Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
válasz
nightshadow #64 üzenetére
ez igaz, de nem annyira mint ami az áreltéréseket igazolná..
viszont hivatkozni lehet rá.. -
gtasystem
őstag
válasz
nightshadow #62 üzenetére
viszont a különadók előtt is ez volt a helyzet, szóval itt a kereskedési kultúrában is nagyon komoly problémák vannak nem csak az adóztatással..
-
nightshadow
veterán
Szinte már minden árucikk olcsóbb nyugaton mint itthon. Szerinted ez miért van? Miért járnak az emberek pl. Ausztriába bevásárolni ugyanazokat az árucikket? Itthon mindegyik cég mohó vagy esetleg arányiban itthon sokkal nagyobbak a közterhek? (Lásd pl. az EU legmagasabb áfáját, stb.)
-
atike
nagyúr
válasz
nightshadow #59 üzenetére
....még jó, hogy magyarok az itteni szegény telekommunikációs cégek....
-
Lacika25
tag
Nem értem az otthoni árazásokat.
Mindig sokkol, hogy nem képessek a szolgáltatók normális áron adni a csomagjaikat.Itt egy link:
VirginMediaHa náluk van internet előfizetésed akkor £5 kedvezményt is adnak.
Én most £8-ot fizetek 1000 perc mindenhová, korlátlan hálózaton belül, korlátlan SMS és 500MB internet.
És nem kell hűségidőt aláírnod. 30 napos kontrakt, amit akár minden hónapban változtathatsz.
-
-
zoli62
addikt
Ha a 80 és 120 perces tarifát (200 MB, 0 SMS jobban megnézed, akkor még matematikailag se stimmelnek.
-
gtasystem
őstag
már megint egy újabb átverés innovációként előadva..
a lényeg hogy mindenképpen el akarnak adni minimum 80 perc beszélgetést mert az alá nem lehet menni..
szánalmasak.. -
Stanlee
őstag
Azert a Telenor sem hulye, hogy a mar meglevo csomagjaikat kannibalizalna egy bevezetesre kerulo uj csomaggal. Ez maximum azoknak lehetne jo, akik a masik ketto szolgaltatotol jonnenek at, de ahogy sokan irtak, az ara ennek a csomagnak (marmint barmi, amit ossze lehet benne allitani) nem kedvezobb a mar meglevo fix csomagok araenal, szoval olyan sokat nem hiszem, hogy nyer a Telenor vele.
-
janeszgol
félisten
válasz
JoeCockBill #50 üzenetére
Igen, az ötlet jó, a megvalósítás szar. De gondolom majd "átcopyzzák" a többiek is és akkor lehet még értelmes alternatíva is ez a "csomagösszerakósdi".
-
JoeCockBill
senior tag
hűűű de felcsillant a szemem. gondoltam imáim meghallgattattak, végre összerakhatok egy olyan díjcsomagot hogy nagyon kevés/szinte semmi telefonálás, viszonylag több net, hogy ne kelljen minden hónapban kidobnom 3ezer forintot a semmire, olyan percekre amit soha nem beszélek le. hát tévedtem. szarja össze magát az összes szolgáltató!
-
zseko
veterán
Átbogaráztam kicsit jobban nagygépen mobil helyett, már majdnem hajlottam rá hogy rámondjam talán meg is érheti, mikor olvastam ezt: A tarifacsomag igénybe vétele esetén internet alapú hanghívások nem kezdeményezhetők.
Kössz, akkor ennyi.
De ahogy számoltam még kártyásként is majdhogynem jobban járok. -
callmeakos
veterán
válasz
darkarthur #44 üzenetére
Hát őket se, mert náluk én voltam évekig. De azért "annyira" arcpirítóan nem voltak pofátlanok.
r3dsnake:
Az! -
r3dsnake
nagyúr
válasz
callmeakos #43 üzenetére
Amerika Kapitális?
-
darkarthur
senior tag
válasz
callmeakos #43 üzenetére
Azért a Telekomot sem kell félteni.
-
callmeakos
veterán
Utoljára a Telenornál kötöttem szerződést anyukám részére, de hiba volt. Kapitális. Amit ezek összetrükközgetnek, komolyan a pofámról leszakad a bőr. A Telekomhoz képest mint valami harmadik világbéli szolgáltató lenne.
-
Stanlee
őstag
válasz
Foglalt név #30 üzenetére
Aha, meg kell hozza nemet bejelentett lakcim. Jelenleg a nemet prepaid vodafone percdij ha roamingolsz es Mo-n vagy + magyar szamot hivsz = 22,61 cent/min, vagyis 69,78 HUF/min. Tenyleg nagyon megeri. Az olcso hivas a honos halozatba lesz ervenyes roaming dij nelkul. A peldad alapjan Mo-rol roaming dij nelkul hivhatod a nemetorszagi tarifa szerint a nemet mobil es vezetekes szamokat, de hivast inditani nem honos orszagba a nemet szolgaltatod altal meghatarozott kulfoldi tarifa szerint fogsz roaming dij nelkul (tehat mintha No-ban lennel). A Vodafone CallYa eseteben ez most elofizetett plusz opciotol fuggoen 60 cent/perc (vagy tobb), AldiTalk nemzetkozi vezetekes iranyba 12 cent/min (37 HUF/min), mig mobil iranyba meg 29 cent/min (89,32 HUF/min). Szoval a nagy EU-s roaming dij eltorles utan sem lesz annyival jobb a piaci helyzet.
Az adat eseten mar mas a helyzet, mert a nemet (lehet osztrak) prepaid elofizetesekben is jo arral vannak lehetosegek, pl. AldiTalk napi 1 Gbyte (max 24 h) 2 EUR, vagy 10 EUR (max 30 nap) 1,5 GByte.
-
válasz
bustarhymes #39 üzenetére
Köszi én nem szeretnék veled ingyen beszélni, de hasonló konstrukciókra számítok.
-
bustarhymes
csendes tag
Roaming eltörlése után szétosztok 10db osztrák kártyát és őket ingyen hívom. Előfizetes nélkül 10 euróért kapok 1000smst 1000 percet 1000mb-t. Itthon ez mennyi is lenne?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
csipszikutya #32 üzenetére
Nekem volt cégemnél (kb. 10 telefon, 1700Ft/hó, 15 Ft/perc) öt év után közölte tavaly T-akármi, hogy ez így (nekik) már nem lesz jó és újra kéne tárgyalni. Alsó hangon 2-3x lett volna drágább az új konstrukció, de mivel végelszámolás alá kerültünk, így már nem újítottuk meg.
Készülék ajánlatnak meg kiküldték ugyanazt, mint ami az átlag előfizetőkre érvényes árlista.
Angliában élő ismerőseim kb havi 20 fontért kapnak O2-nél korlátlan beszélgetés-sms-net csomagot. Kb. két-három órányi minimálbér "ára".
-
pauliboy23
senior tag
Jó nekem a voda red
-
jacis
nagyúr
Nekem tetszik ez.
-
Püpi
tag
válasz
csipszikutya #32 üzenetére
Gyönyörű. Tudod ez a "szabadság ára"..
-
csipszikutya
senior tag
Keresztanyámnak van valami céges csomagja, amiben kb 30-35 telefon van. Az egész családom ebben van benne. 1390ft/fő egy hónapban. 30-35 telefon közt ingyen bármikor, sms is ingyér van, az 1390 ft-t lebeszélhettem bárhova (9 ft/perc) és van benne még 500 mega net.
Hétfőn tájékoztatva lettünk, hogy ez megszünik és helyette hasonló kombinációval tudnak ajánlani 13790 ft/fő-ért...
Sajnos a telefonhoz vagyok kötve reggeltől, de jó lesz 10x annyit fizetni érte... -
Püpi
tag
Rohadt nagy lehúzás az egész.
Kedves Telenor!
A csomagom: (Metro Pcs)
#Korlátlan beszélgetés( az összes létező mobil ill.vezetékes hálózatba)
#Korlátlan SMS
#Korlátlan adatforgalom 4G-3G
55$ -ért, ami itt annyi mint otthon 3-4 E ft.
Akkor talán hagyjuk a bullshit- et. -
Foglalt név
addikt
-
darkarthur
senior tag
Ennél azért jobbra számítottam.
-
Szerintem is kicsit lehúzás szagú még úgy is, hogy telenor hálózatba alapból ingyen beszélsz.
A netet meg nem is nagyon értem 1,3 gb után 3,3 jön majd 5, valamennyi... elég furcsa elgondolás...
-
saelin
veterán
Gyönyörű árak. Mégis mi alapján kalkulálták ezt ki?
-
Blyan
félisten
Hát szerény személyemnek ez egy kurva szar dolog lett. korlátlan sms és perc mindenfelé plusz giga adatforgalom 17500 pénz? Meg vannak húzatva.
-
atike
nagyúr
.....miért is jó ez? Eltérő igények....? Miben?
Telefonálni akarok (minél olcsóbb percdíjjal, minél kisebb havidíjjal), sms nem érdekel, mobilnet nem árt). Ehhez képest milyen eltérő felhasználás lehet?
Telefon / sms / net...
-
Penguin95
senior tag
"Kicsit" sokba fájnak a lehetőségek. Na meg úgy látszik itthon nem szeretnék bevezetni a korlátlan mobilinternetet.
-
Béééla
őstag
Csak nyamvadt mobilnetet akarok (200 mega kb jó is), nem telefonálok.
3190 Ft.Köszönöm Telenor, reggel amíg nem jött még be az oldal, erősen gondolkoztam hogy kártyásról váltok, de a Voda Go sokkal-sokkal jobbnak tűnik. Vagy akár a Bluemobil.
Szánalom.
Esetleg hanghívás mellé aktiválhatóan az 5Ft/MB net, azzal BÁRMIKOR kiegyezek. De jelenleg arra várok, hogy megszűnjön a roaming és az osztrák kártya ki se kerül a telefonból. A székházat meg gyújtsák magukra, ne fázzanak.
-
szemy94
senior tag
80 perc + 200 MB készülék nélkül 3200, SmartTarifa2 3500, 250MB, de ha felhasználtam akkor is tudom tovább használni 32/32kbps-el. kinek éri meg váltani?
-
Fr0z3n
őstag
Vicc.
-
bollokcs80
Korrektor
Még jó, hogy hétfőn írtam alá 2 évet egy All-In Start-ra
Lehet benne jókat összelegózni, de olyan sokkal nem jár jobban az ember - plusz a készülékárak is magasabbak lehetnek, mint a simánál. Az előre összeállítottaknál viszont jobb a "régi" All-In.
Egy pozitívum viszont van, csomagtól függetlenül elérhető a 4G, ezt bevezethetnék a többinél is.
Ha jól értem, akkor az adatkeret elhasználása után nem lassít, hanem letilt?!
És mire jó az extra keret?
-
sasybmw
újonc
Itt romaniaban nem eri meg elofozeteses lenni.de simma prepay feltoltessel 10 euroert kapsz korlatlan halozaton beluli beszelgetest,300 perc minden halozaton es 1,5 gb netet ja es korlatlan smst
-
csernust
csendes tag
Most én vagy ok a hülye, vagy tényleg nem lehet 3000 Ft alá vinni az árat?
-
hdanit610
aktív tag
Nekem ugyanerre 6690.- jött ki. Sajna annyira bonyolult lett a Telenor netválasztó oldala, hogy elveszek rajta.Mindenesetre a legolcsóbb kombináció hang+adatra: Klasszik1 (1890) + 2GB net (2490, 1 év hűséggel 1990), összesen 4380/3880. Bármelyiket is duplázom (és még így is csak 4GB net lenne) akkor is több, mint a Mytariff-os összeállítás.
Tehát ebben a konkrét esetben jobb a Mytariff. Más eset engem sem érdekelne, mert nem beszélek sokat amúgy sem, ellenben többet netezek (még ha 5Gb nekem nagyon sok lenne).
-
Lirion
addikt
Először azt hittem, valami értelmes dologgal rukkoltak elő, de ez inkább vicc. Jobban járok egy alap csomaggal és extra adat kiegészítővel, mint ha ezeknél összelegózok egy ilyen csomagot...
-
GeryFlash
veterán
Az ötlet jkó, a kivételezés mocskos lehúzás, gondolom így értették a ,,tudunk úgy működni mint egy startup, és meg merjük kérdőjelezni a szektorban bevett szokásokat" dolgot
-
Stanlee
őstag
A roaming dijak eltorlese szerintem csak annyit jelent, hogy nem kell extra penzt fizetni, ha kulfoldre utazom, es hivast akarok fogadni vagy adatot forgalmazni. A hivasinditasi dijakra is eltorolhetik az extra dijat roaming eseten, de akkor se megyek sokra. Elmagyarazom miert nem. Van egy osztrak mobil szamom. Az olcso percdijakat elvezhetem ha Mo-n tartozkodva osztrak szamot hivok vagy engem hivnak fel egy osztrak szamrol. A magyar elofizetok meg mindig egy osztrak szamot fognak felhivni dragan. Az osztrak szolgaltato adhat olyan tarifat, hogy 0 roaming dij eseten a percdij a magyar halozatba meg mindig olcsobb, mint ha egy magyar feltoltokartyat vennek, de oszinten, kinek kell a macera, hogy tudja, melyik szamot melyikrol lehet olcson hivni. Nem hiszem, hogy sokan fognak ezzel bohockodni. De ne legyen igazam es torje meg a mobil kartellt a Digi nem letezo mobil szolgaltatasa es a sok olcso kulfoldi roamingolo hada :-).
-
kicsaba
csendes tag
Eléggé vicces: 80perc lebeszélhetőség minden irányba+5,2GB net+0 db sms-------->6690FT
Ugyan ez a csomag 80db sms-el--------->9190Ft
Mert majd' 7ezer forintba már nem fér bele az sms -
zseko
veterán
Hát ez így szar. Én is ugyanazt vártam mint (#2)r3dsnake kolléga, de ez így egy nagy nulla.
-
SutiAdi
tag
Én biztos voltam benne, hogy csak variálni fogják össze-vissza, de lényegében minden marad a régiben, nem lesz semmi sem olcsóbb. Talán érdemi változások akkor lesznek, ha teljesen eltörlik a roaming díjakat az EU-n belül.
-
Dare2Live
félisten
válasz
azatoth666 #1 üzenetére
Máshol nincs a szektor agyon adóztatva.
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem nincs igényem hívásra, azonban az adatcsomag fontos lenne, úgyhogy nagyon vártam az egyedileg összeállítható csomagokat. Egészen addig amíg megláttam, hogy 80 perc hívás (mert anélkül nem lehet), 0 sms és 5giga forgalom 6090ft két év hűséggel.
-
azatoth666
csendes tag
Paradezik itt a Telenor ezzekkel a csomagokkal de fel kene noni europahoz..mashol ezert a penzert szinte korlatlan csomagot adnak : https://giffgaff.com/goodybags-3g
40 SMS!
Új hozzászólás Aktív témák
it A Telenor bevezette legújabb, moduláris díjcsomagját. Főleg azoknak éri majd meg váltani, akik a jelenlegi választéktól jelentősen eltérő igényekkel rendelkeznek. A többiek olcsóbban megússzák a kompromisszumokkal.
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest