Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DRB

  senior tag

  Valahogy nem stimmelnek a számok. Egy hagyományos 60 Wattos izzó ugye 60 Wattot fogyaszt, az ennek megfelelő fényáramú(kb. 650 lm) kompakt fénycső, minőségtől függően, meg 10-12 W-ot és nem 40-et! Érthetetlen számomra miért 40 Wattos kompakt fénycsővel számoltak, egy ilyennek a fényárama(3000 lm felett!) minimum egy 220 Wattos hagyományos izzónak felel meg. Csak azért értetlenkedek, mert nyilván nem 40 Wattos kompakt fénycső való a 60 Wattos izzó helyére, így ezeket összehasonlítani nem életszerű és félrevezető. Ha Átlag Józsi ezt a felmérést, vagy mi a francot :DDD, elolvassa, rögtön megindul kompakt fénycsövet venni, hiszen csak 350 forint, aztán rájön, hogy valami nagy zavar van az erőben és nem vesz, mert hogy „ez sokkal drágább(a leírtakkal ellentétben) és csak egyharmadával eszik kevesebbet, soha nem jön vissza az ára”. És ha már szóba jött az ár, igazán elárulhatnák az Óbudai Egyetem „szakemberei”, hogy hol lehet kapni 350 forintért 40 Wattos kompakt fénycsövet!? :F

 • DRB

  senior tag

  válasz Alex91 #16 üzenetére

  Jaja, a számok alapján tényleg egy halogén izzóról lehet szó, az ár is stimmel nagyjából, bár ez csak az akciónak köszönhető. Mondjuk ez az egész péntek hajnali fél 9-kor valahogy nem tűnt fel nekem. :D Mindenesetre az írásban, többször is, a kompakt fénycső szerepel. Most akkor vagy el van írva, vagy az Óbudai Egyetemen nem tudják mi a különbség egy kompakt fénycső és egy hagyományos halogén izzó között.

  (#23) Lomha 8V: Valószínű az zavar téged, hogy a LED tulajdonképp csak egy bizonyos színű fényt bocsájt ki, míg egy normál izzó spektruma gyakorlatilag folytonos(bár leginkább infravörös, 90% felett, és csak a maradék a látható, de ettől még folytonos), a kompakt fénycsövek meg, ha jól tudom, valahol kettő között vannak, de azért utána kell járni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák