Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Hazánkban is működhetne egy ilyen csoport. Első célpontjuk lehetne pl. azon hálózat ami különböző warez oldalakra küld meghívót. Nap, mint nap kapok minimum 2db olyan levelet melynél a feladónál egy fiktív név szerepel, a tárgynál pedig egy "beszélnünk kell" vagy "itt az oldal amit kértél" szöveg. Bazira elegem van ezekből a mail-ekből.
[ Szerkesztve ]
-
Brown ügynök
senior tag
Szép volt!
Szóval ezeknek a gépeknek a nagy része olyan amiket a felhasználók rendszeresen használnak csak nem tudják a gépükről, hogy fertőzött?
Mondjuk a rendszeresen használt e-mail címemre az utóbbi 4 évben nem kaptam spam-et.
-
hemaka
nagyúr
-
moonman
titán
most lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de ma eddig a szokásos 5-10 spam helyett összesen egyet kaptam.
-
-
sh4d0w
félisten
Én azt firtatnám, hogy a zombigépek mekkora hányadán futott Windows...
https://www.coreinfinity.tech
-
hohoo
senior tag
megsaccolom: 99,99999999999
Amúgy én tegnap pont rekordot értem el. 1 nap alatt 15 spam levél. Ilyen sok 1 nap alatt még nem volt. A spamszűrőkkel meg az a baj, hogy vagy nem szűrik ki az összes spamet, vagy azt is kiszűrik ami nem spam...
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
floatr
veterán
Én meg örömmel veszem tudomásul, hogy eme rendkívül sikeres akciócsapat gondolom remekbe szabott ktgvetése is immáron bennefoglaltatik a termékek árában, így ismét fizethetek a sok tudatlan sutyerák helyett/miatt, akik vagy szar szoftvert használtak, vagy szarul. Esetleg mindkettő.
-
bambano
titán
-
törölt tag
válasz Brown ügynök #5 üzenetére
"Mondjuk a rendszeresen használt e-mail címemre az utóbbi 4 évben nem kaptam spam-et.">Viszont nem biztos, hogy nem küldtél!
-
lgb
tag
Ja hat igen, vegfelhasznaloi szempontbol, neked. Viszont az ISP-knek egy egyebknek a mondjuk 90% spam arany melett a bejovo smtp forgalomban ezek szerint 10x akkora terhelest kapnak, mint amit a legitim mail forgalom indokol, ami persze penzben realizalhato problema (legyen szo most arrol, hogy savszelesseg, szerver kapacitas, aram, spam szurok stb). Ezt valakinek meg kell fizetni, es valoszinu te is fizeted mint elofizeto egy ISP-nel, hiszen nekik ezeket valamibol csak ki kell fizetni ... Errol az emberek altalaban megfeledkeznek, es csak azt nezik, hogy nekik szemely szerint jon-e spam az inbox-ba, vagy nem. Pedig a dolog ennel sokkal bonyolultabb.
-
ArchElf
addikt
A bírósági felhatalmazással zajló, „b107” kódnévvel ellátott akció során...
Arra enged következtetni ez a "felhatalmazás", hogy a DCU jogosítványt kapott az érintett (fertőzött) gépek felülfertőzésére és - pl. hálózati logok segítségével - jutottak el a vezérgépekhez.
Érdekes egy meló lehetett - mondjuk bírósági felhatalmazás mellett - már néhány amúgy is fertőzött gépet újra megfertőzni nem hiszem, hogy eget rengető meló lehetett (ha voltak már fertőzött gépekre IP-k)... Inkább a folyamat kitalálása és a végkifejlet lehetett izgalmas.AE
sh4d0w:
The Rustock botnet (founded around 2006)[1] is a botnet that consists of an estimated 150,000 computers running Microsoft Windows, and is capable of sending around 30 billion spam messages a day (each infected PC is capable of sending an estimated 25,000 messages a day).[2] - wikipedia, első bekezdés - google + 15 mp; ha tényleg komolyan érdekel...[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
WonderCSabo
félisten
Azért ez milyen durva már, egy millió gép egy botnetben... Pedig ma már rengeteg teljesen jó védelmi megoldás létezik.
-
hohoo
senior tag
aham vettem észre... pont arról írtam.
persze az agyápénzt afrikába spam nem jut át, de a regisztrálj "nem adjuk tovább a címedet, hopp mégis" spamet nem fogja meg[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
addikt
Engem sem idegesít különösebben, mert gmail szűrője elég hatékony. De attól függetlenül, gyűlölöm az ilyen reklám undormányokat, amivel probálják a tudatlant átverni... Szóval igy tovább MS ezen a téren!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Hiftu
senior tag
"A történtekről beszámoló hivatalos blog szerint a Rustockban legalább egymillió fertőzött gép volt, melyeket a bűnözők elsősorban kéretlen elektronikus levelek, spamek terjesztésére használtak fel."
Valamelyik forrás pontatlan vagy ferdíti a tényeket vagy mindkettő. (Esetleg más időpontban mérték a fertőzött gépek számát.)
Inkább olyan statisztika kellene, hogy a fertőzött gépek mennyire voltak elmaradva a windows frissítésekkel. Milyen antivirus, antimalware, antianyag rendszerekkel voltak felszerelve.
Mennyi gép volt vállalati, mennyi magánszemély által üzemeltetett.Ebből lehetne érdekes dolgokat leszűrni. Aztán mehetne a forced update-elés a jövőben.
A windows bevezethetné, hogy internet akkor van a windowsban engedélyezve, ha eléri az update-t (mondjuk ez nem jó, mert DoS attackkal kinyirnák az update szervert) és felfrissítette a windowst. Addig kuss van az alkalmazásoknak.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Hiftu
senior tag
Akiket nem zavar (tehát nem is érdekli) a spam, mert a szűrő úgyis megfogja.
Addig a pontig, amig a gmail szűrője kiszűri a postaládádból a spamet, történik pár dolog.
A zombigép folyamatosan üzemel, küldözgetve a leveleket, terheli a hálózati kapcsolati rendszereket. (routerek, dns serverek, mail serverek, stb.)Ha most népszerűen a környezetvédelem oldaláról közelítünk: ez nagyon sok CO2-t jelent a légkörben.
Ha energetika: nagyon sok olajat/földgázt/uránt amit másra lehetne költeni.
Ha pénzügyi: elég sok ráfordítást szakemberekből, akik hasznosabb témán is tudnának dolgozni.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Kroni1
veterán
helyes!
-
tocsa
senior tag
Rengeteg kértevő automatikusan befoltozza maga után azt a biztonsági rést, amelyen keresztül megfertőzte a gazda gépet. Erre azért van szükség, hogy más kártevők már ne tudjanak bejutni ugyanazon a résen keresztül, és a gép az adott botnet kizárólagos tagja legyen. Több kártevő túlzottan leterhelhetné a zombi gépet.
Voltak a történelem során elég nagy harcog amúgy kártevők között, amikor a készítők bepipultak egymásra és a másik kártevőjét próbálták irtani, lásd: MyDoom vs SkyNet.Szóval ha kiismerték eléggé a kártevőt és lefoglalják az irányításban résztvevő gépeket, akkor én a hatóságok nevében írnék egy olyan payload-ot, ami leirtja a kértevőt, és frissíti az aktuális Windows példányt (persze tudom, hogy ez nem egyszerű, valszeg sok lopott Windows van közöttük, de a Microsoft nyilván tud olyan payload-ot írni, hogy a Genuine tool ne kajabáljon, és a patch-ek is silent+force módban felmenjenek). így ténylegesen megsemmisülne a hálózat, ahelyett, hogy csak tetszhalott lenne.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
-
8zabi
őstag
általában naponta 4-5 spam-et kapok egyik címemre, két napja egy darabot sem kaptam, nem hiszem, hogy a véletlen műve
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Fury Beast DDR4 3200MHz CL16 2x8GB RAM - Hibátlan állapotban! -
- iPhone 13 / 256GB / Gyárilag Független / Korrekt Áron Eladó ! ! !
- Eladó új állapotú Sony 28-70mm f3,5-5,6 objektív (Sony FE)
- Motorola Edge 30 Fusion 128GB, gyári 68W töltő, kábel, 1-2hónap garancia,
- Garanciás Endgame Gear op1 dark frost + universal switch pack + steelseries mouse bungee
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest