Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Nekem TV Tuner karim olyan. Csoda, hoyg XP alatt működik, elég régi... Vista alatt pl má rnem működött és igencsak nem fog Win7 alatt sem...
-
tcp
tag
valószínűleg nem ez lesz a tendencia, bár elvileg meg lehet tenni, hogy mindenki mindent xp kompatiblitási módban tol.
Gondolj végig, hogy egy vállalatnál milyen rendszereket használnak jellemzően? Office? Azt jobb natív w7-en futtatni, hiszen az egész virtualizáció nem kevés plusz erőforrást igényel. Mindenféle webes alkalmazások, ezek vagy menni fognak egyszerűen a W7 böngészőjében, vagy jellemzően nem túl nagy erőforrások árán portolható lesz (főleg kis css babrálás), tehát itt sem valószínű, hogy mindenki ie6-ot fog nyomatni.
A maradék alkalmazások oszlanak három részre. Az egyik részük megy majd w7-en gond nélkül, egy másik részüket eleve arra fogják fejleszteni a jövőben, de persze lesznek mindenféle régebbi programok, amiknél ez nem lesz megoldható. Nos igazából az XP kompatibilitás modult kizárólag ezeknél a programoknál lesz értelme futtatni, a többinél minek fárasztanád a géped ezzel feleslegesen? -
Keem1
veterán
moon, tcp, köszi mindkettőtöknek
-
Kernel
nagyúr
Nem rossz, csak elképzelek egy vállalati gépet, amit kizárólag XP-módban használnak. De akkor minek a Win7? Akár ki is hagyhatnánk belőle.
-
Alchemist
addikt
Menni fog virtual XP alatt konzolon a natív VGA-XGA grafika?
-
akaido
addikt
Minden eddigi windowsnak volt néhány trükkje amelyeket lehetett kezelni, ennyi. A Vistát is lehet szeretni, úgymond "be lehet lakni".
A win7-est is fogjuk használni, az XPM-mel együtt. Ehhez is megjelennek majd TweakUI szerű progik, vagy shift-es újraindítási trükk szerűek (win98), vagy Ultimate Windows Tweak(Vista). (a teljesség legkisebb igénye nélküli felsorolás) -
moonman
titán
"Nyugtassatok meg, hogy ezt a funkciót ki lehet majd próbálni az RC-ben"
ha kijön a béta, akkor igen."Amúgy akinek régebbi a gépe, és a proci nem képes virtualizációra, nem is használhatja?"
nem."Virtual PC fut a gépemen, csak a virtualizáció tiltott procitámogatás hiányában."
ennek kell. (Virtual PC 7 alapú) -
Keem1
veterán
Nyugtassatok meg, hogy ezt a funkciót ki lehet majd próbálni az RC-ben (értsd: az RC olyan verziójú lesz, mint az ezt követő RTM, ami tartalmazza). Gondolom végleges fícsört meg már nem iktatnak ki egy RC-ben.
Amúgy akinek régebbi a gépe, és a proci nem képes virtualizációra, nem is használhatja? Vagy mégis? Virtual PC fut a gépemen, csak a virtualizáció tiltott procitámogatás hiányában.
-
Hurrá, így nem kell külön virtuális XP az Ubu alá!
-
moonman
titán
-
moonman
titán
fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem népszerűre sikeredett. a Vistával magával nem volt probléma, legalábbis semmivel nem több, mint eddig bármelyikkel, sőt. csak nagyon belekényelmesedtünk itt 6-8 év alatt az XP "mindentudásába", aztán hirtelen sokkoló volt, hogy egy új rendszernél bizony vannak kompatiblitási problémák.
-
Mystic
tag
Az biztos, hogy a Microsoft nem bízza a véletlenre, minél több Win 7-et el akarnak adni. Végülis egy nem túl fényesre sikerült Vista után ez nem is csoda.
-
tcp
tag
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
nyílván azért kell majd külön letölteni, mert az emberek jó részének semmi szüksége nem lesz rá, nem is akar törődni a neki szükségtelen komponens biztonsági hibáival, vagy bármilyen egyéb problémáival, egyszerűen fel sem rakja.
A Microsoft pont most áll át arra deklaráltan, hogy az oprendszereik minimalistán telepíthetőek legyenek, ne kelljen media lejátszótól msn-en át mindent kötelezően fent tartani, aki akarja az ingyen letöltheti a megvásárolt szoftverére, aki meg nem akarja, az nem törődik vele. Szerintem is teljesen felesleges lenne minden windowsra ezt default felrakni, akinek kell az majd leszedi az átlag felhasználók 95%-a valószínűleg soha nem használná úgysem, hisz szegről végről elég speciális szoftver speciáls lehetőségekkel. -
tcp
tag
egyébként ez a virtual gépes dolog valószínűleg a W7-et követő rendszereknek is a sajátja lesz. Az MS-t (mint sok másik hasonló céget) eléggé korlátoz a kompatibilitás kérdéskör. Ha megnézzük akkor mindenféle dinoszaurusz korú DOS programok kompatibilitása miatt tele vannak a kódjaik mindenféle patkolásokkal, kerülgetik a felesleges kódrészleteket stb. Az MS még azt sem teheti meg ezen a téren mint pl egyes szerver oprendszer gyártók, hogy deklaráltan nincs egymillió verziós visszafelé kompatililitás, ott a vevőkör nem is várja ezt el.
Az persze microsofték szívesen szabadulnának ezektől a ballasztoktól, és erre jó megoldást nyújthat majd a virtualizációs technológia, az új oprendszerben meg nem kell már azzal törődni, hogy egy 6.0-ás dos alkalmazást hogy a fenébe indítson el, és ez persze jobb, átláthatóbb, ezzel együtt gyorsabb, biztonságosabb kódot eredményezhet. -
fordfairlane
veterán
... ezzel gyakorlatilag azt próbálják megelőzni
Mármint mit? Én is látom, hogy az üzleti felhasználók a célcsoport, de szerintem igen vonzó platform sajátossággá válhatna ez, csak bele kéne tenni a Home-ba is. Azt mondjuk nem igazán értem, hogy miért kell majd külön letölteni, de nyilván megvan a maga oka, talán a komponens filemérete miatt.
-
floatr
veterán
válasz
fordfairlane #96 üzenetére
Szerintem ott van a döglött kutya elásva, hogy eleve csak részben támogatott a downgrade, ezzel gyakorlatilag azt próbálják megelőzni. De ezzel már olyan irányba megyünk el, hogy inkább nem mondok semmit.
Üzleti felhasználásra van, pont
-
fordfairlane
veterán
Jó kezdeményezésnek tartom ezt a Microsoft részéről, bár az lenne az ideális, ha az XPM alapból benne lenne az összes Win7-ben. A virtualizáció több szempontból is előnyös lenne mind az újítások, mind a visszamenőleges kompatibilitás szempontjából.
-
Sanyix
őstag
én az eredeti armamat crackeltem, mert a faszom akarta kivárni míg a buzi starforce leellenőrzi a lemezt. Meg tdu-nál is használnám ha lenne, hogy ne kelljen arra a fos lemezellenőrzésre várni, vagy ne basszon fel amikor 1perc szarakodás után néha kiírja hogy szerinte az nem eredeti.
-
EroSennin
csendes tag
miert lenne szivas? Van vagy 40-50 milliard penzuk amibol meg akartak venni a yahoo-t. Rajuk is ferne mar egypar veszteseges ev, az mindig javit egy ceg hozzaallasan, attol meg nem kell felni M$ eseteben hogy tonkremennek
Akarhogyan is nezzuk a windows de facto monopolium ezert akarmilyen alacsonyak a kezdeti eladasok az biztos hogy 4-5 ev mulva a gepek 90%-n vista vagy win7 lesz.
-
floatr
veterán
Nagyjából egészen odáig stimmel minden, hogy kb egy seamless vm-nek lehet megfeleltetni, és mondjuk h megvan a maga update mechanizmusa is, csak hogy ne kelljen szaladgálnia állandó vpc-ként akkor is, ha nem fut XP-specifikus alkalmazás. Az osztott mappát/file-rendszert érzem kicsit neccesnek, a homokozós/read-only dolog élhető.
Azt el tudom esetleg képzelni, h egy XP legacy mappában érhetők el a doksik, amire van egy link a users-ből, de ez nem annyira transzparens, mint ahogy egy gizike elvárhatná.
-
moonman
titán
igen, ezek a kérdések bennem is felmerültek, de gondolom van mindenre válasz.
gondolom a virtuális környezetben futó IE6 például nem tudja összefertőzni a Windows 7-et, valahogy úgy képzelem el, hogy az egész XP mode és minden XP alkalmazás homokozóban, low integrity-vel fut majd. de ez nemsokára kiderül.
-
floatr
veterán
Najó ez ok. Valahogy biztos megoldják, a magam részéről is valami háttérfolyamatra tippelnék, esetleg "kapcsolt áruként" a W7 update fogja karbantani.
Másik: moonman már ecsetelte h lesznek osztott mappák, ezek között mekkora lenne az átjárhatóság, mennyire ír/olvas bele a users mappába, hogyan oldják meg a lehetséges konfliktusokat, ha ezt a mappát megosztották? Vagy -- mondjuk azt, hogy az XP kevésbé biztonságos, pláne IE6-al -- okozhat-e gondot a host rendszer-ben, vagy ezt hogyan kerülik el?
Csak azért kérdezem, mert a vázolt maximális integrációban elég sok potenciális problémát látok.
-
tcp
tag
Erre több lehetőség van. Az egyik, hogy egyszerűen elindítod a virtuál pc-t, és megupdateled a futó virtuális oprendszert. Ennél elegánsabb megoldás, amikor a VHD-t updateled gyakorlatilag offline, erre is van az MS-nek megoldása, bár nem ebben a szegmensben, ennek ellenére úgy gondolom, hogy amennyiben ez így fog elterjedni, akkor ez utóbbi megoldást fogják választani, de ez csak technikai rész, nem hallottam még sehol róla, hogy az MS mit tervez.
-
Dilikutya
félisten
Na várj, ezt értem. Arra gondolok, hogy ha valamit VirtualPC alá telepítek, az egy zárt világ, itt meg ha valami XP-s programmal dolgozok, ugyanoda ment, mint simán Vista alatt, nem?
Nyilvánvaló, hogy lassul a rendszer tőle, de mindenképpen kényelmes megoldásnak tűnik a rendes virtuális géppel szemben. Az is lassítja, szóval ebben nem tér el.VHD: vágom, ilyen előrekonfigurált cuccok. Próbaverziót pl. Vista telepítőből is lehet még letölteni szerintem, 2003 szerverből pedig régen postáztak is (kaptam is), de az ugyebár nem egyenértékű egy rendes licenccel.
-
moonman
titán
válasz
Dilikutya #81 üzenetére
ez is foglal területet, valahol tárolni kell azt az XP-t, és elindulnia is el kell, ez gondolom a boot során megtörténik, de mindenképpen többet fog fogyasztani és lassabb lesz tőle a rendszer.
"Én nem tudok amúgy olyanról, hogy virtuális géphez ingyen tölthetnék le bármilyen Windowst. Ki és honnan ad neked ehhez valamiféle legális licenszt?"
van sokminden vhd-ban, de természetesen csak próbaverziók."Kíváncsi vagyok, hogy ez a teljes értékű XPSP3 licenc mit is jelent, vajon azzal a licenccel önálló rendszert is telepíthetek egy gépre?"
szinte kizártnak tartom, amolyan bios-lockos SLP licenc lesz az.
-
moonman
titán
arról van szó, hogy ez cégeknek készül, ahol elengedhetetlen, hogy régebbi programok is hiba nélkül fussanak. ők nem akarnak ablakban virtualizálni, külön patchelgetni, karbantartani stb. így ők kapnak egy réteget, ami láthatatlanul fut a Win7-en és lehetővé teszi a programok valódi XP módban való futtatását (és nem csak a részben sikeres compatibility beállításokkal).
mégegyszer: ez nem otthoni, kísérletező embereknek készült, nekik megfelelőbb lehet egy külön virtuális gép. nem véletlen, hogy csak business licencekhez lesz elérhető.
-
Dilikutya
félisten
Emlékeim szerint a VirtualPC-hez le kellett foglalni a merevlemezből egy virtuális partíciót, amihez a host rendszer nem fért hozzá, így kicsit macerás az ott készített adatokat kijuttatni, én pl. nem tudtam hálózatba összehangolni. Ennek az XPM-nek az a lényege, hogy ugyanaz lesz a munkakörnyezet, magyarán a user ugyanúgy dolgozik vele, mintha sima Vista program lenne, nem fog észrevenni különbséget. Minden szempontból kényelmesebb, ha pusztán az XP kompatibilitásról van szó. Egy virtuális gépet be kell állítani, ha használni akarod, akkor elindítani, bootolni stb. Szerintem ez egy jó megoldás lesz, legalábbis elvben. Aztán majd meglátjuk, gyakorlatban hogy működik.
Én nem tudok amúgy olyanról, hogy virtuális géphez ingyen tölthetnék le bármilyen Windowst. Ki és honnan ad neked ehhez valamiféle legális licenszt?
Kíváncsi vagyok, hogy ez a teljes értékű XPSP3 licenc mit is jelent, vajon azzal a licenccel önálló rendszert is telepíthetek egy gépre? -
Sanyix
őstag
Na ez hasznos és jó dolog, egyszerűbben tudok l2 botozni(mert vistán nem megy a bot, valszeg 7-en se fog) majd, nemkell vmwares izéket telepítenem
-
floatr
veterán
Az van, hogy bár ugyanezt a megoldást máshol, más alapokon hasonló eredménnyel is meg lehet csinálni, a W7 szalagosan átkötve adja a júzereknek, szeretettel, és nem mellesleg nem kerül nekik semmibe ez a huszárvágás -- najó: nem kerül igazán sokba, bár valószínűleg a vpc projekt pályáját nem kellett nagyon módosítani.
Bár én ezzel nem látom teljesen megoldottnak a migrációs problémát, max annyit tudok elképzelni, hogy az eddig hezitálók új gép beszerzésekkel apránként migrálják az infrastruktúrát. A kérdés már csak az, hogy mennyien fognak rájönni arra, hogy ugyanez másképp is megoldható.
-
oO7
őstag
válasz
Dr. Romano #74 üzenetére
nemtom... nekem homályos egy kicsit
először is (ha jól tudom) virtuális gép képfájlként eddig is le lehetett tölteni mindenféle windowst tök ingyen... szal nemtom minek ez a "teljesértékű XP SP3 key" dolog.
másodszor pedig nemtom, hogy ez a kis rendszer CSAK azt az XP-t vagy esetleg más oprendszereket is magába fogad ? Szal hogy ez egy XP-re "korlátozott" VirtualPC seamless mode-al vagy egy telepítő egy új VirtualPC -hez ami támogatja ezt a fajta megjelenítést és mellesleg tartalmaz egy XP SP3 -at is helyből ?
-
Dr. Romano
veterán
Szerintem ez egy jó ötlet a MS részéről!
-
daninet
veterán
hát igazából nem értek komolyabb szinten az oprendszerekhez, de ez egy jó dolog, viszont úgy lenne véleményem szerint a legjobb (persze gondolom ez nem megvalósítható) ha a drivereket is lehetne emulálni xp-ben így például használhatnám a TVkártyám és az 5.1-es SB kártyámat win7-el. mert konkrétan ezek miatt nem váltottam vistára se.. buhera driverek meg nem kellenek...
FefeeX: nekem tört Heroes IV futott 32bites pistával minden kérdés nélkül.. lehet szedned kellene egy crack-et a játékhoz
-
FefeeX
veterán
Heroes of M&M IV. Megvettem eredetiben, de sajna a 64bit Pista nem indítja el...
Alapvetően már a Vistánál is megakad (fórumok, stb), de mintha azt olvastam volna, hogy a 32biten sikerült megoldani (egyebekiránt a probléma valszeg a másolásvédelmével van)Az emberek már itt vannak, bár szerencsére azért ez nem olyan alja-fórum mint egy-két másik hely, ahol csak erről van szó, mindegy mi a hír. Minden esetre akinek a linux kell, az kussban marad, és használja. Akinek XP kell az szintúgy. Nem pofázik, ül és használja.
Én pedig örülök, hogy esélye lesz a megoldásnak, független attól, hogy nem biztos, hogy meg is oldódik... -
Yoshida
aktív tag
Azért ennek az eldugott terminal szerveres applikáció megjelenítésnek is megvannak a hátrányai, szinte csak gyenge 2d-t igénylő alkalmazásokkal lehet használni, próbálj meg így paintbe rajzolni egy kört szabad kézzel
(lesz belőle egy 3-8 szög forma, az egér mozgatási sebességtől függően, míg a lokális paintbe szinte rendes kört tudsz rajzolni)
-
floatr
veterán
A virtualizált XP frissítéseit hogyé fogják megoldani?
-
Jól hangzik.
-
^Clown
addikt
Újabb pirospont a MS-nak, de majd meglátjuk, hogy a gyakorlatban mennyire fog ez jól muzsikálni.
-
-
tcp
tag
a cikk nem fogalmaz pontosan.
Ilyen feature már most is van 2k8 szerveren meg tudod az tenni, hogy TS-re feltelepítesz egy appot, erről egy parancsikont kidobsz policyn keresztül a felhasználó asztalára, aki rákattint, és azt látja, hogy elindul az alkalmazás (nincs semmi plusz keret, vagy fül vagy ilyesmi, ugyanolyan, mint egy mezei app, a usernek nem tűnik fel, hogy mindaz amit csinál az távol egy TS-en fut), viszont, ha mögé nézel akkor egy Microsoft Terminal Server Clienst fogsz látni, nem pedig magát az appot.
-
bambano
titán
-
moonman
titán
na ez egy korrekt cikk.
FTeR, te beteg vagy.
-
tcp
tag
nincs közös asztal. Vagy futtatod a virtuális gépet, ahogy azt most is teszed, vagy csak programot futtatsz a virutális gépen, ami a hoston úgy jelenik meg a felhasználó számára, mintha közvetlenül a host futtatná (tehát simán a képerynőt nézve nem látja a különbséget egy hoston és egy guesten indított calc között pl), de ha kicsit mögé nézel, akkor valójában egy terminal szerveres megoldás.
-
bambano
titán
lécci világosítsatok fel, hogy a közös asztal hogy fog működni: valami hekkelt videodrivert raknak az xp-be, aminek a képét a w7-en lehet látni? vagy terminal services jellegű megoldással szedik ki az xp-ből a képet?
-
Penge_4
veterán
(és itt most ne a dobozos ultimate-t nézzük, amire amúgy kb senkinek nincs szüksége),
Tényleg rajtam kívül egyetlen embernek sincs szüksége group policy-re, csak vállalati szférában? Pedig sok hasznos konfigurációs lehetőség van.
Egyébként egy újabb értelmes ötlet, ami nyilvánvalóan további haladékot ad a hanyag szoftverfejlesztőknek, akik eddig sem voltak képesek egy 3 éves oprendszerre fejleszteni normálisan. És van egy olyan érzésem, hogy ezzel még nincs vége, a Win7 vagy legfejlebb a Win8 után majd megint lesz egy ilyen váltás, hogy aztán ismét új alapokra helyezzék a rendszert, de inkább a Windows 8 után, addigra már úgyahogy lezárul a 64 bites váltás is, ha csak nem lesznek olyan értelmesek, hogy abból is uccsó 32 bites rendszer. Legalább annyi eszük lenne, hogy a licensz vásárlásával jogosult a user a 32 és 64 bites változatra is, ne vásárláskor kelljen már eldöntenie a szerencsétlennek, hogy most előre kalkulál 5-6 évre, vagy megveszi a már elavuló félben lévő változatot.
-
janos1988
addikt
Vajon eljon az ido amikor lesz Line a Windows-hoz?
(koltoi kerdes) -
tcp
tag
a vistát csak azért dobtam be, mert írtad, hogy a w7 valszeg drága lesz. Nos, valószínűleg nem lesz szingifikánsan más áron, mint most egy Vista (ok, ilyen huf-usd bejátszhat), pedig szerintem már egy Vista is megfizethető. Nekem pl a noti kevesebb, mint 30 ezerrel volt csak drágább Businessel, mint free dossal lett volna, egy 3 évre vásárolt gépnél (ennyi rá a garancia) ez már azért éves szinten nem egy vagyon.
Szerencsére az MS is belátta valahol, hogy normálisabb árképzéssel sokkal több vevőt és ezzel bevételt lehet szerezni, mint amit korábban folytatott, hogy 1-2 termék szinte megvásárolhatatlan áron ment, cserébe nem is fizetett érte senki. -
30z.Samu
félisten
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de ez akkor azt jelenti, hogy az XP-s driveremet fel tudom tenni a Windows 7-re?
-
WonderCSabo
félisten
Bezzeg a Home Premiumosok nem kapnak, pedig azt néztem ki magamnak.
-
Fáraó
őstag
Nagy teherré vált ez az XP a MS részére. Ki gondolta volna az elején...
-
Oliverda
félisten
Vajon a 64bites Win7 az 32 vagy 64bites XP-t fog tartalmazni...?
-
JColee
őstag
a legalapvetőbb játék nem ment vista 64 biten (cs 1.6), de csak sikerült abba is életet lehelnem
egyébként nem ment még az f1challange sem, de azt is sok kínszenvedés árán működésre bírtam (kompatibilitási módot 95re kell állítani, nem tudom miért nem jó neki az xp sp2)
a játékok sajna lassabban futnak vistán, de általában futnak
nekem a legfőbb bajom azzal van, hogy régi játékokkal sokat játszom, az új cuccokhoz jön a support, de ki törődik már a jó régi ut vel, stb? -
Depression
veterán
Ez tényleg nagyszerű ötlet.
-
-
Gregorius
őstag
Ha ezt elbukják... Akkor van szívás
Ha ezt elbukják, akkor jön a Microsoft Porszívó 2010.Amúgy ez egy elég jó húzás az MS-től. Végre rájöttek hogy mi kell a népnek.
Utolsó értesüléseim szerint a kutatólaborban már egy ideje olyan OS-eket reszelnek, amik igény szerint bármilyen környezetet az app alá tudnak tolni. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit találnak belőle érettnek a kereskedelmi bevetésre.Kérdés, hogy az XP-s játékok is zökkenőmentesek lesznek-e. Ezalatt a 3D gyorsítás, és a régebbi hangrendszerek teljeskörű működését értem.
Szerintem kizárt. Első körben legalábbis. A virtualizációs technológiájukban sokadik szempont, hogy a graf. gyorsító vagy a hang működjön.Amúgy a játékokok nagy része tudomásom szerint xp-vista váltást is gond nélkül túlélte
Sőt, találkoztam már olyan Win9x-es játékkal, ami XP-n nem volt hajlandó menni, a Vista (x64!) pedig gond nélkül megette. -
gabor85
őstag
Négymagos Intelek meg itt
-
Killing
addikt
Ezt így kellet volna a Vistánál is...
Kíváncsi vagyok mennyit fog így "enni" a Windows 7. -
Inv1sus
addikt
Hát ha már jön a Windows 7, akkor már inkább arra gyűjtök, nem? (ráadásul sajnos még nincs is nagyon hardverem vistához, de majd lesz
).
Sztem megvárom azt az akciót, amikor Vistáról ingyenesen lehet majd Windows 7-re váltani. Ezekkel az csomagnevekkel meg bajba vagyok. Nekem, mint web-programozónak, melyik verzióra lenne és lesz szükségem?A Home szvsz nemjó...
-
Inv1sus
addikt
Nem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom, de kezdem megkedvelni a windowst
Csak kár, hogy rohadt drága lesz...
-
Jah tényleg, akkor már tudjuk, hogy Intelékbe mi "ütött", hogy újított, virtualizációval felfegyverzett olcsó processzorokkal támad
-
DarkByte
addikt
Újabb dolog amit lehet tesztelni. Remélem az RC -vel közel egy időben elérhető lesz.
Konkurens portálon ez a kép többet mond kicsit a dologról: [link] Gondolom valamilyen remote desktop ügyeskedéssel jönnek át a képek a saját asztalra. Kérdéses hogy vajon virtuális merevlemez is kell ehhez vagy egy elkülönített mappában lehetnek telepítve a programok?
Mod: közben látom hogy a linkelt MS oldalon is van még jobb kép.
#20: igen ez nekem is eszembe jutott.
-
Saját tapasztalataim nincsenek, de több ismerősöm panaszkodik, hogy Vista alatt nem mennek a régi játékok. Nem tudok sok példát mondani, de az NFS Porsche, és a Nice2 konkrétan rémlik, hogy egyáltalán nem indult el. Más játékokkal kapcsolatban pedig hangproblémákról is hallottam Audigy2-vel.
Persze, az lehet, hogy kevés az ilyen játék.
tcp: Köszi a választ!
-
Oliverda
félisten
Igen, azok is.
AMD virtualization (AMD-V)
AMD markets its virtualization extensions to the 64-bit x86 architecture as AMD Virtualization, abbreviated AMD-V. It is still referred to as "Pacifica", the AMD internal project code name.
AMD-V operates on AMD Athlon 64 and Athlon 64 X2 with family "F" or "G" on socket AM2 (not 939), Turion 64 X2, Opteron 2nd generation[1] and 3rd-generation,[2] Phenom, and all newer processors. Sempron processors do not include support for AMD-V.
On May 23, 2006, AMD released the Athlon 64 ("Orleans"), the Athlon 64 X2 ("Windsor") and the Athlon 64 FX ("Windsor") as the first AMD processors to support AMD-V. Prior processors do not have AMD-V.
Intel Virtualization Technology for x86 (Intel VT-x)
Previously codenamed "Vanderpool", VT-x represents Intel's technology for virtualization on the x86 platform. Intel plans to add Extended Page Tables (EPT),[3] a technology for page table virtualization,[4] in the Nehalem architecture.[5]
The following modern Intel processors include support for VT-x,[6]:
Pentium 4 662 and 672
Pentium Extreme Edition 955 and 965 (not Pentium 4 Extreme Edition with HT)
Pentium D 920-960 except 945, 935, 925, 915
some models of the Core processors family
some models of the Core 2 processors family (list here)
Xeon 3000, 5000, 7000 series
some Atom chips
all Intel Core i7 processors
Neither Intel Celeron, Pentium Dual-Core nor Pentium M processors have VT technology. -
tcp
tag
a VT elég komolyan visszakap a teljesítményből, nem játékra lettek elsősorban kitalálva az ilyen megoldások.
Amúgy a játékokok nagy része tudomásom szerint xp-vista váltást is gond nélkül túlélte (bár elismerem, nem vagyok nagy játékos), egyéb programoknál viszont úgy érzem, hogy egy kicsit túl van lihegve ez a kompatibilitás téma, mikor céges átálláshoz nézegettük a vistát, akkor elenyésző volt a nem futtatható programok száma, ezek 99%-a is olyan kategória volt, ami már réges régen megérett a váltásra, esetleg volt kint vista kompatibilis változat, csak még a régebbi verzió volt fent, és hasonló problémák. A felhasználók nagyobbik része nem nagyon fut ebbe bele, az aktívan supportolt programoknak elég gyorsan kijön úgyis a patche vagy új verziója.
-
PuMbA
titán
"Kérdés, hogy az XP-s játékok is zökkenőmentesek lesznek-e."
Minden játék megy WIndows 7-en a Duke Nukem 3D-vel együtt(1996-os game - ennél régebbi játékot nem próbáltam).EAX is működik rendesen,úgy hogy nem tudom miről beszélsz,mert a játékoknak semmi baja és nem is kell hozzájuk XP.
-
Kérdés, hogy az XP-s játékok is zökkenőmentesek lesznek-e. Ezalatt a 3D gyorsítás, és a régebbi hangrendszerek teljeskörű működését értem.
Ha igen, akkor ez már a harmadik szimpi húzása a MS-nak. -
FTeR
addikt
"stációig"
áááááá -
azbest
félisten
nem rossz gondolat... ezt csinálta a Apple is a váltásokkor: egy teljes system 9 volt a kezdeti osx-ekben (ha jól tudom) és az intelre váltáskor is ppc-t emuláló környezetet is adtak.
a szoftverek kompatibilitása kipipálva így... a hardverekkel így is lesz elég gond (ha valakinek olyan hardvere van, amihez nincs újabb driver - itt ipari körülményekre, pl nyomdai/scannelős berendezésekre gondolok) azokon nem segít az emulált xp... kivéve, ha külső eszközről van szó és vmware/virtualbox -ban manapság is elérhető periféria kezelés lenne benne. (pl nyomtatómat egy virtuális géppel használom, ha képeket is akarok, mert nincs vista drivere)
-
D.Orion
veterán
Ilyen virtuális futtatásra mely processzorok képesek? Netán a nemrégiben bejelentett megújuló E5300, E5400, E7400, E7500, Q8300 is tudja majd?
(#1) gabor85: Engem eddig meggyőzött a Win7, öcsém gépén(adatlap kettes számú gép) nagyon szépen fut és játékok alatt is jól muzsikál.
-
gabor85
őstag
Na, a Microsoft mindent bevet hogy sikeres legyen a Windows 7.
Ha ezt elbukják... Akkor van szívás.
Új hozzászólás Aktív témák
it Virtualizált környezetben futtatható Windows XP-t ad opcionálisan, de ingyen az új rendszer drágább kiadásaihoz a Microsoft. Kompatibilitás kipipálva.
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8540P - i7-640M I 6GB I 320GB I 15,6" HD+ I Nvidia 1GB I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest