Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
-
vince
őstag
ez „számos felhasználó” kérése volt
hehe"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Tomy Yayo
senior tag
Megérdemlik, szép munkát végeznek azzal az OS-el. Játékon kívül (sőt wine-al elég sok játék futtatása is megoldható) simán kiváltható vele egy Win+MS Office kombó, ami azért nagyon nem kis pénz lenne...
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Véletlen nem előzi meg a Mint és a Mageia az Ubuntut népszerűségben?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
floatr
veterán
Erasmus: tudtommal nem létezik ilyen szerződés az amazon és a canonical közt. A fejlesztői blogok szerint még ~40 ilyen keresés fog landolni hamarosan, ami nem adware FUD témakör, hanem webapps integráció. Persze akik pénzéhes szemétládának szeretik látni Shuttleworth-öt, az most nagyon elemében lehet, mert mutogathat erre is, meg az adományozós ívre is.
(#5) CPT.Pirk van erre valami stat, vagy csak a distrowatch megint?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jobbat nem tudok, ahogy nézem ,minden ilyen témával foglalkozó oldal a distrowatch-ot hozza forrásnak, ezért érdekel, hogy honnan jött az, hogy most az Ubuntu a legnépszerűbb.
Különösen azért kétlem, mert a Linuxosok jó része ódzkodik a Unity felülettől, még ha nagyon könnyen le is lehet cserélni másra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Pixa
aktív tag
Emlékszem arra az időszakra amikor az Ubuntu ingyen küldte a CD-t, ha az ember kérte. Igaz beletelt kis időbe, de mindig megérkezett.
Sajnálom őket, hogy az a project kihalt. De reménykedem benne, hogy a támogatással sikerül ismét beindítaniuk és népszerűsíteniük az Ubuntut."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
floatr
veterán
Én inkább azt mondanám, hogy a hőzöngőket jobban hallani. Alapvetően egyébként nem is értem a felháborodásokat, mert a felület most is választható, akik meg ehhez a részéhez nem értenek, felhasználói tesztek alapján jobban is járnak a unity-vel Csak amiatt mondom ezt olyan magabiztosan, mert nemrég olvastam h a canonical nagy számban hívogatott be az utcáról embereket, hogy mondjanak véleményt, és azokra építve is menetelnek ebben az irányba. Az hogy a korábbi júzerek egy része elégedetlen, nem sokat ér akkor, amikor világhódító körútra készülnek jövőre
-
-
leslieke
Jómunkásember
Kár, hogy csak PayPal lehetőség van, egyébként támogatnám.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
vince
őstag
mi a bay a paypal lehetőséggel?
szerk.: hát regisztrálj
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
nincskanál
tag
Isten bizony, ha nem állnék ilyen s....l anyagilag, én fizetnék nekik. 4 éve használom a rendszert teljes megelégedéssel. Jómunkásemberek.
Na, újabb indok a nyugatra távozásra... -
törölt tag
múltkor láttam valahol, hogy a distrowatch statisztikáit boncolgatják, és összevetik több statcounter adataival, a vége az lett, hogy kb teljesen alaptalan az a szám, valahol volt róla adat, hogy amíg a Mint tábor pár tízezerrel nőtt, addig az Ubuntus tábor százezres nagyságrenddel.
Tomy Yayo: most, hogy jön a Steam linuxra, már ez a kifogás is egyre kevesebbet nyom a latba
-
attila9988
őstag
egyébként nem is értem a felháborodásokat, mert a felület most is választható,
De minek melózzanak a lecserélésével, ha egyszer másik os -en azt sem kell. Ráadásul a cannonical ezzel foglalkozik igazán, és ezt fogja nyomatni később is.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
lapa
veterán
küldtem nekik én is kannásborra.
-
floatr
veterán
válasz attila9988 #17 üzenetére
És...? Használd azt, ezért sem fizettél, meg azért sem, még csak nem is kényszerít rá senki. Épp te nyomod orrba-szájba h mennyivel szárazabb és tisztább érzés már csak leírni is azt h "debian", hát akkor boldogítsad azt a tábort, nem kell még párszázezerszer elmondani, hogy a bubi egy fos, amit aztán arra finomítasz, ha rákérdeznek, hogy ez csak egy vélemény, mert neked nem tetszik valami benne.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz attila9988 #17 üzenetére
Mintha olyan nagy meló lenne lecserélni.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
spirit007
senior tag
Ja. Feltelepíted pl. 12.04 -et aztán nézel mint a moziban, majd miután google-zol egy kicsit kiderül hogy kell...
mármint,hogy kell installálni ELŐBB a gnome panelt, hogy bejelentkezéskor át tudd váltani classicra.
Nyilván mindenkinek triviális egy korábbi verzióról való átálláskor, hogy így kell majd csinálni.
Az meg merő véletlen, hogy a "Howto install 12.04 classic gnome" kérdésre több mint félmillió találatot hoz a google... valamint a IT némával foglalkozó oldalakon jónéhány milliószor hangzott el a kérdés.RE: (#10) floatr "Én inkább azt mondanám, hogy a hőzöngőket jobban hallani."
Egy frászt. Rengeteg embert tudok aki nem hallatja magát nyilvános fórumokon, viszont unity -től és az egész szemlélettől okádhatnékjuk van. És nem youppie cserépedény hobbisták, hanem kőkeményen ezzel keresik a havi betevőt -megjegyzem nem is rosszul.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz spirit007 #21 üzenetére
Ez a "rengeteg embert tudok..." kezdetű rész már ne haragudj de indoknak/statisztikának/bárminek teljesen hasznavehetetlen. Amellett meg kéne nézni, hogy mik a canonical céljai, milyen közönséget céloz meg, nomeg az alternatívákat. De nem véletlenül mondtam azt, hogy vicc az, amikor valaki panaszkodik a környezetre, de nem tudja megoldani, mert akkor elvileg feltételezhető némi előzetes ismeret, de mégis képtelen megoldani ezt a végtelenül egyszerű problémát.
Aki meg újoncként csöppen bele a dologba, szvsz még örülhet is neki, hogy nem egy win95/3.1 felülettel versenyezni akaró eszköztárat lát. Elmúltak ezek az idők -- sajnos vagy sem... -
udash
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, mit kell google-zni ahhoz, hogy valaki lecserélje az alap desktop-ot. Nekem valamiért semmi bajom a Unity-vel, de install után nyitottam egy konzolt, és a biztonság kedvéért apt-get install openbox. Ott van, kiválasztható, és működik is.
U-dash
-
spirit007
senior tag
"Ez a "rengeteg embert tudok..." kezdetű rész már ne haragudj de indoknak/statisztikának/bárminek teljesen hasznavehetetlen."
Pont annyira mértékadó, mint a fórumokon lévő hőzöngők száma.
"De nem véletlenül mondtam azt, hogy vicc az, amikor valaki panaszkodik a környezetre, de nem tudja megoldani, mert akkor elvileg feltételezhető némi előzetes ismeret, de mégis képtelen megoldani ezt a végtelenül egyszerű problémát."
Az a nagy büdös helyzet, hogy a fenti példa megoldásában semmilyen előzetes ismeret nem segít. Pontosabban még hátráltat is, ha a 11.10 -ből indulunk ki. Az más kérdés, hogy van aki megoldja - google - és van aki sz*rik rá és nem áldoz rá egy percet sem. A kérdés azonban ettől még megmarad -miért kellett ez az apró és némi keresgéléssel megoldható kib*szás?
Vagy ez lenne az innováció, hogy kvázi így lehet/kell kikényszeríteni a unity használatát...
Ez megszokod vagy megszöksz stílust mondjuk nem kéne átvenni a MS-től.
Úgyhogy ez megint csak nem tesz jót a linuxnak.
Mellesleg, akinek nem teszik a környezet -és meg tudja oldani a problémáját - azért még hangot adhat a nemtetszésének nem?"Aki meg újoncként csöppen bele a dologba, szvsz még örülhet is neki, hogy nem egy win95/3.1 felülettel versenyezni akaró eszköztárat lát. Elmúltak ezek az idők -- sajnos vagy sem."
Egy újoncnak 99% -ban Móricka feltolja a 'zikszpét , vagy a hetet. Mivel Móricka csak a win telepítőlemezeket ismeri, linuxokkal nem is próbálkozik.(desktopról beszélünk)
Aki tehát újoncként csöppen bele valami varázslat folytán a linux világába, annak fogalma sem lesz hogy nézett ki a win3.11 vagy akármi, tehát nem tudhatja minek örüljön. -
válasz spirit007 #28 üzenetére
Nincs senkire semmi kényszerítve. Ha mást szeretnél, mást töltesz. Tudtommal még mindig elérhető a Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, stb.
Vagy, ha Classic Gnome-ot akkor azt dobod össze magadnak (illetve ott a gnome remix is hamarosan.)
Miért kell ezen ennyit problémázni? Nem férhet minden rá a CDre (mint ahogy a 12.10 sem fog ), ha az átlagtól eltérőt akartál, azt mindig neked kellett beállítani.Tegnap még működött...
-
floatr
veterán
válasz spirit007 #28 üzenetére
Szerinted nem innováció a unity?! Sok mindent lehet rá mondani, de ez az egyik legnagyobb ferdítés. Az egyik legkeményebb lépés a canonicaltól, amiért cserébe felvállalták a konfrontációt a harcore
win95gnome2 fanokkal is, mert újítási kényszer van az összes környezet fejlesztőcsapatánál.Akit ennyire bosszant, az nemhogy meg akarja oldani, de meg is oldja. Ha meg szarik rá, akkor nem is volt igazán fontos, csak divatfika az egész. A korlátozás meg kamu. Sehol nem korlátoznak, hogy más környezetet használj: KDE4, LXDE, XFCE, classic, de még a gnome3 is benne lesz a keretben. Egy korlátozás van, hogy nem használnak tovább gtk2-t, mert annak megszűnt a hivatalos támogatása.
Újonc alatt meg azokat értem, akik ebben a világba csöppennek újoncként. Én a magam részéről előre sajnálom ezeket az embereket, mert tele van ez a közösség egy rakat frusztrált emberrel, akik ebban élik ki a problémájukat
-
törölt tag
Személy szerint próbálgattam próbálgattam az Unity felületet de a végére elment tőle a kedvem. Most boldogan használom a Lubuntumat . Tökéletesen megy öröm vele dolgozni. Megérdemlik a fiuk a pénzt, én még fizetnék is ha fizetős lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
Ha lenne a Unity kiagyalójának nyilvános kivégzésére opció, no arra fizetnék!
Amióta belebuzulódtak a unitybe azóta egy rakás x@r lett! Az 3+ hónapos LTS bebootoláskor menetrendszerűen rendszerösszeomlással nyit?!
A xubuntut minek ajánljátok? Használtátok? A csomagok unitizása miatt az xfce alatt nem megy a compiz. A FF olyan mint a tetű, nem szólva, hogy lépten-nyomon összefossa magát. És ezt egy négymagos gépen? Egy Bodhi vagy egy Puppy egy 5 évvel elavultabb gépen futva is körberöhögi!Sok pöpec, itt még csak nem is említett disztro mellett(de még a Minttel is összevetve) a Cannonical kínálata még viccnek is rossz.
Utánam a kondenzcsik!
-
válasz Nowhereman #33 üzenetére
Nyilván a csomagok vannak elunityzva, de ha tudnád, hogy a CCSM-ben kikapcsolható a unity plugin a compizból, akkor nyugodtabb lennél?
Hogy az FF miért omlik nálad össze, azt nem tudhatjuk (bár esélyes a Flash, mint mindig ), de hidd el, hogy nagyon sok más ember nem tapasztalja.
És a Unity is cserélhető, van minden, még Gnome Classic is.Tegnap még működött...
-
floatr
veterán
válasz Nowhereman #33 üzenetére
Ezek már csak ilyen retket tudnak csinálni, hogy a te gépe(i)den semmi sem működik, ami tőlük származik. Gondolom a hibákkal kapcsolatos részleteket a fórumon kitárgyaltuk, és a jelentések el lettek küldve a LP-re... oh wait, te is csak szarozni jöttél egy olyan dolgot, amiért még az életben nem adtál sem pénzt, sem tudást.
-
Nowhereman
őstag
válasz lionhearted #34 üzenetére
Kikapcsolhatod, de attol még xfce inkompatibilis marad. A FF-en meg van még jónéhány plugin, amit a viláürig tud repíteni a levakarhatatlan unity plugin. Legegyszerűbb az ubuntu cseréje egy olyan disztróra, amelyik normálisan fut alapból. A gnome classic meg pont olyan tetűlassú, mint az alap gnome3
floatr: tudod töredékére se dühítene a unity, ha nem cseszné az agyamat a tudat. hogy ilyen marhaságokra ment el az utalt stex.
És valszeg a gépemmel van gond, mert pöccre fut rajta tucatnyi disztro, feltéve, ha nem -buntura végződik a neve.Utánam a kondenzcsik!
-
floatr
veterán
válasz Nowhereman #36 üzenetére
Nem akarok jelen szálban nagyon belemenni, de csekély tapasztalatom (3-4 lapos, 2 netbook, 2 asztali gép) alapján kicsit nehezemre esik elhinni, hogy igazad lenne, amikor általánosságokban beszélsz.
Ha valóban érdekel, akkor ahogy eddig is gyakran volt rá példa, az LTS utáni release-t érdemes kipróbálni, mert gyakorlatilag optimalizálásra hegyezték ki. De szíved joga, hogy mit választasz; egyedül az lesz majd a probléma, hogy nem csupán a felhasználók közt népszerű, de a gyártókat is hamarabb lehet megnyerni egy bubi támogatására, mint pl egy gobolinuxhoz, és ez csak egyre éleződik. Ugyanis nem csupán adományok landolnak a canonical-nél ahhoz, hogy megfelelő háttérüzleteket kössenek.
-
válasz Nowhereman #36 üzenetére
http://askubuntu.com/questions/58002/how-do-i-enable-compiz-in-xubuntu
https://wiki.archlinux.org/index.php/Compiz#XFCEVan pár link, ahol olvasható, hogy állítsd be. Mondjuk elég fura, hogy egy lightweight xfce mellé valaki épp az erőforrásnyelő 3d-s compiz szeretné, de megoldható, elméletileg.
Mit jelent az "alap" gnome 3? A gnome-shellt? Vagy a unity-t. Mert egyikkel se lenne igazad, a classic szerintem elég jól lett összerakva, bár tény, hogy valamivel többet eszik, mint a gnome2, de sokkal kevesebbet, mint a másik kettő. Haladni kell a korral, és a gtk2 a múlté már.FFen milyen levakarhatatlan unity plugin van? A global menu bar integrációt ki lehet kapcsolni, vagy akár a firefox-globalmenu csomag eltávolításával. Ha az ubuntu modification is zavar, akkor xul-ext-ubufox csomag, amit keresel (bár ez vajmi kevés rossz hatással van az FFre, lényegében csak jó)
Ne dühből használd, keresdd inkább az okokat. Vagy használj mást, ha neked az jó.
Tegnap még működött...
-
floatr
veterán
válasz lionhearted #38 üzenetére
Ha megoldanivaló problémája lenne, akkor a megfelelő topicba irkálna... ifjunó vatájmín
-
Nowhereman
őstag
válasz lionhearted #38 üzenetére
A gtk2+compiz erőforrásigénye röhej a gtk3-hoz képest. Viszont tud néhány olyan hasznos dolgot(pl: tilling), amit alapból nem tudnak a "világmegváltó" új kezelőfelületek. Ha már nem zavarna az erőforrás zabálása, meg a lassú működés, akkor alapból Cinnamont használnék, az valamelyest ki van találva. A gnome classicnál még a Mate is jobb! Alapjaiból az egész gtk3 meg egy erőforrás zabáló hitvány egy valami az E17-hez képest. Ez az a "haladjunk a korral" - (, bele a pusztulásba) felfogás, amely egyik tényezője annak, ami miatt a Linux sose lesz több 1%-nyi hóbortnál.
A linkjeidet meg olvasd el mielőtt elküldöd. Azon a verzión még működött, csak időközben haladt a kor...
Különben meg amit röviden mondanék: ne szopassátok vaktában a népet olyannal, amit nem ismertek! A Xubuntu - egy Ubuntu amelyre trehányul ráokádták az xfce-t! Ha ott van a xfce-s Mint, ami teljesen kompatibilis, meg a kezelőfelület beillesztésével is többet foglalkoztak annál a kb. tíz percnél, amit a Cannonical szánt rá a marha nagy Unity mániája közben.
[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
floatr
veterán
válasz Nowhereman #41 üzenetére
Nem tudom mit értesz 12.1 alatt. Én a 12.10-ről beszéltem, ami még nem végleges. Amúgy valóban nem kicsit önellentmondásos, amiről beszélsz, mert a compiz valóban egy felesleges terhelés a te szemszögedből egy xfce számára. Ha meg boldog e17 felhasználó vagy, akkor nem tudom miről beszélünk... Ja, szarozni jöttél, el is felejtettem.
-
floatr
veterán
válasz Nowhereman #43 üzenetére
Nem látsz te semmit, "vitából" meg nincs mit kihagyni, mert az sincsen. Idejöttél pampogni, ennyi
-
válasz Nowhereman #40 üzenetére
OK, akkor másik link:
[link]
Ezen az illető használja a 12.04es Xubuntuval. Ha ez lehetetlen, akkor neki hogyan sikerül?
[link]
[link](videó)
Szerencse, hogy videó is készült a lehetetlenről.Bele a pusztulásba? Ha nem tetszik az irány, használj mást. Jaa, hogy ezt teszed, akkor nincs miről vitázni.
Classic gnome3, compizzal (32bit), elindul nekem 160-170mega ramból (talán volt kevesebb is, azért a verziók között a startup, a kernel, stb. is változott). Ez annyira nem vészes a mai memória méretek mellett. (De fut még egy gnome2 is valahol, compiz nélkül sem volt kevesebb 130-140megánál.)
De mindegy is, ha úgy gondolod, hogy gáz az egész, akkor maradj a másik 99%nál. win8 4 prezident![ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Nowhereman
őstag
válasz lionhearted #45 üzenetére
Nálad a müködés annyi hogy elindul, nálam meg az, hogy nem x@rja össze magát negyed óránként.
Utánam a kondenzcsik!
-
válasz Nowhereman #46 üzenetére
Nálam semmit nem jelent, sosem próbáltam, nem is akarom.
Tegnap még működött...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest