2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Hogyan haragítsd magadra a hekker társadalmat néhány egyszerű lépésben? :B

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#2) rottenbull válasza AxBattler (#1) üzenetére


rottenbull
(senior tag)

Mi az a hacker tarsadalom? Lol.

(#3) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Röhejes...

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#4) zolee001


zolee001
(senior tag)

Felháboritó!!!!
Remélem az igazi nagy hacker csoportok felfigyelnek világszinten erre a hirre és lenullázzák a mocsok Tré-t
A fidesz vezérelt "igazságszolgáltatás" bábjainak pedig teljesen mást kivánnék amit nem irok le

zolee001

(#5) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Látom nem bírnak leállni az okosok elhallgatással.

(#6) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"...a hacker a sikertelen tárgyalás után újra belépett a rendszerbe..."

További kérdés?

Ettől a pillanattól kezdve már nem etikus és nem jóindulatú a hacker.
Az ítéletnek teljesen egyértelmű üzenetet kell közvetítenie, arról a határról, amit nem lehet átlépni büntetlenül.

Nincs

(#7) Ixion77 válasza zolee001 (#4) üzenetére


Ixion77
(senior tag)

Sajnos az "igazi nagy hackercsoportok" lesz*ják ezt sok okból.

Mindazonáltal ez egy tipikus farok csóválja a kutyát helyzet, amikor a jogot nem arra használják hogy építsék a társadalmat, hanem hogy megpróbálják vele takargatni saját csúnyájukat. Szégyenteljes a Telekom részéről. De persze ők is tudják hogy ez nem sok ügyfelet fog zavarni abban hogy legközelebb is őket válassza ha 100 Ft-tal olcsóbb náluk a Barátok Közt / Big Brother (léteznek még ezek?) mint a konkurenciánál.

(#6) Hieronymus: Az ördög a részletekben rejlik. Ha nekem azt írták (vagy a médiában nyilatkozták) volna, hogy "a lyukat befoltoztuk", én is kipróbáltam volna a helyében hogy tényleg úgy van-e...

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#8) AxBattler válasza rottenbull (#2) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

Kifesthető tetszés szerint. :D

[ Szerkesztve ]

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#9) zolee001 válasza Ixion77 (#7) üzenetére


zolee001
(senior tag)

Sajnos!
A BKK hulladéka kész van már amit igértek 2 éve?
Javallanám az ügyészségnek ,hogy inditson eljárást a T system ügyében is,hogy "hun a lové?"

zolee001

(#10) stefi76


stefi76
(fanatikus tag)

A srác elcseszte.

Szólt egyszer, hogy nem oké a dolog, elbeszélgettek normálisan a T-vel majd úgy döntött a T, hogy nem akar vele pénzügyi dolgok miatt partneri kapcsolatban lenni.

Aztán a srác úgy volt vele, hogy ő csak azért is folytatja a "tesztelést" mert ő - sajt bevallása szerint - mindent csak pusztán kedvességből tesz.

Csak itt a bökkenő az, hogy ilyen nincs sajnos.

"Andrást azonban nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy ennyire sérülékeny a rendszer. Folytatta a tesztelést, aminek eredményét szintén meg akarta osztani a Telekommal. Május elején olyan sebezhetőségre bukkant, amellyel a teljes állami és lakossági mobil- és adatforgalomhoz hozzá lehetett férni, és a T-Systems által kiszolgált cégek szervereinek adatforgalmát is meg lehetett volna figyelni. András a teszt során nem rejtette el kilétét (IP-címét). Megvizsgálta, hogy a Telekom belső rendszerében létre tud-e hozni egy rendszergazdai jogosultsággal rendelkező tesztfelhasználót. Ez sikerült, de hamar észrevette, hogy ezt kiszúrták a Telekom emberei is. András ebből látta, hogy ezt a sebezhetőséget ezek szerint már észlelték a cégnél. Ezek után felhagyott a rendszer tesztelésével."

Na most itt a gond az, hogy nekem kinn áll az utcán a kocsim, beül valaki és utána becsönget, hogy nem jó a zárrendszer, mert ki tudja nyitni ás be tud ülni.
Kérdem én, hogy hogy lehet meg segítene-e megnézni, hogy mi a gond. Azt mondja igen, de ennyi pénzt kérnék érte. Én mondom, hogy nem, köszönöm az eddigieket és megpróbálom a saját szerelőmmel kijavítani a dolgot.
Erre önkényesen megint odamegy emberünk és kinyitja a kocsimat. Hogy ő bizonyítson, ez nem jó.

Na, de erre nincs joga és erre senki nem adott felhatalmazást.
Ilyen nincs.

Amit tehetett volna a srác, hogy szól a megfelelő állami(!) szervezetnek.

Itt a srác állítása van, hogy ő aztán jófiú, meg a cúna hatalom meg a T.

Persze itt egy emberként hörög mindenki, mert a filmekben nem így van meg itt az "etikus hekker" is - amivel önmagát jellemzi emberünk illetve a sajtótól is milyen magasztos és egyben felmentő kifejezés - ás hogyan lehet ez, hogy ilyen eljárás van most ellene.

Nos, van egy ilyen nézőpont is:
Nem volt joga ehhez és ez - "Megvizsgálta, hogy a Telekom belső rendszerében létre tud-e hozni egy rendszergazdai jogosultsággal rendelkező tesztfelhasználót. Ez sikerült, de hamar észrevette, hogy ezt kiszúrták a Telekom emberei is. András ebből látta, hogy ezt a sebezhetőséget ezek szerint már észlelték a cégnél. Ezek után felhagyott a rendszer tesztelésével." - olyan is lehet, hogy akkor betörök és rendetlenkedek, mert nem akarnak alkalmazni illetve fizetni nekem a "tesztelésért". Aztán jaj, hát észrevettek, lebuktam, gyerünk innen kifele.

Szóval érdemes lenne józanul mérlegelni a dolgokat, mielőtt mindenki köpködi a T-t meg a hatóságokat illetve ugrik a jól hangzó piár szövegekre meg a srác szövegére.

(#11) cuebler


cuebler
(senior tag)

ha hasonló szigorral lépnének fel és hasonló elánnal próbálnák végigvinni a bizonyítást az országban a befolyással üzérkedés, a korrupciós bűncselekmények, a hivatali vesztegetés esetén...! :(((

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#12) Ixion77 válasza stefi76 (#10) üzenetére


Ixion77
(senior tag)

És ha a kínaiak lépnek be az államigazgatási rendszerekbe és lopnak el mindent ami elérhető (vagy robbantják fel Paksot) akkor a Telekom feljelenti a Kínát a magyar ügyészségen és ezzel meg van oldva a probléma?

Tudtuk, hogy a kocsi nyitva és hogy bent van a slusszkulcs, de téged keresztre feszítünk mert ahelyett hogy lenyúltad volna, elindítottad majd megint becsengettél hogy ez így tényleg nem biztonságos...

Nem érzed úgy hogy a farok rázza a kutyát?

(Nekem ilyen primitív módszerekkel törnék fel bármely szoftveremet mint a BKV jegyes esetében történt, lesülne a bőr a képemről és nem győzném éjt nappallá téve javítani a hibámat... Nem pedig meghurcolnám azt a szerencsétlent aki be mert szólni hogy meztelen a király! Ráadásul itt M.o. legnagyobb állami informatikai beszállítójáról beszélünk, nem egy garázscégről!)

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#13) stefi76 válasza Ixion77 (#12) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

"És ha a Kínaiak lépnek be"

Ez kit érdekel?
Erről van itt szó?

Az óvodai értelmi szinttel nem tudok mit kezdeni.
Itt egy tényről van szó, kéretik arról beszélni, nem fantáziálgatásról, az nem ez a topik.

"Tudtuk, hogy a kocsi nyitva és hogy bent van a slusszkulcs, de téged felakasztunk mert ahelyett hogy lenyúltad volna, elindítottad majd megint becsengettél hogy ez így tényleg nem biztonságos...

Nem érzed úgy hogy a farok rázza a kutyát?"

Nem ezt írtam, fejezd be a hörgést meg az ábrándozást.
Olvasd el józanul, ha megy a dolog.

(Nekem ilyen primitív módszerekkel törnék fel bármely szoftveremet mint a BKV jegyes esetében történt, lesülne a bőr a képemről és nem győzném éjt nappallá téve javítani a hibámat... Nem pedig meghurcolnám azt a szerencsétlent aki be mert szólni hogy meztelen a király! Ráadásul itt M.o. legnagyobb állami informatikai beszállítójáról beszélünk, nem egy garázscégről!)

Teljesen irreleváns, hogy neked mi sülne le mitől, a szubjektív érzelmi dolog nem BTK illetve jogszabályi és bírósági dolog ezer meg ezer ember részéről.
Tényeket nézünk és kezelünk, hidegen.

Egy kis alap segítség a bulvár és bullshittek ellenében, amit itt sem tisztáztak ezen az oldalon, mert akkor nem mehetünk neki a csúnya vállalatnak és a hatóságnak.

"Kik az etikus hackerek?

Az etikus vagy úgynevezett fehérkalapos hacker mára már külön foglalkozásként elismert, speciálisan képzett informatikai biztonsági szakértő, aki tisztában van a vállalati informatikai rendszerek sebezhetőségével, fel tudja deríteni ezen rendszerek sérülékeny pontjait, fenyegetettségeit, kitettségeit, az ilyen rendszerekben elkövetett csalásokat, és megoldási javaslatokat tesz ezen problémák kezelésére.

Az etikus hackerek állhatnak munkaviszonyban valamely vállalkozás alkalmazásában, de külsős partnerként, megbízási szerződéssel is elláthatják feladataikat. Bármilyen foglalkoztatási formában is dolgoznak, a vállalkozás és az etikus hacker között bizalmi kapcsolat jön létre, amelynek fenntartása mindkét fél érdeke, és amelyhez az etikus hacker részéről egy rendkívül erős titoktartási kötelem társul."

Tehát még egyszer:

"Bármilyen foglalkoztatási formában is dolgoznak, a vállalkozás és az etikus hacker között bizalmi kapcsolat jön létre, amelynek fenntartása mindkét fél érdeke, és amelyhez az etikus hacker részéről egy rendkívül erős titoktartási kötelem társul."

[ Szerkesztve ]

(#14) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Szerintem itt a kiindulási alapnak annak kéne lennie, hogy mi a közérdek. Ezt magamban megválaszolva pedig máris arra következtethetek, hogy a Telekomot nem érdekli eléggé a saját sebezhetősége, szarik az emberek érdekeire, a hazai ügyészség pedig nem csak hülye, de rosszindulatú is.

Mondjuk csak a szokásos hazai állapotok uralkodnak itt is...

(#15) Ixion77 válasza stefi76 (#13) üzenetére


Ixion77
(senior tag)

Ez csak jogászkodás. A jog sosem fogja megvédeni a technológiai rendszereket. IT rendszert IT eszközökkel lehet és kell megvédeni.

"Az óvodai értelmi szinttel nem tudok mit kezdeni."
"fejezd be a hörgést meg az ábrándozást"
"Olvasd el józanul, ha megy"

No comment.

(#14) Fred23: +1

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#16) stefi76 válasza Ixion77 (#15) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

"Ez sima jogászkodás."

Nonszensz, tényleg.
Egy bírósági dolognál jogászkodunk.

Hát tényleg abszurd, szavak nincsenek.
Ellenben erre kéretik valakitől reagálni, ez teljesült-e esetükben, igen vagy nem.
Maszatolás nélkül.
Tehát:
"Az etikus vagy úgynevezett fehérkalapos hacker mára már külön foglalkozásként elismert, speciálisan képzett informatikai biztonsági szakértő, aki tisztában van a vállalati informatikai rendszerek sebezhetőségével, fel tudja deríteni ezen rendszerek sérülékeny pontjait, fenyegetettségeit, kitettségeit, az ilyen rendszerekben elkövetett csalásokat, és megoldási javaslatokat tesz ezen problémák kezelésére.

Az etikus hackerek állhatnak munkaviszonyban valamely vállalkozás alkalmazásában, de külsős partnerként, megbízási szerződéssel is elláthatják feladataikat. Bármilyen foglalkoztatási formában is dolgoznak, a vállalkozás és az etikus hacker között bizalmi kapcsolat jön létre, amelynek fenntartása mindkét fél érdeke, és amelyhez az etikus hacker részéről egy rendkívül erős titoktartási kötelem társul."

(#17) Ixion77 válasza stefi76 (#16) üzenetére


Ixion77
(senior tag)

"erre kéretik valakitől reagálni"

Közben beleolvastam a korábbi prohardveres hozzászólásaidba, és az általad azokban is alkalmazott stílust és hangnemet figyelembe véve én bocs de nem kívánok reagálni. Szép napot!

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#18) Chaser válasza stefi76 (#13) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

"Teljesen irreleváns, hogy neked mi sülne le mitől, a szubjektív érzelmi dolog nem BTK illetve jogszabályi és bírósági dolog ezer meg ezer ember részéről.
Tényeket nézünk és kezelünk, hidegen."
így van, vagyis a fehérházunk tagjainak legalább 50%-a éppen börtönbüntetését tölti hazaárulásért és/vagy sikkasztásért és/vagy korrupcióért és/vagy hatalommal való visszaélésért
jah nem, ez az irreleváns

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#19) stefi76 válasza Ixion77 (#17) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

Teljesen megértem.
Mivel érdemi nem megy egyenesen, vegyük személyesre a dolgot.
Persze, sokkal egyszerűbb, mint konkrétumokról beszélni, azokra reagálni.

(#18) Chaser

'így van, vagyis a fehérházunk tagjainak legalább 50%-a éppen börtönbüntetését tölti hazaárulásért és/vagy sikkasztásért és/vagy korrupcióért és/vagy hatalommal való visszaélésért
jah nem, ez az irreleváns'

Látom itt nem megy le, hogy be kellene fejezni az érzelmi és szubjektív alapon való ideológiakeresést.
Innentől fogva valóban érdemtelen és parttalan a vita, mert zéró tárgyilagosság van a témában.

Ez bulvár szint.
Így nem fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#20) GeorgeV válasza stefi76 (#10) üzenetére


GeorgeV
(fanatikus tag)

"A srác elcseszte."

Véleményem szerint is.
Kellene lennie valamilyen forgatókönyvnek, hogy megtalált hiba esetén miként kell eljárni,
mert az senkinek nem lehet érdeke, hogy a titokban maradt hibát valaki rossz szándékkal
ki tudja használni. Szerintem a Google féle jutalmazós rendszer jó lenne.

(#21) zolee001 válasza GeorgeV (#20) üzenetére


zolee001
(senior tag)

Kellene lennie valamilyen forgatókönyvnek, hogy megtalált hiba esetén miként kell eljárni,
Van is, 8 év letöltendö itt

zolee001

(#22) Lortech válasza stefi76 (#10) üzenetére


Lortech
(PH! addikt)

A srác "elcseszte" valóban. Ezt itt le is lehet zárni.
Engem kevésbé érdekel egy szárnyát bontogató hekker.
Ami az ügy szempontjából sokkal érdekesebb, ha hinni lehet a hírnek, hogy a Telekom is elcseszte, mert egyrészt lehetővé tette a biztonsági problémát, majd a jelzést sem megfelelően kezelte, ezáltal lehet, hogy a te meg az én adataim is veszélyben forogtak, szóval én itt a jogi, társadalmi felelősségét inkább a T-nek firtatnám.
Másodsorban pedig az ügyészség szakértelmét és a közérdek védelmező szerepét firtatnám. Nem csak az közérdek, hogy egy hekker bűncselekménye bíróság elé kerüljön, hanem hogy a másik fél felelőssége, esetleges gondatlansaga is tisztázva legyen, ha már egyszer "közérdekű üzem" .. viselkedjen is úgy, például ne hagyja nyitva a kocsit, ha már a példádról van szó.

(#23) Chaser válasza stefi76 (#19) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ebben semmi érzelmi dolog nincs
én ebben az országban élek, te lehet nem, így nem beszélsz itt élő emberekkel innen-onnan amonnan, kicsikkel meg nagyokkal
az azért megvan, h nemrég apánkat az unió számon kérte, h is van az, h teljesen véletlenül majdnem mindig apánk rokonnyai' nyernek eu-s pénzeket? az is megvan, h fogadták el a "rabszolgatörvényt"? az is megvan, hány politikus "elfelejtette" bevallani 10--20-100 milliós vagyonát és annyival el volt intézve " ja hát elfelejtettem" ? ha tárgyilagosságot szeretnél, néhány példa a rengeteg közül
jah tényleg, az említett t-systemes balhé? hűtlen kezelés és korrupció kettőse, felakasztottak már érte valakit?
egyébként nincs kedvem vitázni és nem is fogok ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#24) Polllen válasza stefi76 (#10) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Én ketté választanám a dolgot.

A srác elszúrta, amikor másodjára is belépett. Jogos a feljelentés.

A jogi eljárással kapcsolatban viszont a TASZ észrevételei is jogosak.

Úgy tűnik itt most nincsenek jófiúk.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#25) Seirei válasza stefi76 (#10) üzenetére


Seirei
(tag)

Trékom likes this

De ha már nagyon jogászkodni akarunk, vizsgáljunk meg egy másik futó ügyet, csak úgy viszonyítás alapon:
M.Richárdra, a többszörösen visszaeső és törvényt szegő személyre (megvert biciklis, több személy halálát okozó jogosítvány nélküli, megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, kábítószer hatása alatti baleset okozása)az ügyészség 7 év 2 hónapot kért.

Erre a gyerekre akinek szintén ismertek tettei 8 évet.

Na, jogászkodjunk, hogy is van ez.

[ Szerkesztve ]

(#26) UnA válasza Polllen (#24) üzenetére


UnA
(Korrektor)

+1

Egyébként meg béna is volt, mert otthoni gépről még egyszer belépni.... hmmm... inkább nem minősíteném :)

(#27) Braavos válasza stefi76 (#13) üzenetére


Braavos
(lelkes újonc)

Ritka bicskanyitogató stílusod van.
Az ilyen ember miért használ bármilyen közösségi fórumot?
Szerintem totál felesleges. 🙄

[ Szerkesztve ]

(#28) stefi76 válasza Seirei (#25) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

Nem tudom, mi abban az értelmezhetetlen, hogy a bírósági ügyek egy konkrét dologról szólnak.

Mit akarsz ezzel mondani, ami releváns és konkrét ebben a témában?

(#27) Braavos válasza s

"Ritka bicskanyitogató stílusod van.
Az ilyen ember miért használ bármilyen közösségi fórumot?
Szerintem totál felesleges. 🙄"

Köszönöm az észrevételed és azt, hogy irányt mutatsz számomra, mit lenne helyes tennem.
És az "életvezetési tanácsodat."

[ Szerkesztve ]

(#29) MaUser válasza stefi76 (#28) üzenetére


MaUser
(PH! addikt)

Nagyjából szerintem csak arra szeretne utalni, hogy ha egy óvodás által link átírással "törhető" rendszer hibájára a gyártó figyelmét felhívni 8 évet ér akkor bedrogozva mást megölni talán ne kevesebbet érjen. De ha nem így látod szólj nyugodtan, a korábbi hozzászólásaid alapján mást nem lehet várni. :O

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#30) stefi76 válasza MaUser (#29) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

Nem így látom, csak nem erről beszélgetünk.

Van annyi, hogy felfogható legyen, hogy most a téma az és amiről szó van az az, hogy emberünk korrekten cselkedett-e avagy nem?

Nálam szóba nem kerül a lehetséges büntetés mértéke és annak helyessége, hanem az kizárólag, hogy amit tett, az hiba volt szerintem.
Erről beszéltem egyes egyedül, más jellegéről a dolognak pedig nem.

Értő olvasást, ha lehet és ne magyarázzuk olyat már megint érzelmi alapon a dologba személyeskedve, ami nincs.

(#31) sh4d0w válasza stefi76 (#30) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Közölte mással az információt a sebezhetöségröl, vagy csak a szarkommal?

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#32) Hieronymus válasza Chaser (#23) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"....felakasztottak már érte valakit?"

Jó tolni az érzelmi dumát, fűteni a hangulatot?

OK, akkor fokozom.

Ha a hacker srácot, azért nem szabad elítélni, mert mások is csalnak - lopnak?
Akkor kipakolhatom az értékeidet a lakásodból, hiszen nálam sokkal nagyobb személyek is törvénytelen dolgot művelnek.

Vagy ekkor már beáll a kettős mérce?

Nincs

(#33) cuebler válasza stefi76 (#30) üzenetére


cuebler
(senior tag)

:DDD akkor fordítsunk egyet...

hacker: "az hiba volt szerintem." by stefi76
ricsike bekokózva, gyorshajtással balesetet okozva kioltja két ember életét
politikus szándékosan, "előre eltervezetten", jó eséllyel bűnszervezetben követ el korrupciós cselekményeket, több száz milliós vagy akár milliárdos összeggel megrövidítve a költségvetést.

amire a többiek szerintem rá szeretnének világítani, hogy ér-e az első "hiba" annyi büntetést, mint a hasonlításképpen felhozott másik kettő? :DDD második kérdésem: mennyire kell elvakult telekom-pártinak lenni ahhoz, hogy igen :DDD

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#34) stefi76 válasza cuebler (#33) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

Nem hiszem, hogy egy értelmi szinten lennénk.

Akkor újra hangsúlyozom: nem beszéltem a büntetésről illetve nem minősítettem a büntetés mértékét, nálam ez nem volt téma, csak az, hogy követett-e le a srác valamit szerintem, avagy nem.

A többit a haverjaiddal találjátok ki szalmabábnak.

Illetve sajnálom, hogy ezt nem tudom megfelelő hangulatjellel jellemezni, mert az nyilván kifejezi a szellemi magaslatot illetve mondanivalóm megcáfolhatatlan igazságtartalmát.

[ Szerkesztve ]

(#35) Chaser válasza Hieronymus (#32) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

álljunk már meg, nem mondtam h helyes/helytelen dolgot csinált, csak nem ilyen fijúcskákkal' kellene foglalkozni ameddig vannak kicsit nagyobb súlyó , nincs érzelmi duma, egy normális világban a t-systemes történet miatt már több embert fel kellett volna lógatni olyan szintű korrupcióért, ami jelentősen károsítja a lakosságot
ezekre az ügyészség érdekes módon nem tesz javaslatot, ilyen piszlicsáré' ügyért meg előkapják a gyereket 8 évre, de mondok jobbat, ph, van egy tag aki már legalább 50 alkalommal károsított meg másokat, mai napig teszi, végén esetleg egy felfüggesztettet kap, mikor ellopták 3 milliómat, az volt a yard reakciója h vagy én agyonverem, v hivatalból nem lesz megoldás, nem is lett, a bűnözőknek vannak jogaik, minél nagyobb disznó valaki annál nagyobb, ritkán mondok ilyet, de a qrva anyját az ügyészségnek meg az igazságszolgáltatásnak itt mo-n ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#36) Seirei válasza stefi76 (#34) üzenetére


Seirei
(tag)

Szellemi magaslatod ott piszkította össze magát, hogy eredeti posztod végén sikerült egy pszeudo pártatlan hozzáállást tanúsító mondatot belökni, de miután én felhoztam egy újabb futó ügyet példának ami szintén elkövetett bűncselekmény (tehát elismerve azt, hogy a jelenlegi tárgyban szereplő gyerek is vétséget követett el) ügyészség által javasolt letöltendő mértékét pedzegeti, te erre rögtön hárításba kezdtél.
Ergo pártatlan hozzáállásod saját magad ástad alá.

Innentől kezdve jöhetsz bármilyen "megcáfolhatatlan igazsággal" vagy akár szókiforgató facsarással, kétlem hogy sokakat érdekel :U
Engem viszont egy dolog igen: céges vagy ügyészi részről vagy érdekelt a dologban, hogy itt próbálod hajlítani a valóságot? ;)

(#37) cuebler válasza stefi76 (#34) üzenetére


cuebler
(senior tag)

...

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#38) snpetit


snpetit
(tag)

Hogy tudta volna megnézni, hogy foltozták-e a hibát amit talált, ha nem próbál rá? Itt a T bűnös, ha foltozza a hibát a 2. bejelentkezés nem történt volna meg. Egyszerű hanyagság. Pofám leszakadna ezért bíróságra citálni valakit.

"Védencünk (akinek történetét tavaly az Index is megírta) huszonéves, programozónak tanuló fiatal. A Telekom egy nyilvános, interneten elérhető felhasználói útmutatójában figyelt fel egy DNS-kiszolgálóhoz tartozó szokatlan IP-címre. Miután megvizsgálta a címet, kiderült, hogy azon keresztül lehetséges rendszergazdai jelszóhoz jutni, majd belépni a vállalat belső informatikai rendszerébe. Ügyfelünk azonnal jelezte a hibát, sőt, vidéki otthonából saját költségén a cég budapesti központjába is elutazott, hogy személyesen adhassa át a biztonsági kockázatról készített elemzését a cég kiberbiztonsági szakembereinek.

A találkozón tapasztaltak azonban nem nyugtatták meg afelől, hogy a hibát tényleg megszüntetik, ezért később ismét belépett a rendszerbe, hogy tesztelje azt. Mint kiderült, semmit sem javítottak ki, ügyfelünket viszont ekkor már feljelentették, ami nem éppen elegáns húzás egy olyan multicégtől, amely előfizetői százezreinek adatait sodorta veszélybe azzal, hogy súlyos biztonsági rés nyomát felejtette egy egyszerű használati útmutatóban."

[ Szerkesztve ]

(#39) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Indítványozták a srác előzetes letartóztatását, mert „nem vagyunk informatikusok, de a médiából tudjuk, hogy ha valaki számítástechnikai eszköz és internetkapcsolat birtokában megfelelő szaktudással rendelkezik, akkor ezeket a digitális lábnyomokat, amiket hagy, azokat el is tudja tüntetni” – ezt az érvelést egyébként a bíróság nem fogadta el

A vak látta amit a süket hallott. Az ügyészségünk méltó régi nagy híréhez. Ja nem.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#40) stefi76 válasza Seirei (#36) üzenetére


stefi76
(fanatikus tag)

Még mindig értelmezhetetlen és összefüggéstelen a mondanivalód az enyémmel.

De vezesd már le kérlek, mit az, amire te reflektáltál én meg viszont arra és hogy hogyan következik számodra az, hogy én T-s vagy ügyészi érdekeltséggel rendelkezem.

Roppant érdekfeszítő ez számomra, milyen egyenlettel sikerült eme csodás eredményt produkálnod.
Hajrá, türelmesen várom.

(#41) Gargouille


Gargouille
(fanatikus tag)

Szerintem az nem kérdés, hogy hibázott a srác, szabálytalanul / törvényt sértve tette amit tett.

De! A cselekmény megitélésekor ugye a leglényegesebb szempont az indíték és a szándék. Miért tette amit tett? Visszaélt a tudomására jutott hibával? Okozott e vele kárt vagy előnyre tett szert? Nem. Helyette viszont jelezte a szolgáltatónak, nem bújkált, nem rejtette el magát. Szerintem itt teljesen igazolható a jó szándék, a közérdek védelme még akkor is ha ehhez rossz utat vagy eszközt választott.

Ennek az egész ügynek nem szabadott volna jogi útra terelődnie. Egyszerűen nevetséges az egész jogi hercehurca ami ekörül folyik.

(#42) Dare2Live


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Mindenesetre MOon tuti hülye az az etikus hacker aki segíteni próbál akár az államnak, akár a telekomnak.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#43) freeknight válasza Seirei (#25) üzenetére


freeknight
(őstag)

Igen, ennek az egész ügynek ad egy különös pikantériát, ha odaállítjuk mellé a szintén most bíróság elé állt M Ricsikét.

(#44) Dare2Live válasza freeknight (#43) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

főleg, hogy rá többszörösen elkövetett emberölés mellett is 7 év 2 hónapot kértek.
Ide azonnal 8év.

Amikor az ember elgondolkodik azon, hogy lemondja a 10+éves telekom előfizuját, mert egy ilyen szar cégnek már ne fizessek.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#45) Banano válasza Dare2Live (#42) üzenetére


Banano
(kvázi-tag)

Kart kellett volna okozni nekik... itt csak abbol ertenek. :D

* Random életbölcsesség ctrl+c ctrl+v *

(#46) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Dare2Live:

Az emberek csak elgondolkodnak, de aztán mégsem mondják le; nálunk szinte mindenki papírtigris. :D
Még 1-2 ilyen ügy, és már csak csendben fogják őket feltörni. Az nem lesz baj.

[ Szerkesztve ]

(#47) Braavos válasza stefi76 (#10) üzenetére


Braavos
(lelkes újonc)

Index:
"Andrást azonban nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy ennyire sérülékeny a rendszer. Folytatta a tesztelést, aminek eredményét szintén meg akarta osztani a Telekommal. Május elején olyan sebezhetőségre bukkant, amellyel a teljes állami és lakossági mobil- és adatforgalomhoz hozzá lehetett férni, és a T-Systems által kiszolgált cégek szervereinek adatforgalmát is meg lehetett volna figyelni. András a teszt során nem rejtette el kilétét (IP-címét). "

"Na most itt a gond az, hogy nekem kinn áll az utcán a kocsim, beül valaki és utána becsönget, hogy nem jó a zárrendszer, mert ki tudja nyitni ás be tud ülni.
Kérdem én, hogy hogy lehet meg segítene-e megnézni, hogy mi a gond. Azt mondja igen, de ennyi pénzt kérnék érte. Én mondom, hogy nem, köszönöm az eddigieket és megpróbálom a saját szerelőmmel kijavítani a dolgot.
Erre önkényesen megint odamegy emberünk és kinyitja a kocsimat. Hogy ő bizonyítson, ez nem jó."

Egyébként egészen jó ez az autós hasonlat, azt leszámítva, hogy nem a zárrendszert kellett volna a példában megemlíteni, hanem mondjuk a fékrendszert. Akkor más lenne a leányzó fekvése, ha az adott hiba ki nem javításával az utcán lévő embereket (is) veszélyeztetnéd, a T-Systems példájánál maradva pedig az ügyfeleket. :U

(#48) CPT.Pirk válasza Braavos (#47) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Ezzel szemben a T mai közleménye mást állít az indexes cikk frissítésében:

„A cikk által idézett konkrét esetben a Magyar Telekom ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, ugyanis a hacker – az etikus hackelés kereteit túllépve – az első támadást követően újabb támadásokat indított, az addig megszerzett adatok segítségével további rendszerek feltörésébe kezdett. A támadás ügyfelek személyes adatait nem érintette, azok teljes biztonságban voltak és vannak. A támadása nem érintette azokat a távközlési hálózatokat sem, amelyeken az ügyfelek kommunikálnak. A hacker által feltárt hiányosságokat cégünk haladéktalanul kijavította, megszüntette” – reagált a TASZ közleményéről írt cikkünkre a vállalat.

Btw a közlemény utolsó mondata ellentmond az egész közleménynek, mert ha ki lett volna javítva a probléma (problémák?), akkor be sem jut másodjára, és nincs ez az egész cécó.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#49) Dare2Live válasza Fred23 (#46) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Ez nem a NER ezt le lehet mondani.

Májusig kell maradni, vmi céges flotta hülyeség miatt. Utána ennyi volt telekom. Minősíthetetlen cég.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#50) Giovan! válasza Braavos (#47) üzenetére


Giovan!
(senior tag)

Így van. Mondjuk kocsi helyett én buszt írtam volna a kolléga helyében, ugyanis itt nem egyedül a T-t károsíthatta volna meg valami kevésbé etikus hacker, hanem az ügyfeleket is.

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.