szűk.

  @proci985
  megvaltozott a vilag.
  steam villamgyorsan es automatikusan patchel (250es netem van

  Köszi, 8 mega a max elérhető, pedig Budapest mértani középpontja. Nem mindegy hogy fél óra vagy 3 perc.
  Steamrol van refund ha nem megy / nem tetszik.
  Erősen korlátozott. Nem végigjátszás után akarom visszakérni a pénzt, nem vagyok olyan (főleg hogy a steam könyvtáram tele van, és ebből több cím úgy van meg, hogy évekkel később vettem meg, mert anno virágbolti verzió volt csak a gépen) de az már procedúra. Legyen demó. Psychonauts az utolsó amiből demót láttam, meg is vettem mert érdekelt. Vagy szokott ingyen hétvége lenni, ha úgyis méri a steam mennyit játszol, szedhess le egy játékot és 1 óráig nyomhasd anélkül hogy megvennéd. Demónak megfelel.

  Bélabá

 • t72killer

  Jómunkásember

  LOGOUT blog (1)

  Kiegészítve annyival, hogy jóideje nem vacakolnak a feketézők optikai lemezekkel, lévén a HDD fajlagosan olcsóbb és mérföldekkel hatékonyabb tárolási mód. Abszolút nevetséges+felháborító, hogyha KIFIZETEK 30-50EUR-t egy termékért, akkor miért kell kb addig Artisjus-reklámot, vmi másik b#romság trailerét nézegetni, míg elfogy a popcorn és az innivaló. Ezt kb a TV is tudja...

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  HBO előfizetés mellé kapsz GO-t ingyen, kb. ez látszik most a jövő útjának.

 • Stauffenberg

  PH! nagyúr

  "És végtelenül gusztustalan, amikor egy filmet megnéznél, de a trélerében három felvillanás van, hogy mindenki döbbent arcot vág, majd egy logó: "A mozikban!", "

  A trailer nem tud becsalni a moziba, de ingyen azért már kell?

  "Ami egyértelműen állatihúdejó, azt persze megnéztük párommal moziban, na akkor nem is csalódtunk, de egy átlag filmnél köszi, nem."

  Honnan tudod előre, hogy jó lesz? Letöltöd a kézikamerás kópiát és ha bejött, akkor moziban is megnézed?

  "A Kedves Jogvédők nem látják be, hogy aki született kalóz, az egy forintot se fog adni egy filmért"

  Nem mintha a jogvédelemnek csúfolt intézményrendszer mellett állnék, de tulajdonképpen mit vársz? Mostantól legyen minden ingyen, mert aki megrögzött kalóz az az is marad?

  Menjenek önköltségi ár alá? Majd te kitalálod mennyit akarsz fizetni és ha a fejlesztőnek, készítőknek, kiadóknak ez anyagilag nem éri meg, akkor inkább letöltöd kerülőúton? Amit a kalózkodást ködösen legitimálók nem értenek, hogy filmet, zenei albumot, szoftvert, videojátékot gyártani nagyon drága tud lenni és nem csak a nagy kiadók szuperprodukció léteznek, sőt a valóságban a többségük fennmaradni sem tud külső támogatók (állami támogatás, szponzor, alapítványok, stb) nélkül, de sokszor még azzal együtt sem. A kalózkodást ködösen legitimálók meg persze követelőzni azt tudnak, csinnadrattát várnak el, csak kifizetni nem akarják a gyártás és terjesztés költségeit. De persze megjelenhetnek a produkciókban harmadik felek is támogatóként, de akkor követelni ők fognak és a közönség igényei másodlagossá válnak. Valamit valamiért.

  "Mellesleg felteszem a kérdést: mit kezdünk itthon a a 7.5 ezerrel drágábban váltott, ráadásul Font alapú Steam gift carddal, a röpke kétezer Ft-tal drágább de legalább ojróalapúval"

  Saját magadat szúrod tökön és utána háborogsz... :D

  "mert a bankkártyához soha a büdös életbe nem fogom kötni"

  Csókolom, már 14 éve lehet PayPal-t használni online fizetésre, de ott vannak a bankok saját e-kártyái is. Szopatod saját magad Gift Cardokkal és mindenért másokat hibáztatsz? Jesszus...

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Béééla

  őstag

  A trailer nem tud becsalni a moziba, de ingyen azért már kell?
  Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy ingyen se nézem meg :D
  Az ilyen semmitmondó traileres filmek közelébe nem megyek.

  Honnan tudod előre, hogy jó lesz? Letöltöd a kézikamerás kópiát és ha bejött, akkor moziban is megnézed?
  Azok az idők elmúltak, amikor hajlandó voltam sávszélességet pazarolni kamerásra. Eddig a moziba járó ismerősök ajánlása volt az egyedüli megbízható forrás, az összes többi lutrinak bizonyult. Még a sokak által kedvelt-nézett hazai moziyútúberek véleménye is erősen különbözött többször.

  Nem mintha a jogvédelemnek csúfolt intézményrendszer mellett állnék, de tulajdonképpen mit vársz? Mostantól legyen minden ingyen, mert aki megrögzött kalóz az az is marad?
  Nem akarod látni, talán mert a kamera másik oldalán vagy? :)
  A 10 millió dollár büntetés egy albumnyi MP3-ért és az ingyen kenyér se járható, ellenben a Zinternet miatt iszonyat mennyiségű emberhez juthat el percek alatt a műved, nézd csak meg, hány noname ember vacka van fenn Playen és iTuneson! Próbálják meg inkább a fizetős vendégek igényeit nézni, ne a keselyűkét és kalózokét! Hány kis előadó teszi fel a cuccát youtubera és linkeli oda a vásárlási lehetőséget? Rengeteg!
  Pár évszázad eltelt, nem egy mecénástól kell nagy pénzt kuncsorogni, hanem sok apróból is összejön, és sokkal szívesebben ad ki az ember egy ezrest egy albumért, mintsem 3-4-5-öt. Változott a piac mérete, pont. Tessék alkalmazkodni, elég tíz yacht, nem kell tizenöt.

  Mellesleg felteszem a kérdést: mit kezdünk itthon a a 7.5 ezerrel drágábban váltott, ráadásul Font alapú Steam gift carddal, a röpke kétezer Ft-tal drágább de legalább ojróalapúval"
  Saját magadat szúrod tökön és utána háborogsz...

  Ezt kifejthetnéd. Azt próbáltam bemutatni, hogy az itthon EGYÁLTALÁN kapható kártyák is söralátétnek jók, vagy túlárazottak erősen.

  Csókolom, már 14 éve lehet PayPal-t használni online fizetésre, de ott vannak a bankok saját e-kártyái is.
  You can use PayPal to buy apps and digital content on Google Play in the following countries: Australia, Austria, Belgium, Canada, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Mexico, Netherlands, New Zealand, Portugal, Russia, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, United States, United Kingdom. Ungárische nincs. És nem mindegyik bank ad e-kártyát (és annak plusz költsége van) na meg minden gyerekre nem csinálok külön e-kártyát...

  Bélabá

 • Stauffenberg

  PH! nagyúr

  "Nem akarod látni, talán mert a kamera másik oldalán vagy?"

  Mit nem látok? Tőlem nem láthattál leírva olyat, ami az elfajzott jogvédők vállát veregetné, mert undorodom tőlük. De ez is csak egy hangos kisebbség, ettől még a szerzői jogvédelem egy létező és komplex területe a jogalkalmazásnak és jogalkotásnak.

  "Tessék alkalmazkodni, elég tíz yacht, nem kell tizenöt."

  Köszönjük, mára is kimerítetted az "azért kalózkodom, mert ők szupergazdagok" bullshit dömpinget.

  "Ezt kifejthetnéd. Azt próbáltam bemutatni, hogy az itthon EGYÁLTALÁN kapható kártyák is söralátétnek jók, vagy túlárazottak erősen."

  Nem tudom mit kell ezen kifejteni. Banki napi középárfolyamon, névértéken vásárolt Gift Card helyett inkább a masszívan túlárazott nepper árakkal jössz. Nem tudom ez mire jó, azon kívül, hogy finoman szólva is humoros az egész.

  "És nem mindegyik bank ad e-kártyát (és annak plusz költsége van)"

  Neked nagyon bejön ez a "legyen minden ingyen", még a saját pénzed biztonságára sem vagy hajlandó kifizetni egy fillért sem. Ezeknek a virtuális kártyáknak az éves díja 1000 Ft körül mozog, jelentősen olcsóbb, mint a főkártyád.

  "You can use PayPal to buy apps and digital content on Google Play in the following countries:"

  Tudtad, hogy Google Play-en vásárolhatsz a telefonszámlád terhére is? Nem kell hozzá sem bankkártya, sem PayPal. Ellenben PayPal nagyon-nagyon sok helyen máshol remekül használható, de kiragadtál egy példát, hogy éppen hol nem.

  "na meg minden gyerekre nem csinálok külön e-kártyát..."

  Ennél a pontnál már rájöttem, hogy inkompetens vagy a témához, inkább hagyjuk az egészet... kalózkodj kedvedre, neked ez jár és kész! Mindenki túl hülye megérteni a te egyszerű igényeidet.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • proci985

  MODERÁTOR

  evek ota nem szoktam reklamokkal talakozni. netflixen foleg nem. ezt alairom, tenyleg igy volt 10 eve es tenyleg par ceg sportot uzott az atugorhatatlan flag abuzalasabol, de meg egyszer, 2016 van.

  2 euro termeszetesen az akcios kosar alja, neha itt ki lehet fogni. azert a 25-50gigas fileokbol annyira sok nem fer el vinyon se. kalozoknak egyeduli elonye, hogy a lemezeknel megint tetulassuak az atalassal es 4K lassan es dragan jon, cserebe viszont Netflixnek pl mar megint van 4Ks streamje.

  [ Szerkesztve ]

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • t72killer

  Jómunkásember

  LOGOUT blog (1)

  Nincs netflixem, vajon mennyire használható ez a 4k-s stream:F? Jó 4k-hoz kéne vagy 50Mbps, de még hevc-el is 30+...

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Béééla

  őstag

  Látom nem gondoltál arra, hogy a nagy lenyúlja a kicsi "keretét" cségóra, és a kicsi sem rest a kiberpóninak mikrotranzakciós szőrfényesítő zabot venni húszezer Ft értékben. Kicsit elrugaszkodott, de ha a kölyök kap születésnapra X ezer "kupont", ne kelljen kuncsorognia hogy mit szeretne épp venni. (bocs ha ósdi, maradi többgyerekes családmodellben gondolkozom :D )

  @Stauffenberg
  "Nem akarod látni, talán mert a kamera másik oldalán vagy?"
  Mit nem látok?

  A jó tartalomért fizetni szándékozók igényeit (és méretét), nem mást :)

  Köszönjük, mára is kimerítetted az "azért kalózkodom, mert ők szupergazdagok" bullshit dömpinget.
  Jó, itt a tucatgyáros dömping-kiadókról van szó, ők azok akik már azért is felakasztatnának, ha YouTubeon hallgatsz meg egy számot, és ugyan az olcsóbban adott, de szélesebb körben vett zene-videó-szoftver az elején okozhat "mínuszt" (kevesebb yacht) de stabilabb bevételi forrás lenne, mert a büntetéssel magában semmit se lehet elérni. (BKV-t is mindig lesz aki ingyen akarja majd használni, változatos indokkal)

  Banki napi középárfolyamon, névértéken vásárolt Gift Card helyett inkább a masszívan túlárazott nepper árakkal jössz
  Persze, mert itthon ennyiért kapni. "Bezzegnyugaton" 20€ Play kártya 20€, és a lidlben (vagy azzal ekvivalens boltban) is kapni, pont nálunk, az érzékeny piacon szűkek a lehetőségek.

  Neked nagyon bejön ez a "legyen minden ingyen", még a saját pénzed biztonságára sem vagy hajlandó kifizetni egy fillért sem. Ezeknek a virtuális kártyáknak az éves díja 1000 Ft körül mozog, jelentősen olcsóbb, mint a főkártyád.
  Eggyel nyugatabbra megoldott amiről beszélek, nem örökélet-ingyensör-adócsökkentés amit kérek, hanem csak annyi, amennyi máshol is van.

  Tudtad, hogy Google Play-en vásárolhatsz a telefonszámlád terhére is?
  És akkor most én is mondjam: kiragadtál egy extrém példát? :U

  Ellenben PayPal nagyon-nagyon sok helyen máshol remekül használható, de kiragadtál egy példát, hogy éppen hol nem.
  A legelterjedtebb és legnagyobb mobilos alkalmazásboltról beszélünk, nem egy startup kis zugboltjáról.
  De még mindig csak az a lényeg: van egy csomó, jól működő és bevált módszer, ami nálunk nem elérhető, vagy csak (ahogy írtad) nepperektől.

  Ennél a pontnál már rájöttem, hogy inkompetens vagy a témához, inkább hagyjuk az egészet... kalózkodj kedvedre, neked ez jár és kész! Mindenki túl hülye megérteni a te egyszerű igényeidet.
  Ha észrevetted volna a korábbi HSZ-ekből: rohadtul nem kalózkodom, csak megpróbálom az egyszerű egyszeri ember helyzetét megérteni és vázolni. Nekem van paypalom, kártyám (ekártya csak azért nem mert a banknak nincs) és majd' minden földi jóm. Csak egy átlagos szülő nincs felkészülve, így lesz az hogy Pistike anyu kártyáját használva veszi meg a CoD Interstellar Warfarét, és "véletlen" megjegyezteti a kártyaadatokat, és mellécsap még 100k HUF értékben skineket DLC-ben, és a lista hosszú.

  Bélabá

 • proci985

  MODERÁTOR

  4K stream passz, nincs hozza TVm. az fHD stream teljesen vallalhato. minimalis artifact van neha ha valamiert doccen a net, de ha nem a szokasos problemas helyeket vizslatod akkor jellemzoen nem feltuno.

  egyebkent van ingyenes honap (tobbi streameren is), probald ki, kifejezetten jo dolog.

  Béééla: steamen van gyerekzar. ha veletlenul meg is lesznek jegyezve a kartyaadatok, nem fog tudni vele semmit venni.

  [ Szerkesztve ]

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • Béééla

  őstag

  És szerinted hány szülőnek van fogalma arról hogy mi a steam? A legtöbbnek még ma is az a nagy zajos doboz ami előtt a rohadt kölke = számítógép, és itt ki is merül a kontroll, legfeljebb elveszik a tápkábelt. (megtörtént eset, persze szerintük nem ment át a gyerek a másfél sarokra levő pécéboltba egy 250 Ft-os vezetékért...)
  Tök jó gyerekzár-funkciók vannak mindenfelé (play, MS, Nintendo csak amit személyesen meg is néztem), de a szülők a béka segge alatt vannak képzettséget nézve, még azt se tudják beállítani hogy a wifi este 10 után ne adjon netet X MAC című eszköznek, és mint a messiásra úgy néznek, ha ilyeneket megemlítek mint lehetőséget.

  Bélabá

 • proci985

  MODERÁTOR

  Na ez viszont mar tenyleg nem a tartalomszolgaltatok sara.

  Btw, IT analfabetanak lenni szulokent se meno.

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  Anno az én gyerekem még úgy volt nevelve, hogy szót fogadott, mert elmagyaráztam Neki a miértet... Persze én még a klasszikus nevelési elvekben hiszek, nem a pórázban, rácsban, ketrecben...

  Ja amúgy a white list jobb mint a black, hiszen élelmes gyerek cserél a haverrel eszközt, így MAC címet is... ;)

  [ Szerkesztve ]