Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
pontosan, és itt jön be az egyszerűség.
mozizni én például utálok: fíling nekem nem jön át, viszont abból nagyon hamar elegem lett, hogy vadászni kellett az eredeti hang + rendesen beállított kép + rendesen beállított hang kombókat még budapesten is. a fotelem kényelmes, rendes 5.1 van, rendes tv van, innentől miért is mozizzak? nekem a filmnézés a filmről szó, a moziélmény meg nem ér egy egész délutánt. akkor már inkább leülünk családtagokkal egy triplecombora, időben az is kb annyi.
védelmi megoldások: vittünk Magyarországra how i metet, hogy akkor majd a nyaralás alatt jól megnézzük. a laptop nem olvasta be (a másolásvédelem megakadályozott az általam megvásárolt mű nézésében). elgondolkodtunk, hogy akkor most szerezzünk be egy anydvdt, vagy hagyjuk a fenébe...
spotify jellegű filmnézéssel nem lenne ilyen probléma, vinné a HTPC, nem kéne szívni a védelmekkel, a trailerekkel, meg úgy minden mással, amit a dvdkre raknak a vásárlók bosszantására. persze, szeretem nézegetni a szép kiadványokat (pl az ezer GitS digi egyike az én polcomon van), de egy bizonyos szint után az ember már nem tudja hova rakni a dobozokat. olyan 400ig még kezelhető, de fölötte már tényleg hatalmas lesz a helyigény.
igénytelenség: azért amikor emberek a 32"+os tvn nézik a dvdripeket, akkor mindig elgondolkodok. bár márik oldalról pár éve láttam egy 32"esen barátok köztöt, utánna már nem is annyira csodálkoztam, hogy az emberek miért annyira érzéketlenek a minőségre...
normális hangra általában már ugyanúgy nincs pénz, mint mondjuk utánna megvenni pár kiadást a normálisabb fajtából (breket nem vágom, dvdk között hatalmas különbségek voltak kiadók között).
-
azbest
félisten
válasz
#16820480 #30 üzenetére
Valóban elharapódzott az igénytelenség is. Egyszerűen nem értem azt, aki kamerás szemetet néz, de azt is úgy hogy 15 perc alatt végigtekergeti, majd még véleményt alkot a filmről is.
A globális piac fejlődését sajnos főleg pont a regionális jogvédő irodák és kiadói képviseletek hátráltatják. Míg az USA valamennyire egységes lehet jogvédelem szempontjából, ott egységes piacként mindenféle szolgáltatást gyorsan el lehet indítani. Nálunk az EU-ban pedig minden egyes kis régióban külön meg kell egyezni a helyi kiskirályként viselkedő telhetetlen szervezetekkel, ezért sokkal több a jogdíj költség és 5-10 évet késnek a szolgáltatások - de azok is sokkal karcsúbbak drágábban.
-
törölt tag
válasz
dajkopali #23 üzenetére
Viszont a tomegek meg mindig nem vevok a minosegre. Bar lehet, hogy ez inkabb a kevesbe fejlett orszagokra vonatkozik, de az ilyen premium tartalmak nem mindenkinek vonzoak. En mondjuk szinte sosem neztem vegig az extrakat a dvd-ken, a filmre vagyok kivancsi, viszont csak arra, es nem az 5perces kalozellenes reklamra, meg masik 5 film elozetesere. Illetve sorozatoknal is nehez versenyezni azzal, hogy a tv premier utan egy napon belul elerheto neten illegalis forrasbol. A digitalis tartalomszolgaltatas koraban nincs letjogosultsaga a felhasznalo megvaratasanak.
-
Cyberpunk
félisten
Ennyi.
-
azbest
félisten
Persze, van olyan is. De aki semmit sem hajlandó fizetni, az nem is okoz elmaradt bevételt, cserébe a fizető ügyfelet szívatják.
Másrészt a dolgozó rétegnek már nincs annyi kedve és ideje, hogy kerülő megoldásokkal kínlódjon. Hajlandóak lennének fizetni, de most azonnal és utánajárás macera) nélkül legyen elérhető az a film. A torrent még mindig felhasználóbarátabb, mint a mozi, ahová helyet kell foglalni, el kell caftatni, majd jegyet kiváltani... étkezési és gyerekszaladgáltatási célból érkezett delikvensek mellé ülni, majd a film utolsó jeleneténél már zavarnak is ki a takarítók. A beléptető kapu, a mozi területéről kivezető kijárat... olyan, mint a marhavágás, még marhákkal is találkozni.
Lehet tévedek, de rengeteg igény lenne normális és hivatalos (garantált minőség és legalitás) megoldásra.
Akár torrenttel is terjeszthetnének, hisz van megbízható drm megoldás, amennyit már a sokszor gagyi védelmi megoldásokra költöttek, már lehetne mindenféle platformra virtuális mozi kliens programjuk. A lényeg, hogy a felhasználó elől elfedje a technikai hátteret és ne szívassa.
-
And01
aktív tag
Bár azzal szerintem mindenki tisztában van hogy valójában nem is a kiadók érdeke a jelenlegi rendszer, hanem az rengeteg jogvédő ügyvéd játszótere!
Alapvetően a világ jogrendszere (még a fejlettebb országokban sem) készült fel
a digitális világra, internetre és a vele járó technikai fejlődésre! -
dajkopali
addikt
jogos
de én a kifejezetten kényelmes típus vagyok
ha igazán jó minőséget akarok, akkor figyelni kell a leírásra, a kommentekre, meg kell keresnem azt az oldalt, ahol tényleg elérhető stb.
idő, idő, idő
az ilyenfajta embernek, mint én, nagyon bejön egy mérsékelt árazás, ha tuti a minőség, és nem kell bedolgoznia magát egy rendszerbe
jó példa, amit múltkor írtam a kollégámnak: iPadre kerestem fájlmenedzsert. Nagy tanulság, hogy fölösleges két napot elbaszni mindenféle ismeretlen megoldások megkeresésére, kipróbálására, amikor 3 dollárért ott van a store-ban egy jó és kipróbált szoftver.
Az Apple is ilyen hülyékre alapoz, mint én -
Khan13
senior tag
válasz
dajkopali #19 üzenetére
Szép elképzelés, amit az előzőben írtál, én is támogatnám. Ettől függetlenül butaság azt írni, hogy igazán jó minőség nincs fájlmegosztókon. Ma már kikopóban vannak a CD méretű xvidek, sőt, ha adott film fent van HD-ben, akkor tilos pár helyen feltenni. Azt az embert/csoportot, aki rossz minőségű anyagokat terjeszt, hamar leírják, és keresnek jobbat. Nagyon sok tűéles 720p és 1080p rip van. A lényeg az, hogy manapság már nem érv az eredeti DVD-n szebb a kép és jobb a hang, sőt az extrák is elérhetőek, meg a borító, stb. Egyszerűen más szolgáltatást kell nyújtani, és megfelelően kell árazni. (Lásd moziünnep, amikor 500-600Ft-ért tele vannak a mozik, kifosztva a büfé, és minden extra programra beneveznek az emberek) El tudnék képzelni olyat, hogy a vásárlók mozijegyet kapnának a megvásárolt filmek mellé, és/vagy bónuszpontokat, amiket beválthatnának mindenféle ereklyére vagy másik filmre vagy zenére. Zenevásárlásnál hasonló sémát lehetne követni.
A konklúzió most is az, amit már sokszor kihoztunk, hogy szemléletváltás kell.
Szerintem. -
dajkopali
addikt
Ahogy az előbb is írtam, ez kéne a jövő legyen: a kiadók használják a BitTorrentet terjesztésre, és persze vállaljanak - akár perrel érvényesíthető - garanciát a DVD-minőségre. Többek közt. (Azt azért minden torrentező tudja, hogy igazán jó minőség nagyon ritka a fájlmegosztókon.)
-
Petyyyyy
addikt
Legális torrent oldal? Ezt hogy képzelik...? Fizetsz x összeget az adott torrentért és letöltheted? Megfelelő minőségű tartalom és ár esetén el is gondolkodnék rajta.
-
yknarf
tag
-
dajkopali
addikt
Ez így igaz, de már sok évvel ezelőtt hallottam egy filmes szakembertől egy igen meggondolandó javaslatot:
Ő úgy vélte akkor, hogy az éppen feltámadó közösségi internetre kéne rátelepednie a film- és zeneiparnak. Egy konkrét példát mondott: ha jön egy film vagy album, akkor az alkotás, illetve az alkotók iránti rajongókat kell online módon táborba szervezni. Ezeknek az embereknek extra szolgáltatásokat kell nyújtani - ahogy a franchise ma is működik, és időnként sokkal többet termel, mint maga a tartalom. A mondandója lényege az volt, hogy a rajongók bőven elegendő bázis arra, hogy kereskedelmi szempontból megérje őket ajnározni. Például kapjanak - arányos összegért - olyan dolgokat, amik mások számára nem elérhetőek, de ez csak egy eleme lehet egy új üzleti modellnek, hozzátartozna még a magas minőségű felvételek egyszerű és mérsékelt árú hozzáférhetővé tétele is. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a mai torrentes világ azért a kifinomultak minőségbeli igényét, mondjuk egy Gyűrűk Ura igazán professzionális digitális változatát extrákkal nem képes nyújtani.) A csóka azt ajánlotta, hogy menjenek el ebbe az irányba. Ekkor egy nagy tartalom nem fog százszoros pénzt hozni, "csak" hússzorosat, de ez is bőven elég. Emellett stabil vevőkör alakulna ki, ami mellett az iparág simán elviselné a kalózkodást is.
Ha magamra gondolok, én ebbe a táborba tartoznék. Mivel Tolkien-fan vagyok, aki akár naponta megnézném ezeket a filmeket, megelégeltem a sok rossz minőségű felvételt, és beszereztem - marha drágán - a hivatalos kiadást. Na, ha ők ezt egy klubban kedvezményesen kínálnák, engem törzsvásárlóvá tehetnének. -
-
Minden szó igaz...
-
Janus27
tag
A Steames akciós játékokért való fizetéssel teljes mértékben egyetértek, de például a sorozatoknál sokkal rosszabb a helyzet, a legtöbbet legális forrásból nem lehet megszerezni mert egyáltalán nem adják ki Mo.-on. Ebből következően nem marad más mint a torrent, esetleg a DC.
-
proci985
MODERÁTOR
spotify van, steam van, filmre megint próbálnak felhős havidíjas megoldást adni. azzal pedig gyakorlatilag a torrent is elvesztené az értelmét teljesen.
-
Zull
senior tag
Ne is mondjátok, múltkor valami 3-4e forintért lehetett kettő darab portal2-őt venni! Be is szereztem menten, aztán majd toljuk co-opban tesómmal
-
Én, amióta megtudom venni komoly utánajárás nélkül a játékokat megfizethető áron(Steam), eszembe sem jut Torrentfelé fordulni.
-
jocek91
aktív tag
"A szakember szerint a kiadóknak nem a fogyasztók, főként nem a filmek és zenék legnagyobb rajongóinak legyőzésére, hanem igényeik kiszolgálására kellene törekedniük"
ENNYI!
-
Brutális eb
addikt
"Minnél jobban szorítja öszze a markát vader nagyúr annál több csillagrendszer csúszik ki markai közűl."
Szenátor Leia Organa
-
Atocha
senior tag
Én is egyetértek vele. Másrészt amíg ez így megy, hogy a felhasználókat üldözik, addig jusztcsakazértsemveszeksemmitpénzért érzése lesz sok felhasználónak!
-
ntomka
nagyúr
Ennyi kérem. Minden szavával egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy holland szolgáltató szerint a retorziók épp ellentétes hatásúak, mint amit el kívántak érni vele.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest