• Keksz

  őstag

  Van ez igy.
  Ki felvesz, ki kirug.

  Az ilyen informatikai tamogatok inkabb felvesznek, rajuk ez a gazdasagi valsag forditva hat.
  Sok masik ceg inkabb kihelyezi informatikai tevekenyseget masik csak ilyennel foglalkozo cegekhez, ezert azoknak tobb ember kell. Vmit szolgaltatnak, es ezzel aki megrendeli kicsit esik a koltsege. Konnyebb igy mintha sajat embert tartana ilyen celokra.

 • Khan13

  senior tag

  Nem találnak elég informatikust? Mi van azzal a rakás frissdiplomással akik meg állást nem találnak? Ezekszerint X év tapasztalat sem kell, hamár nem szükséges hogy ilyen végzettséged legyen mert átképeznek.
  De hogy ne csak negatív legyek, annak örülök hogy munkát biztosítanak, és munkahelyet teremtenek (még ha nem is ez a szándék).

  Neumann (szki) -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D --> TMPK/NIK --> kész... Phd? | Lumia 950 - Windows 10 Mobile

 • juliabrilke

  PH! kedvence

  Igazad van, ennek örülni kellene inkább, hogy munkát biztosítanak és nem leépítenek!

  A friss diplomások, meg azért nem ide jönnek, mert a legtöbbjüknek túlzottan magas elképzeléseik és fizetési igényük van, mindenféle szakmai gyakorlat és előképzettség nélkül.
  Persze keresik az álomhelyeket, mint középvezető és kategóriákkal nagyobb fizetést remélnek.

 • GReddy

  fanatikus tag

  A diploma csak egy dolog. Én nagyon sok frissdiplomás gyereket ismerek, nagyjából szakmailag a hatéves lányom szintjén állnak. Régebben tanítottam, de leszoktam róla. Nincs az az isten, hogy azt a sok hülyét, aki éppenhogy a bekapcsológombot megtalálja én tanítgassam.. na persze. Másrészt pedig azt képzelik, hogy van diploma, én vagyok a király, ide nekem havi fél milla nettót. Hát ez nem így működik. Multinál, kezdőként, nulla gyakorlattal kevesebbet keresnek, mint egy KÖZEPES szakmunkás. (És ez így van jól) A férgese kihullik, és elmegy szakmunkásnak maszek mellé, és mindenki jól jár. A legnagyobb baj szerintem a társadalmi prés. Nyomják beléd a fogyassz-fogyassz-fogyassz-t, nyomják beléd, hogy siker, meg szamárlétra, meg vigyed valamire fiam (azaz legyél főnök valahol, mert ezt mondják valójában!) és keresd gennyesre magad, BÁRMI ÁRON! Na ez a baj.. ehhez ész, vagy kapcsolatok kellenek. Akinek egyik sincs ( a döntő tömeg ilyen) az bajban van a Szép Új Világban.. 80-90% ??? Valahol nem irigylem a mostani tizenhuszon-éveseket.

  Dominate the woods... The Bowhunter.