Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
Maximálisan egyetértek. Aki képben van arról,h egy átlagos programozó itthon mennyit keres (és nem a tudok html oldalt csinálni,húúú de fasza vagyok), az rövidke számolás után rájön,h iszonyat pénz megírni egy játékot(nem jobbrabalra lehet menni kakit).
DE 15k sok egy játékért. Ott van az UT3. 3kért meg lehetett volna venni,kipróbáltam,de nekem nem tetszett...wowért viszont kifizettem a pénzt.mert tetszett,mert nem sok sz@ros 10éves hülyegyerekkel akartam törtszerveren tolni,stb.
reális árképzéssel,minőségi szofttal még a magyarok is megengednék maguknak,hogy bemenjenek a boltba,és a tej,kenyér mellé esetleg havonta bedobjanak egy ótósjátékot... -
fasirTTT
őstag
válasz
#13260800 #16 üzenetére
igen a torrentezés eléggé kényelmes meg minden, de ha 300ft lenne 1 zene cd akk gyááá tuti venném agyba főbe
és mint látod, nem én vagyok az egyedüli, aki venné eredetit, ha közbe meg is szerezhetné ingyen
kéne egy ilyen lépés játék téren is
egyből megugranának az eladások az millió százalék
-
törölt tag
az illegális letöltéseket, feketepiacot nem lehet felszámolni teljesen. de lehet törekedni rá, hogy minél kevésbé érje meg nekik működni. ennek egyik módszere, amit jelenleg próbálnak, hogy szigorításokkal bírásgokkal operálnak. de ehhez ugye célpont is kell, tehát el kell fogni ugye a csalókat, keresztül kell vinni a bírósági ügyeket, és így tovább.
a másik megoldás pedig, hogy leviszik az árakat szándékosan, és próbálják minél több ember számára elérhetővé tenni. biztosan nagyon sokan vennék meg az albumokat, ha 1 fontért adnák őket, mert sok embernek nyűg a torrent, sokkal egyszerűbb lenne a zenelejátszóban felmenni a "vásárol" részbe, és fillérekért megveni teljesen legálisan (jobb minőségben, rendezve, extrákkal).ilyen hirdetéseket meg bármilyen fejlettebb lejátsó tud prezentálni (koncertek, merchandise meg hasonlók, még új albumra is figyelmeztet)
szerk.: nekem akkor sem kéne drm-es zene, ha ingyen adják. teljesen felesleges szivatása ez a becsületes embereknek. ez a hány gépen hallgathatod, meg hasonló megkörések elég ellenszenvesek.
-
DJS
tag
Ha valaki komolyan versenyezni akar a kalózkodással, akkor csak egy lehetőség van: semmilyen DRM.
DRM nélkül zenét adni a mai világban egyenlő a kalózkodás elfogadásával. Számítógépen seperc alatt lehet adatokat másolni, és ha DRM nélkül adod, meg is teszik. Ezért a zeneipar keresni fogja a DRM megtartásának a módját.
"Plusz néhány releváns hirdetést is, miért ne"
Pl. azért ne, mert versenyezni akarnak a kalózkodással.A releváns hirdetések sokszor nem zavaróak, hanem kifejezetten előnyösek. Most ne a magyar viszonyokra gondolj, ahol a külföldi zenéket igazi beleélés nélkül hallgatjuk, hanem az igazán fontos piacra, az amerikaiakra. Az ottani tiniknek lényegében hasznos lehet, ha egy jó zene mellé rögtön kapnak infókat arról is, hol lehet kapni a közelben pólót a zenekar emblémájával, vagy hol lesz nemsokára koncertjük a közelben.
Valami azt súgja, hogy nem nagyon próbáltál még meg irtózatosan olcsón minőségi fevételt készíteni.
Valóban nem, de Madonna áraihoz viszonyítva az a pár százezer forintos hangmérnöki költség igazán lényegtelen. A zeneipar számára legalábbis.
"szigorúbb ellenőrzés. Néhány millió gyerek megbírságolása után kifejezetten gyorsan átalakulnának a médiahasználati szokások."
Szerintem nem pont azok az átalakulások történnének, amire te gondolsz.Ez nyilván egy elkeseredett lépés, de megtehetnék. A jog mellettük szól, nyíltan és egyértelműen, a bírói kar már nagyrészt a zsebükben van, és külföldön nem nagyon szeretik az emberek az alapvető törvényeket módosítgatni. A zeneipar adott esetben simán megléphetné ezt, és mire a jogi hercehurca véget ér, nyilván egy szerzői jogi törvény-módosítással, addigra ők már degeszre tömték magukat, és a torrent a mai formájában meg is szűnt.
-
Kobaljov
senior tag
válasz
Johnny Cage #31 üzenetére
A megsajtóztatott "nagy" kivonulások után sem tűnik úgy ha elmegyek egy hazai műszaki áruházba, hogy nagy változás történt volna a kínálat nagyságában vagy frissességében
-
Kobaljov
senior tag
válasz
WonderCSabo #30 üzenetére
A DVD-k árai még a Blu-ray filmek megjelenése előtt 1-2 évvel lecsökkentek, a forgalmazók átálltak az olcsóbb, de nagyobb mennyiségű árusításra és kevesebb drágább, extra változatot hoztak ki mint korábban.
-
adalbert1
veterán
válasz
Johnny Cage #31 üzenetére
Szerintem ez annak is betudható volt, hogy a szinkront és esetleges feliratot leszámítva ugyanazt a filmet (vagy még akár jobb kiadást is) olcsóbban be lehetett szerezni külföldről. Meg speciel azt is gáznak tartom, hogy rengeteg filmnél eljátszották hogy először jött egy szimpla fapados kiadás, rá 1-2 évre meg egy sokkal igényesebb, vagy először kijött szinkron nélkül, rá pár évvel szinkronnal. Tehát simán 2-szer vagy még többször akartak pénzt lehúzni a fogyasztókról, ez szerintem kevés embernek tetszett. Ill. azért itthon a fizetőképes kereslet se volt valami magas + időközben kezdett minél jobban elterjedni a szélessávú net hozzáférés, és sokan inkább letöltötték az adott filmeket.
Oké hogy kis piac vagyunk, és így magasabb az 1 termékre jutó önköltség, de a blu-ray árak se valami versenyképesek itthon. Ha egyszer elkezdenék blu-ray filmeket gyűjteni, azokat is inkább Angliából rendelném.Hogy on is legyek: Cd-t már szerintem 300 forintért se vennék, csak a gond van vele (a digitális terjesztéssel és tárolással összehasonlítva).
-
ntomka
nagyúr
Én úgy tudtam, hogy a kiadók cserélik. Volt olyan cd a kezemben, amire ez rá volt írva. Gondolom ez kiadó függő is lehet.
Egyébként abszolút nem tartom hülyeségnek a normális árkialakítást. Az demagógia, hogy a "magyar ember" 1Ft-ért sem venné meg az albumot. Dehogynem! Vannak azok az emberek, akik nem javulnak, de a többség a szürke sávban lavíroz, és ha jó feltételeket adnak elébe, a fehér sávot választja. De amíg azt látják az emberek, hogy egy CD árán az egész családot elviszik állatkertbe (csak egy példa, tetszőlegesen helyettesíthető bármilyen élethelyzetre), addig inkább kerülőutat fognak keresni. A 300Ft/album lehet elrugaszkodott, de pl. egy 1000 Ft-os árat egy komolyabb előadó lemezéért reálisnak tartok, amit még simán kifizetnék bármilyen kedvenc előadóm zenéjéért (ennyit a legtöbben kibírnának időnként (nem, nem naponta) a kedvenc előadójukért). Az adathordozó mikéntje más kérdés. A CD erre a célra valóban elavult, ezt is el kéne felejteni, max díszdobozos, stb. kiadásoknak megtartani gyűjtőknek, kicsit magasabb áron.
-
djsunny
aktív tag
Az első bekezdésed csak akkor igaz, ha igénytelen vagy a minőségre. Akkor valóban amit talált a kereső azt húzod le azt jóvan.
Azonban aki igényes ember az nem azt fogja meghallgatni amit a torrent elsőre talál, hanem azt ami a legjobb minőségű és a legjobban szól. És a legjobb minőségű verzió megkeresése bizony nagyon sok időt fel tud emészteni. Ezzel szemben a vásárolt termék (mp3, wav vagy CD lemez) mindig a legjobb minőséget nyújtja hangzásban méghozzá a keresgélő módszer idejének töredéke alatt.
A hírrel kapcsolatban egyetértek az úriemberrel, lejjebb kell vinni az árakat! Vannak olyan haladó gondolkodású művészek akik már rég rájöttek, hogy a lemez illetve zene kiadása csak promóciós eszköz a saját produkció eladásához. Ez lenne itt a lényeg, ezért nem reálissak a 4-6000Ft-os lemez árak.
A legális online vásárolt tartalom és illegális mp3 kiírása + a gyári lemez között van még egy óriási különbség amit eddig senki nem említett. Az pedig a nyomás! Nekem van 20éves maxi lemezem, össze-vissza karcolva és eddig sosem akadt vagy ugrott meg. Kérdezem én, hogy egy írható lemezre kiírt zene hol lesz 20 év múlva pláne karcossan?
-
anulu
félisten
"van abban vmi vonzó, hogy egy rendesen dizájnolt (tok, kép stb.) terméket birtokolsz és használsz, nem pedig egy pendrive-ot"
eleg sok eredeti CD-m van (digipak, diszdoboz, mindenfele is), de egyiket sem hasznalom. 320kbps-en leripeltem, az eredeti meg pihen a polcon. ugyanis ha valami baja lesz, akkor nem cserelik... ami a masik ordenare dolog szerintem
-
euchi
aktív tag
válasz
WonderCSabo #45 üzenetére
Ez nem a megfelelő hely, hogy erről beszéljünk.
-
euchi
aktív tag
Egy torrentetre nem kell vadászni, a kereső megteszi az helyetted.
Nem emészt fel több időt annál mint amennyi idő alatt megrendeled. (A bolti vásárlást az időspórolás szempontjából el is felejthetjük.)
Az is probléma a CD-kkel, hogy ha valakinek csak néhány szám tetszik egy előadótól, akkor miért vegye meg a CD-t, amin egy csomó olyan szám is van ami nem tetszik neki? Én sokkal ésszerűbbnek látom, ha csak azért fizetsz amit hallgatni szeretnél. Azért fizetsz, ami tetszik.
-
tdd587
őstag
válasz
dajkopali #42 üzenetére
Igazad van, 24-et kellett volna írnom. Ott van az igazi élet, utána már csak hitel, robot, képmutatás, ősz hajszálak.
Meg az négy-ötezer forintos CD, amire most már hiába van pénzem, ha szinte minden más fontosabb. Önmegtartóztatás, azért nem fogy a CD itthon, nem a torrent miatt...
-
tdd587
őstag
Természetesen csak azért mondott ilyeneket az ürge, mert már nincsen abban a pozícióban, hogy bármi jelentősége legyen annak, amit mond.
Kb. olyan, mint hogy itt 40 user beírja, hogy akkor venne. Na és? Már csak a hardcore/kiöregedett emberkék vesznek CD-t (25 és a halál közt). A többiek csak beszélgetnek róla, mert ez egy ilyen politikailag korrekt dolog, a többi hogy ha egyszer sok pénzem lesz veszek majd CD-t történettel együtt.
30 felett még olyat is hallottam, hogy látatlanba vásárol valaki ötezerért. De ez már extrém sportnak számít, hiszen a tpb 30 perc alatt eldönti neked, hogy ezerért vennéd meg, de nem fogod, mert négyezer, vagy kétezerért, de nem fogod mert négyezer.
-
Ez egy nagyon jó kezdeményezés,csak pártolni tudom.A filmipar is kezdhetne hasonlóan gondolkodni
-
tdd587
őstag
-
"Legutóbb is voltam koncerten és a srácoktól meg is vettem a CD-t 2000HUF volt."
Én is így vagyok vele. Bár én többet fizettem, de "nem túl könnyen" beszerezhető koncertdvd volt. Ennek ellenére szívesen adtam ki érte a pénzt, mert tudtam hogy az közvetlenül az előadóhoz kerül, nem a kiadó/terjesztő/marketing hálózat zsebét gazdagítja, hogy legyen miből autót venni az utolsó emberük gyerekének is.
Ahogyan ezt már sokan, sokszor megállapították egyedül a kiadók zsebéből vesz ki pénzt a kalózkodás... -
PazsitZ
addikt
Szerintem nem idejétmúlt a dolog. A magyar CD piac is túl drága. nem feltétlenül kell ennyire levinni az árakat, de a jelenlegiek is túlzóak.
Legutóbb is voltam koncerten és a srácoktól meg is vettem a CD-t 2000HUF volt. De kaptam érte egy szép digipack-ot szövegkönyvet és CD-t. S még ha ritkán is hallgatom közvetlen CD-ről a zenét akkor is megfoghatom, nézegethetem, olvasgathatom zenehallgatás közben.
Bár lehet én vagyok régimódi így 25 évesenirtózatosan olcsón lehet minőségi felvételeket készíteni
Nem vagyok konkrétan zenész, de -bár relatív is a minőség fogalma-, akkor se igaz ezen állítás. -
julius666
addikt
Már egyszer régebben egy hasonló topikban leírtam a véleményemet.
Tessék csinálni egy kényelmes, Steam-szerű rendszert, ahol maguk az előadók pozicionálhatják a termékeiket, a közbenső terjesztőhálózatok sápjának, illetve a fizikai adathordozó előállítási költségének a hiányában jóval olcsóbbért. Az átlag tényleg ilyen 200 Ft/album körül mozogjon (vagy az alatt). A lényeg hogy ne átalánydíj legyen.
Persze DRM illetve egyéb szopatásoktól mentes MP3/Vorbis/AAC formátumban (legyen elérhető flac verzió is, esetleg az kicsit drágábban, miután az rétegszükségletet elégít ki, nem mellesleg a sávszélességigénye is jóval nagyobb), ezeket a plasztik korong szeméthegyeket meg tessék már elfelejteni. Pontosabban mehetnek a merchandiseba, a pólók és bögrék mellé, gyűjtői "úri muri"-nak.
Ha ez már megvolt, UTÁNA tessék odacsapni a kalózoknak, lehetőleg a médiában minél nagyobb port kavarva - meglátjátok, rögtön visszább szorulna a kalózkodás.Az összes ilyen más irányba mutató próbálkozást szánalmas kapaszkodásnak tartom.
-
dabadab
titán
"A kalózkodással nem lehet, versenyezni. Ingyen van és sokkal kényelmesebb."
Ez egyáltalán nem igaz. Lehet versenyezni, főleg a kényelem és a minőség terén. Sokkal kényelmesebb megvenni boltból a szépen tagelt, hibátlan FLAC-okat, mint mindenféle torrenteket vadászni és nem túl nehéz olyan árat találni, ahol ez gazdaságilag is racionális döntés lesz, mert alacsonyabb a bolti ár mint a torrent-turkálással elszúrt szabadidő ára.
-
dabadab
titán
"27 Ez összetett dolog, de alapvetően a kalózkodással is lehet versenyezni. Néhány ötlet:
- újfajta DRM"Ez honnan jutott eszedbe? Ha valaki komolyan versenyezni akar a kalózkodással, akkor csak egy lehetőség van: semmilyen DRM.
"Plusz néhány releváns hirdetést is, miért ne"
Pl. azért ne, mert versenyezni akarnak a kalózkodással.
"egyszerűbb zenegyártás. Ma több százezer, ha nem több millió tinédzser van, aki elfogadhatóan tud zenélni, és irtózatosan olcsón lehet minőségi felvételeket készíteni is"
Valami azt súgja, hogy nem nagyon próbáltál még meg irtózatosan olcsón minőségi fevételt készíteni.
"szigorúbb ellenőrzés. Néhány millió gyerek megbírságolása után kifejezetten gyorsan átalakulnának a médiahasználati szokások."
Szerintem nem pont azok az átalakulások történnének, amire te gondolsz. Ugyanis azoknak a gyerekeknek vannak szüleik, akik u.n. választópolgárok, akik baromi dühösek lennének és jó eséllyel azt követelnék, hogy a lemezkiadókat szántsák be sóval, nem pedig rohannának a kasszához, hogy még több pénzzel tömjék őket.
-
Johnny Cage
addikt
"a DVD és a játékpiac már valamelyest alkalmazkodott nálunk is, csak a zenei nem: a DVD filmeknél a régebbi 4-5K-s árak után átálltak az olcsóbb, de tömeges 1-2K-s árakra"
Magyarországon a DVD piac nem alkalmazkodott, hanem tönkrement. nem vesz DVD-t a kutya sem, annyira elhanyagolható piac ez, hogy kb. semmi értelme a nemzetközi trendekhez hasonlítgatni. kivonult tőlünk az összes jelentős stúdió képviselete, 500Ft-os turkálós DVD-ék hazájává váltunk. hogy ez kinek jó, vagy miért jó... olcsónak olcsó, ja.
-
DJS
tag
Minden tiszteletem a fejlesztőké, de 10 millióból azért már jobbat is ki lehetne hozni egy mai játéknál... Anno a hőskorban kevesebb pénzből csináltak legendás játékokat.
#27 Ez összetett dolog, de alapvetően a kalózkodással is lehet versenyezni. Néhány ötlet:
- újfajta DRM, amiben mondjuk 1000 lejátszás engedélyezett. Ez azt jelenti, hogy ha nem az a csengőhangod, akkor évente vagy kétévente kell csak fizetned érte. Persze magától értetődik, hogy ha akarod, ezt nyilvános webszájton elküldheted a haveroknak, engedélyezve néhány tucat meghallgatást nekik is, vagy rátöltheted a barátnőd telefonjára, igazságosan felezve a hátralévőket, stb. Hallgathatod ugyanazt a DRM-es fájlt a gépeden és a noname tajvani lejátszón is, mert az egész online lesz nyomon követve.
- újfajta formátumok. Ma már szélessávú net van, meg óriási merevlemezek mindenütt, belefér még egy pár mega. Valami ZIP-szerű konténerben minden dalhoz társítsanak dalszöveget, egy hevenyészett kottát, a lemez borítóját, linket a klip hivatalos weboldalára, rövid leírást, hogy ezt ki készítette és mikor, mit érdemes tudni az előadóról, stb. Plusz néhány releváns hirdetést is, miért neHa néhány dolláros áron ilyet kapnál, és mondjuk egy amerikai tinédzser lennél, vesződnél azzal, hogy a netről vadászd össze mindezt?
- egyszerűbb zenegyártás. Ma több százezer, ha nem több millió tinédzser van, aki elfogadhatóan tud zenélni, és irtózatosan olcsón lehet minőségi felvételeket készíteni is, a terjesztés meg fillérekbe kerül az interneten. Ők hihetetlenül olcsón dolgoznak Madonnához képest, és direkt örülnek, ha mégis van valami bevételük. Madonnára meg ezután is lesz igény, tehát érdekek nem sérülnek.
- szigorúbb ellenőrzés. Néhány millió gyerek megbírságolása után kifejezetten gyorsan átalakulnának a médiahasználati szokások.Folytassam még? Ötlet van dögivel, csak egyelőre mind eléggé veszélyes és drága. Majd ha igazán kevés lesz a bevételük, lépni fognak, nem kell félteni őket.
-
Kobaljov
senior tag
Érdekes, hogy a DVD és a játékpiac már valamelyest alkalmazkodott nálunk is, csak a zenei nem: a DVD filmeknél a régebbi 4-5K-s árak után átálltak az olcsóbb, de tömeges 1-2K-s árakra és csak a legújabb cuccokat (amíg újnak számítanak), extra változatokat adják drágábban. Játékok is drágán kezdenek, de kb. kb. 1 év után akciókban már meg lehet sokat kapni kb. 2K-ért is (pl. Mass Effect 2, Bloodlines, stb.) Zenei CD-knél még az évekkel ezelőttiek is sokszor 4-5K-s árban mozognak
-
euchi
aktív tag
"A szakember arra is kitért, szerinte az alacsony ár nemcsak az internetes áruházakból csábítana el vevőket, hanem a kalózkodást is mérsékelné."
A kalózkodással nem lehet, versenyezni. Ingyen van és sokkal kényelmesebb."Dickins úgy véli, az internet terjedése még mindig nem jelenti a hagyományos kiadás teljes halálát..."
Én úgy gondolom, hogy be fog következni. A ma ismert televíziózás/rádiózás is át fog alakulni, az internetnek hála. Ehhez muszáj alkalmazkodni. -
Myers
senior tag
Majd ha te is hajlandó leszel havi 20 rongyért (forintban) dolgozni.
Ezt azért te sem gondolhatod komolyan. Manapság egy nagy költségvetésű játék kifejlesztése több 10 millió dollár. Legalábbis így hallottam.
A fejlesztők meg keressenek szalagmunkás bért az 1000Ft-ért árult játék bevételeiből.
-
azbest
félisten
egyet nem értek... az online zeneboltoktól szeretné átcsábítani a vásárlókat... dehát a zenebolt is a kiadókkal szerződik... a kiadó mindenképp kap részt.
Ettől persze lehet olcsó
Amikor $10 havonta korlátlan zenehallgatás (több millió track közül, és megjelenés napjától), akkor tényleg drága még az albumonkénti 5 GBP is.
-
Teasüti
nagyúr
Szívesen vásárolnék, ha egy hambi áráért adnák.
Játékot is vennék havonta egyet biztos, ha nem 15k lenne, hanem csak úgy 2k.
De mi csóró magyarok vagyunk, akkor nyugati árképzés szerint legyen úgy 5k egy játék és egy ezres egy zenei cd!
Erre azt mondanám reális. Még a silány élményidexel együtt is.
Ott van pl a R.U.S.E.
Ütős trailer, sokat ígérő videók, innováció, hype.
Hát ehhez képest lapos, unalmas és kevés. Nagyon gyengére sikeredett, amint elmúlt az újdonság varázsa, onnantól gyakorlatilag semmit nem nyújt - mintha Red Alert-eznék, csak van kb 10 év a kettő közt. Én budget kategóriába sorolnám, ennek ellenére épp 13k az 576-nál.De amíg 5k egy lemez és 15k egy játék, addig fel se merül bennem, h megvegyem.
Ha tellik rá, ha nem... -
PuMbA
titán
Hát igen, 20x-os platina album már biztos nem lesz több az [USA-ban]. 10x-es platinum is utoljára 2004-ben volt. Mindenhol ez van.
-
válasz
#13260800 #20 üzenetére
ez a te nézőpontod - és sokaké is lehet -, de akkor sem mindenki így látja!
én elég sűrűn veszek maxi/remix cd és bakelit lemezt - igaz, amiket én gyűjtök, azok a maxi/remix korongok általában 3 - 5 euro környékén leledzenek (90-es zenék ellenére még újonnan is), ami szerintem korrekt árnak mondható! ilyen minőségben a neten nem nagyon találnám meg, ráadásul pörkölgethetném ki minőségi írható cd lemezre - minden maxi/remix lemezt külön - külön korongra, hogy úgy mixelgessem kedvemre, ahogyan csak akarom...stb, szóval nekem megéri eredeti korongokat venni!
arról már nem tehetek, hogy sokan akkor vennék meg eredetiben, ha fillérekért adnák, mert a netről lehúzható ingyen is... -
törölt tag
Ja igazad van én is ismerek embert aki vesz CD -t karácsonykor.
Minimális réteg amiről te beszélsz. Magyarországon ha jól tudom 6000 Eladott lemeznél van arany lemez. Még 20 éve 100 000 lemezt kellet eladni. ÉS az emberek nem hallgatnak kevesebb zenét! Annyira nem, hogy szerintem inkább többet hallgatnak. És ha egyszer valaki rászokik az ingyenes megoldásokra lásd torrent. Azt irgalmatlan nehéz lesz visszaszoktatni még ha annyiért is adnák amennyiért itt szó van róla.
-
TCDD
csendes tag
Igaza van a fickónak, minden szavával egyetértek.
-
törölt tag
hülyeség ez, az emberek ezekkel a dolgokkal úgy vannak mint részeg csapos a pálinkával!
"Minek fizessek azért amit ingyen is megkaphatok?"Szerintem teljesen mind1 mennyiért adják. A torrent oldalakról azonnal kényelmesen lejön ingyé.
-
-
zazahoho
őstag
ha szólna a gyerek ,hogy kéne egy cd azt az 1 font-ot oda adnám érte egy héten többször is .
szerintem az emberek 90% -is így tenne ,mert 2 hamburger ára ,de 4-5 ezret én sem adok ilyen célra! -
waverider
senior tag
közel 3 ezres gyári CD kollekcióm van, gyorsan felmenne ez a dulplájára is, ha radikális csökkenések lennének. igen drágák manapság a CD-k, nem otthon és nem átlag hazai fizetésből élek, de még így is drágállom, amennyi CD-t szeretnék megvenni
nem vásárolok meg letölthető zenét, amihez a kiadók/e-kerskedők gyakorlatilag 90%-ban ingyen, promóciós céllal jutnak hozzá, és gyakorlatilag az ingyen kapott cuccost, pénzért adják tovább.hagyjuk már ilonkát...
-
Thome
veterán
Ha ez beütne, baromi sok albumot megvennék, az tuti.
-
törölt tag
-
törölt tag
1 fontért én is megvennék rengeteg albumot. tulajdonképpen mindent, amire szükségem van
de nem lemezen, mert nem tudnám hova tenni.
-
Enton
addikt
Teljesen egyetértek, hogy nem a lemezeladás a fő bevételi szelvény manapság.
A koncert 50% a többi 50% pedig hozadékok(bögre, póló, kulcstartó, stb...).Ha nem is rögtön 1 font, de ha a már 5 fontra letudnák vinni az árat akkor már jól járnának.
Igazából a szállítási költségeket is tudnák minimalizálni egy kis belegondolással.Aki gyüjtő az így is ugyis megveszi az eredetit legfeljebb vár vele ha nincs rá épp pénze, de így meg várnia sem kellene vele.
-
Rive
veterán
Az egy font egy kicsit túlzásnak érzik (hacsak nem a kiadói árról beszél a csóka), de az biztos, hogy radikális csökkentésre bizony szükség lenne.
-
tdd587
őstag
Azért így belegondolva (CD gyűjtőként) 300 forintért gyakorlatilag bármit megvennék. Azt is, ami nem kell... Az a nem szép, hogy 4000 forint felett viszont elfogy a lelkesedés és szinte semmit nem veszek meg annyiért, mivel egy kicsit is nem tökéletes album is drága tud lenni, egy közepes pedig adja magát, hogy sosem lesz a polcomon.
Vagy azt kellene elérni, hogy az előző album ne legyen olyan drága, mint a legújabb. Ha csak feleznék az árakat a nem aktuális kiadványoknál, már nagyon jelentős lenne a vételi nyomás...
-
moli.hu
őstag
igaza van. aztan johetnek a videojatekok: 500-1000ft kozott, a legeslegjobb aaa jatekok maximum 1500ft-ert volna realis.
-
dajkopali
addikt
hát igen, a nagy kapacitású és okos külső tárolók taccsra vágták ezt a szegmenst
de
- még nagyon-nagyon sok ember van, aki megszokta a régi módit - és még sokáig lesznek is
- Dickins is utalt a gyűjtőkre: ha 10 CD-d már megvan, az újakat CD-n szeretnéd, mert a gyűjtők lelkivilága különleges
- van abban vmi vonzó, hogy egy rendesen dizájnolt (tok, kép stb.) terméket birtokolsz és használsz, nem pedig egy pendrive-ot
- meghalni teljesen nem fog a hagyományos kiadás, de ideje lenne felkészülni arra, hogy - akárcsak a bakelitlemezeknél - hamarosan indul a retróhullám -
floatr
veterán
Nem tudom, miért olyan nehéz megérteni, hogy az ember egyrészt nem feltétlenül akar egy hegynyi CD és DVD, másrészt meg az offline terjesztési forma idejét múlt. De az meg végképp érthetetlen, hogy mennyire képtelenek megújulni mind szervezetileg, mind üzleti modell szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
it Rob Dickins, aki korábban a Warner Music egyik vezetője volt, azt javasolja, hogy a kiadók radikális árcsökkentést hajsanak végre, különben nem bírják a versenyt.
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- TV beltéri egység / DVB-T tuner / set top box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest