Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tomcat

  őstag

  válasz hokuszpk #19 üzenetére

  Pontosan ezt szívjuk meg a mai napig. Értelmes gépet AMD processzorral szerelve boltban szinte nem is lehet(ett) kapni, de minimum vadászni kell(ett) rá. Ami megvásárolható (volt) egytől egyig elvérzett valamilyen komponensben. pl. "remek" TN HD kijelző kizárólag, ultralassú HDD, gagyi és cserélhetetlen integrált VGA, leglassabb használhatatlan filléres CPU vagy APU, memória bővíthetetlenség vagy eleve "soldered" alkatrészek,stb.
  Céges környezetben meg egyenesen kénytelen vagyok durván 10-12 éve a gyártói OPN kódok alapján a magyar forgalmazótól direktben rendelni AMD-vel szerelt gépet ha szeretnék valamit frissíteni vagy régi konfigokat újra cserélni.
  Ez az állapot úgy ahogy van minden résztvevőre nézve szégyen.

  Az is igaz viszont, hogy a Ryzen konfigok megjelenése óta sokat változott a helyzet és javult a szállítási hajlandóság és a választék. Tudok és tudtam venni normál forgalmazói forrásokon keresztül olyan gépeket amiket már Ryzen-el szereltek. Persze a kínálati arány még mindig nem nem sokat változott, nagyjából 1:10-hez még most is, de volt ennél sokkal rosszabb is.

  Tomcat

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés