Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  Itt 2 dolog miatt megy a mocorgás:
  1. A nagy techcégeknek túl nagy befolyása van. Rengeteg ember szinte csak és kizárólag a FB hírfolyamból vagy Twitterről (ez inkább csak az USA-ra jellemző) szerzi be a híreket, az adott cég esetleges elfogultsága jelentősen befolyásolni tudja a közvéleményt vagy akár a választást. Ezt azért nem olyan nehéz belátni, szimplán gondolj bele egy cégnek mit jelent hogy az első oldalon vannak a google találatokban vagy sem.
  A probléma tovább fokozódik, hogy ezek a cégek sok szempontból egybe vannak fonódva és ideológiai alapon kampányszerűen letolnak embereket a social médiából. Nagyon jó példa erre Paul Joseph Watson akivel HANGSÚLYOZOM NEM ÉRTEK EGYET, de amikor letiltották FB-ról, egyből letörölték Instagramról (owned by FB) és Twitterről is. Az instagramján semmilyen politikai tartalom nem volt, cigizős naplementés selfieket posztolt miután egyszer ideiglenes bant kapott mémek miatt kb 1,5 évvel korábban.
  De sok ilyen túlnyomó többségben jobboldali vagy konzervatív személyiség van akit hirtelen 23-48 óra leforgása alatt lebannoltak mindenhonnan
  Vagy régóta téma amerikában hogy egyes republikánus reklámokat letiltott a FB mondván gyűlöletbeszéd. Az egyik reklám arról szólt hogy az illegális bevándorlást kontrollálni kell, több federal budget az ICE-nak. Ezzel lehet nem egyet érteni, de ez egy konzervatív politikai álláspont egyáltalán nem rasszista vagy gyűlöletkeltő.
  Ezek a cégek konkrétan ellehetetlenítik a politikai párbeszéd 1 oldalát.

  2. Amerikában a Section 230 adja meg a mentességet a nagy cégeknek hogy ne legyenek a felhasználói aktivitás miatt perelhetők. Ez lényegében arról szól, hogy ők egy platform és nem kiadó, ergo nem vonhatók felelősségre a felhasználók által megosztott tartalom miatt, egyedül a nyilvánvalóan törvénytelen tartalmat kell töröljék (pl gyerekp*rnó).
  Nos ez természetesen rendben is van, de ha ezek a cégek ideológiai alapon elkezdenek felhasználókat bannolni akkor viszont ez már nem platformként való működés.
  Jelenleg elég maszatos a helyzet, mert egyszerre takaróznak a Section 230-vel és azzal hogy ők egy privát cég, olyan szabályzatuk lehet amilyet csak akarnak, de mivel szilikon völgy egyre inkább szélsőbalos már egyes demokratákat is kezd zavarni ez az elég nyilvánvaló ellentmondás.
  Nagyon úgy néz ki hogyha Trump megint nyer akkor jön a Section 230 reform és ha ilyen szinten szeretnének moderálni a techcégek akkor elvesztik a mentességet. (ezzel amúgy egyet is értek)

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák