Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze hogy megállíthatatlan. Mennyivel könnyebb egy webáruházat beindítani/üzemeltetni, mint egy igazit. Semmi raktárkészlet nem kell hozzá. Csak többezer terméket feltölteni a webre és majd ha a jómunkásember rendel valamit, akkor a webshop üzemeltetője beszerzi, csomagolja, postázza...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
A fejlődésé a jövő? Ki hitte volna. Azt hittem, az utazó cserekereskedelem szekérrel, az lesz a jövő platformja.
-
Feketelaszlo
senior tag
Ellenvélemény: Ez a növekedés nagyon is megállítható, mégpedig az internetes marketingköltségek elszállásával. Mert elképzelhető, hogy a világháló magyar felén még lehet vírusmarketinggel meg haveri banner-cserével terjeszkedni, de a fejlettebb gazdaságokban feneketlen kút a Google AdWords és Facebook hirdetés. Meg aztán a plázák és ingatlan kiadók is tudnak bőven árat csökkenteni, ha úgy találnák, hogy a cégek tömegesen otthagyják őket, mert jobban megéri kizárólag webáruházat üzemeltetni, mint üzlethelyiséget. A cégnek végérvényben egyenértékű lesz, hogy egy jó helyen nyitott bolttal szerez x darab vevőt, vagy betolja a bérleti költséget a webshop marketingjébe és úgy jönnek a vásárlók.
-
tatararpad
őstag
A tulajdonosok által három leghatékonyabbnak tartott marketingeszköz a keresőoptimalizálás (amit 68%-uk alkalmaz), a Google Adwords hirdetések, illetve holtversenyben a remarketing és a közösségi média.
Én az elégedett vásárlóban hiszek. Lehet ha ők is így tennének, nem lenne 45%-nak problémája a marketinggel.
[ Szerkesztve ]
-
Az olcsó árut is lehet, csak a kiszállítás ingyenességét, vásárlási értékhatárhoz kell kötni.
Másrészt az Amazon már saját áruszállítással dolgozik felénk.
Egy szűkebb raktárkészletből app használatával lehet azonnali szállítással rendelni. A raktárkészlet azért nagyobb mint bármelyik offline áruház kínálata. Némi felárélt cserébe esete kilencig rendelhetek és egy órán belül ki szállítják nekem. Ha kettő órán belül jó nekem, akkor extra költség sincs. (Persze, van mert alapesetben is kicsit magasabbak az árak, mint online áruházban.)Ha kell egy nyomtató, mert a régi éppen most adta fel a harcot és reggelre készen kell lenni. Ha vendégek jönnek és nincs idő elszaladni vásárolni, pár gomb nyomással elkészül a bevásárló lista. A megrendelés gomb lenyomása után már elkezdik összeválogatni az árut. A futár már melegíti a motort.
Ezzel nem tud versenyezni a hagyományos kereskedelem.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
azbest
félisten
Ez a készlet nélküli webáruház inkább a kisstílű seftelőkre lehet jellemzőbb. A nagyobb webáruházaknál pontos készletinformáció van, lehet következtetni arra, hogy mikor fog megérkezni, a jobbaknál még egy elfogadható pontosságú becslés is van rá.
Ezzel szemben sok fizikai üzletben lényegében nincsen készleten semmi. Pár éve, amikor heti szinten nagyon ingadoztak az árfolyamok, akkor lettek hetente generált új árlistás, rendelős boltok. Aztán a stabilizálódás után sem igazán tartottak már készleteket. Sok helyen ez csak úgy megy, hogy ha kell valami, akkor 2-3 féle árlista van, automatikusan generálva a különböző beszerzési forrásaik nettó áraira téve a saját részüket. Ha csak úgy beesel egy boltba, akkor elég kicsi az esélye, hogy lesz minden, amit venni akarsz.
A tipikus hagyományos üzleteknél ezzel együtt, hogy nincsen készlet, sokszor még normális árlista sincsen. Tehát beszélni kell valakivel, hogy amit venni akarok, azt be tudja-e szerezni. Arról nem is beszélve, hogy ha nem informatikáról van szó, akkor még egy tisztességes weblap sincsen, nemhogy készlet infó. Sokszor kerültem már olyan helyzetbe, hogy valami kellett, nem feltétlen sürgősen, s próbáltam interneten megnézni, hogy a megyeszékhelyen, ahol lakom vajon hol tudnék olyat venni és kb mennyiért. Na ez sok esetben azzal ért végeget, hogy azt sem tudtam kideríteni, hogy mit árulnak, egyáltalán árulnak -e valamit vagy csak cégekkel állnak szóba, mert a jó magyar kereskedő nem látja az internet hasznát, majd személyes zarándokútra mennek a lehetséges vásárlók a várok utcáit járva és majd belebotlanak egyszer csak az üzletbe.
Szóval ehelyett nem egy esetben kínából rendeltem meg valamit, amit helybe hoznak, s nem nekem kell kinyomozni, hogy ki a bának árul olyasmit és a város melyik részén, házról házra járva, mindenhová bemenve. Életképtelen a legtöbb üzlet itthon.
De azért van néhány cég, akik jó ellenpéldák. Rendeltem már cégek webshopjából textil árut, faanyagot is. De ez csepp a tengerben... van amit hónapok óta nem tudok kideríteni, csak szájhagyomány újtán kaptam tippeket hogy milyen cégeknél érdemes házallni és érdeklődni.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Hieronymus #7 üzenetére
"Másrészt az Amazon már saját áruszállítással dolgozik felénk."
Helyileg ez hol? Gondolom nem Magyarországon, mert itt az elmúlt fél évben tőlük rendelt cuccot az alábbiak hozták ki nekem: UPS, Trans-o-Flex, Magyar Posta. Ráadásul amíg volt ingyen szállítás, az olyan tetű lassú volt, hogy botrány, rendszeresen megcsúsztak a saját maguk által jelzett szállítási időkhöz képest ill. a feláras "expressz" szállításnál is volt olyan, hogy nem ért ide időben a cucc, szóval logisztikailag nálam nem nagyon állnak jól.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
apaszka
veterán
Köszönöm, ezt nem tudtam....
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Samott
addikt
Egyebkent van barmi hir a magyar Amazonrol? Lesznek ok felenk komolyaban, vagy marad a nemet Amazon? Ez a Prime-os rendszeruk szimpatikus, jot tenne a magyar piacnak egy ilyen orias.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
válasz bLaCkDoGoNe #9 üzenetére
Németország nagy városaiban.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
Keem1
veterán
Amennyit megspórolnak a fizikai üzlet hiánya miatt, lehetne ingyen a kiszállítás értéktől függetlenül.
Már így is sokat vásárolok neten, de tovább lendítene, ha tényleg ingyen lenne mindenféle kiszállítás, és kötelező lenne az összes futárnál a pos terminál.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #9 üzenetére
Az Amazon Prime Now egyebkent csak Berlinben es Munchenben mukodik, tehat nem egy szeles korben elterjedt dolog. A sima prime kiszallitas jo dolog, amig nem olyas valamit rendel az ember, amit egy kulfoldi raktarbol kell hozni. Ugye van egy kulfoldi, de a nemet piacra is dolgozo raktaruk Csehorszagban, amikor a nemetek sztrajkolnak, onnan jon minden anyag.
Az Amazon mindenfele ceggel egyutt dolgozik a kiszallitasra, hozzam TNT kivetelevel mindenki hozott mar csomagot (Munchen mellett lakunk), de a sajat futarcege meg sose. Rossz, hogy nem tudod, ki hozza ki a csomagot, amikor a rendszerbe bevittek kovetesre a csomagot, akkor lehet a lerakasat kulon engedelyezni a szolgaltato oldalan, ami problemas, de lehet vele elni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
A Prime Now szolgáltatáshoz mégis csak kell a saját futárszolgálat. Egy vagy kettő órán belül ki kell szállítani a megrendelt árut, a megrendeléstől függően. Felénk kettő fajta Amazonos kiszállítás van. Van egy társcég valami A-Z amazon partner és a kizárólag Amazon felirattal közlekedő furgonok.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Stanlee
őstag
válasz Hieronymus #18 üzenetére
Mindketto futarszolgalat ismeros, mert a ceghez ezek hozzak a dolgokat. Videkre meg mar csak a tobbi jut.
Amazon Locker is elegge foghijas, marmint Munchenben van par darab, itt az irodank kornyeken rogton 3 konnyen elerhetoen, Freisingben meg semmi. Ez mar videknek szamit.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
orion1025
őstag
Nem lenne megállíthatatlan, de amíg egy nagyobb városban olyan cégek működnek, amikről azt sem tudja az ember, hogy léteznek vagy miket is árulnak, és nem mellesleg drágák is, még szép, hogy az online vásárlás van előnyben. Én már utálok telefonálgatni, keresgélni, na meg a bombasztikus ajánlatokat böngészni. Én most építkezek, a nyílászáróimat pestről rendeltem egy "webshopból", amiket ha itthon veszek meg, még hozzá dobhattam volna 80000Ft-ot a végső számlához, és akkor még nem fizettem a helyi üzletnek a szállításért... A szigetelésem az ország másik végéből érdemesebb volt ide hozatnom, hiába volt a fuvar 38000Ft, mert így is több mint 100000Ft-ot spóroltam ha helyben kellett volna megvennem, nem pedig "webshopban". Szóval az online vásárlást sosem fogja felérni egy két lábon járó rohangálás, arról nem is beszélve, hogy ha valamit helyben el akarok intézni, akkor vagy előbb el kell jönnöm a munkahelyemről (pedig 16:00-ig dolgozok), hogy oda tudjak érni zárásra. A kocsinkhoz hajtok javító festéket, de az üzlet csak 15:30-ig van nyitva, így száradjanak el, marad a webshop
Az Ebay és a PayPal két gombnyomásos fizetési formáját pedig egy hazai oldal sem tudja überelni, bár akad pár ilyen, illetve a Vakera is most vezette be, de szánalmas, hogy még mindig a gagyisztikus fizetési formák vannak napirenden netes vásárlásnál is, illetve azzal is csak a tökörészés és az időhúzás megy sok esetben, ha nem utánvétes lesz a kiegyenlítés.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
törölt tag
Ez az, amit az itthoni online kereskedelemben, egyszerűen lassú a kézbesítési idő. Most rendeltem monitort neten, 10 napig tartott, hogy városon belülről megérkezzen. Az Amazonról rendelt tartókar hozzá gyorsabban itt volt a német raktárból, pedig egy napon rendeltem meg őket.
-
azbest
félisten
válasz #16820480 #21 üzenetére
amúgy, ha üzlethálózattól rendelsz házhozszállítással, akkor azt sok esetben központi raktárból küldik. Karácsonykor szívtam is ezzel, hogy a sorbanállást elkerülendő nem a bolti személyes átvétellel rendeltem meg egy a boltban készleten lévő terméket, hanem postapontra (mivel szomszédban van). Egy hónapig tartott míg feladták a BPi központról postázva. A boltban átvevősen aznap délután mehettem volna érte. Általában ezt teszem, mert így esetleg előkészítik és az átvételnél is csak bemutatom a rendelésszámot, egy perc alatt megvagyunk.
Plusz a házhoz szállítás ingyenes határa miatt egy csomag elemet is beledobtam a rendelésbe, amiről kiedrült, hogy pont nincs a központi raktárban és pár napig amiatt állt a rendelés, míg az egyik boltból felküldték. Aztán pedig elkeveredett a karácsonyi káoszban több hétre a központban a rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz #16820480 #21 üzenetére
Az egész magyar postázás eléggé gyér. Nekem eddig a rekordom egy New Yorkiból visszaküldött csomagom volt, nem hazudok, egy nap alatt megérkezett a helyi postára. A németek tapasztalatom szerint nem sokat tökölnek, csak ugyebár az országon belüli mozgatás tudja megölni ezt a részt is.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -40% 15,6" AMD RYZEN 5 7530U 16/512 FHD IPS
- SEAGATE Game Drive M.2 SSD for PS5 1TB, M.2
- MacBook Pro Retina CTO 16" / 2.3GHZ / Intel I9 / 32 GB / 512 SSD / 30 nap garancia
- CTO !! MacBook Pro 14.2" M1 PRO / 8C CPU / 14C GPU / 32 GB / 512 GB / Space gray / 30 nap Garancia
- MacBook Pro Retina 16" M1 Pro Chip 32 GB / 512 SSD / 30 nap garancia / Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest