Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Szinte csettintésre készít majd videojátékokat a generatív AI
- YouTube
- Proxmox VE
- A Meta szerint nem az ő pénzük a megoldás az EU-s telekomgondokra
- DIGI internet
- ASUS routerek
- Bittorrent topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
Az a személyes ügyem, hogy pl. PS5-t az itteni MM sem láttam, az első MS új konzolt meg kb egy hónapja - nagyon eldugott megyeszékhely a mienk.
De hogy egy-egy cím alapkiadása 60 eurónak megfelelő forintot kóstál és 100 körüli, feletti az extrás kiadások. Mindezek husznnyolcszor lenyúzott történetek. Általában csak élő internet csatlakozással mennek és nagy többségük multi, csapatjáték. Kb, ha kivonod az egyenletből az aktuális hype faktort, elég ha megveszel egyet és ennyi.
Amúgy nem féltem egyiket se, főleg nem a Sony-t, hype-ot csinálni mindig tudtak és abból pénz is lett sz.rásig. Csak ugye mindig a többre lövik be magukat és majd korrigálnak -
zsolt501
nagyúr
Szép lassan (az utóbbi időben gyorsuló ütemben) az emberek eljutnak arra a szintre, hogy inkább lemond az ilyen jellegű kiadásokról.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Farkassacred
őstag
Az oké, hogy nem húzzák "már" úgy előre, de itt legalább van. Idén nem egy játék jött már ki kék frontra, amik pedig kifejezetten jók is lettek egyébként.
-
BoneDragon
veterán
Csodálkoznak? 1 okot nem tudnék mondani miért is kellene nekem lecserélni a PS4-et erre. Játékok ugyan azok, az a pár db ami jött 5-re, nem érdekel. Hardverből fakadó előny se érdekel, arra ott a PC.
Mindig is inkább PS párti voltam, de ha most kéne konzolt vennem, tuti Xboxot vennék a Pass miatt. -
Robitrix
senior tag
végül is az elmúlt 2 év egyfajta kegyelemi állapot volt az elektronika és játékgyártóknak. Hirtelen a nyakunkba szakadt a járvány egy csomó helyre nem lehetett menni jól otthon ragadtak az emberek. így sokan gépeket cseréltek játékokat vettek és erősen töltötték vele az időt jobb híján. nagyjából visszaesett a járván és megsokszorozódtak a lehetőségek az időtöltésre. visszaesett a kereslet a eszközökre és játékokra... teljesen logikus folyamat...
-
gliskard
senior tag
Sony idén felvásárolta a Bungie-t és a Haven-t, én mint egyszerű halandó azt gondolom, hogy ezek olyan kiadások amelyek kihatnak a nyereségre (még akkor is ha nem egyszerre vagy nem csak cash-ből kerülnek leírása). Illetve növelik az üzemi költségeket, mivel ezek már a Sony-nál jelentkeznek...
PS4-ből az üzleti évben közel 1 millió, Q1-ben pedig 100 ezer darabot értékesítettek a PS5 mellett. Ráadásul a PS5-ből eddig nem tudtak eleget gyártani, tehát nem volt szükségük semmilyen extra marketing eszközre az értékesítéshez. Talán ezért sem jöttek ki igazán húzó címek PS5-re, mert üzletileg sem volt indokolt. -
Robitrix
senior tag
válasz
BoneDragon #4 üzenetére
én tudok neked okot mondani kettöt is.
a PS 5 teljesitménye, mind CPU mind grafika terén lényegesen erősebb a korábbi tipusoknál. És egyre inkább kezdenek megjelenni az olyan játékok amelyek meglehetősen haloványul futnak a korábbi konzolokon(főleg az eredeti PS 4-en a PS 4 PRO az emelt teljesítményével még talán húzza egy darabig)
a másik ok, hogy láttad te mennyibe kerül egy közepes kategóriás játékra alkalmas PC?Elég durva, hogy azt a PC kategóriát, amit 3 éve megkaptam 300-350 ezerért ma inkább úgy 500-600 ezer körül kerül kostál. Mondjuk at igaz, hogy egy PC az nem csak játékra való, mert univerzális eszköz. És az is igaz, hogy ha valaki vesz egy konzolt 200 ezerért aztán hozzá számol minden féle hardver és szoftver előfizetést(game pass havi 4000, kiegészítő tároló 80 ezer 1 GB, mert karcsú ami a gépben van, jó kontroller megfelelő monitor vagy TV stb. aztán összeszolja végül is miben van neki az olcsó konzol hirtelen rájön, hogy ő is beleölt a dologba 5 év alatt 500-600 ezret...
-
Azért lassan két éve van piacon az új konzol és eddig konkrétan nem vagy csak 1-2 PS5 exkluzív jött ki, szóval nem tudom mit vár a Sony.
Az az idióta ND is a last of us 1-et remasterelni már másodjára. GOW is majd csak jön valamikor.
Quantic, Sucker punch stb. Síri csend.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
hunluki
senior tag
válasz
BoneDragon #4 üzenetére
Én PC és PS4 pro után rámentem egy series s-re. Best deal of my life. 1440p VRR-t támogató monitorra van rákötve és hibátlanul teszi a dolgát. Érdekes apuka fact: Nagyon kevés idő jut játékra, ezért taktikát váltottam: 2, max 3 játék a gépen. Ha 10-15 percnyi játékidő van akkor forza 5 és néhány verseny. Ha több időm van akkor pedig egy sztori alapú, illetve egy multis cím amit haverokkal játszom.
Amióta ezt a taktikát követem azóta kipörgött így több játék is, a vicc az hogy sokkal jobban haladok így célirányosan, nem ugrálok a játékok közt mint régen. Jelenleg a forzán kívül van egy multis 7 days to die és egy control ultimate szóló játéknak. Aztán ott van még a csőben a mass effect remastered, ac valhalla, egy AC unity, illetve amit épp kinézek a gamepassból. Ezen felül ott a cloudplay ha ki akarok próbálni valamit anélkül hogy telepíteni kéne, pl flightsimmel sokszor ökörködök a felhőben (pun intended).
Az egész gépezet eszik 75 wattot csutka terhelésen és a hűtése olyan halk hogy ha nem hajolok oda és fülelek akkor simán rávágnám hogy passzív a gép. Eleinte rá volt dugva egy 1 terás HDD de rájöttem hogy tök felesleges, előre betáraztam rá játékokat amiket kb sosem indítottam el, le is téptem róla. Hwaprón lehet találni megbízható gamepass-t áruló embereket akikkel havi egy ezres környékére kijön a gamepass ultimate előfizu ha évest veszel.
-
Balika911
félisten
"Az egész gépezet eszik 75 wattot csutka terhelésen és a hűtése olyan halk hogy ha nem hajolok oda és fülelek akkor simán rávágnám hogy passzív a gép."
A Series X is ilyen (vagy csak az én játékaim alatt nem jön meg a hangja). A PS5 is viszonylag halk, ill. nem az a "turbina" karaktere van. Igazából a PS4 Pro hardvere volt egy kupac szar, nem értem, hogy azt a gépet miként gondolták.
"Operating profit at Sony's key gaming unit fell 37% in the April to June quarter from a year ago, which Chief Financial Officer Hiroki Totoki blamed on a lack of top titles and the return of normalcy to people's lives amid the COVID-19 pandemic."
Hát, igen, nem lehet minden évben rekordokat döntögetni.
[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
Eddig nem kellett segíteni az eladásokat, mert eladtak minden PS5-öt amit legyártottak. Húzó játékokat pedig pedig akkor érdemes piacra dobni amikor a HW eladásokat kell élénkíteni vagy már kellően nagy számú gép van eladva...
Sajnos ehhez a Sony és a Nintendo is tartja magát 😩 -
janeszgol
nagyúr
válasz
BoneDragon #4 üzenetére
A Facebookon olvastam a következőt: "A youtuberek megkapták a PS5-öt, demozták, majd azóta is Gamepasst tolnak Xboxon".
Viccesnek tűnt, de tuti van igazság benne.-
-
David75
őstag
Ez jól hangzik, de akinek van már gépe az felújításkor nem a egy új gépet vesz, hanem alkatrészeket, egy olcsóbb B450+5600x+Rtx3060 (mire nem elég?) az nem sokkal drágább mint lemezes Ps5. Ettől még biztos lesz ps5-öm, eddig mindegyik ps-em volt, de bőven ráér majd használtan 2 év múlva, igazából mára az exclusive játékaiktól sem ájulok el sajnos.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Balika911
félisten
Jó, hát ilyen alapon nekem a PS5 is 80 ezer forintban van, mert előtte eladtam a 70 ezerért a PS4 Prót.
Engem mondjuk ez nem különösebben érdekel, szívesen építettem volna a nappaliba is egy PC-t. Azzal a szoftver a fő gondom, finoman szólva sem a kanapéból játszáshoz találták ki.
-
törölt tag
Ameddig fullhd-hoz (ami vastagon a legelterjedtebb felbontás a világon) a mostani ergya forint mellett is 100-110e-be kerül az Xbox Series S és tökéletes, addig duplájáért alig találni a boltban PS5-öt, inkább még többe kerül, ha van.
Min csodálkoznak? Több, mint egy éve ez a helyzet. -
Redneck
veterán
Mindkét oldalon el lettek csúsztatva megjelenések, így sokan nem erőltetik az új konzol vásárlást. Több ismerősöm is tartja a PS4 Prot, mert nem volt még nagy cím az újra.
Tavaly eladtam egy 5 éves 1060-at, kicsit kipótoltam, és 200-ért vettem egy XSX-et két kontrollerrel. Apróról lőttem 2 évre GP-t, plusz vettem pár címet, és így is 250 alatt maradtam.
Párhuzamosan csak pár játékkal játszom, de mindig fel van rakva 8-10 cím és még simán van hely, így bőven elég az 1TB.
Messze van egy új 5-600 rugós PC árától.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/
-
-
Czeky
Arcképgyáros
Engem csak az tart vissza az Xbox Series S/X konzoloktól, hogy jelenleg fejlesztem a gépemet, és Game Pass-al szinte az összes Xbox játékot tudom PC-n játszani (a konzol only-kat felhőből, elfogadható laggal és minőséggel). Persze, egyeseknek TV-n a feelinges játszani ahol ott virít a konzol, ez teljesen megérthető, csak ki szeretném használni az új hardverem, és úgy érzem egy Xboxot venni most kicsit potya kiadás lenne a PC mellett.
PS5 lenne a következő konzolom, de attól félek jelenleg, hogy most még nincs rá játék ami annyira érdekelne. Lehet a végén egy Switchet veszek ha úgy hozza az élet.
RTX 486 /// So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse. /// Én vagyok a Hegylakó, és van egy Hegyi Trollunk, aki a hegyen szaladgál.
-
janeszgol
nagyúr
Ez total ertheto. Ha nekemis lenne egy jo gepem, akkor en sem akarnek xboxot venni. Van Xbox One S-em, melle PS5-ot akartam volna. De! Mivel ugye alig volt, plusz a jatekok is csak folydogalnak, es az MS bevasarolt fontos studiokbol, igy letettem errol es Series X lesz majd.
-
beyruth82
addikt
Inkább azért "feelinges" tv-n konzollal játszani szerintem mert egy 55"-65"-os 4k-s tv/Xbox series x játék sok esetben nagyobb élvezetet nyújt látvány terén mint egy pc a 24"-30"-os monitoron. Nekem is van pc és series x de pc-t játékra már nem is használom mióta van series x, igaz nekem alsókategóriás pc-m van 24"-os fhd monitorral, míg a series x egy 55-ös 4k tv-re van kötve. Lehet egy 3080ti-al felszerelt csúcs pc szebb grafikát tud megjeleníteni de mindezt a gamerek többségének esetében 30" alatti monitorokon teszi.
[ Szerkesztve ]
-
Czeky
Arcképgyáros
válasz
beyruth82 #23 üzenetére
Az én TV-mel pont az a baj, hogy kicsi (32", egy kis zúgba lett berakva, így nem nagyon tudtam nagyobbat venni), ha legközelebb veszek valamilyen konzolt, akkor szerintem azt már nem a TV-re fogom kötni, mert elképeztően zavaró, hogy messze van a kanapétól, filmekhez nagyon jó, de játéknál inkább zavar, hogy nem látom az apróságokat, a feliratokat meg szeretik picire állítani.
Vagy szerzek egy nagyobb TV-t a nappaliba, és rákötöm arra a PC-t.
RTX 486 /// So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse. /// Én vagyok a Hegylakó, és van egy Hegyi Trollunk, aki a hegyen szaladgál.
Új hozzászólás Aktív témák
it A játékszoftverek eladásai mellett a játékokkal foglalkozó ágazat működési nyeresége is megcsappant.
- Frame.Work - DIY laptop
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Milyen SSD-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7490, 14" FULL HD IPS Érintős, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD WIN 10
- Dell Precision 3520 Laptop/Notebook, 15,6" FHD IPS, I7-7700HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, NVIDIA 2GB
- Dell XPS 9360 Laptop/Notebook, 13,3" QHD+ Érintős, I7-7500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10,
- Flipper zero
- MSI KATANA GF66 I 11. gen. i7-11800H I 15"6 FHD 144HZ I RTX 3070 I 16GB RAM I 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest