Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Mindenki nevezze át magát Ahmed-re vagy Terrorist-ra wow-ban
Flight Simulatorban lehet még Amerika környékén repülni?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
én azon csodálkozom, hogy valaki elhiszi azt, hogy egy flight simulatoron meg lehet tanulni vezetni egy 767-est.
What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
törölt tag
Eddig 250 óra van a BF3-ban. Jobb lesz uninstallálni, mert kezdek gyanús lenni.
-
blackrulz
nagyúr
amikor először olvastam a klasszikus informatikus börtönnapló jutott eszembe :
"Egy freeware jatekot alcazott szovegszerkesztonek minositett, mert hosszas munka
utan rajott, hogy a toplistaba be tudja gepelni a nevet."látom ám magam előtt ahogy a sivatagban porosodó kunyhók mélyén lévő kiképzőtáborok wowban vagy second life-ban beszélnek titkos, privát csatornán, és mindenféle stratégiákat modelleznek nyc lerohanására vagy a metróban robbantásra.
fogadnék továbbá hogy a fehérház, a pentagon, és az összes stratégiailag fontos épületet 1:1-es méretarányban megcsinálták már minecraftban és pvp szervereken gyakorolnak, de egyéb célokra továbbra is a simsben építenek. ezeket is mind betiltanám, hiszen hatalmas veszélyeket hordoz magában mind. nem is beszélve a simcityről, ahol már az összes nagyváros megépítve és egy esetleges támadást modelleznek mágnesesen eltérített meteorrajjal.
When you want a circus you exalt the clowns
-
PetX
aktív tag
Ennyi erővel, fellehet sorolni az összes FPS-t is. Főleg CS, BF, CoD sorozatot + a mapmakerek is bújdoshatnak innentől.
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Nem tudom, de nekem megint csak egy kérdés jut eszembe: és?
-
ThorsHUN
őstag
Jah. Egerrel loni tokugyanolyan mint pusuval.
A kovetkezo lepes a bajnoksagot nyerok toborzasa a hadseregbe vagy ugynoksegbe... -
johni86
tag
Itt csupán arról van szó, hogy az nsa szeret leskelődni, nyomorult amerika már mindenhol fenyegetéstől tart, mondjuk amennyi szart kavartak már, országokat tiportak meg. 911 et meg jó sokáig foglyák még emlegetni elővenni, hogy elő lehessen rántani a terrorista kártyát, ami ujfent egy baromság
-
xmaas
őstag
Paranoia felsofokon mar sajat arnyekuktol is felnek ha lehetne mar mindenkinek a vegbelebe mikrofont nyomtak volna hogy 24/7 letudjanak halgatni , de amennyi szart kevertek tortenelem soran nem is csoda van mitol felniuk mert elobb utobb valakinek elege lesz a szarkavarasukbol aztan szepen felrobbantja a francba az egesz bandat a szomoru dolog benne az hogy a sok artatlan ember esik aldozatnak mert a szaros kormanyoknak viszket a tokuk
-
Namost akkor az America's Army-ban is kémkedtek? Mert azt még az usákok is használják katonai kiképzésre...
https://www.coreinfinity.tech
-
drkbl
őstag
-
tomazin
veterán
"hogy e játékok (különösen a katonai, stratégiai típusok) technológiai fejlettsége kiválóan alkalmassá teszi őket kiképzésre, a valódi fegyveres akciókra való felkészülésre."
jajj istenem elképzelem, ahogy jön csúnya abdullah az utcán és rátol 200k dps-t arcane blast-tel egy autóra, amit persze előtte gondosan bebindelt minden hajszálára , hiszen ugye ő már egy tökéletesen kiképzett terrosista, mert HC raidekbe jár
de am mérhetetlenül szomorú amit ezek csinálnak...
-
BoB
veterán
Kiképzésre a VBS szériát használják (ARMA), Americas Army toborzás, propaganda.
(#14) szalontai: valószínűleg nem a wow-ra gondoltak itt.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
buherton
őstag
Egy terroristának nem célja, hogy huppanásmentesen rakja le a gépet, hanem hogy felszállás után (amit a pilóta meg is csinál helyette) egy fizikai méreteiben nagy valaminek neki vezesse. Ehhez nem kell nagy tudomány.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
remington2
senior tag
El sem tudom képzelni, a counter-strikeban a terrorist oldalon mi mehet . . . .
Mondjuk az igazság az, hogy én mindig terrorista-elhárító vagyok. Harcoltam Price százados alatt is az SAS egyik különítményében, több alkalommal vettünk részt közös akciókban a Deltásokkal. Komoly harci tapasztalatokkal rendelkezem, harcoltam Al-Asad ellen a Közel-Keleten, Amerikában, és Európában is, lényegében a III. Világháború összes jelentős hadszínterén megfordultunk. Munkakörömből fakadóan kiválóan kezelem a virtuális fegyvereket, a pisztolytól a rakétaindítóig.
A virtuális terrorizmus ellen folytatott tevékenységem honorálásáért szívesen elfogadnék némi igazi pénzmagot. Részletekért pm, bármilyen megoldás érdekel, utalás, paypal, élelmiszer-utalvány, erzsébet-kártya, széchenyi-kártya, stb. .
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
DRB
senior tag
Ja, lehet. De ahhoz már kell a „nagy tudomány”, hogy az amerikai légtérben, ahol egy szúnyog ha letér a pályájáról 30 másodperc alatt lelövik, egy(4) utasszállító gépet nem vettek észre nem is tudom mennyi ideig, vagy legalább is azt, hogy nem arra megy mint amerre kéne, majd a vadászgépek, amik emiatt végül felszálltak, véletlen más irányba elmentek vagy épp máshol voltak, igazából tökmindegy. Na ehhez kell a tudomány komám...
-
blackrulz
nagyúr
" egy fizikai méreteiben nagy valaminek neki vezesse. Ehhez nem kell nagy tudomány."
a gép nem kicsi, szépen befordítva csapták bele, hogy a szárnyából egy csepp kerozin se mehessen kárba, és a sebesség se mindegy... hiába nagy egy torony, a szárnyfesztávja a gépnek se kicsi, nehéz, és irdatlan sebességgel megy...
továbbra se hiszem hogy kisgép vizsgával egy ekkora batárt lehet reptetni. akármeddig.
When you want a circus you exalt the clowns
-
.mf
veterán
Hmm hogyan is jöhetett ez az ötlet?...
- Mit csinál maga?! Dolgozik munkaidő alatt?
- Főnökúr! nem ő izé szóval a kollégákkal arra jutottunk, hogy az online játékok kiváló kapcsolattartási, toborzási és kiképzési terepet kínálhatnak a terroristák számára. Úgyhogy munkakörünkből eredően elkezdtük vizsgálni.
- ...
- Amúgy főnökúr, nem kaphatnánk pár combosabb gépet? Ezeken szaggat minden já-- akarom mondani potenciális terrorista-képzési program, így nem lehet já-- megfigyelést végezni. Ja és hétvégén és este is szoktuk a megfigyelést folytatni, azok után is kérnénk túlórabért...Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gaga
tag
Örömmel látom, hogy a többség itt már nem nagyon veszi be a gyerekmeséket.
Szeptember 11-re valódi terrorcselekményként hivatkozni pedig csak az szokott, akit a lóra is fel lehet ültetni háttal. -
sztanozs
veterán
Szerintem middle-earth MMO sokkal jobb terrorista kiképzőterep
- let's raid on two-towers tomorrow...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
a linkelt hosszú doksiból egyébként kiderül, hogy gyakorlatilag az összes számba jöhető játékra figyeltek
jómagam - és a témából híreket író újságírók - nyilván azért emelték ki a WoW-ot, mert az különlegesen népszerű és ismert"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
-
Rickazoid
addikt
Nagyon nem az a kérdés, hogy törvényes-e. A US törvények szerint minden nem US polgár szabadon megfigyelhető, ergo törvényes, a sajátjaikat pedig szintén megfigyelhetik azok értesítése nélkül, csak egy bírói végzés kell hozzá. Azt meg egy titkosszolgálat, ami ugyanazon személyeknek dolgozik, mint a bírók, könnyen szerez akár a teljes lakosságra is.
Attól, hogy valami törvényes, még nem válik erkölcsössé, etikussá, bármilyen nem vezetői érdekeket szolgáló értékrend által helyessé.
Ráadásul röhelyes, hogy már saját magukat állíthatják be paranoiásokként, nem is kell erőlködniük, ugyanazokkal a trükkökkel száz éve megúsznak bármit.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
]Phobos[
senior tag
Csak a szokásos amcsi üldözési mánia. Semmi extra.
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
remington2
senior tag
válasz
dajkopali #25 üzenetére
A maga módján némi ráció még csak lenne is ebben az egészben . . . én például fegyvert életemben nem sütöttem el, de laikusként úgy vélem, hogy egy átlagember elég sok mindent magára szedhet egy-egy ilyen katonás játékból (elég akár a CoD széria valamelyik tagját megemlíteni . . .hogy az armáról ne is beszéljünk). Pl. melyik fegyver nagyjából mire jó, fedezék használata, csípőből nem lövés, flashbang és grátánok, robbanószerek általános célja, mit visz át egy fegyver és mit nem, csapatmunka, stb. Persze, mivel sosem lőttem, nem tudom, vajon élesben hogyan tudnám (ha tudnám) alkalmazni ezt, például valami paintball / airsoft játékban . . .
De amit nem értek, az az, hogy ha valaki tényleg komolyan érdekli ez a tenoristás dolog, az nem fps-ekből áll le tanulni, hanem pl. amcsiknál a fegyvertartás miatt (meg a jobb hozzáférhetőség miatt, akár illegálisan is) simán fegyveres táborokat állíthatnak fel, vagy ha nem is ott, akkor máshol, pl. közel-keleten. Mint ahogy hír is volt róla, hogy táborokban képezik ki a terroristákat . . . biztos, hogy feltétlenül néhány codbuzi meg warcraftozó pistike szándékát kell képben tartani, nem pedig a lényegében katonai kiképzésen részt vevő egyéneket? Mert kapcsolatot egyszerűen nem látok közöttük . . . ez nem olyan, mint valami állásinterjú, vagy random találgatás, hogy járkálok sísapkában a netkávézóban, ahol Józsiék CS-znek, aztán leszólítom Józsit (aki állandóan a terroristaelhárító csapattársait lövi, belülről bomlasztva, nem az ellenfelet) hogy milyen politikai szándékai vannak?
Arról nem beszélve, hogy valaki tök legálisan, puszta hobbiból, vagy önvédelmi céllal próbálja fejleszteni magát, pontosabban lőni (ennyi erővel a vadászok is potenciális terroristák) . . . de még az őzek is.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
BoB
veterán
válasz
remington2 #30 üzenetére
Ezt az egész kiképzősdit csak extraként említik. Arról van szó hogy lehet chatelni, beszélgetni a játékokban, ezeket meg nem monitorozták, ergo akármit mondhattak az NSA nem "hallotta". Ezen változtattak.
Nem tudom egyébként ezen mit akadnak ki egyesek. Ha minden kommunikációs csatornát le akarok hallgatni és rájövök hogy itt is lehet, akkor ezt is le fogom. Nincs ebben semmi extra vagy meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
|DavidWoody|
tag
Ennyi kurva ostoba embert mint ezek az NSA majmok toborzni sem lehetne.
[ Szerkesztve ]
-woody-
-
BoB
veterán
válasz
|DavidWoody| #32 üzenetére
Igen, valószínű mind hülye, és fogalmuk sincs mit csinálnak.
-
|DavidWoody|
tag
Már bocs , de ez kb úgy hangzik , hogy az NSA alkalmazottak annyit dolgoznak , hogy nemhogy tier szettett meg achi pontot gyűjteni nincs idejük , de még csak arra se hogy a heti 1800as cap-et kivegyék , aztan kikellett valamit találni , hogy legyen ingyen gc meg 0-24 play. Kb ilyen a cikk.
WoW-ba aztan pont hudesok kiképzést lehet csinálni. Gondolom sok terroristával megy szembe egy csapat undead robbantás előtt. Fel kell készülni...ugyan már,,, ^^[ Szerkesztve ]
-woody-
-
Rickazoid
addikt
Tudod ilyesmikkel, hogy a játékokat is monitorozzák a titkosszolgálatok, lehet a legjobban belenevelni a gyerekekbe, hogy a megfigyelés az normális. Hiába van sok felnőtt köztük, attól még több a gyerek.
Amúgy az is baromság, hogy játékokba fognak bemenni a terroristák vagy ott állnak neki toborozni, szóval az érvelés ezen része is röhejes.
Egyrészt terroristákat nem lehet csak úgy toborozni. Terrorszervezeteknek túl kockázatos lenne (egyébként az internet előtt is megoldották, ahogy minden egyéb, törvény elől elzárkózó szervezet, mint a maffiák is - még polgárháborúkat is összehoztak a népek), a függetlenül tevékenykedők meg függetlenek, bár őket nem igazán lehet terroristának nevezni, az ma már csak megszokott propaganda, hogy minden második, néha valóban elmebeteg robbantóra, politikusgyilkosra vagy szimplán csak az aktuális hatalom ellen felszólaló gondolkodó emberre ráhúzzák.
Másrészt akik szervezetten akarnak tevékenykedni, azok a saját csatornáikat is megszervezik hozzá, nem fognak számukra ellenőrizhetetlen közegben kommunikálni.Ez a rengeteg kiszivárgás és hogy ilyen nagy számú a szimpatizánsa az NSA-nek és a hasonló szervezeteknek... kezdem azt hinni, hogy hagyták ezen információk napfényre kerülését, hogy fórumokon majd a "Kit érdekel, ha mindenhol megfigyelnek!?" gondolkodásmód követői meggyőzik a többieket, akit meg nem, azt a közösségek gyorsan összeesküvés-elmélet-hívőnek bélyegeznek.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Alchemist
addikt
Egy 270 fokos forduló közben folyamatosan süllyedve (a hivatalos jelentés szerint) a Pentagon falát nagy sebességgel, a talaj felett 1-2 méterrel eltalálni - nagyvassal, vizuális megközelítéssel! - akár oktató-kapitánynak, akár Besenyei Péternek is csak nagyon-nagyon kis valószínűséggel sikerülne.
Hát még egy ki-tudja-mivel-próbált-eddig-repülni terroristának, maximális (önpusztítás előtti) stressz-szint mellett...
(ugye Tiger Woods sem üti mindig bele 200 yardról egyenest a lyukba, egy eddig csak szimulátoron golfozó kezdő el sem lát odáig)[ Szerkesztve ]
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Rickazoid #35 üzenetére
"kezdem azt hinni, hogy hagyták ezen információk napfényre kerülését"
Ezen már én is gondolkoztam. Ők mégsem állhattak elő ezzel a nagy kupac sz@rral. Plusz abban is biztos vagyok, hogy ez ahhoz képest, ami tényleg folyik a vicc kategóriába tartozik, különben Snowden a reptéri taxit már a csomagtartón keresztül hagyta volna el a bőröndjében, ill. ha el is jutott volna valami a sajtóhoz, meg már nem jelent volna belőle semmi.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
KAMELOT
félisten
Még jó, hogy én nem játszok ilyet!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
És itt azt érdemes figyelembe venni, hogy ha szándékos vállalták be ezt az egész felhajtást, akkor ezzel egy füst alatt megoldhattak akár figyelem elterelést és/vagy dezinformációt is. És hát az is beszédes, hogy nem igazán kapkodott Snowden után egyik ország sem. Az oroszok is max. politikai megfontolásból fogadták be.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
LonGleY
veterán
Érdemes megnézni, jó összefoglaló, jó tanáccsal:
Mikko Hypponen: Hogyan élt vissza az NSA a világ bizalmával -- eljött a tettek ideje
---
Hányan paintballoztak/lasertageztek közületek már? Teljesen kezdő létemre péppé vertem a nem teljesen kezdő csapattagokat csak amiatt, mert elég régóta játszom FPS-ekkel (na jó, meg mert bírom a félguggolásban rohangálást). Ez nagy fölényt jelent azért. Bizonyított tény, hogy taktikusabbak azok a katonák, akik ilyesmi játékokkal múlatták az időt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Béééla
őstag
Igen, de 9mm és afelett a visszarúgás is játszik kőkeményen, akár puska, akár pityu, a lasertag/paintball meg finoman fogalmazva meg se közelíti, bár kétségtelen jó móka.
Ha Abdul azt mondja, hogy eleget kodoztam, itt az ideje mesterlövésznek állni, adnak neki egy Dragunovot (de szép rúgása is volt neki) akkor első pillanatban töri ripityára a kulcscsontját. Nem véletlen az éles kiképzés éles csúzlival - ha az ember fél év gyakorlás alatt tud épkézláb lőképet produkálni .22-el, akkor a fegyverszűz, de profi kodos feldughatja magának a taktikáját, legfeljebb jobban tud majd menekülni, de hogy 10-15 méterről sem fogja eltalálni az ellent, az is biztos.
[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
MageRG
addikt
válasz
remington2 #30 üzenetére
"...laikusként úgy vélem, hogy egy átlagember elég sok mindent magára szedhet egy-egy ilyen katonás játékból..."
Ühüm. Kb. mintha a Street Fighter-ből tanulnál meg verekedni.
OK, egy hangyányit azért többet.
De fegyverek visszarúgása, karbantartása, stresszhelyzetben való reagálás, újratöltés, helyes testtartás, stb. ezt mind nem tanulod meg egy játékból.
Alap csapattaktikákat, hogyan használd a környezet geometriáját előnyödre, ilyeneket lehet megtanulni. De ezt sem sokkal jobban, mintha könyvből tennéd."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
sztanozs
veterán
válasz
blackrulz #47 üzenetére
GTA miatt sok az autólopás? Csodálom, hogy az alkonyat sorozat óta nem növekedett a depressziós vámpírok száma...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
waithEard
őstag
válasz
remington2 #30 üzenetére
"Pl. melyik fegyver nagyjából mire jó, fedezék használata, csípőből nem lövés, flashbang és grátánok, robbanószerek általános célja, mit visz át egy fegyver és mit nem,"
Nem vagyok szakértő, de voltam katona, és úgy emlékszem, hogy egy mezei AK-val a lövedék átütési képessége betonban 30 cm, ami azt jelenti, hogy még megtartja az ölési képességét, téglában 50 cm.
Ezzel szemben játékokban néha egy ajtót, vagy bútort nem tudsz átlőni.
A géppuskát jellemzően pontatlan fegyverként ábrázolják, holott pontosabban lehet vele célozni. Szóval szerintem a játékok nem túl hasznosak, ha valódi körülményeket akarunk velük modellezni."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
sztanozs
veterán
válasz
waithEard #49 üzenetére
Ráadásul a való életben 1 (max 2) lövéstől simán kipurcan az ember, míg a játékban simán benyelsz egy rövid sorozatot is...
Igazából ezek a játékok csak a tantermi taktikai / stratégiai oktatást tudják kiváltani - bár azt igen hatékonyan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A nemzetbiztonságiak szerint az online játékok kiváló kapcsolattartási, toborzási és kiképzési terepet kínálnak a terroristák számára.
- Elektromos autók - motorok
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Asztrofotózás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Monitorkalibráló eszközök
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest