- Microsoft Outlook topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szétverheti a munkaerőpiacot az AI
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Aliexpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
Az nem zavaró, hogy a merevlemezek ára nem sokat változott a technológiák javulásával? Lassan az SSD-k ára benéz a HDD-k ára alá, miközben annyira nem is rosszak. Jelenleg 4Tb NAS merevlemez, ami nem SMR (ez is kellett, mint egy falat kenyér) 40.000, és 1tb ssd is mármár 40.000 körül kapható. És azért nem mindegy, hogy már majdcsak 1:4 árarányban van a két technológia.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
laxika91
csendes tag
Hát, a 40.000 4TB-ért nagyon borsos. Igazából a 130.000 18TB-ért is drága szerintem, de még mindig jobb mint amit írtál.
https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/seagate/exos-x18-18tb-sata3-st18000nm000j-p591853683/
Az 1:4 nem rossz arány, de még mindig nem az igazi ha sok adatot akarsz tárolni. :/
Használtan amúgy kapsz 1 TB-ot 5000 Ft áron HDD-ből. Én 14 TB-os discekből tároztam be 70.000/db áron.
Van azért fejlődés, de lassú.
-
kurta9999
tag
Mennyire érné meg egy WD Ultrastar DC HC560 20TB - 166ezer-ért (416€, szlovákia)
Egyébként azzal a seagate-el én is szemeztem, amit írtál, de szerintem ez a WD jobb vétel lenne. Sajnos az átlag felhasználók már kevesebbet torrenteznek, 4K-s filmeket netflix-en nézik, játékokat SSD-kre rakják főleg, így a nagy HDD-k (6TB felett) nem igazán jutnak be a mainstream-be. Ismerős körökben is elég kevésnek van 6TB-os HDD-je. 2 vagy 4 a menő.
"Használtan amúgy kapsz 1 TB-ot 5000 Ft áron HDD-ből. Én 14 TB-os discekből tároztam be 70.000/db áron." Kicsit rizikósnak érzem, hogy ekkora összeget kifizessek használt HDD-ért egy 10+TB szegmensben. Inkább teszek hozzá, és veszek újonnan. Ott még tudok reklamálni, használtnál nem igazán
[ Szerkesztve ]
-
laxika91
csendes tag
"Kicsit rizikósnak érzem, hogy ekkora összeget kifizessek használt HDD-ért egy 10+TB szegmensben."
Akkor inkább nem is említem hogy 8-at vettem egyszerre.
Seagate Exos X14 amúgy 5 év gyári garral és 3 év bolti garral (amiből hátra van még 1 év). Amíg van rá gar és személyesen veszem át a dolgot jó értékeléssel rendelkező embertől, addig még bevállalom. Máshogy nehéz 100+ TB-ot venni anélkül hogy az asszony agyon ne b*szszon egy lapáttal (még így sem egyszerű történet
).
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
it A gazdasági lassulás a Seagate szerint utolérte a megrendeléseket, így csökkentik a jövőre vonatkozó várakozásaikat.
- DOBOZOS HP Pavilion 17:i7 11370H,16GB,1GB NVMe SSD,144Hz,RTX 3050Ti,Win 11 HU +AJÁNDÉK ÚJ Gamer egér
- 100% gyári akku Apple Watch 3 38mm silver GPS óra eladó
- Karcmentes Apple Watch 7 45mm GPS starlight óra eladó
- Apple iMac 24 Early 2008 (Hibás)
- Bomba ár! Acer TM B117M - Intel N3710 Quad I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest