Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fred23

  veterán

  Előzőmből: Adott tulajdonságai alapján válik a szerelem tárgyává, bármilyen tulajdonságokról is beszélünk. Vagyis a pszichológiai tulajdonság, azaz a másik ember személyisége is válhat meghatározó feltétellé. De mert az is valamilyen, az is feltételes. Tehát máris ott vagyunk, hogy minden szerelem feltételes, csak mivel adott feltétel teljesülése állandó, a tárgyban foglalt, nem tűnik fel a feltételesség.

  Hogyan lehetne kapcsolgatható a szerelem, ha egyértelmű, beazonosítható okoktól, tulajdonságoktól függ? A feltételek pedig ugye már teljesültek. Adott ember adott tulajdonságai okozzák. Olyan ez, mint mondjuk a gravitáció vagy az F=ma. Nem tudod megváltoztatni, de attól még feltételes.

  "Mindennek a tetejébe az személyiség ami kimondottan nem vonzó számomra. És mégis amikor elindult a folyamat utassá váltam, és bármit tettem nem múlt el."
  Nem vagy elég tudatos. ;) :D
  Minden nő másként hat, és sok módon okozhat mindegyik ilyen vagy olyan fajta kielégülést. Lehet, még tanulnod kell, hogyan szeretnél leginkább kielégülni, illetve az emberek összetettsége miatt az is lehet, részben nagyon kielégítő Számodra, részben pedig rossznak, károsnak tartod. Illetve ezek össze is nőhetnek sajnos. (bkercso: "berögzült érzelmi minta".) ( ->Valami olyasmi ügy, mint az általam említett nő, amelyik a domináns, agresszív férfira nedvesedik csak, tőle kapcsol be csak az az érzelem- és ösztöncsoportja, amit aztán szerelemként él meg.)

  bkercso:
  "Egészséges kapcsolata csak egészséges embereknek lehet szerintem."
  Szerintem is, de az 'egészséges' elég tág határok között mozog. Az önzetlenségnek pedig szerintem minden esetben van önző vagy személyes-semleges oka. Utóbbit hosszan kéne magyarázni talán, és mobilról vagyok, de nagyjából arra gondolok, hogy ilyenkor az önzetlenség oka egy sajáttá tett eszme, idea.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák